Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας 16χρονος μαθητής, ο Αντώνης Πλατάνιος, πρώτευσε στο διαγωνισμό «Imagine Cup 2008», τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας» που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς.

Ο νεαρός νικητής Αντώνης Πλατάνιος παρουσίασε στο διαγωνισμό -που εφέτος έχει ως θέμα το Περιβάλλον και υποστηρίζεται από τη WWF Ελλάς- το «Protasis». Πρόκειται για ένα σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας από ηλεκτροβόρες οικιακές συσκευές ενός σπιτιού. Χρησιμοποίησε αισθητήρες και μικροελεγκτές με ασύρματη διασύνδεση και κεντρικό έλεγχο από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το σύστημα σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος ο 16χρονος μαθητής.

Δεύτερη αναδείχθηκε ομάδα φοιτητών από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Πάτρας. Η πρότασή τους αφορά ένα σύστημα πληροφόρησης των καταναλωτών για τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά προϊόντων μέσω κινητής τηλεφωνίας και ασύρματης διασύνδεσης.

Τρίτο επελέγη το σύστημα «e-recycle» που προτάθηκε από σπουδαστές του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών και αφορά σύστημα διαχείρισης των ανακυκλωμένων προϊόντων.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, τον Ιούλιο. Η βράβευση των νικητών ομάδας έγινε από την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, και τον πρόεδρο της Microsoft Ελλάς, Χρήστο Τσάγκο.

Source.png Πηγή: in.gr

Δημοσ.

Μπράβο στο παιδί :) Τέτοια μυαλά πρέπει να μένουν Ελλάδα και όχι πηγαίνουν έξω :)

Δημοσ.
Μπράβο στο παιδί :) Τέτοια μυαλά πρέπει να μένουν Ελλάδα και όχι πηγαίνουν έξω :)

Για να εκτιμηθούν ιδιαιτέρως όπως τους αρμόζει...ΔΕΝ.

Δημοσ.
. Χρησιμοποίησε αισθητήρες και μικροελεγκτές με ασύρματη διασύνδεση και κεντρικό έλεγχο από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

που κάναν τι ακριβώς? χαζοειδήσεις που δεν μας λένε την ουσία (in.gr εννοώ)

και σκατά στην microsoft

Δημοσ.

κλασσικη ελληνικη απαντηση...σκατοειδησεις...Για μας ειναι ποιο σημαντικο το ποδοσφαιρο ..

Και οντως σκατα στη microsft .... Μονο που ειναι η μεγαλυτερη βιομηχανι λογισμικου με χιλιαδες ατομα να εργαζοντα σπουδαια μυαλα και τεραστια ερευνα .//

Οσο για το παιδι παραπανω ΕΥΓΕ.και γρηγορα στο εξωτερικο ωστε να μην παει χαμενος.Εδω μπορει να ειανια χρειαστος αλλα εξω μπορει να ειναι αλλος ενα λαμπρος Ελληνας που θα δωσει κατι νεο στο κοσμο.

Δημοσ.

ΤΟ ποδοσφαιρο καλό φιλε μου αλλά τα κονομανε ορισμενοι και μετά πλουτίζουν εις βάρος των κοροιδων φιλαθλων που τα ακουμπανε. Δεν τους έπιασε ο πόνος να έχουν πΑΕ για πλάκα και θυμάστε τι συνέβη με τα χρήματα της Σουπερ Λιγκα. ΑΠο εκει και περα όιντως τα μεγαλύτερα ελληνικα μυαλα ειναι στο εξωτερικό..

Δημοσ.
Οσο για το παιδι παραπανω ΕΥΓΕ.και γρηγορα στο εξωτερικο ωστε να μην παει χαμενος.Εδω μπορει να ειανια χρειαστος αλλα εξω μπορει να ειναι αλλος ενα λαμπρος Ελληνας που θα δωσει κατι νεο στο κοσμο.

+1000 :-) αυτό ήθελα να πω.

Δημοσ.

τι σημασια εχει αν θα μεινουν στην ελλαδα η αν θα φυγουν εξω:rolleyes:

Δημοσ.
που κάναν τι ακριβώς? χαζοειδήσεις που δεν μας λένε την ουσία (in.gr εννοώ)

και σκατά στην microsoft

συμφωνω...

δνε εννοει την ειδηση..ως ειδηση αλλα την ειδηση οπως την παρουσιαζουν...χωρις να μας λενε τι ακριβως εκανε{αυτο δνε εννοεις?:-)}

Δημοσ.

καταρχήν μπράβο στο παιδί....

κατα δεύτερον: Ανάλογα συστήματα υπάρχουν ήδη στην γερμανία εγκατεστημένα ήδη στα σπίτια....Ελέγχουν τον φόρτο του δικτύου και ανάλογα με το πότε είναι χαμηλότερος σε συνδυασμό μνε το αν έχει ηλιοφάνεια/φυσάει κτλ. ανάβουν αυτόματα ενεργοβόρες συσκευές όπως το πλυντήριο κλτ....

Στμπέρασμα: μπράβο στο παιδί, για τον χρόνο και τον κόπο που διέθεσε, αλλά το να παρουσίαζεται η έιδηση σαν: @Το οικολογικό σπίτι του μέλλοντος δημιούργησε 16χρονος Έλληνας μαθητής @ προσωπικά το βρίσκω λιγάκι σφετεριστικό....δηλαδή όταν το κάνουν οι γερμανοί το αποσιωπούμε αλλά αφού είναι δικό μας το παιδί ας το γιορτάσουμε....

και για να μην νομίζετε ότι βιάζομαι να κακολογίσω: http://www.rai.tv/mpplaymedia/0,,RaiTre-Report%5E23%5E66630,00.html

Για όσους ξέρουν Ιταλικά πριν από κανένα δίμηνο στο RAI είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή....

αυτά!

Δημοσ.

Μπράβο στο παιδί, το νέο σωτήρα της ανθρωπότητας, που τα σκέφτηκε όλα μόνος του, ...

Αλλά για μια στιγμή: στην ηλικία αυτή με τι λογικά ασχολείται ένας νέος; Γιατί και εγώ και οι φίλοι μου και οι γνωστοί μου δεν σώσαμε κανένα σε αυτή την ηλικία, αλλά και τα παιδιά μου δεν θα τα καμάρωνα ιδιαίτερα να ήταν στη θέση του. Αντίθετα κάναμε κοπάνες από το σχολείο, παίζαμε , μας αποσχολούσαν τα κορίτσια κλπ. μάλλον φυσιολογικά πράγματα.

Κάθε φορά που βλέπω παιδί θαύμα εγώ τουλάχιστον είμαι σκεπτικός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...