Trapper Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Στο σπίτι οι πρίζες του τηλεφώνου είναι παλιές, και συγκεκριμένα αυτές που μοιάζουν με τις πρίζες του ρεύματος. Επειδή νομίζω ότι σταθερά τηλέφωνα που να συνδέονται με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχουν πια, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξω την παλιά πρίζα και να βάλω μια καινούργια με κλιψάκι; Αν ναι, είναι δύσκολο να το κάνω μόνος μου ή χρειάζεται μάστορας;
phadomas Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Ναι γινεται να την αλλαξεις .τωρα για το αν μπορεις δ μπορω να σου απαντησω.ειναι το πως βλεπει καποιος αυτες τις δουλειες...εγω επειδη εχω αλλαξει μπριζα δ ειναι δυσκολο κατα την δικη μ γνωμη
De@th L0rd Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 μπορείς και μόνος σου όπως σου είπε ο Gherudos. Απλά αφαίρεσε την παλία πρίζα, πάρε μια καινούρια και σύνδεσε μόνο το κόκκινο και πράσινο καλώδιο στα αντίστοιχα του τοίχου.Εκτός κι αν έχεις isdn γραμμή οπότε αλλάζουν λίγο τα πράγματα.Τα συγκεκριμένα φίς +πρίζες που κοιτάς είναι τα Rj11.Για αναφορά στον κώδικα χρωμάτων http://en.wikipedia.org/wiki/RJ11,_RJ14,_RJ25
orck Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 αφου κανεις αυτην την ερωτηση η απαντηση μου ειναι φωναξε ενα ηλεκτρολογο καλυτερα σιγουρα παρα χωρις τηλεφωνο
De@th L0rd Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 αφου κανεις αυτην την ερωτηση η απαντηση μου ειναι φωναξε ενα ηλεκτρολογο καλυτερα σιγουρα παρα χωρις τηλεφωνο Είναι τόσο απλό να αλλάξεις μια πρίζα όσο το να αλλάξεις μια καμένη λάμπα.
citizen Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Υπαρχουν και ετοιμα adaptor-ακια για αυτό ... (αν φοβασαι , γιατι δύσκολο ή επικιδυνο δεν είναι)
kage Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 ποιες ειναι καλες μαρκες?καποιος μ πε οτι αλλες εχουν πυκνωτη? κ αλλες οχι
madsc Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Απλές τηλεφωνικές πρίζες θα πάρεις καταρχήν χωρίς πυκνωτές/φίλτρα. Από Aliberti, Merlin Gerin, Le Grand, ABB, ότι σου κάνει σε τιμή- εμφάνιση. Μπες σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και διάλεξε. Δεν διατρέχεις κάποιο κίνδυνο σε αυτό το εγχείρημα, οπότε δοκίμασε το μόνος σου, είναι ιδιαίτερα απλό. Τις συνδέσεις τις κάνεις όπως ήταν, και δεν κόβεις καλώδια μέσα στους τοίχους. Ξεκίνα από πρίζα κρεβατοκάμαρας. Τις αλλάζεις μια-μια και δοκιμάζεις κάθε φορά με τηλέφωνο. /sc
Trapper Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Οκ, με πείσατε. Θα δοκιμάσω μόνος μου και το πολύ πολύ να μην τα καταφέρω. Θα ποστάρω τις εμπειρίες μου πάντως μόλις το κάνω.
cherryhead122 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 παιδια απο το τοιχο βγαινει ασπρο πρασινο καφε κιτρινο. Η πριζα τηλεφωνου που εχω παρει εχει πρασινο κοκκινο κιτρινο και μαυρο. πια χρωματα αντοιστοιχουν σε τη?
juno12 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 αν δε θυμάσαι ποιά χρώματα ήταν συνδεδεμένα πάνω στην πρίζα, άνοιξε μία άλλη στο σπίτι και δές ποιά ακριβώς έχουν συνδέσει. στην πρίζα τηλεφώνου θα βάλεις τα δύο άκρα στο πράσινο/κόκκινο.
adi32 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δοκιμασε να συνδεεις 2 καθε φορα μεχρι να ακουσεις σημα απο το τηλεφωνο
cherryhead122 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2011 Οκ θα το δοκιμάσω. Κατι ακομα επειδη αυτοι που εμεναν στο σπιτι πριν απο μενα και τα ειχαν κανει λιγο χαλάει το καλώδιο που βγαίνει απο το τοίχο ειναι κομμένο αρκετα μπορώ να το επεκτηνω με καλώδια και ταινια. Θα δουλεύει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.