Προς το περιεχόμενο

Πρίζα τηλεφώνου

Trapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπίτι οι πρίζες του τηλεφώνου είναι παλιές, και συγκεκριμένα αυτές που μοιάζουν με τις πρίζες του ρεύματος. Επειδή νομίζω ότι σταθερά τηλέφωνα που να συνδέονται με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχουν πια, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξω την παλιά πρίζα και να βάλω μια καινούργια με κλιψάκι; Αν ναι, είναι δύσκολο να το κάνω μόνος μου ή χρειάζεται μάστορας;

Δημοσ.

Ναι γινεται να την αλλαξεις .τωρα για το αν μπορεις δ μπορω να σου απαντησω.ειναι το πως βλεπει καποιος αυτες τις δουλειες...εγω επειδη εχω αλλαξει μπριζα δ ειναι δυσκολο κατα την δικη μ γνωμη

Δημοσ.

μπορείς και μόνος σου όπως σου είπε ο Gherudos. Απλά αφαίρεσε την παλία πρίζα, πάρε μια καινούρια και σύνδεσε μόνο το κόκκινο και πράσινο καλώδιο στα αντίστοιχα του τοίχου.Εκτός κι αν έχεις isdn γραμμή οπότε αλλάζουν λίγο τα πράγματα.Τα συγκεκριμένα φίς +πρίζες που κοιτάς είναι τα Rj11.Για αναφορά στον κώδικα χρωμάτων

http://en.wikipedia.org/wiki/RJ11,_RJ14,_RJ25

Δημοσ.

αφου κανεις αυτην την ερωτηση

η απαντηση μου ειναι φωναξε ενα ηλεκτρολογο

καλυτερα σιγουρα παρα χωρις τηλεφωνο

Δημοσ.
αφου κανεις αυτην την ερωτηση

η απαντηση μου ειναι φωναξε ενα ηλεκτρολογο

καλυτερα σιγουρα παρα χωρις τηλεφωνο

Είναι τόσο απλό να αλλάξεις μια πρίζα όσο το να αλλάξεις μια καμένη λάμπα.

Δημοσ.

Απλές τηλεφωνικές πρίζες θα πάρεις καταρχήν χωρίς πυκνωτές/φίλτρα.

Από Aliberti, Merlin Gerin, Le Grand, ABB, ότι σου κάνει σε τιμή- εμφάνιση. Μπες σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και διάλεξε.

Δεν διατρέχεις κάποιο κίνδυνο σε αυτό το εγχείρημα, οπότε δοκίμασε το μόνος σου, είναι ιδιαίτερα απλό.

Τις συνδέσεις τις κάνεις όπως ήταν, και δεν κόβεις καλώδια μέσα στους τοίχους. Ξεκίνα από πρίζα κρεβατοκάμαρας.

Τις αλλάζεις μια-μια και δοκιμάζεις κάθε φορά με τηλέφωνο.

/sc

Δημοσ.

Οκ, με πείσατε. :-D

Θα δοκιμάσω μόνος μου και το πολύ πολύ να μην τα καταφέρω. ;) Θα ποστάρω τις εμπειρίες μου πάντως μόλις το κάνω.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

παιδια απο το τοιχο βγαινει ασπρο πρασινο καφε κιτρινο. Η πριζα τηλεφωνου που εχω παρει εχει πρασινο κοκκινο κιτρινο και μαυρο. πια χρωματα αντοιστοιχουν σε τη?

Δημοσ.

αν δε θυμάσαι ποιά χρώματα ήταν συνδεδεμένα πάνω στην πρίζα,

άνοιξε μία άλλη στο σπίτι και δές ποιά ακριβώς έχουν συνδέσει.

στην πρίζα τηλεφώνου θα βάλεις τα δύο άκρα στο πράσινο/κόκκινο.

Δημοσ.

Οκ θα το δοκιμάσω. Κατι ακομα επειδη αυτοι που εμεναν στο σπιτι πριν απο μενα και τα ειχαν κανει λιγο χαλάει το καλώδιο που βγαίνει απο το τοίχο ειναι κομμένο αρκετα μπορώ να το επεκτηνω με καλώδια και ταινια. Θα δουλεύει?

android.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...