ron149 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Παιδιά σκέφτομαι για φορητό και έχω σταμπάρει τον Aspire 5920G-934G32BN της Acer που όμως βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μία με κάρτα γραφικών την Geforce 8600M GT και μία με την Geforce 9500M GS και ένα TV tuner. H δεύτερη κάρτα είναι λογικά πιο καινούργια και υποστηρίζει από ότι μου λένε Directx10.1 αλλά από την άλλη η 8600 είναι GT. Στα μαγαζιά που ρωτάω ποια είναι καλύτερη μου λένε άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος. Μήπως έχετε εσείς καμια ιδέα? Επίσης κάι άλλο πο θέλω να ρωτήσω: H οθόνη του λαπτοπ αυτού είναι καλή? Δεν με ενδιαφέρει η γωνία θέασης, η ζωντάνια των χρωμάτων, η αντίθεση, η φωτεινότητα κλπ, παρά μόνο να είναι ξεκούραστη. Στον σταθερό έχω μία LG 19' και με κουράζει μπορώ να πω. Διάβασα τα σχετικά θέματα στο φόρουμ και από ότι κατάλαβα τα Acer δεν έχουν καλές οθόνες? Ισχύει πράγματι αυτό? Αν όχι, μήπως αυτές της σειράς 6920 είναι πιο ξεκούραστες?
kotetsi Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Σχετικά με το θέμα των οθονών θα σου πω εκ πείρας ότι με τις glossy οθόνες τα μάτια μου κουράζονται μετά από λίγη ώρα συνεχούς εργασίας ενώ οι ματ οθόνες δε με κουράζουν καθόλου ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση. Τα consumer notebooks έρχονται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις με glossy οθόνες. Το αν είναι καλή ή όχι σαν οθόνη δεν μπορώ να το γνωρίζω, θα σου πω πάντως ότι και οι οθόνες των Vaio που θεωρούνται από τις κορυφαίες είναι κουραστικές. Όσον αφορά τις κάρτες γραφικών, η 9500GS είναι καλύτερη από την 8600GT σύμφωνα με το notebookcheck.net.
ron149 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Χρήσιμο το site με τα benchmarks.. Ευχαριστώ Πράγματι μόνο οι επαγγελματικές σειρές laptop είναι με ματ οθόνες και δεν έχω δει πολλά τέτοια στα μαγαζιά παρά μόνο στο ίντερνετ. Ωστόσο, χωρίς να έχω ήδη κάποιο λαπτοπ με γυαλιστερή οθόνη, οι glossy οθόνες όπως τις βλέπω στα καταστήματα και από υπολογιστές φίλων μου φαίνονται καλούτσικες και αν εξαιρέσω τα vaio δεν βλέπω καμία διαφορά μεταξύ των λαπτοπ που έχουν γυαλιστερή οθόνη. Όλες ίδιες μου φαίνονται.. δεν υπολείπονται σε κάτι αυτές των Acer.
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Ειναι η ιδια σχεδον καρτα γραφικων ειναι με αλλο ονομα.. Απλα θα πρεπει να δεις αν ειναι στους ιδιους χρονισμους.(γιατι συνηθως στο acer 5920 εβαζαν την 8600m gt υποχρονισμενη) Αρα λογικα η 9500m gs θα ειναι οριακα γρηγοροτερη απο την 8600m gt του acer.
mkyprian Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 επειδη λετε για glossy οθόνες ,ξερετε αν υπαρχει κανενα λαπτοπ ASUS με ματ οθονη και να εχει δυνατοτητες gaming?
ron149 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Απλα θα πρεπει να δεις αν ειναι στους ιδιους χρονισμους.(γιατι συνηθως στο acer 5920 εβαζαν την 8600m gt υποχρονισμενη). Ξέρεις πώς μπορώ να το κοιτάξω αυτό? Στο επίσημο site της Acer δεν λέει κάτι. Και οι δύο 512 έχουν πάντως.
skiabox Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Εδω ολες οι καρτες γραφικων σε σειρα δυναμικοτητας : http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
skiabox Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Επισης προσεχτε γιατι ειδα εδω (http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-6920G-Notebook.8783.0.html) το τιμημα για να ειναι τοσο κρυα οσο ειναι τα καινουρια Acer : κανουν πολυ θορυβο οι ανεμιστηρες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.