Προς το περιεχόμενο

XO-2 φορητός στα 75 δολάρια!


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός One Laptop Per Child Project παρουσίασε χτες τις πρώτες φωτογραφίες από την επόμενη έκδοση του ΧΟ φορητού υπολογιστή του, του οποίου το κόστος υπολογίζεται κοντά στα 75 δολάρια ή 47,69 ευρώ!!!

 

Το laptop είναι «υπό κατασκευή» ενώ παρότι υπάρχουν ήδη φωτογραφίες του, αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά της διάρκεια του 2010, σε ενάμιση χρόνο δηλαδή το λιγότερο, από τώρα.

 

Το μέγεθος του θα είναι το μισό από το ΧΟ που όλοι γνωρίζουμε και θα αποτελείται από δύο οθόνες αφής χωρίς καθόλου πληκτρολόγιο. Πρόκειται για μία αρκετά πρωτοποριακή ιδέα, και όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του οργανισμού, Nicholas Negroponte, στόχος του είναι να μοιάζει με e-book και σαν τέτοιο θα προωθηθεί και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Υπολογίζεται ότι το ΧΟ-2 θα «χωράει» 500 βιβλία. "Οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Βραζιλία, ξοδεύουν 19$ για τα βιβλία κάθε μαθητή κάθε χρόνο. Η επένδυση των 75$ θα είναι αρκετά δελεαστική λοιπόν μίας και το ΧΟ-2 δεν είναι αποκλειστικά ένας e-book reader αλλά ένα πλήρως λειτουργικό laptop." είπε χαρακτηριστικά ο Negroponte που περιμένει αύξηση των πωλήσεων του XO 1 μετά την συμφωνία που σύναψε με την Microsoft για την ενσωμάτωση των Windows XP.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr

Picture.png Εικόνα: XO 2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στα διαλείμματα θα ειναι οτι πρέπει με το μικρό του μέγεθος αλλά το κυριότερο είναι ότι πλέον οι ιδέες δεν εγκαταλείπονται και μέχρι τότε θα χρησιμοποιηθεί δυνατός επεξεργαστής βασισμένος στα σημερινά επίπεδα, αγωνιώ να δω τα αποτελέσματα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χωρίς πληκτρολόγιο?Αμφιβάλλω.

 

Καλα, αυτο λυνεται με virtual keyboard, που σιγουρα θα βγει. Κατα τη γνωμη μου η αφαιρεση του πληκτρολογιου που αποφασισανε ειναι μια κακη ιδεα, εστω και αν η ξεχωριστη δευτερη οθονη να μπορει να μιμηθει τη υπαρξη πληκτρολογιου, ποτέ δεν θα εχει την αισθηση αφης που εχουν τα full stoke πληκτρολογια. Θα ειναι σαν κατι spill proof στους πρωτους home computers, όπου ολο το keyboard ηταν μια μεμβρανη με τα κουμπια ζωγραφιστα. Γραψτε με ενα τετοιο κανα δυο γραμμες και μετα θα δειτε αν χρειαζομαστε πληκτρολογιο ή οχι.

 

Δεν ξερουμε ομως καν τι αρχιτεκτονικης θα ειναι, και τις os θα χει, αρα μπορει να μην τρεχει καν εφαρμογες πλην αυτων που θα εχει μεσα ή σχεδιασμενες αποκλειστικα γι αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα για e-book καλο μου φαινεται αλλα θα κυκλοφορησει εδω>

?και αν ναι με αντιστοιχια δολλαριου-ευρω οπως τα iphone?αν ναι ευχαριστω δεν θα παρω..Επισης με μια ελαφρια διανομη linux θα μπορουσε να γινει αρκετα καλυτερο..Θα δουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...