HexStatic Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Απαράδεκτο το Logitech VX Nano Notebook Mouse. Κι όμως παρόλο που το mouse σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ καλό και προσεγμένο έχει ένα τρομερά μεγάλο μειονέκτημα. Πιο είναι αυτό? To Scroll δεν μπορεί να δουλέψει σαν middle Button. Δηλαδή αν δουλεύετε CAD/CAM προγράμματα τότε πολύ απλά το συγκεκριμένο mouse θα σας απογοητεύσει.Ξεχάστε το panning στα vieport. Δεν υπάρχει καν ρύθμιση για το scroll να το ορίσουμε να δουλεύει σαν middle Button. Επικοινώνησα με την logitech και το μόνο που κάνανε είναι απλά να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες μου. Αγόρασα δηλαδή ένα από τα πιο ακριβά mouse της αγοράς και δεν μπορώ να κάνω κάτι το οποίο θα έκανε το πιο φτηνό mouse. Μπράβο στην logitech, μετά το MX Revolution που η μπαταρία του κρατάει το πολύ 5 μέρες έβγαλε ένα ακόμα ωραίο στιλάτο mouse που δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε.
Land_Of_Banania Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Φίλε δεν υπάρχει το προγραμματάκι της logitech που ρυθμίζεις το κάθε πλήκτρο τι να κάνει? Εννοώ το SetPoint. Από εκεί δεν μπορείς να το ρυθμίσεις σαν middle button? Πάντως αν εννοείς ότι κάνει περίεργο scroll, το έκανε κι εμένα το logitech mx 510 στο Archicad. Όταν έκανα scroll αντί να κάνει zoom έκανε ταυτόχρονα και Pan προς τα πάνω...Πολύ σπαστικό όπως καταλαβαίνεις. Τελικά το μόνο που χρειαζόταν να κάνω ήταν να πατάω exit όποτε ήθελα να δουλέψω cad στο SetPoint της Logitech. Απ' ότι είχα διαβάσει είναι bug με τo συγκεκριμένο πρόγραμμα της Logitech.
HexStatic Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Υπάρχει πρόγραμμα (το setpoint ) όπως λες αλλά στην επιλογή του scroll δεν σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις καμία ρύθμιση. Στο MX Revolution που έχω στο desktop υπάρχει η επιλογή να το ρυθμίσεις, στο nano όμως δεν γίνεται. Δηλαδή δεν κάνω κάτι εγώ λάθος.Ετσι είναι. Οπως είπα και πιο πάνω αυτή ήτανε και η απάντηση της logitech , οτι έτσι είναι και οτι δεν γίνεται να κάνω καμία ρύθμιση και ότι αν θέλω να κάνω pan τότε να βάλω τη ρύθμιση αυτή σε κάποιο άλλο από τα κουμπιά του mouse (να το ορίσω δηλαδή ως middle button ) κάτι το οποίο όπως θα φαντάζεσαι είναι τελείως άβολο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 μετά το MX Revolution που η μπαταρία του κρατάει το πολύ 5 μέρες ε σιγά...έτσι και αλλιώς είναι επαναφορτιζόμενο...βάζε το κάθε 2 μέρες στην βάση και καθάρισες...
HexStatic Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 ε σιγά...έτσι και αλλιώς είναι επαναφορτιζόμενο...βάζε το κάθε 2 μέρες στην βάση και καθάρισες... Αν και βγαίνουμε offtopic: Δεν είναι το θέμα το κάθε πότε το φορτίζεις. Το πρόβλημα είναι οτι όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουνε ένα συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων. Το συγκεκριμένο mouse έχει δική του επαναφορτιζόμενη μπαταρία (οχι του εμπορίου) οπότε αν το φορτίζεις συνέχεια, πέρα το οτι χάνει την απόδοση του, κάποια στιγμή αυτή η μπαταρία θα τα φτύσει και δεν θα κρατάει ούτε μια ώρα. Για πες μου τι θα κάνω τότε?θα το δουλεύω με το φορτιστή του μαζί? Η θα πετάξω ένα mouse που το είχα αγοράσει 90 ευρώ? (και παραμένει να είναι ένα απο τα πιο ακριβά mouse της αγοράς) Είναι κάποια πολύ απλά πράγματα που είναι απαράδεκτο μια τόσο μεγάλη εταιρία να μην τα έχει προβλέψει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά κάποιος είχε αναφέρει ότι η μπαταρία (και το αν τα φτύσει τελείως) είναι μέσα στην εγγύηση που δίνει η logitech για τα mice της...
soilworker Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Αν και βγαίνουμε offtopic: Δεν είναι το θέμα το κάθε πότε το φορτίζεις. Το πρόβλημα είναι οτι όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουνε ένα συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων. Το συγκεκριμένο mouse έχει δική του επαναφορτιζόμενη μπαταρία (οχι του εμπορίου) οπότε αν το φορτίζεις συνέχεια, πέρα το οτι χάνει την απόδοση του, κάποια στιγμή αυτή η μπαταρία θα τα φτύσει και δεν θα κρατάει ούτε μια ώρα. Για πες μου τι θα κάνω τότε?θα το δουλεύω με το φορτιστή του μαζί? Η θα πετάξω ένα mouse που το είχα αγοράσει 90 ευρώ? (και παραμένει να είναι ένα απο τα πιο ακριβά mouse της αγοράς) Είναι κάποια πολύ απλά πράγματα που είναι απαράδεκτο μια τόσο μεγάλη εταιρία να μην τα έχει προβλέψει. Θα αγορασεις καινουρια μπαταρια...
Land_Of_Banania Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Υπάρχει πρόγραμμα (το setpoint ) όπως λες αλλά στην επιλογή του scroll δεν σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις καμία ρύθμιση. Στο MX Revolution που έχω στο desktop υπάρχει η επιλογή να το ρυθμίσεις, στο nano όμως δεν γίνεται. Δηλαδή δεν κάνω κάτι εγώ λάθος.Ετσι είναι. Οπως είπα και πιο πάνω αυτή ήτανε και η απάντηση της logitech , οτι έτσι είναι και οτι δεν γίνεται να κάνω καμία ρύθμιση και ότι αν θέλω να κάνω pan τότε να βάλω τη ρύθμιση αυτή σε κάποιο άλλο από τα κουμπιά του mouse (να το ορίσω δηλαδή ως middle button ) κάτι το οποίο όπως θα φαντάζεσαι είναι τελείως άβολο. Ε ναι προφανώς άμα δε γίνεται με το scroll τότε... Έχεις κατεβάσει σίγουρα την τελευταία version του SetPoint? Και αν ναι δοκίμασε απλά να πατήσεις δεξί click και exit από το taskbar δεξιά μήπως έτσι δουλεύει κανονικά όπως κι εμένα. Τέλος αν δε χρειάζεσαι τα υπόλοιπα πλήκτρα δοκίμασε να κάνεις τελείως uninstall τους drivers του ποντικιού. Αν το δούνε τα windows ως ένα απλό mouse φαντάζομαι θα μπορείς να κάνεις κανονικά τη δουλειά σου.
Ros_Original Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Όντως το μεσαίο κλικ δεν δουλεύει με την ροδέλα καθώς σκοπός του είναι να αλλάζει το τύπο του Scrolling. Ομολογώ ότι στην αρχή είχα το ίδιο πρόβλημα καθώς το middle κλικ το χρησιμοποιούσα πάρα πολύ. Δοκίμασα να θέσω το κουμπάκι που έχει ακριβώς από κάτω (ζουμ) να εκτελεί αυτή την λειτουργία και με έχει βολέψει απίστευτα. Για την μπαταρία ωστόσο δεν είναι επαναφορτιζόμενη αλλά 2xΑΑΑ και κρατάνε πάρα πολύ (ομοίως και στο V450 που είχα πριν από αυτό...) BTW αυτό δεν είναι????
HexStatic Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Όντως το μεσαίο κλικ δεν δουλεύει με την ροδέλα καθώς σκοπός του είναι να αλλάζει το τύπο του Scrolling. Ομολογώ ότι στην αρχή είχα το ίδιο πρόβλημα καθώς το middle κλικ το χρησιμοποιούσα πάρα πολύ. Δοκίμασα να θέσω το κουμπάκι που έχει ακριβώς από κάτω (ζουμ) να εκτελεί αυτή την λειτουργία και με έχει βολέψει απίστευτα. Για την μπαταρία ωστόσο δεν είναι επαναφορτιζόμενη αλλά 2xΑΑΑ και κρατάνε πάρα πολύ (ομοίως και στο V450 που είχα πριν από αυτό...) BTW αυτό δεν είναι???? Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Οταν πατάμε το scroll αντι να δουλεύει σαν middle button απλά αλλάζει ο τρόπος που κάνουμε scroll. Και εγώ έβαλα το κουμπάκι από κάτω να δουλεύει σαν middle button αλλα 1ον δεν με βολεύει καθόλου, και 2ον με ταλαιπωρεί αφάνταστα πολύ όταν δουλεύω σε CAD προγράμματα. Για την μπαταρία η αναφορά που έκανα αφορά το MX Revolution και όχι το nano. Land_Of_Banania διαβασε πιο πάνω τι γράφω και θα σου λυθούν οι απορίες.
jois21 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Το ποντικι ειναι το καλυτερο που υπαρχει για λαπτοπ. Για μεσαιο πληκτρο πρεπει να βαλετε απο τις ρυθμισεις το κουμπακι του σερτς που ειναι ακριβως πισω απο τη ροδελλα. Ειναι θεμα συνηθειας, απλα.
Land_Of_Banania Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Το τι θεωρείς εσύ καλύτερο είναι τελείως υποκειμενικό. Αν το ποντίκι δημιουργεί το πρόβλημα που αναφέρουν εδώ τα παιδιά τότε θεωρώ πως η logitech κάνει μεγάλο λάθος που δεν το αναφέρει στο site της. Εκτός αν νομίζουν ή στοχεύουν τα προιόντα τους να απευθύνονται μόνο σε παιδάκια που παίζουν αποκλειστικά παιχνίδια στο pc και αφήνουν απ' έξω όσους τα χρησιμοποιούν και σε επαγγελματικά προγράμματα. Ήδη έχω παράπονο από τους drivers τους. Τώρα που διάβασα και αυτά εδώ θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξαναπάρω logitech mouse.
HexStatic Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Παιδιά το mouse είναι όντως πάρα μα πάρα πολύ καλό. Αλλα είναι αστείο και απαράδεκτο να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το scroll σαν middle button, κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλα τα mouse του κόσμου, από το φτηνό μέχρι το πιο ακριβό, χωρίς στα περισσότερα καν να χρειάζεται να ρυθμίσουμε αυτό το function. Και είναι αδύνατο κάποιος που θα πάει να κάνει μια τέτοια αγορά να μπει σε υποψίες οτι ένα τέτοιο mouse δεν θα μπορεί να κάνει μια τόσο απλή λειτουργία . Στο τέλος τους έχω ικανούς να βγάλουνε mouse μόνο με αριστερό click.
jois21 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Το τι θεωρείς εσύ καλύτερο είναι τελείως υποκειμενικό. Αν το ποντίκι δημιουργεί το πρόβλημα που αναφέρουν εδώ τα παιδιά τότε θεωρώ πως η logitech κάνει μεγάλο λάθος που δεν το αναφέρει στο site της. Εκτός αν νομίζουν ή στοχεύουν τα προιόντα τους να απευθύνονται μόνο σε παιδάκια που παίζουν αποκλειστικά παιχνίδια στο pc και αφήνουν απ' έξω όσους τα χρησιμοποιούν και σε επαγγελματικά προγράμματα. Ήδη έχω παράπονο από τους drivers τους. Τώρα που διάβασα και αυτά εδώ θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξαναπάρω logitech mouse. To οτι το θεωρω το καλυτερο ειναι υποκειμενικο. Προβλημα ομως δεν εχει κανενα. Εγω τουλαχιστον δεν εχω. Το μεσαιο κουμπι ειπαμε ειναι διαφορετικο απο τη ροδα, αυτο ειναι ειδιαιτεροτητα, οχι προβληματικο μερος της συσκευης...
Land_Of_Banania Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Σόρρυ κιόλας αλλά αν πάρεις ενα πληκτρολόγιο το οποίο θα έχει την ιδιαιτερότητα όταν πατάς enter να αλλάζει γλώσσα και να πρέπει να συνηθίσεις εσύ να χρησιμοποιείς το alt + shift για enter, θα εκτιμήσεις την πρωτοτυπία του? Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να αναφέρει την "ιδιαιτερότητά" του κάπου πριν το πάρεις? Η να έχει μια επιλογή με την οποία να λειτουργεί παραδοσιακά όπως όλα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.