laantonios Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Εντελώς νέος σε αυτό το θέμα... θέλω να κάνω σύλληψη video από αναλογική πηγή (mini dv camera). Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. Θα χρειαστώ xtra πρόγραμμα; (στα windows είχα nero vision, ulead κτλ κτλ) 2. Οι διαθέσιμες επιλογές συνδεσιμότητας είναι οι ακόλουθες: firewire, svideo, av (κεραίας) ποια να επιλέξω ωστε να συνεργαστεί ευδόκιμα με το πρόγραμμα; ευχαριστώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 συνδεσε μεσω firewire, κ το imovie θα κανει τα υπολοιπα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laantonios Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 imovie? είναι ενσωματωμένο στα leopard? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nix_ Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 imovie? είναι ενσωματωμένο στα leopard? Ναι, ειναι ενσωματωμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laantonios Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 δεν το βρίσκω και ψάχνοντας στο net διάβασα οτι είναι μέρος του ilife Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Εντελώς νέος σε αυτό το θέμα... θέλω να κάνω σύλληψη video από αναλογική πηγή (mini dv camera). Οι απορίες μου είναι οι εξής: 1. Θα χρειαστώ xtra πρόγραμμα; (στα windows είχα nero vision, ulead κτλ κτλ) 2. Οι διαθέσιμες επιλογές συνδεσιμότητας είναι οι ακόλουθες: firewire, svideo, av (κεραίας) ποια να επιλέξω ωστε να συνεργαστεί ευδόκιμα με το πρόγραμμα; ευχαριστώ... Η MiniDV Camera δεν είναι αναλογική πηγή αλλά ψηφιακή. 1. Το iMovie που σου πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω είναι πολύ καλή επιλογή. Περιλαμβάνεται στο πακέτο εφαρμογών iLife που δίνεται δωρεάν μαζί με κάθε υπολογιστή Apple (αλλά πουλιέται και ξεχωριστά για όποιον έχει παλιότερο Mac και θέλει την τελευταία έκδοση). Δεν είναι όμως ενσωματωμένο στο Leopard. 2. Μακράν η καλύτερη και ευκολότερη επιλογή είναι η Firewire. Με αυτήν το video θα περαστεί κατευθείαν σε ψηφιακή μορφή στο Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laantonios Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 η σύλληψη του video όμως διαρκεί όσο οι κασέτες ... δεν μπορώ να κάνω copy - paste δυστυχώς μονο τα leopard πήρα ... διοτι το ibook μου είχε τα panther και στην αναβάθμιση άλλαξα μονο λειτουργικό... θα δω τι θα κάνω πάντως thnx εκτός και αν ειναι χαμένη υπόθεση απο την αρχή (ibook με 1,2 ppc και 1,25 gb ram) έχω καμια άλλη freeware επιλογή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 η σύλληψη του video όμως διαρκεί όσο οι κασέτες ... δεν μπορώ να κάνω copy - pasteδυστυχώς μονο τα leopard πήρα ... διοτι το ibook μου είχε τα panther και στην αναβάθμιση άλλαξα μονο λειτουργικό... θα δω τι θα κάνω πάντως thnx εκτός και αν ειναι χαμένη υπόθεση απο την αρχή (ibook με 1,2 ppc και 1,25 gb ram) έχω καμια άλλη freeware επιλογή; Η σύλληψη διαρκεί όσο και οι κασσέτες αλλά το ίδιο θα συνέβαινε και αν την έκανες από SVIDEO ή AV, αφού αυτές είναι οι μόνες επιλογές που έχει η κάμερα σου. Χαμένη υπόθεση δεν είναι, απλά η τελική επεξεργασία για να μεταφέρεις το αποτέλεσμα του μοντάζ σε DVD ή AVI θα διαρκέσει πολλές ώρες. Το είχα κάνει παλιότερα 2-3 φορές με το Mac Mini μου (G4 1.42GHz, 1GB RAM). Για αντίστοιχο freeware δυστυχώς δεν έχει τύχει να δω κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 εκτός και αν ειναι χαμένη υπόθεση απο την αρχή (ibook με 1,2 ppc και 1,25 gb ram) έχω καμια άλλη freeware επιλογή; Χαμενη υποθεση δεν ειναι. Η συλληψη video απο το firewire δεν απαιτει ιδιαιτερη επεξεργαστικη ισχυ . (απλως να μην ειναι πολυ αργος ο σκληρος δισκος) Αν θελεις να το μετατρεψεις μετα σε dvd , θα σου παρει λιγο χρονο παραπανω,αλλα δεν εγινε και τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laantonios Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 ο δίσκος είναι ο μαμά στις 4200 rpm... αλλά δεν νομίζω να έχω πρόβλημα... thnx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 ο δίσκος είναι ο μαμά στις 4200 rpm... αλλά δεν νομίζω να έχω πρόβλημα... thnx Λογικα δεν θα εχεις... Εκτος αν ειναι παραγεμισμενος . Αλλα και παλι δυσκολα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laantonios Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 σας ευχαριστώ όλους, ilife λοιπόν -> σύλληψη στο imovie και βλέπουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 σας ευχαριστώ όλους, ilife λοιπόν -> σύλληψη στο imovie και βλέπουμε Δεν ειναι σιγουρο οτι το imovie του ilife08 θα παιζει σε g4... Ισως καλυτερα να δοκιμασεις το ilife06 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laantonios Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δεν ειναι σιγουρο οτι το imovie του ilife08 θα παιζει σε g4...Ισως καλυτερα να δοκιμασεις το ilife06 . θα τα δοκιμάσω και τα 2 και βλέπουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 θα τα δοκιμάσω και τα 2 και βλέπουμε... Δοκιμασε τα.. Αν δεν σου παιζει το imovie του ilife08 , τοτε με ενα patch μπορει να λυθει το προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.