xakerdo7 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Καλησπερα σας!!!Εχω καποιες ασκησεις οι οποιες ζητουν λυση!!!Οποιος μπορει ας με βοηθησει!Thanks!! 1. Να γραφει προγραμμα για τον ελεγχο της σωστης χρησης των παρενθεσεων () σε μια αριθμητικη παρασταση χρησιμοποιωντας τη δομη δεδομενων στοιβα.Το προγραμμα να επιστρεφει μηνυμα εαν η αριθμητικη παρασταση ειναι σωστη ή εαν εχει λαθος να αναφερει το σημειο που βρηκε το λαθος.Επεκτεινετε το προγραμμα σας ωστε να γινεται ελεγχος σε {} και σε []. Παραδειγματα (1+3)*3*(2+2) Result: No error 1+3)*3*(2+2) Result: error at position 4 !! 2. Να γραφει προγραμμα που να μετατρεπει εναν αριθμο του δεκαδικου συστηματος στο δυαδικο συστημα.Το προγραμμα μετα απο καθε διαιρεση με το 2,θα ωθει το υπολοιπο σε μια στοιβα.Στο τελος με διαδοχικες απωθησεις θα εξαγονται τα ψηφια του δυαδικου αριθμου. 3. Να γραφει προγραμμα το οποιο να αντιστρεφει τα στοιχεια μιας ουρας. 4. Να γραφει προγραμμα για την εξυπηρετηση αυτοκινητων σε διοδια με την χρηση ουρας, η οποια θα υλοποιειται με πινακα.Πιο συγκεκριμενα θα εμφανιζεται το παρακατω μενου: ΜΕΝΟΥ 1.Αφιξη αυτοκινητου 2.Αναχωρηση αυτοκινητου 3.Κατασταση ουρας 4.Εξοδος Επιλογη 1:θα πληκτρολογουνται τα στοιχεια του αυτοκινητου π.χ. ο αριθμος αυτοκινητου και θα τοποθετειται στο τελος της ουρας. Επιλογη 2:Το αυτοκινητο που βρισκεται πρωτο στυην ουρα θα διαγραφεται μαζι με ενα αναλογο μηνυμα επιβεβαιωσης. Επιλογη 3:Θα εμφανιζονται με τη σειρα οι αριθμοι των αυτοκινητων που παραμενουν στην ουρα για να εξυπηρετηθουν. Επιλογη 4:Το προγραμμα θα τερματιζεται
parsifal Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Σε ποιο σημείο έχεις φτάσει και πού κόλλησες; Δείξε μας τον κώδικα που έγραψες μέχρι τώρα, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι...
xakerdo7 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δεν εχω γραψει καθολου κωδικα,δεν μπορω να σκεφτω καποιο τροπο για να λυσω τις ασκησεις,καπου μπερδευομαι!!Τωρα δεν ξερω αν γινεται να μου τις λυσει καποιος ή απλα το site μονο βοηθαει και οχι λυνει ασκησεις!!
Dr.Fuzzy Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δεν εχω γραψει καθολου κωδικα,δεν μπορω να σκεφτω καποιο τροπο για να λυσω τις ασκησεις,καπου μπερδευομαι!!Τωρα δεν ξερω αν γινεται να μου τις λυσει καποιος ή απλα το site μονο βοηθαει και οχι λυνει ασκησεις!! Βοηθαει θα ελεγα... Διαβασε για στοιβα (stack) και ουρα (queue). Οι ασκησεις που αναφερεις θα τις χαρακτηριζα αρκετα ευκολες, επιπεδου Αναπτυξης Εφαρμογων σε Προγραμματιστικο Περιβαλλον 3ης Λυκειου. Φτιαξε καποια κομματια κωδικα ή ψευδοκωδικα και το συζηταμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.