Eniac Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 επειτα απο καιρο με το λαπτοπ αποφασησα να αγορασω καινουργιο pc. Επειδη ειμαι λιγο ασχετος ομως απο hardware, τι πρεπει να αγορασω για ψυξη? στο eshop pc configurator λεει συστημα ψυξης επεξεργαστη, συστημα ψυξης θηκης Η/Υ και case modding1 σε καποια σημεια.H noobikh ερωτηση μου ειναι ,πρεπει να επιλεξω προιοντα , και απο τισ 3 κατηγοριες για καλυτερη θερμοκρασια?(μου φαινετε ο Ε8400 εχει ενα ανεμιστηρακι) soz για την ασχετοσυνη μου
vanzelvoul Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 επειτα απο καιρο με το λαπτοπ αποφασησα να αγορασω καινουργιο pc. Επειδη ειμαι λιγο ασχετος ομως απο hardware, τι πρεπει να αγορασω για ψυξη?στο eshop pc configurator λεει συστημα ψυξης επεξεργαστη, συστημα ψυξης θηκης Η/Υ και case modding1 σε καποια σημεια.H noobikh ερωτηση μου ειναι ,πρεπει να επιλεξω προιοντα , και απο τισ 3 κατηγοριες για καλυτερη θερμοκρασια?(μου φαινετε ο Ε8400 εχει ενα ανεμιστηρακι) soz για την ασχετοσυνη μου Κοιτα ειναι αναλογως γαιτι το θες τον υπολογιστη κα ιτι προθεσεις εχεις αλλα και σε τι κουτι θα τον βαλεις! Αν ας πουμε θες να ασχοληθεις με overclocking τοτε δε σου φτανει η μαμα ψυκτρα και ανεμιστηρακι της ιντελ. Πες για τι ενδιαφερεσαι ωστε να σε βοηθησουν οι πιο ειδικοι!!
oneofthem Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 όχι δε χρειάζεται να επιλέξεις κάτι τα κομμάτια του η/υ σου δλδ το κουτί, ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών σου έχουν ήδη δικό τους σύστημα ψύξης - δλδ ψύκτρες/+ανεμιστηράκια το configurator υποθέτω απλά σου δίνει τη δυνατότητα επιλογής, δε σημαίνει πως αν δεν συμπληρώσεις κάτι δεν θα είναι ολοκληρωμένο το σύστημα ok υπάρχουν λόγοι για να αλλάξει σύστημα ψύξης κάποιος και αυτοί είναι 3: - αν θες χαμηλότερες θερμοκρασίες και άρα πιο αποδοτικό σύστημα ψύξης για ένα κομμάτι πχ αν θες να κάνεις overclocking, πράγμα που ανεβάζει τις θερμοκρασίες οπότε θα χρειαστείς καλύτερη ψύξη - αν θες λιγότερο θόρυβο γιατί κάποιο ανεμιστηράκι κάνει πολύ θόρυβο οπότε αγοράζεις κάποιο καλύτερο ή μεγαλύτερο αφού τα μεγαλύτερα κάνουν λιγότερο θόρυβο και άρα για να το κάνεις αυτό θέλεις και άλλη ψύκτρα που να παίρνει μεγαλύτερο ανεμιστηράκι - αν θες διαφορετική εμφάνιση οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις αγοράζεις ψύκτρα/ανεμιστηράκι τρίτης εταιρίας (aftermarket) σύστημα ψύξης της θήκης είναι κυρίως τα ανεμιστηράκια που βάζεις στο κουτί του η/υ και λογικά υπάρχουν ήδη σύστημα ψύξης του επεξεργαστή είναι η ψύκτρα+το ανεμιστηράκι της κλπ το case modding δεν είναι κατηγορία ψύξης, αλλά απλώς περιλαμβάνει και χρωματιστά ανεμιστηράκια έχει να κάνει με προϊόντα με διαφορετική εμφάνιση κυρίως , δλδ ανεμιστηράκια με λαμπάκια και χρώματα, καλώδια που φωσφορίζουν, αυτοκόλλητα κλπ όπως και κάποια άλλα προϊόντα που σε βοηθούν να μοντάρεις/μετατρέψεις τον υπολογιστή εμφανισιακά και όχι μόνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.