ron149 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Παιδιά, ελπίζω να έχετε το κουράγιο και την διάθεση να διαβάσετε την παρακάτω ιστορία: Ήθελα να προσθέσω RAM στο πισί μου (αρκετά παλιό: μητρική Chaintech Zenith 9EJS1 (Pentium 4, 2 μνήμες DDR1 μέχρι 2700 (333 MHz), AGP κάρτα γραφικών 64MB, 2 δίσκοι ATA)). Είχα 512ΜΒ ,333 MHz στη μία slot και ήθελα να βάλω επιπλέον 1 GΒ, 400MHz στη δεύτερη (οι 333 έχουν εκλείψει- μου είπανε στα μαγαζιά ότι ίσως τη δεχόταν την 400 αλλά θα την λειτουργούσε υποχρονισμένα). Προσπάθησα να την βάλω μόνος μου αλλά παραδόξως ήθελε αρκετή πίεση και τελικά την έβαλα στο πρώτο σλοτ το οποίο ήταν πιο "ευρύχωρο", βγάζοντας φυσικά την 512άρα από εκεί. Κατα τη διάρκεια της όλης επιχείρησης είπα συν τοις άλλοις να βγάλω και λίγο τη σκόνη από τη ψύκτρα του επεξεργαστή που γενικά κάνει αρκετό θόρυβο. Ωστόσο φρόντιζα να γειώνομαι κάθε τόσο ακουμπώντας το καλοριφέρ (όχι όμως συνεχόμενα)- σημειώνω ότι τον υπολογιστή τον είχα πάνω στο χαλί του δωματίου μου όσο τον πείραζα. Με το που τελείωσα όμως και έβαλα τον υπολογιστή σε λειτουργία, αντίκρισα μία "νέκρα". Τα ανεμιστηράκια δούλευαν κανονικά, τα λαμπάκια ανάβανε*, αλλά στην οθόνη τίποτα. Λέω η μνήμη θα φταίει επειδή είναι 400άρα και ξαναέβαλα την παλιά. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο! Είτε με μνήμη, είτε χωρίς μνήμη, στο πρώτο ή στο δεύτερο σλοτ (τελικά τα κατάφερα (αφού όμως προέκυψε το πρόβλημα) να βάλω κάποια μνήμη και σε αυτό), το πρόβλημα είναι το ίδιο: Ενώ παίρνει ρεύμα το πισί (τα ανεμιστηράκια λειτουργούν κ τα λεντάκια ανάβουν) και ακούγονται όλα καλά , δεν φορτώνει τίποτα*, και η οθόνη είναι μαύρη αφού δεν παίρνει κανένα σήμα.Το πληκτρολόγιο φαίνεται να παίρνει σήμα μόνο όταν πρωτοπατάω το κουμπί για να ανάψω το πισί- τότε αναβοσβήνει το Num Lock μία φορά αλλά κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνει γρι όταν πατάω nums lock, caps lock, κλπ. Αφού βεβαιώθηκα ότι οι συνδέσεις είναι σωστές,και ότι δεν είδα κάποιον πυκνωτή σκασμένο κάπου ή καμια πλακέτα σπασμένη, και θεωρώντας ότι χάλασα κάτι από επεξεργαστή, μητρική ή μνήμες καθώς πίεζα την μνήμη να μπει ή απλά καίγοντας κάτι, τον πήγα στο Πλαίσιο (σήμερα). Με ενημερώσαν το απόγευμα ότι τα δοκιμάσανε όλα πάνω του εκτός από επεξεργαστή και μητρική και διαπίστωσαν ότι δεν είχανε πρόβλημα αφού έκανε πάλι το ίδιο. Έχει πρόβλημα μάλλον ο επεξεργαστής ή η μνήμη αλλά δεν έχουνε τόσο παλιά για να τα ελέγξουνε ή να τα αντικαταστήσουνε, και να περάσω να τον πάρω (χαίρω πολύ..). Θα πάω αύριο να τον παραλάβω. Μήπως έχεί κανείς κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω γι αυτό; Επίσης, χρειάζεται να παίρνει κανείς τόσο μεγάλες προφυλάξεις όταν ακουμπάει με τα χέρια του τις πλακέτες? Πόσο πιθανό είναι να κανούν; Ευχαριστώ απίστευτα εκ των προτέρων!! *η μητρική έχει ένα μπροστινό πάνελ με μια διψήφια οθονίτσα που λέγεται Digi Doc το οποίο ύπό φυσιολογικές συνθήκες δείχνει διάφορους αριθμούς καθώς φορτώνει το πισί μέχρι να μπει στα windows, όπου εμφανίζει και διατηρεί την ένδειξη FF (στο appendix του manual της μητρικής γράφει ότι το FF σημαίνει "Bott attempt (INT 19h)"). Επίσης, πάλι υπο φυσιολογικές συνθήκες, εκτός από ένα κίτρινο λεντάκι, υπάρχει και ένα κόκκινο το οποίο ανάβοσβήνει μόνο όταν διαβάζει δεδεμένα από τις IDE συσκευές. Τώρα όμως, ο υπολογιστής με το που τον ανοίγω δείχνει το FF και το κόκκινο λεντάκι είναι σταθερά αναμμένο. Αν βέβαια αποσυνδεσω όλες τις IDE συσκευές (δίσκους και οδηγούς DVD) είναι μόνιμα σβηστό. Από αυτά κατάλαβα (πριν μου το πουν οι τεχνικοί!!!) ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το booτάρισμα, δηλαδή ότι δεν φόρτωνε τίποτα, και ότι η κάρτα γραφικών (και η οθόνη προφανώς) είναι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.