Προς το περιεχόμενο

Surrey ή Sheffield??

Zderg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Με εχουν δεχτει στα παραπανω πανεπιστημια για μεταπτυχιακο (οπως και στα Warwick, Lancaster, Southampton, Keele, East Anglia) και δεν ξερω ποιο να διαλεξω.. Προκειται για προγραμμα απο το Business School των πανεπιστημιων.. Εχω ακουσει απο ατομα που πηγαν εκει, πολυ καλα λογια για το Surrey.. Για το Sheffield ομως δεν εχω καμια πληροφορια.. Απο την αλλη το Warwick θεωρειται κορυφαιο πανεπιστημιο αλλα δεν μου αρεσουν πολυ τα μαθηματα του..

Μπορει κανεις να με βοηθησει στην επιλογή;

Δημοσ.
Καλησπερα

Με εχουν δεχτει στα παραπανω πανεπιστημια για μεταπτυχιακο (οπως και στα Warwick, Lancaster, Southampton, Keele, East Anglia) και δεν ξερω ποιο να διαλεξω.. Προκειται για προγραμμα απο το Business School των πανεπιστημιων.. Εχω ακουσει απο ατομα που πηγαν εκει, πολυ καλα λογια για το Surrey.. Για το Sheffield ομως δεν εχω καμια πληροφορια.. Απο την αλλη το Warwick θεωρειται κορυφαιο πανεπιστημιο αλλα δεν μου αρεσουν πολυ τα μαθηματα του..

Μπορει κανεις να με βοηθησει στην επιλογή;

Για ποιό πρόγραμμα έκανες αίτηση ?

Δημοσ.

Δεν ξερω για να σε βοηθησω...Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι εχεις πολυ ωραια υπογραφη!

Sorry αν σου χαλασα το thread...

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να επιλέξεις το Πανεπιστήμιο εκείνο που έχει τα καλύτερα rankings στο MSc που σε ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Δεν βγαινουν rankings για καθε MSc.. Μονο για Business studies γενικως μπορω να βρω.. Αλλα παλι δεν σημαινει κατι.. Τα MSc στο Surrey και στο Sheffield δινουν περισσοτερη εμφαση στο management (αυτο θελω) ενω τα αλλα περισσοτερη στα information systems..

Δημοσ.

Το κόστος σε ενδιαφέρει; Το Surrey, με δεδομένο ότι είναι πολύ κοντά στο Λονδίνο, έχει αυξημένα κόστη διαβίωσης. Την εποχή που με δέχτηκαν εκεί, με τα δίδακτρα σου έδιναν και ένα laptop, αλλά και πάλι, η διαφορά που είχε με τα δίδακτρα του Aston - που τελικά πήγα - δεν δικαιολογούσε το ούτε το laptop ούτε τίποτα.

Δημοσ.

Η διαφορα στα διδακτρα ειναι περιπου 1700 λιρες.. Αλλα στο Surrey ειναι (φανταζομαι δλδ, δεν το εψαξα ακομα αυτο) ακριβοτερη και η εστια και γενικα η ζωη..

Δημοσ.

οχι σεφιλντ!!!! θα παρεις αναβολη απο την ζωη σου. βιομηχανικη πολη ειναι δεν παλευετε.

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι το Surrey είναι £1700 ακριβότερο, συν την ακριβότερη ζωή. συν τα έξοδα διαμονής/διατροφής, ναι, μόνο από οικονομική σκοπιά, το Sheffield φαντάζει η λογική επιλογή ανάμεσα στα δύο.

Από την άλλη υπάρχει και αυτό που λέει ο 1980 (πάλι πήγες για banάκι, γαμώτο;) και φαίνεται να έχει δίκιο. Αν το Sheffield είναι η τυπική Αγγλική βιομηχανική πόλη, η φράση "αναβολή από τη ζωή" αποδίδει ακριβώς την κάτάσταση που θα βρεις εκεί. Μια παρένθεση: Τέτοια και χειρότερα άκουγα για το Birmingham πριν να πάω για το MSc μου, αλλά όταν πήγα, έπεσα πάνω στα τελειώματα της καθολικής ανάπλασης της πόλης που πραγματικά δεν θύμιζε σε τίποτα την γκρίζα βιομηχανική "πρωτεύουσα" των Midlands. Συμπέρασμα; Δες τι μπορείς να μάθεις για το Sheffield από έγκυρες και ενημερωμένες πηγές και αναλόγως αποφασίζεις.

Υ.Γ.: Εννοείται πώς αν δεν σε καίει τόσο το οικονομικό, πας Surrey και κλείνει η κουβέντα.

Δημοσ.

Εξαρτάται που θέλεις.

Αν το κόστος δεν είναι πρόβλημα Surrey, αν είναι τότε Sheffield.

Sheffield ως πόλη είναι μακραν φτηνότερη. Εν αντιθέση που στο άλλο ζουν οι λεφτάδες.

Από εκεί και μετά θα πρέπει να κατανοήσουν μερικοί (περι αναβολής της ζωής), ότι άνρωπος πάει εκεί να σπουδάσει και όχι να διασκεδάσει.

Δημοσ.
Εξαρτάται που θέλεις.

Αν το κόστος δεν είναι πρόβλημα Surrey, αν είναι τότε Sheffield.

Sheffield ως πόλη είναι μακραν φτηνότερη. Εν αντιθέση που στο άλλο ζουν οι λεφτάδες.

Από εκεί και μετά θα πρέπει να κατανοήσουν μερικοί (περι αναβολής της ζωής), ότι άνρωπος πάει εκεί να σπουδάσει και όχι να διασκεδάσει.

Αφου παω, οπως λες, για να σπουδασω κ οχι για να διασκεδασω γιατι λες καλυτερα στο Surrey και μονο αν το οικονομικο ειναι προβλημα τοτε να παω Sheffield;

Παντως εχω μιλησει με ατομα που εκαναν MSc στο Surrey και ειναι πολυ ευχαριστημενα.. Βασικα αν δεν ηταν η διαφορα κοστους δεν θα το ρωτουσα καν (μ'αρεσει περισσοτερο το προγραμμα).. Απλα θελω να μαθω αν αξιζει αυτη η διαφορα (αν και αυτο ειναι υποκειμενικο)..

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι όταν πάει κάποιος να σπουδάσει, τον κλείνουν σε κελί και δεν του επιτρέπουν ούτε να μυρίσει την μπύρα (για να μην πω τίποτα άλλο). Δηλαδή, για σένα η "φοιτητική ζωή", ως όρος, τι περιλαμβάνει, θες να μας πεις; Από την άλλη, επειδή θα βγούμε και άλλο offtopic, έλα σε pm.

Παντως εχω μιλησει με ατομα που εκαναν MSc στο Surrey και ειναι πολυ ευχαριστημενα.. Βασικα αν δεν ηταν η διαφορα κοστους δεν θα το ρωτουσα καν (μ'αρεσει περισσοτερο το προγραμμα).. Απλα θελω να μαθω αν αξιζει αυτη η διαφορα (αν και αυτο ειναι υποκειμενικο)..

Για να δεις την διαφορά, θα πρέπει να σου απαντήσει κάποιος που έχει σπουδάσει και στις δύο πόλεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...