Προς το περιεχόμενο

Ήχος 5.1 Dts σε Htpc(home theatre pc)

eyris2004

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , νέος στο φόρουμ και θέλω την βοήθεια σας

Έχω κάποιο πρόβλημα ,

αλλά αξίζει να μάθετε και από που προήλθε ,

Μου αρέσει όπως πολλούς από εσάς όταν βλέπω μια ταινία να απολαμβάνω εξίσου σωστά και όμορφα και τον ήχο της .

Έτσι το πρώτο μου σύστημα ήταν ένα dvd και ένας ξεχωριστός ραδιοενισχυτής Phillips 5.1

Και επειδή είμαι ταινιάκιας το dvd μου χάλασε τον πρώτο χρόνο ,το πρόβλημα άρχισε να μεγαλώνει όταν είδα πως για να ξανά έχω τον ήχο που θέλω έπρεπε να βρω dvd που να έχει από πίσω συνδέσεις για κάθε ηχείο ξεχωριστά ώστε να πάει ο ήχος στον ραδιοενισχυτή ….

Αφού λοιπόν μπήκε στο πατάρι το Phillips ,

αγόρασα ένα Thomson που τα έχει όλα ενσωματωμένα …

ράδιο ,ενισχυτή ,dvd και ηχεία στο ίδιο μηχάνημα ….

αλλά και πάλι σε ένα χρόνο μέσα τα ίδια προβλήματα ….

Το σκέφτηκα ,το ξανασκέφτηκα και αποφάσισα να φτιάξω ένα Htpc ώστε να απολαμβάνω εκεί τις ταινίες μου ,αφού λοιπόν το έστησα έβαλα επάνω έναν οδηγό dvd rw ώστε να παίζει τις ταινίες… και αν χαλάσει το πετάω και αγοράζω έναν άλλο οδηγό dvd (άλλωστε είναι πάμφθηνα )

Μέχρι εδώ όλα καλά ,έβαλα και μια κάρτα ήχου της terratec 5.1 με οπτική έξοδο

Για να πάρω τον ήχο από την υποτιθέμενη έξοδο του Thomson για να μην πάει χαμένο το μηχάνημα μαζί με τα ηχεία του ….

Ώσπου με τρόμο διαπίστωσα πως το Thomson δεν βγάζει οπτική έξοδο …

Τώρα ? ??

Η επόμενη σκέψη είναι να πάρω ένα σετ ηχείων 5.1 καλής ποιότητας ώστε να τα συνδέσω κατευθείαν στο κομπιούτερ και να έχω τον ήχο 5.1 που θέλω

Κατέληξα σε Logitech και το μοντέλο είναι : LOGITECH 980-000116 G51

Η τιμή τους είναι κοντά στα 150 ευρώ (αν και τσουχτερή η τιμή θα την αντέξω )

Βλέποντας όμως το επόμενο μοντέλο ,το LOGITECH Z-5500 5.1 THX DIGITAL SPEAKERS

Τότε ήταν που έχασα την μπάλα …και τι εννοώ πρώτα από όλα η τιμή είναι εξωφρενική και δεύτερον μου λένε πως αυτά έχουν πλακέτα μέσα ώστε να δίνουν πιστοποιημένα τον ήχο dts και thx σε σύστημα 5.1

Άρα το δεύτερο μοντέλο είναι μονόδρομος …η μήπως δεν είναι ? ? ?

Ποια είναι η γνώμη σας ? ? ?

Και κάτι ακόμη

Μέχρι τώρα νόμιζα πως τον ήχο dts τον δίνει η κάρτα ήχου και όχι ο ενυσχητής σε ηχεία υπολογιστή ….

Είναι αλήθεια αυτό ? ? ?

Πείτε μου σας παρακαλώ τι να πάρω ώστε να έχω σωστό ήχο Dts 5.1

με το πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών power dvd ? ?

Φυσικά όσο το δυνατόν πιο οικονομικά μιας και το htpc με ξεπαράδιασε

Δημοσ.

Τα συγκεκριμένα ηχεία αποκωδικοποιούν μόνα τους το DTS και γενικότερα είναι μια ολοκληρωμένη λύση για home cinema, μουσική κτλ. Συνδέονται και με ομοαξονικό καλώδιο. Αν κάνεις μια εύρεση Z-5500 σίγουρα θα βρεις πολλά θέματα.

Σε ποια πόλη είσαι;

Δημοσ.
Τα συγκεκριμένα ηχεία αποκωδικοποιούν μόνα τους το DTS και γενικότερα είναι μια ολοκληρωμένη λύση για home cinema, μουσική κτλ. Συνδέονται και με ομοαξονικό καλώδιο. Αν κάνεις μια εύρεση Z-5500 σίγουρα θα βρεις πολλά θέματα.

Σε ποια πόλη είσαι;

Είμαι από Πιερία (Κολινδρός)

είναι πάντως έτσι όπως τα λες ,το πρόβλημα όμως είναι να βρω ένα πιο φθηνό πακέτο και να μην χρειαστεί να σκάσω τα 300+

Τα υπόλοιπα ηχεία που δεν έχουν αυτήν την πλακέτα ,κάνουν αποκωδικοποίηση μ΄ςσω της κάρτας ήχου του υπολογιστή ? ? ?

Δημοσ.

Το DTS δεν είναι τίποτα το τρομερό. Έχω δει ταινίες σε DTS αλλά και με την απλή Dolby digital κωδικοποίηση με ομοαξονική ψηφιακή σύνδεση πάντα και δεν βλέπω καμμία διαφορά. Τα ηχεία είναι πολύ δυνατά και πιάνουν και αρκετό χώρο, ειδικά το subwoofer.

Γνώμη μου είναι δοκίμασε το υπάρχον σύστημά σου γενικότερα να δεις αν σε καλύπτει. Ίσως η οπτική ίνα δεν σου προσφέρει τελικά αυτό που νομίζεις. Εφόσον έχεις ήδη ηχοσύστημα και υπολογιστή, δοκίμασέ τα να δεις τι γίνεται και μετά βλέπεις.

Τα υπόλοιπα ηχεία που δεν έχουν αποκωδικοποίηση DTS, νομίζω πως πρέπει αυτό να γίνει στην κάρτα ήχου και δεν ξέρω αν υπάρχει κάρτα ήχου που να το κάνει αυτό σε λογικές πάντα τιμές.

Δημοσ.

Μηπως καλυτερα ειναι να παρεις εναν ενισχυτη 5.1 (σχεδον ολοι πια εχουν οπτικη εισοδο) να το συνδεσεις με την οπτικη εξοδο της καρτας ηχου και για ηχεια να βαλεις στον ενισχυτη που θα παρεις τα ηχεια του thomson?? (φανταζομαι τα ηχεια του thomson συνδεεονται και σε αλλους ενισχυτες)

Χρησιμοποιωντας την οπτικη εξοδο, ο ηχος παει ψηφιακα στον ενισχυτη οποτε αναλαμβανει αυτος ολη την αποκωδικοποιηση (dts).

Η καρτα ηχου δεν κανει τιποτα.

Με αυτον τον τροπο εχεις παντα τα καλυτερα αποτελεσματα.

Τα ηχεια που σκεφτεσαι εχουν μεσα ενισχυτη με εισοδο οπτικης ινας και δυνατοτητα αποκωδικοποιησης dts.

Το ιδιο ομως κανουν και απλοι ενισχυτες (οχι πακετο ηχεια-ενισχυτη) και μαλιστα καλυτερα και με περισσοτερες εισοδους.

Οποτε απο την στιγμη που εχεις ηδη ηχεια (τα thomson) ειναι σπαταλη να πας να αγορασεις ηχεια και ενισχυτη (αυτα τα logitech που σκεφτεσαι).

Kαλυτερα να αγορασεις μονο ενισχυτη (με 200 ευρω βρισκεις 5.1 dts με πληθος εισοδων, πολυ καλυτερο απο τον ενισχυτη που εχουν τα logitech) και να χρησιμοποιησεις τα υπαρχοντα ηχεια.

Δημοσ.

Φίλε haHa ...και αυτό που μου προτείνεις είναι μια πάρα πολύ καλή λύση ...

Θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά έναν καλό ενισχυτή ? ?

και φυσικά φθηνό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...