lamarko Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 παιδιά ενδιαφέρομαι για μία από τις 2 φωτογραφικές.Δεν θα ήθελα να μου προτείνετε άλλες, απλά θα ήθελα να μου πείτε εσείς ποια θα παίρνατε...Ο λόγος που τις θέλω είναι απλά για να βγάζω φωτό με τις παρέες μου, σε διάφορα μέρη που θα πηγαίνω...απλά πράγματα...σας δίνω και τα 2 σχετικά site για να τις δείτε και να συγκρίνετε... http://www.olympus.com.gr/consumer/29_digital_camera_fe-350_wide_18539.htm http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/IXUS/Digital_IXUS_75/index.asp και μία ερώτηση..τι κάνει ο ευρυγώνιος?είναι σημαντικός? περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Με καμία από τις δύο δεν θα απογοητετυτείς -στο υπογράφω- αλλά πιστεύω ότι η Canon είναι προτιμότερη, παρόλο που τα specs της Oly είναι λιγάκι καλύτερα. Οι Oly έχουν κάποια χαρακτηριστικά που δεν μου αρέσουν (κάρτες xD, "σύστημα ηλεκτρονικής σταθεροποίησης"-καλά κόψε κάτι sharpening είναι και μάλιστα κακό, μέτριες οθόνες, κλπ). Στις Ixus δεν μου αρέσει η τιμή. Αν σύγκρινες τις ίδιες μάρκες σε μεγαλύτερη κατηγορία θα σου έλεγα σίγουρα Canon. Ο ευρυγώνιος είναι για να πιάνει πιό φαρδύ πλάνο, δηλαδή μεγαλύετρο εύρος αντικειμένου αλλα στις ίδιες διαστάσεις εικόνας. Δηλαδή ο φακός είναι ελαφρώς πιό κυρτός έτσι ώστε να παραμορφώσει την εικόνα ημισφαιρικά (ελάχιστα, δεν το καταλαβαίνεις) έτσι ώστε να "χωρέσουν όλοι στο πλάνο" όπως λέει μια μάρκα. Οι πραγματικοί ευρυγώνιοι είναι αυτοί που βλέπεις την τεράαααααστια παραλία στα περιοδικά και κόβεσαι, αλλά εκείνες οι μηχανές είναι SLR (επαγγελματικών προδιαγραφών). σε μηχανές compact σαν αυτές που δίνεις η διαφορά με ευρυγώνιο είναι σχεδόν αμελητέα (όλες έχουν έχουν 28mm αντί για 35mm που είναι ο κανονικός) Πάνε σε ένα μαγαζί, βάλε να σου τις ανάψουν να "παίξεις" λίγο και με τις δύο και θα καταλάβεις ποια σου ταιριάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackstar Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 έχω μια Ixus 70 (ιδια με την 75 ειναι μονο που εχει ποιο μεγάλη οθόνη η 75, αν θυμάμαι καλα) και είμαι απολυτά ευχαριστημένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamarko Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 παιδιά τελικά αγόρασα την olympus. θεωρώ ότι σαν φωτό είναι καλύτερη απο την συγκεκριμένη κάνον και αυτό το συμπέρανα καθώς μία φίλη μου την έχει και την είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και παρατήρησα καλύτερα χρώματα.μπορεί και να μου φάνηκε... αυτο που με στεναχώρησε ήταν ότι το βίντεο της είναι 15 fps και στην μικρή και στην μεγάλη ανάλυση πράγμα που ο βλάκας δεν το παρατήρησα και κάτι που η κάνον έχει 30fps. Αλλά αυτο που με ανακουφίζει είναι ότι βγάζω περισσότερο φωτό απ'ότι βίντεο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Καλορίζικη και καλές φωτογραφίες φίλε μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.