gdp77 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 το default theme άλλαξε και είναι πολύ πιο ελκυστικό απ' αυτό που είχαν στη beta Τίποτα δεν άλλαξε. Μόνο το background άλλαξαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουν το χατήρι στην πλειοψηφία του κόσμου που ζητούσε το wall light theme Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Τίποτα δεν άλλαξε. Μόνο το background άλλαξαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουν το χατήρι στην πλειοψηφία του κόσμου που ζητούσε το wall light theme Άλλαξαν το background και έχουν επίσης και την καινούργια έκδοση του gnome. Εσύ τι περίμενες να είναι σαν τα mockups? Μακάρι να ήταν.. αλλά και έτσι δε με χαλάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Όχι δεν το περίμενα. Απλά... ήλπιζα. Περιμένω στην 9.04 (με τη συνδρομή των επαγγελματιών designers που έχει προσλάβει η Canonical) να δω κάτι πραγματικά διαφορετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnny81 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2008 Αν πρόσεξα καλα χτες όταν εγκατέστησα την rc οι μπάρες είχαν διαφορετικό στυλ ωστόσο με ένα update γύρισαν στο κλασσικό human. Δεν λεω οτι η αλλαγη ηταν ριζική αλλά γιατί εφυγε και αυτή? Εκτος και αν ως την τελική εκδοσή ξαναλλάξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Πρόσφατα έκανα upgrade και σε ένα laptop toshiba satellite. Η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς προβλήματα. Δυστηχώς αντιμετώπισα δύο bug της διανομής που και συγκεκριμένα του network manager. Το πρώτο ήταν αυτό εδώ https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/274995 Συγκεκριμένα κατά το shutdown, restart κόλλαγε στο σημείο shuting down alsa. Η λύση είναι να βάλουμε στην αρχή του αρχείου /etc/init.d/alsa-utils τα ifconfig wlan0 down ifconfig eth0 down Το δεύτερο πρόβλημα είχε να κάνει με ότι αν το laptop δεν ήταν πάνω σε κάποιο router κατά το boot κόλαγε στο σημείο configuring network interfaces. Η λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι να κάνουμε comment ότι υπάρχει στο αρχείο /etc/network/interfaces Εχω την εντύπωση ότι με το network manager ειδικά με την τελευταία του έκδοση το συγκεκριμένο αρχείο πάει για κατάργηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Εχω την εντύπωση ότι με το network manager ειδικά με την τελευταία του έκδοση το συγκεκριμένο αρχείο πάει για κατάργηση. (Ευτυχώς) συμβαίνει το αντίθετο, προσπαθούν να κάνουν τον network manager να σέβεται όσο το δυνατόν περισσότερο τα περιεχόμενα του /etc/network/interfaces. Δεν τους φαίνεται βέβαια ακόμα, αλλά το είχα διαβάσει σε κάποιο πρόσφατο changelog. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
comfuzio Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2008 Guys πως κάνω install το jdk 6 update 10 μέσω consolas σε remote server?? Edit: Το βρήκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Σε μερικές ώρες κυκλοφορεί και επίσημα η νέα έκδοση του ubuntu 8.10. Τρέχω και τις τρεις εκδόσεις Ubuntu,Kubuntu,Xubuntu. Να πω μερικές εντυπώσεις. Και στις τρεις εκδόσεις η διανομή είναι ταχύτατη και έχει παρά πολυ καλή ανταπόκριση. Είναι πιο αργό απο το 8.04 κατά τον χρόνο εισαγωγής από το login στο σύστημα. Πρόβληματα που έχω διαβάσει σε διάφορα forum είναι με το σετάρισμα σε ati κάρτες καθώς και με τις παλίες nvidia κάρτες που απαιτούν τους legacy driver. Ακόμα υπάρχουν διάφορα bug που οφείλονται στον network manager. Το καλό είναι ότι σε όλα τα bug που έχουν αναφερθεί με τον network manager υπάρχουν και λύσεις. Μερικές συμβουλές. Μην πάτε σε upgrade αμέσως με το που κυκλοφορήσει η διανομή για όσους σκέφτονται να το κάνουν. Αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία να λύνεται προβλήματα στο linux καλό είναι να περιμένετε δύο με τρεις βδομάδες για το upgrade ώστε να έχουν διορθωθεί τα περισσότερα προβλήματα που θα εχουν αναφερθεί. Τέλος για όσους θέλουν να κατεβάσουν την διανομή καλό είναι να το κάνουν μέσω torrent γιατί 100% οι server της canonical θα πέσουν τις πρώτες ώρες και οι ταχύτητες download θα είναι άθλιες. -----Προστέθηκε 30/10/2008 στις 02 : 50 : 20----- Ubuntu Open Week Ανακοινώθηκε και η Ubuntu open week. http://fridge.ubuntu.com/node/1702 Για όσους δεν γνωρίζουν το ubuntu open week είναι μια συνεδρία που γίνετε στο irc ανάμεσα στους developer και στους απλούς χρήστες. Μπορεί να συμμετέχει ο καθένας και ρωτήσει άμεσα τους developer για την δουλειά τους και να μάθει για τα μελλοντικά σχέδια της διανομής. Όλο το πρόγραμα μπορείτε να το δείτε εδώ https://wiki.ubuntu.com/UbuntuOpenWeek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Λοιπόν άνοιξα στο adslgr ένα παρόμοιο ποστ και το παραθέτω, για να μην βρεθούν κάποιοι νέοι προ εκπλήξεων: Λοιπόν αποφάσισα να κάνω upgrade από το hardy στο intrepid και εκεί κάπου άρχισαν τα προβλήματα. Με το που τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα restart, μετά τον grub άρχισε να τρέχει ένα endless loop από αριθμούς και απ' ότι προλάβαινα να δω έλεγε κάτι για unhandled στο τέλος. Δοκίμασα να μπω με recovery mode και μπήκα κανονικά, αλλά όταν έκανα restart μου έβγαζε Unexpected IRQ trap at vector 93. Mετά ξαναμπήκα από recovery mode έλεγξα το dpkg και έκανα fsck και στη συνέχεια μετά το grub μου έβγαζε error 15: file not found. Μπήκα με livecd, έκανα backup τα αρχεία μου και μετά έκανα edit και άλλαξα το hd από (hd0,0) που ήταν σε (hd2,0) και δούλεψε, αλλά το πρόβλημα με το IRQ trap συνέχιζα να το βλέπω..Ξέχασα να αναφέρω ότι και νωρίτερα πριν την εγκατάσταση της νέας έκδοσης στο δίσκο, μόνο που έκανα restart και boot από livecd μου έβγαζε συνέχεια μετά τη φόρτωση του kernel Unexpected IRQ trap at vector 93 και μετά έμπαινε στο περιβάλλον. Μπήκα στο /boot/grub/menu.lst άλλαξα σε root (hd2,0) για να φορτώνει by default και πρόσθεσα μετά το kernel /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=98ccec5b-c942-4e26-a0ed-6cd5997d9b08 ro vga=792 τα ακόλουθα noapic pic= routeirq pci=noacpi acpi=off που βρήκα μετά από λίγο ψάξιμο. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι ενώ λειτουργούν όλα κανονικά, δε μου κάνει automatic shutdown. Moυ λέει system halted και σταματάει εκεί. Πρόσθεσα στο /etc/modules την εντολή apm power_off=1 και μου έκανε automatic shutdown, αφού παραπάνω μου έβγαλε πάλι το μήνυμα με το IRQ trap. Δοκίμασα και κάτι άλλο που έλεγε να πειράξω κάτι στο sudo gedit /etc/init.d/alsa-utils, αλλά δε μου δούλεψε. Αν ξέρεις κανείς τίποτα, ας με ενημερώσει.. Το μόνο καλό που βρήκα στη νέα έκδοση είναι η πιο γρήγορη αποκρισιμότητα του νέου gnome, κατά τα άλλα μου έβγαλε τη ψυχή.. Υ.Γ: Απ' όλα τα παραπάνω κάπου δε δούλευε η nvidia (7300gs) είτε με τον παλιό, είτε νέο driver και κάπου μου έλεγε για battery state. To acpi είναι disabled από το bios μου. ........Auto merged post: gpan πρόσθεσε 20 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα αργότερα ........ Λοιπόν πρόσθεσα στο /boot/grub/menu.lst στον kernel και την εξής εντολή στο τέλος apm=power_off και δούλεψε. Δε συνιστώ σε άπειρους χρήστες να κατεβάσουν ακόμα τη νέα έκδοση, προτού περάσει λίγος καιρός. Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθήσουν κάποιον που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shodan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Εγώ χάρηκα πιστεύοντας ότι με τον νεο kernel θα δουλεύει και η άτιμη η Atheros ar5007eg αλλά που τέτοια τύχη. είχα αρχικά το ndiswrapper αλλά έκανε κάτι χαζά ώσπου σταμάτησε να δουλεύει. αν ξέρει κάποιος πως το απεγκαθιστώ από το σύστημά μου εντελώς θα το εκτιμούσα. στην καρτέλα hardware drivers μου λέει πως υπάρχει ήδη μια έκδοση driver που χρησιμοποιείται παρόλο που έχω αφαιρέσει από το synaptic ότι αφορά το ndis. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Εγώ χάρηκα πιστεύοντας ότι με τον νεο kernel θα δουλεύει και η άτιμη η Atheros ar5007eg αλλά που τέτοια τύχη. είχα αρχικά το ndiswrapper αλλά έκανε κάτι χαζά ώσπου σταμάτησε να δουλεύει. αν ξέρει κάποιος πως το απεγκαθιστώ από το σύστημά μου εντελώς θα το εκτιμούσα. στην καρτέλα hardware drivers μου λέει πως υπάρχει ήδη μια έκδοση driver που χρησιμοποιείται παρόλο που έχω αφαιρέσει από το synaptic ότι αφορά το ndis. Άμα μπεις από revocery mode και πας dpkg θα σου αφαιρέσει όλα τα obsolete πακέτα του συστήματός σου. Για δοκίμασέ το. Eπίσης για δες και εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=958686 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shodan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2008 σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση θα το δοκιμασω όταν παω σπίτι και θα σε ενημερώσω. edit: Μπααααα, μήδεια. μια από τα ίδια. η γ@μω atheros δεν παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Σκέφτομαι να κατεβάσω την 64-bit έκδοση των Kubuntu για PC με i7 επεξεργαστή. Θα έχω κάποιο πρόβλημα με οδηγούς ή οτιδήποτε άλλο ή να την προτιμήσω άφοβα έναντι της 32-bit έκδοσης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2008 Δεν πιστεύω να έχεις τίποτα τεράστια προβλήματα αν και όλο και κάποια προβληματάκια θα σου εμφανιστούν. Προβλήματα μπορεί να έχεις με την μητρική σου που φοράει i7 επεξεργαστή καθώς λογικά θα πρέπει να είναι αρκετά καινούργια. -----Προστέθηκε 22/12/2008 στις 08 : 17 : 32----- Να προσθέσω ότι σήμερα έγινε διαθέσιμο ο οδηγός εγκατάστασης thin client για σχολικά εργαστήρια στα ελληνικά με edubuntu. Δείτε εδώ http://www.ubuntu-gr.org/content/ubuntu-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-thin-clients-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82 Είσαι καθηγητής και βαρέθηκες να ψάχνεις για ιούς; έχεις παλιό εργαστήριο; θέλεις να εγκαθιστάς εδώ και τώρα ότι εφαρμογή θες με ένα κλικ σε όλους τους υπολογιστές; Δεν είσαι καθηγητής; Είσαι χρήστης στο σπίτι και θέλεις να ξαναζωντανέψεις το παλιό σου PC; Θέλεις να παίξεις με την τεχνολογία Thin Clients έτσι για να μάθεις; Είσαι απλά περίεργος; Θες να γίνεις λίγο ακόμα πιο geek; Ξεκίνα! http://ubuntu-gr.org/files/edubuntugr/Ubuntu_LTSP_8.04_Guide.zip Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2008 Έχω 2 SATA σκληρούς στο σύστημά μου. Υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσω τα Kubuntu εξ' ολοκλήρου στο δεύτερο σκληρό (που δεν έχει λειτουργικό) οπότε ακόμη κι αν αφαιρεθεί ο πρώτος να μη βγαίνει μήνυμα λάθους για τον GRUB ή να μην προκύπτει κάποιο άλλο πρόβλημα τέλος πάντων; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.