Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Intrepid Ibex 8.10 Alpha,rc,beta-συζητησεις

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

άσε φιλε μου τα έκανα σκατά πέρασα αυτό που μου ειπείς και "καταστραφτικαν" όλα,λοιπόν και στην πορεία πέρασα το ultimate edition και πεζή άψογα όμως όταν κάνω boot είναι και to 2.6.27.1 που δεν μου πεζή αυτό πως το σβήνω,παο από το synaptic αλλα τίποτα καμια βοήθεια ευχάριστο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού σου το είπα γμτ. Καταρχήν ξεκαθάρισε μας πόσες εγκαταστάσεις έχει αυτή την στιγμή στο δίσκο. Μετά όταν λες καταστράφηκαν τι έγινε μήπως μπορούμε να το λύσουμε. Στο linux μερικά προβλήματα μπορεί να φαίνονται βουνό για κάποιον αλλά η λύση τους πολλές φορές είναι αρκετά απλή.

Τώρα για το ibex πλέον περάσαμε και στον 2.6.27 kernel. Μετά το upgrade είδα και ένα menu που πλέον έχει δημιουργηθεί για τους χρήστες. Αρκετά ενδιαφέρων. Δείτε εδώ μια pic

adept3ze8.th.png

Στο kubuntu έχει πλέον προστεθεί ένα περιηγητής των βασικότερων αρχείων κάτι που μου έλειπε από το kde 4. Δείτε εδώ

adept4gt5.th.png

Συμφωνώ.Εδώ και κάποιες μέρες (ξέρω είναι λίγο) χρησιμοποιώτο arch linux(και ξέρω οτι είναι άσχετο με το θέμα αλλά είναι σχετικό με αυτό που λένε παραπάνω)..Μου χάλασε το gnome και απο χαζομάρα δική μου δεν είπα λεπτομέρειες.Η λύση τελικά πήρε μόνο 1 λεπτο αν και το έψαχνα μια μέρα.Όσο άσχετο και αν σου φαίνεται κάτι που έκανες απλά πες το...Μπορεί να μην είναι τόσο άσχετο τελικά

Αφού σου το είπα γμτ. Καταρχήν ξεκαθάρισε μας πόσες εγκαταστάσεις έχει αυτή την στιγμή στο δίσκο. Μετά όταν λες καταστράφηκαν τι έγινε μήπως μπορούμε να το λύσουμε. Στο linux μερικά προβλήματα μπορεί να φαίνονται βουνό για κάποιον αλλά η λύση τους πολλές φορές είναι αρκετά απλή.

Τώρα για το ibex πλέον περάσαμε και στον 2.6.27 kernel. Μετά το upgrade είδα και ένα menu που πλέον έχει δημιουργηθεί για τους χρήστες. Αρκετά ενδιαφέρων. Δείτε εδώ μια pic

adept3ze8.th.png

Στο kubuntu έχει πλέον προστεθεί ένα περιηγητής των βασικότερων αρχείων κάτι που μου έλειπε από το kde 4. Δείτε εδώ

adept4gt5.th.png

φιλε μου στο δίσκο έχω το 8.10 που έκανε την εγκατάσταση αλλα δεν μου ανοίγει τίποτα απλός μου λέει ότι κάτι για server x ,έχω και ultimate edition που πέρασα χτες και μάλλον θα κάνω ένα format και θα τα περάσω όλα από την άρχει..

adept4gt5.th.png

Αυτό δεν είναι του Kubuntu αλλά το Quick Access Widget για το kde 4...

Ναι αλλά πλέον στο kubuntu αυτό το widget έρχεται προεγκατεστημένο εκεί που το βλέπεις :P. Δεν ξέρω τι γίνετε στις άλλες διανομές αλλά στο kubuntu μέχρι πριν λίγες μέρες δεν υπήρχε και έπρεπε να το βάλεις μόνος σου.

satmania1 μπες σε recovery mode του kernel από το ibex και επέλεξε το fix xserver στις επιλογές που θα εμφανιστούν. Μετά επέλεξε κανονική εκκίνηση. Το ότι σου έχει κρασάρει ο xserver στο linux δεν συμαίνει ότι δεν φτιάχνεται.

Ναι αλλά πλέον στο kubuntu αυτό το widget έρχεται προεγκατεστημένο εκεί που το βλέπεις :P. Δεν ξέρω τι γίνετε στις άλλες διανομές αλλά στο kubuntu μέχρι πριν λίγες μέρες δεν υπήρχε και έπρεπε να το βάλεις μόνος σου.

Μα το λογικότερο για τα widget είναι να μην είναι τοποθετημένα by default αλλά να βάζεις μόνος σου αυτά που σε βολεύουν. Όπως και να έχει το συγκεκριμένο widget είναι πολύ βολικό και σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις εσύ το αρχικό folder που θα παρακολουθεί.

Από τι φένετε το kgrubeditor θα έρχετε πλέον προεγκατεστημένο με το kubuntu Ibex. Φοβερό για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από μια ενθουσιώδης ομάδα σε ένα τεχνολογικό forum. Δείτε εδώ την ιστορία του προγράμματος

http://linuxologos.wordpress.com/2008/08/30/kgrubeditor-in-kubuntu/#comment-78

φιλε μου όλα καλά έχω όμως 2-3 προβληματάκια

1) Δεν μπορώ να συνδεθώ ασύρματα

2)η οθόνη κάπου κάπου τρεμοπαίζει λίγο

3)το amsn δεν μου πεζή

4)όταν παο να κλείσω τον lap παο κανονικά να το κλείσω από το σύστημα -κλείσιμο και δεν κλίνη....περιμένω βοήθεια ευχάριστο!!!!

και ένα τελευταίο ο κύβος μονο 2 σελίδες έχει 4 δεν μπορώ να το βγάλω....μάλλον αν ξέρεις πες μου πως μπορώ να τα σβήσω όλα για να τα περάσω από την άρχει χωρίς να κάνω format (τα έχω dual boot με xp)

Πρώτα πες μας τι κάρτα γραφικών έχεις. Για το κλείσιμο είναι γνωστό bug του ibex μην ξεχνάς ότι είσαι σε μια alpha διανομή που μέχρι να βγει επίσημα θα περάσει από πολλά στάδια. Αν πατήσεις για shutdown, restart σε πετάει στην οθόνη του loggin και πρεπει να ξαναπατήσεις από εκεί για shutdown. Τέλος για τον κυβο κάνε ότι λέει εδώ

http://vistakiller.blogspot.com/

Στο xubuntu πλέον έχουμε πακέτα για το xfce 4.6 beta για δοκιμές και σύντομα θα περάσουν σε κανονικό update της διανομής.

Ubuntu new Xubuntu developer, Michael Casadevall, has been working to package Xfce 4.6-beta (4.5.80) for Intrepid. He feels it has reached the point where its worth announcing an open beta test, both to find Xubuntu bugs, and any Xfce release issues. It has been a fairly massive rewrite of some major sections of Xfce, so now is a good time for a shakedown cruise to find any issues with this release, and work towards filing the bugs upstream. In addition, the team has used this opportunity to port some of the Xubuntu specific patches such as the unified logout screen.

It should be stressed that these packages are still extremely experimental, and are not recommended for day-to-day use yet, or by non-developers. If you are running Intrepid, you can install Xfce 4.6-beta by adding the following line to your sources.list: deb http://ppa.launchpad.net/xubuntu-dev/ubuntu intrepid main

Δείτε και εδώ

https://lists.ubuntu.com/archives/xubuntu-devel/2008-August/006494.html

έχω περάσει το ultimate edition και πάνω να ρυθμίσω το compiz και μου βγάζει αυτό το μήνυμα καμια βοήθεια....(E: fusion-icon: η υποδιεργασία post-installation script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1)....όσο για το 8.10 μου έβγαλε μια γραμμή μπλε και δεν ανοίγει η εικόνα με τίποτα παο και από το ασφαλή είσοδος αλλα τίποτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...