k.tnb Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 @klapanaras: Πάντως φίλε μου αν δεν έχεις βρει ακόμα λύση για το πρόβλημα με το popup σου στη φόρμα καταχώρησης ρίξε μια ματιά στη λύση των Sessions. Είναι αρκετά απλά και μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα (disable buttons, disable text fields ακόμα και αποτροπή εισόδου σε μια σελίδα) απλά και μόνο με έναν έλεγχο του Session. Σου προτείνω αυτή τη λύση γιατί δεν είναι πολύ κουραστική ούτε για σένα, ούτε και για τους χρήστες. Άλλωστε τα Sessions είναι διαδικτυακό εργαλείο!!!
Apoll Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Γιατί θέλετε popup για την φόρμα; page transfer ή απενεργοποίηση του κουμπιού ή κρυφό label που να γίνεται έλεγχος στο event δεν σας κάνει; Μην ξεχνάτε πολλοί browser κλείνουν τα popup (αν είναι για ASP.NET αυτό που συζητάμε). Σχετικά με το dropdown και το datasource κάντα sort από το datasource. Επίσης μπορείς να έχεις πάνω από τις 2 τιμές που χρειάζεται το dropdown στην επιστροφή του datasource για να κάνεις sorting σε κάποια άλλη στήλη της db, και όχι στο απαραίτητα στα Name ή Value που θα περάσουν στο dropdown. Και διαβάζοντας το κύριως μύνημα και μερικές απαντήσεις, ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιά εφαρμογή του Studio αναφερόμαστε. Ο τίτλος λέει C#, η βάση είναι σε Access () και κανείς δεν αναφέρει αν είναι για ASP.NET (webforms), VC#.NET (winforms), αν υποστηρίζεται AJAX στην περίπτωση ASP.NET, την έκδοση του framework κλπ, γιατί κατ εμέ μπορεί να αναφέρεστε και σε DSS Services.
random Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 πάλι με τα Sessions και τα page transfer ? τον ρώτησα, και απο οτι καταλαβα στο μηνυμα #9 ο klapanaras απαντάει οτι φτιάχνει ενα Windows .exe / winforms όχι webική σε ASP.
klapanaras Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 πάλι με τα Sessions και τα page transfer ? τον ρώτησα, και απο οτι καταλαβα στο μηνυμα #9 ο klapanaras απαντάει οτι φτιάχνει ενα Windows .exe / winforms όχι webική σε ASP. Και πολύ σωστά κατάλαβες...Έχω τώρα που προσπαθώ από χθές να κολλήσω στον κώδικα >namespace Mine { public partial class popup : Form { public popup() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { this.Close(); } private void popup_Load(object sender, EventArgs e) { } } } αυτό που μου πρότεινε ο φίλος bilco >if (popup.ShowDialog() == DialogResult.OK) { // και ότι είναι να κάνεις εδώ με το save } άλλα κάτι κάνω λάθος και συνέχεια μου πετάει errors... Που θα μου πάει...
k.tnb Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 .... ΟΚ sorry ρε παιδιά για το σπάσιμο με τα Sessions δεν είδα το μύνημα που έλεγε για Windows εφαρμογή. Δοκίμασα να φτιάξω μια απλή φόρμα με ένα κουμπάκι και ένα checkBox. Όταν κάποιος πατήσει το κουμπί βγάζω ένα μήνυμα με ένα απλό MessageBox και δε μπορώ να πατήσω τίποτα άλλο πάνω στη φόρμα (ούτε κουμπί ούτε checkBox) και γενικά πουθενά αλλού αν προηγουμένος δε πατήσω ΟΚ στο MessageBox. Πρέπει να είναι popup; Δεν γίνεται έτσι με MessageBox; Το δοκίμασες; >private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { έλεγχος εαν έαν έχει γίνει ήδη καταχώρηση στοιχείων της φόρμας... εαν έχει γίνει ήδη μια φορά τότε MessageBox.Show("Έχει γίνει ήδη καταχώρηση."); αλλιώς καταχώρηση. } Όπου button1 το κουμπί καταχώρησης στοιχείων της φόρμας σου.
Apoll Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Μάλλον θα πρέπει να γράφουμε τους όρους όπως είναι για να καταλάβουμε και εμείς οι εκτός Ελλάδος επαγγελματίες, ότι δεν θέλετε popup (που είναι για web εφαρμογές) αλλά dialog/message box που είναι για κανονικές εφαρμογές. Πρώτα πρώτα όταν κάνεις την εγγραφή και πέρνεις τα δεδομένα δεν έχεις δικιά του φόρμα για την λειτουργία αυτή; Αν ναι γιατί θες το box; Κλείσε την φόρμα και ρίχτους πίσω στο UI. Ή αν θες να συνεχίσουν να καταχωρούν, κλείσε την υπάρχουσα και ρίχτους σε μια άδεια. Αν δεν θες διπλοεγγραφή των ίδιων δεδομένων αργότερα (ακολουθώντας το παραπάνω που έγραψα θα πρέπει πλητρολογίσει ο χρήστης από την αρχή συνέχεια), τότε θα πρέπει να έχεις μερικά πεδία όπου θα είναι σταθερά. π.χ. αριθμό εγγράφου/παραγγελίας/απόδειξης κλπ.
bilco Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 άλλα κάτι κάνω λάθος και συνέχεια μου πετάει errors... Που θα μου πάει... Δικιά μου κοτσάνα. popup έχεις βάλει το όνομα της κλάσης οπότε έπρεπε να βάλω ένα διαφορετικό όνομα για την instance > popup pu = new popup(); if (pu.ShowDialog() == DialogResult.OK) { // και ότι είναι να κάνεις εδώ με το save }
klapanaras Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολυ για την βοήθεια...Δεν είχα και πολύ χρόνο να κάνω άλλες δοκιμές οπότε το άφησα για το ΠΣΚ...Ελπίζω να τα καταφέρω να το κάνω να δουλέψει... Τα νεότερα από Δευτέρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.