Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμασα να βαλω στο pc μου το xpenology server (προσομοιωση synology), και ενω περιμενα να διαγραφουν αρχεια απο τον C δισκο διαπιστωνω οτι εκανε αχταρμα και τον 2ο που διατηρω ολα μου τα αρχεια :(

Παραθετω την φωτο απο τα απομειναρια του δισκου μου. Εαν καποιος γνωριζει τον τροπο να τα επαναφερω ας βοηθησει

post-76024-0-71561000-1450011597_thumb.png

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια ειναι η διαδικασια data recovery σε ssd δισκους;

Εχω εναν intel ssd σειρα 330 και δεν τον βλεπει το bios πλεον.

Αν δε φαινεται στο BIOS, τα 'παμε...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
 Έχω θέμα με τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μου. Ενώ αναβοσβήνει το λαμπάκι, ο υπολογιστής τον βρίσκει, αλλά δεν μου ανοίγει τον φάκελο. Μου βγάζει ένα μήνυμα ότι "παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την λειτουργία inpage". Δοκίμασα το πρόγραμμα που λέτε εδώ το "testdisk", αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Φοβάμαι μήπως χάσω τα αρχεία μου.

Ελπίζω να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν δεν είναι σε εγγύηση, βγάλε τον σκληρό μέσα από την θήκη (διαδικασία που την ακυρώνει, οπότε εσύ αποφασίζεις αν αξίζει να χάσεις την πιθανή εγγύηση ή αντιθέτως τα αρχεία αν τον δώσεις για αντικατάσταση) και δες τί γίνεται συνδέοντάς τον ως εσωτερικό σε υπολογιστή (ξαναδοκίμασε εκεί το TD).

Tελευταία απόπειρα που μπορείς, είναι να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (το Active File Recovery πχ) - θα χρειαστείς άλλο δίσκο με ελεύθερο χώρο για να δεχτεί τα πιθανά αποτελέσματα του σκαναρίσματος του AFR.

Τα προγράμματα ανάκτησης και δη τα της προκοπής, στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν παρέχονται δωρεάν (αν και έχουν "κομμένες" εκδόσεις τους που μπορείς να δοκιμάσεις, για να δεις αν υπάρχει λόγος να αγοράσεις. Πχ σου δείχνουν ότι φαίνονται αρχεία προς ανάκτηση, αλλά δεν σε αφήνουν να τ' ανακτήσεις όλα/ή και καθόλου, μέχρι να τ' αγοράσεις). Φυσικά μπορείς να βρεις και "σπασμένα" προγράμματα (= "πειρατικά") να κατεβάσεις.

Yπ' όψιν αν δεν αναγνωριστεί ο σκέτος σκληρός από το BIOS του υπολογιστή, τότε πάπαλα.

Σε γενικές πάντως γραμμές, αν είναι αρχεία που μπορείς να τα ξανακατεβάσεις (γι' αυτό είναι καλό να κρατάμε κατάλογο με τα περιεχόμενα των δίσκων), καλύτερα μην μπλέκεις. Ειδικά αν είναι σε εγγύηση ο δίσκος.

Επίσης, το να μην κρατάς αντίγραφα, έστω των πιο σημαντικών από τα αρχεία σου, είναι "εγκληματικό", διότι ο κάθε δίσκος, αργά ή γρήγορα θα χαλάσει. Πάρε το μάθημα απ' το πάθημα και φρόντισε έστω για από εδώ και πέρα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Πριν μου απαντήσεις κατέβασα και ξεκίνησα να τρέχω το Active file recovery. Τι ακριβώς θα κάνει αυτό; Αυτή την στιγμή σκανάρει. Συγγνώμη, αλλά είμαι παντελώς άσχετη... και πανικοβλητη!

Δημοσ.

Αν δεν είναι σε εγγύηση, βγάλε τον σκληρό μέσα από την θήκη (διαδικασία που την ακυρώνει, οπότε εσύ αποφασίζεις αν αξίζει να χάσεις την πιθανή εγγύηση ή αντιθέτως τα αρχεία αν τον δώσεις για αντικατάσταση) και δες τί γίνεται συνδέοντάς τον ως εσωτερικό σε υπολογιστή (ξαναδοκίμασε εκεί το TD).

Tελευταία απόπειρα που μπορείς, είναι να χρησιμοποιήσεις πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (το Active File Recovery πχ) - θα χρειαστείς άλλο δίσκο με ελεύθερο χώρο για να δεχτεί τα πιθανά αποτελέσματα του σκαναρίσματος του AFR.

Τα προγράμματα ανάκτησης και δη τα της προκοπής, στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν παρέχονται δωρεάν (αν και έχουν "κομμένες" εκδόσεις τους που μπορείς να δοκιμάσεις, για να δεις αν υπάρχει λόγος να αγοράσεις. Πχ σου δείχνουν ότι φαίνονται αρχεία προς ανάκτηση, αλλά δεν σε αφήνουν να τ' ανακτήσεις όλα/ή και καθόλου, μέχρι να τ' αγοράσεις). Φυσικά μπορείς να βρεις και "σπασμένα" προγράμματα (= "πειρατικά") να κατεβάσεις.

Yπ' όψιν αν δεν αναγνωριστεί ο σκέτος σκληρός από το BIOS του υπολογιστή, τότε πάπαλα.

Σε γενικές πάντως γραμμές, αν είναι αρχεία που μπορείς να τα ξανακατεβάσεις (γι' αυτό είναι καλό να κρατάμε κατάλογο με τα περιεχόμενα των δίσκων), καλύτερα μην μπλέκεις. Ειδικά αν είναι σε εγγύηση ο δίσκος.

Επίσης, το να μην κρατάς αντίγραφα, έστω των πιο σημαντικών από τα αρχεία σου, είναι "εγκληματικό", διότι ο κάθε δίσκος, αργά ή γρήγορα θα χαλάσει. Πάρε το μάθημα απ' το πάθημα και φρόντισε έστω για από εδώ και πέρα.

Ποια ειναι κατα τη γνωμη σου τα πιο αξιοπιστα προγραμματα ανακτησης δεδομενων (free kaι μη)?Προσωπικα εχω θεμα με μια καρτα μνημης που εσβησα κατα λαθος...Εχω δοκιμασει (σχεδον) τα παντα αλλα δεν........

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Πριν μου απαντήσεις κατέβασα και ξεκίνησα να τρέχω το Active file recovery. Τι ακριβώς θα κάνει αυτό; Αυτή την στιγμή σκανάρει. Συγγνώμη, αλλά είμαι παντελώς άσχετη... και πανικοβλητη!

...το AFR είναι πρόγραμμα κατευθείαν ανάκτησης "ωμών" ("ακατέργαστων" - raw, στ' Αγγλικά) αρχείων.

Χοντροκομμένα και κοντολογίς αυτό σημαίνει ότι παρακάμπτει/δεν χρειάζεται το λειτουργικό σύστημα (τα Windows πχ) και το file system υπό το οποίο έχει φορμαριστεί ο δίσκος.

Κι ακόμη πιο "χοντρά" (αλλά ακόμη πιο καταννοητά), είναι σα να χρησιμοποιείς μικροσκόπιο για να δεις αυτά που δεν βλέπεις με γυμνό μάτι.

Χωρίς ανάγκη να μπούμε σε πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες/ορολογία, τα προγράμματα ανάκτησης, εντοπίζουν τα αρχεία που υπάρχουν σ' έναν δίσκο (του οποίου το file system έχει για κάποιους λόγους πάθει ζημιά, με συνέπεια να μην μπορεί να το διαβάσει το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή) με το (πολύωρο συνήθως) "σκανάρισμα" που κάνουν. Αφού αυτό (μπορέσει και) ολοκληρωθεί (διότι αν έχει σοβαρή ζημιά ο δίσκος, κολλάνε κατά το σκανάρισμα), το επόμενο βήμα είναι η ανάκτηση των αρχείων που βρέθηκαν (μπορεί όλα, μπορεί αρκετά, μπορεί και λιγότερα από όσα θα θέλαμε - μέχρι από την αντίθετη και προσφάτως διεγραμμένα). Η οποία "ανάκτηση", είναι στην ουσία η αντιγραφή (με βάση τ' αποτελέσματα του σκαναρίσματος) των ευρεθέντων αρχείων σε ΑΛΛΟ δίσκο (είτε εξωτερικό, είτε εσωτερικό) που έχουμε φροντίσει να υπάρχει συνδεδεμένος πριν από το σκανάρισμα.

Διότι, όπως ακριβώς δεν γίνεται να κλειδώσεις ένα συρτάρι πετώντας μέσα του ταυτόχρονα το κλειδί που το κλειδώνεις, έτσι και τα αρχεία που θα βρεθούν θα πρέπει να αντιγραφούν (="ανακτηθούν") σε άλλο μέσο. Πράγμα που αυτομάτως φυσικά σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ισόποσο ελεύθερο χώρο, όσος είναι ο όγκος των προς ανάκτηση αρχείων. Αν δηλαδή ο δίσκος σου ήταν 1ΤΒ και τιγκαρισμένος, τότε θες 1ΤΒ δίσκο για την ανάκτηση. Αν ξέρεις ότι είχες γεμίσει περίπου τον μισό, τότε φτάνει ένας των 500GB κ.ο.κ. 

Τα προγράμματα ανάκτησης δεν είναι μαγικά πάντως. Εξαρτάται από τί πρόβλημα έχει ο δίσκος, για το αν θα καταφέρεις να πάρεις αρχεία. Πράγμα που σημαίνει ότι θέλει καλή σκέψη για το πώς θα κινηθείς. Πχ όταν μιλάμε για "εξωτερικό δίσκο", είναι εκ των ων ουκ άνευ το να βγάλουμε τον περιεχόμενο σκληρό και να τον τοποθετήσουμε εσωτερικά σε σταθερό υπολογιστή. Υπάρχει διαθέσιμος σταθερός λοιπόν; Να τον συνδέσεις, μπορείς; Επίσης, εγγύηση έχει ο εξωτερικός; Αν ναι, είσαι βεβαία ότι αξίζει το ρίσκο του και την εγγύηση να χάσεις, και να μην γίνει τίποτα στην τελική (από ανάκτηση)...; Τα αρχεία που σ' ενδιαφέρουν, αξίζουν τόσο τον κόπο; ΑΝ όχι, και ΑΝ υπάρχει εγγύηση του εξωτερικού (2ετής συνήθως), σκέψου σοβαρά την αντικατάσταση για να γλυτώσεις έστω το κόστος αγοράς νέου (αν τον χρειάζεσαι).

Επίσης, για πες μία για ποιόν δίσκο μιλάμε. Πλήρες μοντέλο, πχ της WD (Western Digital) και μοντέλο My Book ας πούμε, τάδε χωρητικότητας κτλ. Αν μπορείς δώσε ένα λινκ στο οποίο να φαίνεται ποιός δίσκος είναι (εννοώ να φαίνονται τα πλήρη στοιχεία του).

Παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο επίσης αν είναι "portable" (μεγέθους smart κινητού, και δεν θα χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία), ή "μεγέθους μικρού βιβλίου" (σε αυτή την περίπτωση θα έχει δικό του τροφοδοτικό/"μετασχηματιστή" που θα μοιάζει με αυτών των λάπτοπ). Διότι αν είναι "μικρός" που λέω (και δη της WD) ενδέχεται να έχουμε επιπλέον πρόβλημα.

Γενικά πάντως, μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, πάνω στο άγχος "να έχεις πάλι τα αρχεία". Το τονίζω, γιατί είπες για "πανικό" (φυσιολογικό μεν), ο οποίος είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε περίπτωση προβλήματος με δίσκο (συνήθως ο μέσος χρήστης, τα....καταφέρνει και τον κάνει χειρότερα...). Κούλαρε λοιπόν, και ΑΝ είναι να βρεθεί λύση, θα βρεθεί.

Τέλος, αν τυχόν είναι είτε πολύ σημαντικά προσωπικά σου αρχεία ("φωτό/βίντεο μιας ζωής" κτλ), είτε ακόμη χειρότερα, αρχεία δουλειάς / σπουδών (καμμιά πτυχιακή πχ), έχε υπ' όψιν ότι, ΑΝ διαθέτεις τα χρήματα (ΠΕΡΙΠΟΥ γύρω στο μισό χιλιάρικο...), υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρίες ανάκτησης που με ειδικά μηχανήματα, μεθόδους και προσωπικό, ΜΠΟΡΟΥΝ να σου ανακτήσουν μέχρι και όλα (αν και πάλι εξαρτάται από το είδος της "ζημιά" που τελικώς έχει γίνει) τα αρχεία, πράγμα που ίσως και να μην μπορέσουμε από εδώ, απλώς με προγράμματα ανάκτησης.

...σε καμμία πάντως περίπτωση, να ξέρεις, δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, στην ανάκτηση αρχείων : είτε θα το κάνεις μόνη σου - αν γίνεται- μέσα από οδηγίες εδώ, είτε θα σκάσεις τα πολλά κατοστάρικα σε εξειδικευμένη εταιρία (η οποία και ακριβό εξοπλισμό διαθέτει, και γενικά ασχολείται με ανάκτηση δεδομένων επαγγελματικής σημαντικότητας, εταιριών ολόκληρων, οπότε και είναι φυσικό να έχει τιμές απλησίαστες για home users). Το τονίζω, διότι "ανακτήσεις" διαφημίζουν και γνωστές εταιρίες (Πλαίσια κτλ) μεταπώλησης υλικού υπολογιστών ότι κάνουν. Οι οποίες "ανακτήσεις" δεν είναι τίποτε περισσότερο από αυτά που σου είπα ότι μπορείς και εσύ να δοκιμάσεις με σχετικά προγράμματα, και χρεώνονται "φθηνά" (πες κα'να κατοστάρικο ή και κάτι παραπάνω). Όμως ουδεμία σχέση έχουν με τις ανακτήσεις των εξειδικευμένων.

Ποια ειναι κατα τη γνωμη σου τα πιο αξιοπιστα προγραμματα ανακτησης δεδομενων (free kaι μη)?Προσωπικα εχω θεμα με μια καρτα μνημης που εσβησα κατα λαθος...Εχω δοκιμασει (σχεδον) τα παντα αλλα δεν........

...το AFR για ένα σύνολο/συνδυασμό λόγων (συν την στην πράξη αποτελεσματικότητά του έναντι πχ άλλων), το έχω εδώ και πολλά χρόνια ως το καλύτερο. Δεν ξέρω αν τον τελευταίο καιρό έχει τυχόν ξεπεραστεί από κάποιο άλλο - αλλά δεν το νομίζω κι όλας.

Εξίσου αποτελεσματικά ίσως είναι τα File Scavenger, Get Data Back, Easy Recovery Pro.

Οι "κάρτες μνήμης" πάντως, είναι λιγότερο εύκολη ιστορία, από έναν σκληρό δίσκο. Θέλω να πω, δύσκολα βρίσκεις αρχεία μετά από διαγραφές (ή προβλήματα με το μέσο). Εγώ θα έτρεχα το AFR που είπα, και αν δεν έβρισκε αυτό, θα τα παράταγα.

washcloud, σκάναρε αλλά δεν μπορεί να μου ανακτήσει τα αρχεία. Μπορείς να μου πεις πού μπορώ να βρω κλειδί;

...βασικά δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εννοείς με το "δεν μπορεί να τ' ανακτήσει". ΑΝ εννοείς ότι (βρήκες την shareware έκδοση που παρέχει η ίδια του η εταιρία, και) τα βλέπει* ναι μεν, αλλά θέλει "κλειδί" (=αγορά...) για να να προχωρήσεις, τότε είτε το αγοράζεις, είτε όπως είπα ψάχνεις να βρεις κάποια "σπασμένη" έκδοση. Για περαιτέρω, pm.

...Βασικά, τί Windows έχεις (αν όντως έχεις Windows). Kαι, τί υπολογιστή χρησιμοποιείς; Λάπτοπ ή σταθερό;

*...πράγμα αν μη τί άλλο, φουλ ενθαρρυντικό.

Βρήκα αυτή την ιστοσελίδα softwaretopdownloads.com που περιείχε ένα όνομα και ένα κλειδί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι αξιόπιστο; Τι λέτε;

...γενικά θέλει εξέταση το πράγμα (και ένα antivirus πρόγραμμα να τρέχει, ΚΑΙ να σκανάρει για συνδέσεις σε "ύποπτες" σελίδες, αλλά και να έχει ενεργοποιημένη "real time scanning" λειτουργία. Και, φυσικά, μετά το κατέβασμα του όποιου αρχείου, σκανάρισμα του αρχείου (φακέλου ή rar αρχείου συνήθως) καθ' εαυτού, για να μην τυχόν σου βγούνε κι άλλα προβλήματα αντί να λύσεις το υπάρχον (...και εδώ, κολλάει αυτό που λέγαμε για την "διαχείριση του πανικού"...).

Προσωπικά δεν την ξέρω την συγκεκριμένη σελίδα πάντως και δεν έχω γνώμη (...ο τίτλος της πάντως δεν μου κάνει και πολύ σόι - έτσι για την ιστορία...)

Όπως όμως έγραψα λίγο πριν, επειδή οι τέτοιες συζητήσεις πρέπει να αποφεύγονται δημοσίως, στείλε pm για περαιτέρω.

Και υπομονή για απαντήσεις, γιατί όπως καταλαβαίνεις, είναι τέτοιες μέρες που.........

edit : ....ωπ, για κάτι άλλο νόμισα επρόκειτο (για την σελίδα που είπες λέω), αλλά τώρα που την τσέκαρα βλέπω ότι είναι απλώς από αυτές που συγκεντρώνουν "προσφορές" διαφόρων προγραμμάτων για δωρεάν κατέβασμα (με λειτουργικότητα περιορισμένων ημερομηνιών, συνήθως). Ναι, αν βρήκες full version του AFR σε αυτήν, κατέβασέ την.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ θερμά για το εκτενέστατο μήνυμά σου! Καλή χρονιά!
Ο δίσκος είναι portable της Western Digital χωρητικότητας 250GB. Δεν τον λες και καινούριο, τον έχω γύρω στα 5 χρόνια(ίσως και παραπάνω). Ο υπολογιστής μου είναι σταθερός με windows xp. Τελευταία μου κάνει κάτι περίεργα, για παράδειγμα δεν ανοίγει(δεν ακούγεται το 'ντλιν', ενώ το ανεμιστηράκι δουλεύει). Δεδομένου ότι είναι παλιός, έχω πολλά προβλήματα...
Έβλεπε τα αρχεία όμως δεν μπορούσε να τα ανακτήσει, γιατί ζητούσε αγορά. Τελοσπάντων, πήρα το κλειδί από εκείνη την σελίδα που σου είπα και τόλμησα να κάνω την ανάκτηση πριν να δω το μήνυμά σου. Έχασα πολλά αρχεία. Για ακόμη μια φορά συνειδητοποιώ πως δεν πρέπει να εμπιστεύομαι αυτά τα μηχανήματα... :/

Δημοσ.

Παιδιά ενας εσωτερικός σκληρός που έχω βγάζει αρκετά bad sectors και όταν πάω να αντιγραψω τα αρχεία που θελω να σωσω σταματάει την αντιγραφή. Αν το κάνω σιγά σιγά και φάκελο φάκελο κάτι γίνεται, αλλά είναι κουραστικό. Αυτό σημαίνει ότι θα μου ψοφήσει κάποια στιγμή ο δίσκος, σωστα; Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω σίγουρα τα αρχεια, αφού ακόμα τον βλέπω στο σύστημα;

Δημοσ.

Παιδιά ενας εσωτερικός σκληρός που έχω βγάζει αρκετά bad sectors και όταν πάω να αντιγραψω τα αρχεία που θελω να σωσω σταματάει την αντιγραφή. Αν το κάνω σιγά σιγά και φάκελο φάκελο κάτι γίνεται, αλλά είναι κουραστικό. Αυτό σημαίνει ότι θα μου ψοφήσει κάποια στιγμή ο δίσκος, σωστα; Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω σίγουρα τα αρχεια, αφού ακόμα τον βλέπω στο σύστημα;

Θα πρέπει να δοκιμάσεις με το ontrack easy recovery ή το recuva γιατι ναι ο δίσκος καποια στιγμή θα πεθάνει , αν θές να δεις και την υγεία τους βάλε το hdsentinel

Δημοσ.

Παίδες παρακαλώ για την βοήθειά σας.

το pc δούλευε κανονικά, ξαφνικά πάγωνε στο launching screen (win7). Μετά απο δοκιμές φάνηκε ότι έφταιγε ο 3 μηνών δίσκος toshiba DT01ACA100 1TB που έχω για games και files, ο οποίος πλέον αναγνωρίζεται μόνο στο bios και απο bootable recovery προγραμματα του hirens. To gparted που δοκίμασα (μήπως και...) έδειχνε folder και αρχεία, αλλά μέχρι εκεί.

το drevitalize τρέχει απο εχθές το απόγευμα, μετά απο 18 ώρες είχε βρεί 719 bad sectors, είχει "διορθώσει" τα 248 χωρίς να έχει ξεκολλήσει απο τα 3gb περίπου που έχει σκανάρει. Τα σημαντικά αρχεία τα έχω σε backup, ότι μπορώ να σώσω απο τα άλλα καλοδεχούμενο.

ερωτήσεις:

1. επειδή δεν βλέπω να τελειώνει, υπαρχει κανένα bootable πρόγραμμα που θα μαρκάρει τα bad sectors (χωρίς να προσπαθεί να τα "διορθώσει") ώστε να λειτουργήσει ο δίσκος και να αντιγράψω ότι έχει απομείνει;

2. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να διαγράψω τα δεδομένα μια και καλή ώστε να τον στείλω για αντικατάταση; γιατί με φώτο μέσα, μάλλον θα μείνει στο ράφι.

ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...