Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκεί που σέρφαρα, μου πετάει το hard disk sentinel popup για έναν δίσκο μου, αποθήκη.

Από 100% health πήγε στο 0. 

Από 0 bad sectors, τώρα βγάζει αυτό: 

Failure Predicted - Attribute: 5 Reallocated Sectors Count, Count of sectors moved to the spare area. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads.

There are 2729 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
Based on the number of remapping operations, the bad sectors may form continuous areas.
Replace hard disk immediately.

It is recommended to backup immediately to prevent data loss.

προφανώς και δε μπορώ να κάνω κάποια κίνηση μέσα στον δίσκο, ούτε να ανοίξω φακέλους, ούτε ιδιότητες κτλ. 

Με ctrl+c που παίρνω ένα φάκελο, κάνει calculating κανένα 5λεπτο και μετά σβήνει το παράθυρο χωρίς προφανώς να έχει κάνει οτιδήποτε αντιγραφή... Πως σώζω τα αρχεία από μέσα? ://

Δεν τρέχει επίσης το windows back and restore, μου βγάζει error σε I/O device...

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φοβάμαι πως κατέρρευσαν οι κεφάλες (ή τα platter - δεν έχει σημασία) και δυστυχώς έχασες τα πάντα (...πραγματικά τα έχασες όμως - όχι ότι "υπάρχουν στα platter και πό κατάλληλη εταιρία μπορούν ν σωθούν" κτλ...) με τη μία....

("Ι/Ο error" - "seek failure"....)

Mα γιατί δεν κράταγες αντίγραφα....; (...)

Δημοσ.

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση.

Ευτυχώς με το bvckup κράταγα αντίγραφο σε έναν πολύ σημαντικό φάκελο, απ τον δίσκο. Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν στο net, αν όχι εύκολα προσβάσιμα, μου δίνεται η δυνατότητα. Αλλά είναι και 400 gigabyte.. Γιαυτό δε θέλω να παίρνω μεγάλους σε χωρητικότητα δίσκους. Αν χτυπούσε τώρα ένας 3TB θα έκλαιγα :P

Επιβεβαιώνεσαι washcloud, ούτε το recuva, ούτε το active file recovery μπορούν έστω και να διάβασουν κάποια sectors του δίσκου.

Οπότε μάλλον δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με τα δεδομένα, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να ανακτηθούν.

Τώρα, νομίζω πως είναι μέσα στη εγγύηση. Θα πρέπει να στείλω τον παλιό για να μου στείλουν καινούργιο?

Επίσης υπάρχει κάποιος τρόπος, χωρίς να ακυρωθεί η εγγύηση, να καταστρέψω οτιδήποτε ίχνος δεδομένου υπάρχει μέσα?

Δημοσ.

Αν τον έχεις πάρει από εγχώριο κατάστημα, τους τον πας / τους τον στέλνεις (αφού τους ενημερώσεις) αν είναι εκτός πόλης.

(...ναι, πρώτα πρέπει να έχουν στα χέρια τους τον δίσκο, να τον ελέγξουν οι ΙΔΙΟΙ, και αν όντως έχει πρόβλημα να προχωρήσουν σε διαδικασία αντικατάστασης. Ανάλογα από ποιούς μπαγλαμάδες τον πήρες, μπορεί και να περιμένεις πολύ μέχρι να τον κάνουν RMA οι ίδιοι και να σου δώσουν τον αντικαταστάτη που θα τους στείλουν. Μέχρι και μήνα ξερωγώ. Ιδανικά καμμιά δεκάρα μέρες - στη χείριστη και δίμηνο και παραπάνω. Εκτός ΑΝ έχουν τα μπωλς και σου δώσουν κατευθείαν άλλον και περιμένουν αυτοί τον από το RMA για πάρτη τους. Σπάνιο φαινόμενο το τελευταίο.)

Από δε τη στιγμή που έχει χοντρό πρόβλημα (κεφαλές κτλ), δε νομίζω ούτε να μπορείς να "σβύσεις κάτι" - ούτε όμως να διαβάσουν και αυτοί που θα τον πάρουν. Γενικά μη "φοβάσαι". Ακόμη κι αν έχεις βίντεο να παίρνεις την Μισέλ Ομπάμα.

Δημοσ.

a-michelle-obama-ugly-10.jpg

Ε όχι!  :-D

Απ ότι είδα δεν έχει εγγύηση τελικά. Είχα πάρει και έναν δίσκο τον Ιούνη του 13' αλλά τελικά δεν ήταν αυτός. Νοέμβρη έληγε η εγγύηση.. λες και το ξερε ο κερατάς ο δίσκος και πήγε κλάταρε λίγο μετά.. 

Ευχαριστώ πάντως, έστω, για την προσπάθεια.. Υγεία σε σας και τους δίσκους σας!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Ερωτηση, σε εξωτερικο δισκο seagate καινουργιος, το seagatetools βγαζει short/long generic fail.

To harddisk sentinel βγαζει 100% υγεια/επιδοση.Εχει θεμα ο δισκος η οχι.?

Δημοσ.

Αν δεν έχεις προβλήματα με τον δίσκο και με δεδομένο οτι το hdsentinel βγάζει 100 % λογικά εισαι κομπλέ

• Like 1
Δημοσ.

^...κομπλέ με το επίσημο διαγνωστικό να βγάζει φέιλ.......;

Ερωτηση, σε εξωτερικο δισκο seagate καινουργιος, το seagatetools βγαζει short/long generic fail.

To harddisk sentinel βγαζει 100% υγεια/επιδοση.Εχει θεμα ο δισκος η οχι.?

...έχει-δεν έχει, αν το Seatools στον βγάζει οφ, και δη καινούριος όντας, τον παίρνεις παραμάσχαλα και βουρ για αντικατάσταση στο μαγαζί αγοράς (αν αυτό είναι within your reach).

Για την ακρίβεια, ή εκτύπωσε τ' αποτελέσματά του ή πάρε screenshots και βάλε τα σ' ένα φλασάκι και πες τους προκαταβολικά "παιδιά ξέρω ότι θα τρέξετε κι εσείς το επίσημο διαγνωστικό - το έκανα ήδη κι εγώ κι ορίστε τ' αποτελέσματα", για να τους βάλεις στο σωστό "frame of mind" και να μην τυχόν σε πηγαινοφέρνουνε (εκτός κι αν έχεις όρεξη για βόλτες).

*...σιγουρέψου ότι έτρεχες ΚΑΙ το HDS, αλλά και το Seatools στον σωστό δίσκο. Καμμιά φορά κάνουμε αβλεψίες. Όλοι μας.

Δημοσ.

Ο δισκος πηγε στο καταστημα και τον αλλαξαν.Ομως και ο δευτερος εχει το ιδιο θεμα.Βγαζει short/long generic fail.

Short drive self test βγαζει pass, και το Hard disk sentinel τον βγαζει 100% υγεια.Λειτουργικα δεν δειχνει να εχει καποιο προβλημα.

Τι μπορει να συμβαινει? Eιναι ο εξωτερικος δισκος που ειχε σε προσφορα τα puplic στα 69,50 ευρω.Οποιος πηρε τον ιδιο δισκο, αν μπορει να κανει τον κοπο να τον περασει απο seatools, συγκεκριμενα απο short/long generic.

Δημοσ.

Δύσκολα θα βρεις κάποιον για να κάνεις συγκρίσεις.

Αφού είναι ο 2ος με τα ίδια χαΐρια, τρίξε τους λίγο τα δόντια μπας και σου τον αλλάξουν με άλλο μοντέλο ή και μάρκα (στα ίδια λεφτά λέμε).

Ζήτα κα'ναν προϊστάμενο και παιξ' το χαροκαμμένος που χτυπάνε πίσω οι δουλειές του κτλκτλ. ΜΠΑΣ και συγκινηθεί/τσιμπήσει.

Αλλιώς πάλι ίδιο (μοντέλο) θα σου δώσουν.

*...το "λειτουργικός" δεν μπορείς να το ξέρεις, αν δεν τον φουλάρεις με (απροβλημάτιστες) εγγραφές.

Έχεις την όρεξη να τις κάνεις και να τις παρακολουθείς...;

(...αν ναι και είναι πχ > 1ΤΒ, χαρά στο κουράγιο σου πάντως.)

Δημοσ.

Λοιπον απο περιεργεια περασα εναν εξωτερικο WD My Book Essential απο το διαγνωστικο seatools κανοντας το ιδιο τεστ sort generic και βγηκε fail.Ο Wd ειναι και αυτος με υγεια 100%. Υπαρχει περιπτωση να φταιει το διαγνωστικο της seagate και ο δισκος να μην εχει προβλημα.?

Μετα απο δοκιμες με 3 διαφορετικους εξωτερικους δισκους, (τον seagate και 2 WD) to test generic βγαζει fail.

Σε εσωτερικους δισκους το τεστ βγαζει pass.

Τι γινεται βρε παιδια?

Δημοσ.

Αν σου αλλάξανε τον πρώτο δίσκο, τότε αυτό που σίγουρα δεν φταίει είναι το .exe που τρέχεις εσύ.

Δοκίμασε να βρεις κάποια άλλη version του πάντως.

Όσο για τα pass, δεν αποκλείεται απλά να είναι οκ αυτοί.

Για τους WD, δεν ξέρω μήπως δεν είναι καν συμβατό με αυτούς.

Πάντα φυσικά παίζει να παίζει πχ πρόβλημα συμβαότητας με το enclosure ("θήκη") του εξωτερικού (τεσπα με τον controller του).

Δεν λέω εγώ πάντως ότι ντε και καλά έχει πρόβλημα ο δίσκος : απ' την αρχή είπα "είναι-δεν είναι εντάξει, δώσε τον γι' αλλαγή και άσε να βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρύπα, από τη στιγμή που το επίσημο διαγνωστικό λέει χρήζει αλλαγής". Είναι το λογικό που έχεις να κάνεις, όταν είναι νέος ο δίσκος και εντός εγγύησης.

Κι επειδή λίγο δύσκολα θα βγάλεις άκρη (πχ αν άνοιγες την θήκη -διακινδυνεύοντας την ακύρωση της εγγύησης έτσι- και τέσταρες τον περιεχόμενο σκληρό), θα έλεγα να προσπαθήσεις αυτό που σου είπα πιο νωρίς : να διεκδικήσεις να πάρεις άλλο μοντέλο (ή και μάρκα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...