Προς το περιεχόμενο

Τα έχασα όλα; Hard Disk Data Recovery

NBestgirl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίζει να έχουν θέμα κάποιες θήκες με δίσκους > 3GB. Ψαχ' το - ρώτα (με τηλ. στο μαγαζί. "Βάλε τους" να το τσεκάρουν).

Κι όπως σου είπα στο αποπάνω ποτάμι, είν αι πανεύκολο ν' ανοίξεις μία (σκέτη) θήκη : συνήθως περιλαμβάνει 4 ξεβιδώματα, απλώς. Kid stuff που λένε στο χωριό.

Ποιότητα σκληρών "fix" εξωτερικών : παλιότερα έπαιζαν πολλές φήμες ότι μέσα βάζουν κατιμα-παρτίδες. Ίσως να μην ισχύει πλέον (ίσως να ήταν φήμη, ίσως να μην ήταν, ίσως να ισχύει ακόμη. Είναι πάντως ΑΚΟΜΑ ένας λόγος για να κρατιέσαι αλάργα τους - έστω κι αν όχι απ' τους πιο ουσιαστικούς. Άσε που αν κρατάς αντίγραφα σταθερά/έχεις επιλέξει δίσκο με καλή εγγύηση, δεν σε κόφτει ούτως ή άλλως ως λόγος...).

...μάλλον ΕΓΩ σε ζάλισα. Όσο για ον-οφ διακόπτη, πες πως είναι ό,τι η δαντέλα σε φόρεμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παίδες, καλησπέρα, απευθύνομαι στην εμπειρία σας και γυρεύω τα φώτα σας...

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό SEAGATE FreeAgent Xtreme 1 TB, αγορασμένο από ΠΛΑΙΣΙΟ τον Ιούλιο του 2009. Έχω την απόδειξη, καθώς και τη συσκευασία του (η εγγύηση του ήταν για 5 χρόνια).

Ο συγκεκριμένος από χθες δεν ανάβει το φωτάκι, δεν αναγνωρίζεται, ενώ τον ακούω που παίρνει και γυρίζει όταν τον συνδέω με την τροφοδοσία, αλλά τίποτα παραπάνω.... Επειδή μέσα υπάρχουν αρχεία που πρέπει να μην χαθούν οπωσδήποτε (π.χ. 3,5 χρόνια όλοι οι ποδοσφαιρΙκοί αγώνες ακαδημιών μικρών αθλητών και αθλητριών) ήθελα να ρωτήσω αν τον πάω στο ΠΛΑΙΣΙΟ, μια και είναι ακόμη στην εγγύηση, θα προσπαθήσουν να μην χαθούν τα αρχεία ή απλώς θα μου το αντικαταστήσουν.

Απλή αντικατάσταση κάνουν,μπορεί να σε ζαλίσουν να τους πληρώσεις για ανάκτηση αλλά θα δώσεις λεφτά για το τίποτα, ό,τι θα κάνουν μπορείς να το κάνεις και μόνος σου,δεν νομίζω καν ότι διαταράζεται η εγγύηση αν το κάνει το πλαίσιο,αφού θα πρέπει να ανοίξουν την θήκη.

@TheELF

Εννοείς ότι θα τον αντικαταστήσουν με κάποιον άλλον , ενώ παράλληλα θα μου δώσουν τον παλιό πίσω και να προσπαθήσω να τα ανακτήσω μόνος μου;

Όχι βέβαια,θα τον δόσεις θα περιμένεις κάναν μήνα και θα σου δώσουν έναν άλλον και χάνεις όλα τα αρχεία σου.

Απλά προσφέρουν και ανάκτηση,γενικά σαν υπηρεσία,αλλά λογικά χάνεις την εγγύηση(ρώτα τους αν θες) και δεν κάνουν τίποτα σπουδαίο ό,τι μπορεί να κάνει κάποιος και στο σπίτι του,αν το σκεφτείς για σοβαρή ανάκτηση είναι εκατοντάδες €.

Παιδια καλησπερα επειδη εχω και γω ενα παρομοιο προβλημα και διαβασα κατι για raw αρχεια θελω να ρωτησω. Λοιπον ειχα ενα σκληρο 500αρη στον οποιο μια μερα καθως τον συνδεσα μου ζητησε scan και γω το πατησα για καπιο λογο το σταματησα δε θυμαμαικαι απο τοτε τον δισκο δεν τον διαβαζε ενω ελεγε πως ειναι γεματος με το που εμπαινα μεσα disc empty εγραφε. λοιπον κατεβασα καποια προγραμματα recovery οκ το προβλημα δε λυθηκε αλλα συγκεκριμενα με το ενα προγραμμα που του εκανα το πρωτο recovery εβγαλε ενα φακελο εκει που το υποτιθεται αποθηκευσα τα αρχεια με υποφακελους μεσα και ενα φακελο raw που μεσα εχει αρχεια jpeg και γενικως τα αρχεια του σκληρου τα οποια ομως ενω δειχνουν πως εχουν ογκο πχ 8mb κλπ δεν τα ανοιγει λεγοντας πως τα Windows δε μπορουν να ανοιξουν τα αρχεια. Τωρα δε ξερω μ,ηπως πρεπει να κανω κατι αλλο να τα ανοιξει? Τον σκληρο τον εχω δωσει τωρα εξω για data recovery αλλα αν σωζονται αυτα που εχω στην επιφανεια εργασιας μηπως γλιτωσω τα λεφτα. Το παιδι που του δωσα τον σκληρο μου ειπε πως επειδη του χα κανει ηδη 3 σκαναρισματα με προγραμματα ανακτησης μου λεει λιγο χλωλο να σωθουνε απλα λεω μια στο εκατομμυριο μπας και σωθηκαν αυτα που εχω εδω στο φακελο raw.

Με το FileKeySearch μπορείς να ψάξεις μέσα στα raw,ψάχνει για «υπογραφές» αρχείων και αποθηκεύει ό,τι έχει μείνει από το αρχείο,σε εικόνα π.χ. μπορεί να σου βγάλει την μισή αν μόνο τόσο έμεινε από αυτήν,ενδέχεται να σου ανακτήσει μερικά πράγματα αλλά μην περιμένεις και πολλά.

Παω να το δοκιμασω και αυτο τι να πω πια... πανε ολα τα αρχεια μου

Βασικα πρεπει να εχω και τον δισκο μαζι γιατι το χω δωσει... Μολις το κατεβασα αλλα δε μπορω να καταλαβω πως δουλευει...

Το παιδι που του δωσα τον σκληρο μου ειπε πως επειδη του χα κανει ηδη 3 σκαναρισματα με προγραμματα ανακτησης μου λεει λιγο χλωλο να σωθουνε

...τί παιδί το παιδί... (παιδί για κρέμασμα).

Τεσπα, πάρε πρώτα πίσω τον δίσκο που λες (πριν σε χρεώσει δεν ξέρω ποιός/πόσο), και μετά βλέπουμε.

• 1 μήνα μετά...

καλησπερα εχω αυτο το προβλημα http://www.insomnia.gr/topic/471138-unknown-filesystem-rescue-grub/   και  δεν μπορω να μπω στα ubuntu! μπορω με καποιο προγραμμα να ανακτησω τουλαχιστον τα χαμενα αρχεια μου απο το partition των ubuntu? προσπαθησα με το getdataback για fat αλλα δεν βλεπει καν το partition. ακομα εβαλα το active file recovery το οποιο βλεπει το partition αλλα δεν με αφηνει να κανω scan  και γραφει unknown file system., αν πατησω superscan με αφηνει να κανω scan ! εχετε να προτεινεται καποιο αλλο ? ευχαριστω!

καλησπερα εχω αυτο το προβλημα http://www.insomnia.gr/topic/471138-unknown-filesystem-rescue-grub/   και  δεν μπορω να μπω στα ubuntu! μπορω με καποιο προγραμμα να ανακτησω τουλαχιστον τα χαμενα αρχεια μου απο το partition των ubuntu? προσπαθησα με το getdataback για fat αλλα δεν βλεπει καν το partition. ακομα εβαλα το active file recovery το οποιο βλεπει το partition αλλα δεν με αφηνει να κανω scan  και γραφει unknown file system., αν πατησω superscan με αφηνει να κανω scan ! εχετε να προτεινεται καποιο αλλο ? ευχαριστω!

Δοκίμασε και το TestDisk που είναι free

Πήγα να κάνω εχτές ένα usb φλασάκι bootable με ένα iso αρχείο και καταλάθος ξεκίνησε η διαδικασία στον εξωτερικό δίσκο μου που έχω όλα τα αρχεία μου (backup δεν υπάρχει :cry: ). Φορματ δεν έκανε αλλά μου έχει σβήσει τον τόμο. Κατεβασα το icare data recovery 4.3, έκανα εναν τόμο για να μπορει το πρόγραμμα να βλεπει τον δίσκο και μετα απο 4 ώρες μου βρήκε τα αρχεια. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τα σώζει, τα αρχεία δεν ανοίγουν. ΟΛΑ βγάζουν error. Τι να κάνω, απελπισία..........??????

Δοκίμασα το testDisk και μετά το σκαν δεν βρίσκει partition αν και το μοναδικο partition ήταν NTFS. τώρα δοκιμάζω με deep scan μπας και βρεί τιποτα.

Δοκίμασε ανάκτηση αρχείων με το Active File Recovery, αντί του i-Care (το τελευταίο το δοκίμασα πρόσφατα,.και πίπες. AFR, και "Super Scan" κουμπάκι = αξία ανεκτίμητη μέσα στα χρόνια).

Ψάξε να το βρεις σπασμένο, καθ' ότι shareware. Θα χρειαστείς ισόποσο με τ' αρχεία που θες ν' ανακτήσεις, ελεύθερο χώρο σε άλλο δίσκο. Και πάρε το μάθημα : ποτέ πια ξανά χωρίς έγκαιρο backup.

• Like 1

Δοκίμασε ανάκτηση αρχείων με το Active File Recovery, αντί του i-Care (το τελευταίο το δοκίμασα πρόσφατα,.και πίπες. AFR, και "Super Scan" κουμπάκι = αξία ανεκτίμητη μέσα στα χρόνια).

Ψάξε να το βρεις σπασμένο, καθ' ότι shareware. Θα χρειαστείς ισόποσο με τ' αρχεία που θες ν' ανακτήσεις, ελεύθερο χώρο σε άλλο δίσκο. Και πάρε το μάθημα : ποτέ πια ξανά χωρίς έγκαιρο backup.

ΔΟΥΛΕΨΕ το testdisk τελικά ακολουθώντας τον παρακάτω Link.png Site: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step">οδηγό . με απλο scan δεν βρήκε το παρτίσιον αλλά με deep scan το βρήκε και το ανέκτησε. σε μερικούς φακέλους που κοίταξα τα αρχεία ήταν οκ. Δεν ξέρω αν ΟΛΑ είναι οκ αλλά θα το δω στην πορεία.

Τώρα θα βάλω το crashplan για να κάνει αυτόματο backup σε άλλο σληρό και σε άλλο υπολογιστή ενός φίλου μου μέσο νετ.

Στανταρ απο το άγχος έχασα αρκετες μέρες ζωής.... :cry:

παιδιά,είχα γράψει πριν καιρό , υπάρχει τίποτα νεότερο τελικά για όταν κάνεις φορμάτ σε σκληρό και παιρνάς και windows πάνω,εάν μπορείς να βρείς παλιά σου αρχεία ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...