Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...κατ' αρχάς να ξαναπώ (και να ξεκαθαρίσω) ότι όταν "γκρινιάζω" για τις ελλιπείς/μπερδεμένες πληροφορίες, δεν το κάνω γιατί είμαι...στριμμένος και "να σου την πω", αλλά γιατί δεν βοηθιόμαστε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όπως έλεγα... Το τονίζω για να μην υπάρχει αμφιβολία από κανέναν, για τις προθέσεις μου.

Κατά τ' άλλα, σε καταλαβαίνω που έχεις αγχωθεί, αλλά να ξέρεις ότι ΠΑΝΤΑ το "άγχος" σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κακός σύμβουλος, και ενίοτε λόγος για να κάνει κάποιος τα κακά...χειρότερα.

Στο προκείμενο τώρα : όπως είχα ήδη πει, φοβάμαι πως ΑΝ η "αντιγραφή ενός δίσκου πάνω σε άλλο" που περιγράφεις, σημαίνει "δημιουργία ενός image αρχείου και ΚΑΠΑΚΙ/αυτομάτως αποσυμπίεσή του πάνω στον εξωτερικό δίσκο", τότε ασ' τα να πάνε. (...Συγκεκριμένα μάλιστα, κόλλησε για κάποιο λόγο το πρόγραμμα, και δεν ολοκληρώθηκε καν η διαδικασία, με αποτέλεσμα ο εξωτερικός δίσκος να φαίνεται πλέον ως αδιαμόρφωτος χώρος.)

Τώρα όσον αφορά τα προγράμματα ανάκτησης αρχείων (το Recover My Files, αν καταλάβα καλά, εν προκειμένω), αυτό που ΟΛΑ τους ανεξαιρέτως κάνουν, είναι όντως "εύρεση/αντιγραφή" των αρχείων (παρακάμπτωντας το σύστημα αρχείων και τις καταχωρήσεις στο Master File Table) σε κάποιο άλλο μέσο. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν τα προγράμματα "έμμεσης ανάκτησης", όπως το HDD Regenerator και το Spinrite6, τα οποία προσπαθούν να διαβάσουν δεδομένα από sectors χαρακτηρισμένους ως "bad", και να ξαναγράψουν τις πληροφορίες που καταφέρνουν μετά από επίμονη προσπάθεια μέσω ειδικών αλγόριθμων, στον ίδιο δίσκο. Δεν είναι όμως "καθαρά" προγράμματα ανάκτησης αυτά. Τα "καθαρόαιμα" λοιπόν σχετικά προγράμματα, βρίσκουν όπως είπα, και αντιγράφουν σε άλλο μέσο τ' αρχεία (λογικό, διότι αλλιώς είναι σα να πριονίζεις το κλαδί όπου και κάθεσαι). "Κάτι άλλο" λοιπόν, όχι απλά δεν υπάρχει, αλλά ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ να υπάρχει. Κοντολογίς χρειάζεται οπωσδήποτε ελεύθερος χώρος για την "ανάκτηση" (= αντιγραφή).

Η μόνη εναλλακτική είναι η χρήση ενός προγράμματος ανάκτησης PARTITION και όχι των αρχείων, όπως του Test Disk που σου είχα υποδείξει. Αλλά το έτρεξες είπες και δεν κατάφερες κάτι. έχω μείνει βέβαια στην ασάφεια σχετικά με αυτό, γιατί από αυτά που έγραψες δεν έχω καταλάβει τί παίχτηκε. Βεβαίως δεν είναι δυνατή ΠΑΝΤΑ η ανάκτηση ενός partition από τα αντίγραφα που υπάρχουν στον δίσκο - αλλά μήπως καν δεν χρησιμοποίησες αυτήν την δυνατότητα; Μήπως κατά τύχη έτρεξες το Photorec που "συνυπάρχει" με το Test Disk, και είναι ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων και αυτό; Γιατί μου μίλαγες "για αρχεία" όταν μου εξηγούσες τί έγινε με το Test Disk και μπερδευόμουν. Εκτός και αν το Test Disk έκανε καλά τη δουλειά του, αλλά δεν βρήκε παρά μόνον κάποιο "λειψό" partition που είχε δημιουργήσει το "cloning" πρόγραμμα, το ανέκτησε(ς) και έβλεπες μόνο τα αρχεία που αντέγραψες, αλλά όχι αυτά που υπήρχαν στον δίσκο πριν τον πάρεις στα χέρια σου (κι εκεί είπαμε ότι ΙΣΩΣ έκανες πατάτα, και τα αρχεία έχουν γραφτεί από πάνω - και ακόμη και αυτά που "έβλεπε" το Recover My Files να είναι unusable...).

με βασεις λοιπον αυτες τις διαπιστωσεις το προβλημα εντοπιζεται στο να φανει ο δισκος και οχι σε ανακτηση(αυτο πιστευω)συμφωνα και με την πολυ σωστη αναφορα του outfolder(shgoyra ayto symvainei-με ποιο πρόγραμμα τον έκανες clone?

...εδώ να μου επιτρέψεις να διαφωνίσω με τον χαρακτηρισμό "σωστή αναφορά" - από αυτά που διάβασα, το παιδί που λες πιθανολογώ πως δεν έχει καν καταλάβει τί ακριβώς έχει παιχτεί με τον δίσκο "σου". Κι όπως επίσης ξανάπα, ΞΕΧΝΑ το "το πρόβλημα εντοπίζεται στο να φανεί ο δίσκος". Αφού αυτό που σε νοιάζει είναι τα ΑΡΧΕΙΑ - του ξαδέρφου σου... Το "να φανεί ο δίσκος", δεν λέει τίποτα. Άντε και του κάνεις ένα φορμάτ και "φαίνεται", σαν τί θα έχεις κερδίσει; ΑΔΕΙΟ θα τον βλέπεις. Το ευκτέο θα ήταν να "επαναφέρεις τα στοιχεία περί partitioning" που είχε ΠΡΙΝ την "δουλειά" με το πρόγραμμα. Και αν ΟΝΤΩΣ χρησιμοποίησες σωστά το TD, και ΔΕΝ είχες αποτέλεσμα, τότε -όπως ήδη πολλάκις έχω πει- η μόνη "λύση" που μένει είναι η απευθείας ανάκτηση των raw αρχείων.

Και όχι, τα Λίνουξ από μόνα τους δεν μπορούν να σε βοηθήσουν. Αυτά κάνουν την ίδια δουλειά (...ίσως όχι ακριβώς - ίσως "χειρότερη") που κάνει κι ένα από τα προγράμματα ανάκτησης αρχείων, όσον αφορά το κομμάτι της εύρεσης : ΒΛΕΠΟΥΝ απλά τ' αρχεία. Χωρίς ελεύθερο όμως χώρο για να τα ΑΝΤΙΓΡΆΨΕΙΣ, δεν γίνεται κάτι.

Τέλος με το "πού βρίσκεσαι", ρωτούσα "πού κατοικείς", και όχι "σε ποιό σημείο της διαδικασίας είσαι"...

• Like 1
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αδελφε wash salonika βρισκομαι δεν υπαρχει περιπτωση παρεξηγησης απλως ειμαι ανγχωμενος,βασικα μια χαρα καταλαβες ετσι ειναι(πως στο διαλο εγινε αυτο το πραμα το θεμα ειναι οτι εγινε),(Η μόνη εναλλακτική είναι η χρήση ενός προγράμματος ανάκτησης PARTITION και όχι των αρχείων)πανω στην ωρα βρικα αυτο,http://www.diskinternals.com/partition-recovery/,και συγκεκριμενα μου δειχνει για επαναφορα ολο τον δισκο,τι να κανω να προχωρησω????αυτο εννοω να φανει ο δισκος να τον επαναφερουμε οπως ηταν αν καταλαβα βλεπει σαν επαναφορα partition ολο τον δισκο αυτουσιο?βρηκε και ενα ασχετο 6,5 giga,τι να κανω αδελφε?βλεπω φως στο τουνελ :ph34r:

Στο προκείμενο τώρα : όπως είχα ήδη πει, φοβάμαι πως ΑΝ η "αντιγραφή ενός δίσκου πάνω σε άλλο" που περιγράφεις, σημαίνει "δημιουργία ενός image αρχείου και ΚΑΠΑΚΙ/αυτομάτως αποσυμπίεσή του πάνω στον εξωτερικό δίσκο", τότε ασ' τα να πάνε. (...Συγκεκριμένα μάλιστα, κόλλησε για κάποιο λόγο το πρόγραμμα, και δεν ολοκληρώθηκε καν η διαδικασία, με αποτέλεσμα ο εξωτερικός δίσκος να φαίνεται πλέον ως αδιαμόρφωτος χώρος.)???το λογικο ειναι να μην διαγραψει τα αρχεια ετσι δεν ειναι?http://www.miray.de/products/sat.hdclone.html,wash αυτο το προγραμα χρησημοποιησα.τι σκατα ρε γαμωτ μια αντιγραφη πηγα να κανω,wash δες τι κανει αυτο το προγραμα να βγαλεις πληρη συμπερασμα και να μου πεις.?????

πες μου αν θελεις να δωσω εικονα απο το προγραμα επαναφορας το τι δειχνει..?(με ποιο προγραμα το κανω?).

Δημοσ.

To Partition Recovery της Disk Internals το είχα δοκιμάσει πριν χρόνια και μου φάνηκε αρκετά καλό. Άσε τα "άσχετα"/μικρά partitions που βρίσκει, κοίτα να ανακτήσεις το "σωστό", που λογικά θα είναι και το πιο μεγάλο απ' όσα σου εμφανίζει πως βρίσκει.

Δεν κατάλαβα τί εννοείς με το "το λογικό είναι να μην διαγράψει τ' αρχεία" : ΑΝ όντως έγινε αυτό που φοβάμαι, είναι σα να πάτησες το record σ' ένα κασσετόφωνο, έχοντας μια κασσέτα με τραγούδια μέσα...(το ότι δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία του cloning δεν σημαίνει ότι δεν έγραψε το πρόγραμμα αρχεία πάνω στα παλιά...).

Όσο για το πρόγραμμα που μου υποδεικνύεις, δεν θα το κοιτάξω, διότι δεν έχει καμμία πρακτική σημασία (εσύ βέβαια το καταλαβαίνω ότι "θες να ξέρεις", αλλά η ΟΥΣΙΑ είναι το να μπορέσουν ν' ανακτηθούν αρχεία, αν τελικά με τη χρήση του Partition Recovery της DI δεν γίνει δουλειά).

Αν θες να πάρεις screenshots από κάποιο πρόγραμμα που ρωτάς, υπάρχουν πολλά. Εγώ πχ χρησιμοποιώ το WinSnap 1.1.10 (την τελευταία του free version δηλαδή που βγήκε εδώ και χρόνια).

Δημοσ.

http://www.miray.de/...at.hdclone.html,wash αυτο το προγραμα χρησημοποιησα.τι σκατα ρε γαμωτ μια αντιγραφη πηγα να κανω,wash δες τι κανει αυτο το προγραμα να βγαλεις πληρη συμπερασμα και να μου πεις.?????

πες μου αν θελεις να δωσω εικονα απο το προγραμα επαναφορας το τι δειχνει..?(με ποιο προγραμα το κανω?).

Ε αυτό το πρόγραμμα έχει πολλές επιλογές όπως βλέπουμε παρακάτω,εσύ ποια διάλεξες να σου πούμε τι έκανε(ς).

hdclone.png

Δημοσ.

Με αυτό πολύ δύσκολα να «χαλάσει» ο δίσκος απλά θα του έβγαζε χαλασμένο img αρχείο,μάλλον clone έκανε μια που το ανέφερε και αρκετές φορές...Anyway μπορεί απλά ακαδημαϊκά, να θέλει να ξέρει τι Μ@λακί@ έκανε.. :P .

Δημοσ.

Όπως είπα, ελπίζω (γιατί δεν θέλω να το "γρουσουζέψω") ότι ΔΕΝ έκανε "clone". O,TI κι αν έκανε βέβαια, το θέμα είναι ότι έγραψε στον δίσκο (ακόμα κι αν απλά πήγε να δημιουργήσει image του άλλου δίσκου), και ποιός ξέρει αν υπήρχε ο απαιτούμενος ελέυθερος χώρος κτλκτλ. Τεσπα, όπως ήδη είπα, ό,τι κι αν έκανε, δεν έχει τόση σημασία, αφού ούτως ή άλλως θα χρειαστεί ανάκτηση (...ο δίσκος μπορεί να "χάλασε", όπως έγραψες, για διάφορους λόγους : να ήταν η ώρα του πχ και πέφτοντας πάνω σε bad sectors, τσουπ να...βρήκε αφορμή θα χαθεί το partition).

Δημοσ.

παιδια την τριτη επιλογη απο πανω χρησημοποιησα,ο δισκος ειχε χωρο.το regenerator δεν βρηκε bad sectors.

και τωρα τα καλα νεα wash το προγραμα βρηκε τελικα ολα τα αρχεια και τωρα ειμαι στην επιλογη recover,μονο που δεν ξερω τι να κανω,?περα απο τα παλια βρηκε παλι και την αντιγραφη που εγινε(cloning)τα 65γκιγκα,εχει επιλογη να επιλεξω ποια αρχεια θελω.παιδια να τα επιλεξω ολα και τα παλια και τα νεα ωστε μην γινει παλι στραβη,?επισης υπαρχουν οι επιλογες raid recovery,τι ειναι αυτο?(πανω στα tools)

παιδια δυο εικονες ειναι στην αρχη και στο τελος.

στο σημειο που λεει παλιο στην φοτο 1 ειναι αυτα που περασε το cloning το διπλα ειναι αυτο που ηταν εξ αρχης(πριν γινει στραβη-ετσι τον εδειχνε τον δισκο).

post-244899-0-55459000-1345453369_thumb.png

post-244899-0-74336900-1345453385_thumb.png

Δημοσ.

Τί "στραβή να γίνει πάλι"; Με το πρόγραμμα ανάκτησης δεν γίνεται "στραβή" όπως με το cloning πρόγραμμα. Ποιά όμως αρχεία ν' ανακτήσεις λες; Το Partition Recovery, όπως τουλάχιστον το είχα γνωρίσει εγώ πριν χρόνια, ανακτούσε μόνο partitions ("επανέφερε τον δίσκο", όπως το λες εσύ). Επίσης, για ανάκτηση αρχείων έλεγες δεν είχες ελεύθερο χώρο σε άλλο δίσκο. Άλλαξε κάτι;*

Αν ναι, και αν όντως έχεις επιλογή για ανάκτηση των ΑΡΧΕΙΩΝ, κάνε την (κι αν ΕΙΝΑΙ αρκετός αυτός ο ελεύθερος χώρος, ναι, κάνε αν θες ανάκτηση και "των αρχείων που δημιουργήθηκαν κατά το cloning", και τα ξεχωρίζεις αφού έχουν ανακτηθεί όλα : και του ξαδέρφου, και του...cloning. Δεν έχει καμμιά διαφορά (και στραβή δεν θα γίνει) - αλλά αν θες να το κάνεις "για να είσαι ήσυχος" (αλλά να παιδευτείς με το ξεκαθάρισμα μετά), καν' το...

* ...εκτός εν τω μεταξύ κι αν με το PR της DI μπορείς να επιλέξεις -ενώ στην ουσία κάνει ανάκτηση partition και ΟΧΙ ανάκτηση (=αντιγραφή) αρχείων- το ποιά αρχεία θα ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ μετά την "αποκατάσταση του partition που θες", πράγμα που δεν το ξέρω. Έχω μάλιστα μια αμφιβολία ότι θα καταφέρεις να κάνεις οτιδήποτε - βλέπω έχεις βάλει την trial version του PR.

Τέλος, το δε recovery από RAID δεν σε αφορά (να μην εξηγώ τί ακριβώς είναι, αλλά πες πως βρήκες ένα κλειδί αυτοκινήτου στον δρόμο κι αναρωτιέσαι αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο δικό σου. Καμμία σχέση δηλαδή με την περίπτωσή σου). Και είπα να βάλεις την version 1.1.10 του WinSnap, που είναι η free (γκούγκλαρέ την για να την βρεις) και δεν αφήνει watermark στα snapshots (...είναι η μικρότερη από τις έγνοιες σου, αλλά λέμε τώρα...). Σου 'χα στείλει κι ένα pm, το πρόσεξες;

Δημοσ.

wash μου βγαζει αυτη την επιλογη,τι παιζει ρε παιδια τωρα?που πρεπει να τα βαλω?τι να επιλεξω,wash oxi δεν αλλο δισκο,αλλα υποθετω οτι με το συγκεκριμενο προγραμμα δεν χρειαζετα ετσι δεν ειναι,πωωωωωωω δεν ειμαι καλα....

post-244899-0-97552900-1345457354_thumb.png

Δημοσ.

...λάθος υποθέτεις, γιατί αυτό που σου λέει στην "επιλογή" που λες, είναι αυτό ακριβώς που σου είπα : "ζητάει" σε ποιό ΑΛΛΟ μέσο (δίσκο) να αντιγράψει τα αρχεία που του ορίζεις. Άσε που όπως είπα, χλωμό να το κάνει : θα σου ζητήσει -μάλλον- και serial number στη συνέχεια (εκτός κι αν ο περιορισμός του, ως trial πρόγραμμα, είναι χρονικός -πχ χρήση για ένα μήνα- και όχι δυνατοτήτων).

Το pm που σου έστειλα, το τσέκαρες;

Δημοσ.

ναι wash αδελφε το ειδα,δεν ξερω τι να κανω σκεφτομαι σκεφτομαι, :unsure: πω εχω απογοητευτει πληρως,τελικα η τεχνολογια ειναι πισω τι να πω καιτι που φαινομενικα φανταζει εφικτο..δεν ξερω

Αν το καλοσκεφτεί κανείς,ο υπολογιστής μοιάζει τρομερά στη γυναίκα:Δεν υπάρχει μέρα που να μην σου σπάει τα νεύρα.Πρέπει να είσαι συνεχώς με το χέρι στην τσέπη.Μπορείς να κολλήσεις απίστευτα.Παίζεις παιχνίδια.Η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ η ίδια χωρίς αυτόν.Μπορεί να σε προδώσει απ΄τη μια στιγμή στην άλλη.Και πάνω απ' όλα,μπορεί να περάσεις μια ζωή μαζί του,αλλά είναι βέβαιο πως ποτέ δεν θα τον μάθεις 100%...

+1

wash να βαλω το hd regenerator?τελευτεα επιλογη,πριν δυο μερες θα το εκανα αλλα σταματησα γιατι μου ανεφερε προσοχη αν υπαρχουν important data,πλεον την περιπτωση μου θα τη χαρακτηριζα ως προκληση αλλα και καλη γνωση.

aircrack για δισκους υπαρχει???χεχχε :-)

airplay seagete :-)

Δημοσ.

Όχι να μην τρέξεις το HDD Regenerator, αλλά να διαβάσεις το pm που σου έστειλα.

Η δε τεχνολογία, σε μια χαρά φάση είναι - το θέμα είναι να υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το πρόβλημα και η σωστή χρήση των "εργαλείων" που προσφέρει.

Δημοσ.

δεν ξερω τι να κανω σκεφτομαι σκεφτομαι, :unsure: πω εχω απογοητευτει πληρως,τελικα η τεχνολογια ειναι πισω τι να πω καιτι που φαινομενικα φανταζει εφικτο..δεν ξερω

Εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι,που λέει ο λόγος, θέλεις να κάνεις μια απλή αντιγραφή όπως είπες και λες: «Δεν τρέχω ένα άσχετο πρόγραμμα που δεν ξέρω πως δουλεύει και το τι κάνει;;;Σιγά μωρέ τώρα αφού αντιγραφή λέει!»

Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά σου τα εξηγεί και ο wash καμιά δεκαριά φορές και δεν κάνεις καν τον κόπο να διαβάσεις το τι γράφει αφού απαντάς με της ίδιες ερωτήσεις και με άλλα άσχετα που διαβάζεις χύμα από το net,ε σε αυτήν την φάση έχεις δίκαιο τόσο μπροστά δεν είναι ακόμα η τεχνολογία να ξέρει καλύτερα από εσένα το τι θέλεις να κάνεις.

Δημοσ.

Στην ουσία συμφωνώ...απόλυτα με την ουσία των όσων του έγραψες, Λεφτ, αλλά απλά έχοντας κρίνει ότι δεν είναι το παληκάρι από τους "συνήθεις γραψαρχίδες" που τους γράφουμε κατεβατά και κάνουν λες και θέλουν να είμαστε εκεί να τους ταΐσουμε με το κουτάλι στο στόμα, του τα έχω πει και εγώ, αλλά εκ πιο απαλών ονύχων, όσον αφορά τον τρόπο...

Τεσπα, μην "παρεξηγηθείς" Αρτζέντιε, αυτά που σου λέει ο Elf, αυτά και είναι...(άλλωστε για να σε "ταρακουνήσει" τα γράφει). Εδώ και κάποια ποστ σου έχω γράψει "μην πελαγώνεις" (και φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που γράφεις αλλά και από τις κινήσεις που κάνεις, ότι πελαγώνεις). Ελπίζω για δικό σου καλό (μην βγάλει ο ξαδερφος το καλασνίκοφ), να ΜΗΝ συνεχίσεις να "παίρνεις πρωτοβουλιές" και να προσπαθείς με φρενήρη τρόπο να βρεις άκρη, γιατί θα ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ να κάνεις μόνιμη ζημιά στα αρχεία που ψάχνεις. Για παρα΄δειγμα έχω πει εδώ και πολλά ποστ "ΑΣΕ το HDD Regenerator στην άκρη", κι έχω μάλιστα εξηγήσει και το ΓΙΑΤΙ, αλλά φαίνεται πάνω στην "απελπισία" σου δοκιμάζεις, σαν τον άρρωστο που καταπίνει ό,τι χάπια βρει, ό,τι πρόγραμμα ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι "κάτι θα κάνει". Παρακολούθα μας ΠΙΟ στενά, και ΔΕΝ θα χάσεις...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...