Προς το περιεχόμενο

Τα έχασα όλα; Hard Disk Data Recovery

NBestgirl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα και παλι! Το scan εχει τελειωσει και τωρα θελω να κανω το recover στα αρχεια. Βρηκα το φακελο lost and found που υπαρχει στο προγραμμα με ολα τα αρχεια που μαλλον εχει βρει αλλα εχω καποιες ερωτησεις. Αρχεια κειμενου ανοιγουν κανονικα, τα αρχεια εικονων ομως (jpeg σχεδον ολα) για καποιο λογο οταν παω να τα ανοιξω μου βγαζει μηνυμα "μη εγκυρη εικονα" (εννοειται μετα που εκανα recover). Τα αρχεια mp3 παιζουν, αλλα μαλλον πρεπει να εχουν μπερδευτει οι τιτλοι γιατι αλλα λενε και αλλο τραγουδι παιζει. Τα αρχεια κειμενου ευτυχως σωθηκαν, τα mp3 δεν με ενδιαφερουν και τοσο. Για τις φωτογραφιες υπαρχει κατι που μπορω να δοκιμασω; Η εχουν χαθει ολες για παντα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Mάλλον έχει γράψει πάνω στον δίσκο/έχει χρησιμοποιήσει αρκετά τα Windows του ο φίλος σου.

Κατά τ' άλλα, προσωπικά θα έλεγα απλά δοκίμασε και άλλο πρόγραμμα ανάκτησης. Όπως File Scavenger, Εasy Recovery, Get Data Back, Recuva...

Μπας και. Που δεν νομίζω, αλλά........

Αν κι έτσι δεν γίνεται τίποτε, δοκίμασε να τρέξεις και το HDD Regenerator.

Το AFR, ΔΕΝ ήταν το demo από το site του, έτσι;

Mάλλον έχει γράψει πάνω στον δίσκο/έχει χρησιμοποιήσει αρκετά τα Windows του ο φίλος σου.

Κατά τ' άλλα, προσωπικά θα έλεγα απλά δοκίμασε και άλλο πρόγραμμα ανάκτησης. Όπως File Scavenger, Εasy Recovery, Get Data Back, Recuva...

Μπας και. Που δεν νομίζω, αλλά........

Αν κι έτσι δεν γίνεται τίποτε, δοκίμασε να τρέξεις και το HDD Regenerator.

Το AFR, ΔΕΝ ήταν το demo από το site του, έτσι;

Οχι ειναι η εκδοση professional 8.1.2. Εχω επισης και μια εκδοση του file scavenger, θα του κανω και με αυτο ενα scan αυριο μηπως και καταφερω και σωσω καποιες εικονες. Το HDD regenerator τι ακριβως κανει; Ειναι και αυτο για recovery αρχειων;

Υ.Γ. Τελικα καποιες εικονες φαινονται απλα η πλειοψηφια ειναι οπως ειπα πριν.

Το HDDR, αν τυχόν βρει bad ή weak sectors (που ίσως -αν και χλωμό- είναι ο λόγος που είναι προβληματικά τ' αρχεία), προσπαθεί ν' ανακτήσει όσα από τα bytes που είναι γραμμένα σε αυτούς μπορεί, ξαναγράφοντάς τα σε άλλες περιοχές του δίσκου. Είναι κατά έναν τρόπο "έμμεσο recovery". Μετά θα πρέπει να ξανατρέξεις πρόγραμμα ανάκτησης.

Νομίζω πως αυτό το κάνει και το HD Sentinel.

Ακόμη καλύτερα, ίσως την κάνει, αυτή την δουλειά, το Spinrite6. Μόνο από φλοπι όμως, νομίζω πως τρέχει.

Χωρίς καμμία σιγουριά πως κάτι από αυτά θα σου επαναφέρει αρχεία.

Και κάνε κι έναν "έλεγχο σφαλμάτων", με το εργαλείο των Windows.

Ωραια, θα τα δοκιμασω ολα αυτα αυριο και θα σου πω τι εγινε. Ελπιζω να βγει καμια ακρη, για να σωθουν οι φωτογραφιες τουλαχιστον. Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις!

καλησπέρα,

έχω έναν εξωτερικό Seagate 1Τ Freeagent/Extreme, ο οποίος προσγειώθηκε στο πάτωμα από περίπου 1.5μ. αν τον βάλω στην πρίζα κάνει έναν ήχο σαν καρδιογράφημα ασθενή στην εντατική. τον σύνδεσα με τον υπολογιστή και με USB και με e-sata αλλά δεν τον βλέπει.

τον πήγα στο plaisio, αλλά δε μπόρεσαν να κάνουν κάτι, και μου είπαν να απευθυνθώ σε ειδική εταιρεία, η οποία όμως κοστίζει πολλά απ'ότι μου είπε.

υπάρχει περίπτωση να δω και να σώσω τα αρχεία που έχει μέσα, ή "ο ασθενής" είναι κλινικά νεκρός;

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις

Ειδικά αν δούλευε όταν έπεσε, ξέχνα τ' αρχεία.

Αν πάλι ΔΕΝ δούλευε, μπαίνεις στο δίλλημμα να τον ανοίξεις και να χάσεις το δικαίωμα χρήσης πιθανής εγγύησης αντικατάστασης που ακόμη ίσως έχεις, παίρνοντας τον σκληρό από μέσα και συνδέοντάς τον εσωτερικά

ή

να κάνεις χρήση της πιθανής εγγύησης που λέγαμε, αποχωριζόμενος οριστικά τα αρχεία (θα τον κρατήσουν και θα τον στείλουν στη μαμα-εταιρία του και θα λάβεις νέον).

Όντως οι εξειδικευμένες εταιρίες ανάκτησης χρεώνουν μαλλιοκέφαλα (εκατοντάδες Ευρώ) - πόσο μάλλον όταν έχουν συμβεί τα όσα περιέγραψες, που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν λεπτές επεμβάσεις στο εσωτερικό του σκληρού κτλ. Οπότε, αν δεν είναι τόσο σημαντικά τ' αρχεία, απλά ξέχνα τα (και κάνε χρήση της εγγύησης αν ακόμη υπάρχει).

Ειδικά αν δούλευε όταν έπεσε, ξέχνα τ' αρχεία.

Αν πάλι ΔΕΝ δούλευε, μπαίνεις στο δίλλημμα να τον ανοίξεις και να χάσεις το δικαίωμα χρήσης πιθανής εγγύησης αντικατάστασης που ακόμη ίσως έχεις, παίρνοντας τον σκληρό από μέσα και συνδέοντάς τον εσωτερικά

ή

να κάνεις χρήση της πιθανής εγγύησης που λέγαμε, αποχωριζόμενος οριστικά τα αρχεία (θα τον κρατήσουν και θα τον στείλουν στη μαμα-εταιρία του και θα λάβεις νέον).

Όντως οι εξειδικευμένες εταιρίες ανάκτησης χρεώνουν μαλλιοκέφαλα (εκατοντάδες Ευρώ) - πόσο μάλλον όταν έχουν συμβεί τα όσα περιέγραψες, που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν λεπτές επεμβάσεις στο εσωτερικό του σκληρού κτλ. Οπότε, αν δεν είναι τόσο σημαντικά τ' αρχεία, απλά ξέχνα τα (και κάνε χρήση της εγγύησης αν ακόμη υπάρχει).

επειδή πάει καιρός από τότε δε θυμάμαι αν δούλευε όταν έπεσε ή οχι, οπότε θα δοκιμάσω αυτό που λες αφού έχει τελειώσει και η εγγύηση. για να το κάνω αυτό, θα χρειαστώ κάποιο από τα προγράμματα που αναφέραtε πιο πριν όπως το File Scavenger;

αυτό που θέλω να βρω είναι κάποιες φωτογραφίες που είχα μέσα και δεν τις έχω αλλού. αν πάω σε εξειδεκευμένη εταιρεία, εξάγει όλα τα αρχεία και με χρεώνει μια περιουσία, ή μπορώ να ανακτήσω μόνο αυτά που θέλω, που λογικά δε θα είναι πάνω απο 1 GB?

edit: αν τον ανοίξω, αλλά αποφασίσω μετά να τον πάω σε εξειδικευμένη εταιρεία, παίζει να τον έχω κάνει χειρότερα και τελικά να μου κοστίσει ακόμη παραπάνω;

Προσωπικά προτιμώ το Active File Recovery (για περισσότερο από έναν λόγους), αλλά και το File Scavenger τρέχει καλούς αλγόριθμους.

Το παν βέβαια είναι πρωτ' απ' όλα να αναγνωριστεί από το BIOS ο δίσκος.

Περί εταιριών : ΔΕΝ ξέρω, αλλά φαντάζομαι πως ο "περιορισμός" στην ανάκτηση που ζητάς, λίγο χλωμό να γίνει. Βέβαια πιο αρμόδιοι είναι οι ίδιοι. Ρώτα σε Datalabs και Anaktisis. Οι οποίες μάλιστα (όπως και άλλες) προσφέρουν δωρεάν -αν δεν κάνω λάθος- εκτίμηση κόστους ανάκτησης, και φυσικά το συζητάς και μαζί τους (πχ "αν ανακτήσετε ΜΟΝΟ .jpg αρχεία-ήτοι ~1GB, πόσο θα κοστίσει;". Στην καλύτερη πάντως να περιμένεις τιμές από 100 μέχρι 300).

Το να τον βγάλεις από την θήκη του, όχι δεν έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του. Το να τον βάλεις όμως να δουλέψει, ίσως ναι. Ίσως όμως κι όχι. Το "φρόνιμο" θα ήταν να ΜΗΝ τον δουλέψεις, είτε γιατί θα δυσκολέψεις την απόπειρα ανάκτησης από εταιρία (άρα θ' ανέβει το κόστος), είτε γιατί ενδέχεται αυτό να καταστήσει κάποια ή και πολλά από τα δεδομένα, μη ανακτήσιμα καν. Εγώ στη θέση σου θα το δοκίμαζα ΜΙΑ φορά αν μπορώ να τον δουλέψω, κι αν φαίνεται στο BIOS - και τον βλέπει και στα Win το πρόγραμμα ανάκτησης, θα έπαιρνα, αν μπορούσα, ό,τι προλάβαινα να πάρω. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά και διακοπτόταν η διαδικασία-κόλλαγε ο υπολογιστής (καθόλου απίθανο όταν είναι συνδεδεμένος προβληματικός σκληρός), κι αν είχα χρήμα διαθέσιμο, δε θα ξαναδοκίμαζα, και τη συνέχεια θα την ανέθετα σε εταιρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...