Προς το περιεχόμενο

Τα έχασα όλα; Hard Disk Data Recovery

NBestgirl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Exω προβλημα με εξωτερικο σκληρο ο οποιος δεν εμφανιζεται αλλα στην διαχειριση συσκευων φαινεται κανονικα. Δοκιμασα τα recovery προγραμματα αλλα ουτε εκει φαινεται. Τι μπορω να κανω? υπαρχει λυση? (εχω ολες μου τις φωτογραφιες εκει οπως και μουσικη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα

εχω ενα εξωτερικο σκληρο 500γβ,ο οποιος σημερα το πρωι επεσε κατω..

απο τοτε οταν τον ανοιγω ακουγετε 3-4 φορες ενα μπιπ,αλλα δεν τον αναγνωριζει ο υπολογιστης μ..

μπορω να κανω κατι για να σωσω τα αρχεια που ειχα μεσα ή δεν υπάρχει καμια ελπιδα?

Exω προβλημα με εξωτερικο σκληρο ο οποιος δεν εμφανιζεται αλλα στην διαχειριση συσκευων φαινεται κανονικα. Δοκιμασα τα recovery προγραμματα αλλα ουτε εκει φαινεται. Τι μπορω να κανω? υπαρχει λυση? (εχω ολες μου τις φωτογραφιες εκει οπως και μουσικη)

Καλησπερα

εχω ενα εξωτερικο σκληρο 500γβ,ο οποιος σημερα το πρωι επεσε κατω..

απο τοτε οταν τον ανοιγω ακουγετε 3-4 φορες ενα μπιπ,αλλα δεν τον αναγνωριζει ο υπολογιστης μ..

μπορω να κανω κατι για να σωσω τα αρχεια που ειχα μεσα ή δεν υπάρχει καμια ελπιδα?

α μαθαινουμε να παιρνουμε backup.για τον πρωτο φιλο δοκιμασε και file scavenger.αμα δεν κανει τιποτα τοτε..

β.για τον φιλο νουμερο 2 μαλλον εχει χτυπησει κεφαλι οποτε για να κανεις εγχειριση και να αλλαξεις κεφαλη πραγμα χλωμο οποτε η παει στην ακρη η τον πας σε εταρεια και παιρνουν πολλα λεφτα.για τον πρωτο φιλο τις φωτο ειδικα που δεν βρισκονται με τιποτα αντιθετα με την μηχανη τις κραταμε εις διπλουν

• 3 εβδομάδες αργότερα...

παιδιά στο media μαρούσι που είχα πάει οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές για backup..ο τεχνικός πάνω απο 80 ευρώ δεν παίρνει για backup χτυπημένου σκληρού.Βέβαια κάποιες περιπτώσεις αν είναι εντελώς κατεστραμένος δεν μπορεί να τις αναλάβει.εχετε στο νου σας κι αυτό.και το βασικότερο ανθρώπινη εξυπηρέτηση.

μηπως3 εννοει 80 ευρω για κανονικο backup και οχι απο χαλασμενο?γιστι ειναι υπερβολικα λιγα για καποιον που πχ θελει να κανει επαναφορα πχ 600 giga data.

να σας γραψω και εγω την ιστορια μου. ενας seageate 7200.11 του ενος τεραμπαιτ εξφανιστικε απο το συστημα. Windows 7 beta, με 5 σκληρους συνδεδεμενους, ο συγκεκριμενοw αρχiσε να μου ζηταει chkdisk σε καθε ρεσταρτ χωρις να βρισκει προβλημα ομως! Καποια στιγμη μετα απο καιρο ο σκληρος δεν αναγνωριζεται και φαινεται corrupted. Μιλαμε για ενα τερρα mp3s καμια 350ρια χιλιαδες αρχεια!! Μιλαμε για πανικο!! Ειχα ομως την ιδεα οτι ο σκληρος δεν εχει προβλημα και ειναι μαλακιες των συνεχωμενων chkdisk h ton windows 7. Ισως χαλασανε το boot record. Επισης υποψιαζομαι οτι μπορει να φταει η συγκεκριμενη sata θυρα της μυτρικης. Αλλον ενα εβαλα εκει και μου ζητησε chkdisk, τον εβαλα σε αλλη θυρα και λειτουργει χωρις προβλημα. Αλλο στον δισκο της ιστοριας μας το κακο ειχε ηδη γινει, αλλαγη σλοτ δεν βοηθησε

Αρχιζω να ψαχνω λυσεις. Το partion magic 9 μου τον βλεπει αδειο, ενω σε αντιστοιχη περπτοση στα xp ειχα βρει λυση με αυτο. Στο disk management μου ελεγε να τον φορμαρο. Δοικμαζω active partition recovery, τον βλεπει ος physical drive, μου βρισκει το σωστο μεγεθος 931gb ολο/921gb χρησιμοποιημενα. Αρα ο κληρος ζει! Βλεπω τα αρχεια αλλα οταν παο να κανο recovery μου βγαζει καποιο σφαλμα. Δοκιμαζω μια επιλογη fix boot record, τιποτα.

2ρη προσπαθεια το προγραμα recover my files. διαλεγο παλι physical drive I, σκαναρει για 28 ωρες!!!! βρισκει τα αρχεια ΑΛΛΑ ολα ος unknown mp3 η κατι τετοιο. Δοκιμαζω folder view, αλλα δεν τα δειχνει! Τι να κανω αρχιζω και τα σωζο σε αλλους σκληρους. Βεβαια ορισμενα ειχαν id3 tag, αλλα αντε να ξαναφτιαξεις 350 χιλιαδες αρχεια σε φακελους/κατηγοριες που τα ειχα! Απογοητευομαι

3τη προσπαθεια File scavenger. Παναγιτσα μου σε ευχαριστω! πολυ ποιο γρηγορο full scan 5-6 ωρες. Και πατοντας tree view μου τα βγαζει με τους φακελους που ηταν, σωτηριο. Τωρα αρχιζω το recovery, αλλα βλεπω οτι εχει βρει 1.4 τερα σε σκληρο του 1 τερα!! Οι περισοτεροι φακελοι φαινωντοι σωστοι πλην ενος που ονομαζεται unknown και εχει αρχεια στην μορφη uknown mp3. Ξεκινανε απο λιγα kb και φτανουν στα 260mb. Φανταζομε οτι θα ειναι τιποτα περιεργα αρχεια, αλλα σωζο μερικα απο τα μεγαλα και ειναι κανονικα mp3. Καμια 150ρια γκιγκα ειναι αρχεια μικροτερα του 1mb, οποτε αποφασιζω τα μικρα να μην τα σωσο. Τι σκατα εχει γινει και πως βγηκαν ολα 1,4 τερα?? Παιζει να εχει περασει και μερικα διπλα, η να ειναι ορισμενα corrupted λαθος αρχεια? Επισης κανει πολυ γρηγορα recover, απο μια συνιθισμενη αντιγραφη σκληρο σε σκληρο νομιζω οτι παει πολυ ποιο γρηγορο. Εχει κανεις εμπειρια με το προγραμα?

Τελος παντον νομιζω οτι κανα 95% πρεπει να το εχω σωσει, βεβαια για να ελεγξω τοσα αρχεια θα περασουν μηνες. Ελπιζω να μην συναντησω cοrrupted αρχεια. Ισως τον χαλασμενο δισκο να τον κρατησω ακομα οπως ειναι και να μην τον φορμαρω.

Αααα να τονισω οτι δεν παιζει να φταει το γνωστο σφαλμα με το firmware των 7200.11 καθος σε αυτους που μου ελεγε το σεριαλ οτι χρειαζεται αναβαθμιση την ειχα κανει. Επισης οlοι σκληροι μου εχουν βγαλει προβλημαtα ανα διαστηματα ηταν dynamic, πλεον τους εχω ολους basic.

file scavenger απο τα καλυτερα που εχω κανει use.μην αγχωνεσαι για τα 1,4.αυτα που εχει βγαλει θα ειναι αχρηστα.λογικα τα σωστα θα ειναι πολυ κοντα στα πραγματικα σου αρχεια ισως και ολα.επισης διπλο backup απο εδω και μπρος οπως επισης δοκιμασες καιτην 3 εκδοση του file scavenger?

επαναφερει και απο raid αυτο το τελειο προγραμμα.η επαναφορα θα γινει σε αλλο δισκο εννοειται.λογικα θα τα βρεις ολα τα αρχεια.μην σε αγχωνει για το 1,4 παντως.τα 400 θα ειναι τα αχρηστα.νομιζω μου το ειχε κανει και εμενα αλλα οκ τα επανεφερα ολα

οποτε προτεινεις να τα κανω recover ολα και μετα να δω ποια ειναι τα αχρηστα? Απο την δομη των φακελων και το πως την θυμαμαι, εχω την εντυπωση οτι αν εχει αχρηστα αρχεια θα ειναι μονο στο unknown φακελο, διοτι ειναι και ο μονος φακελος που δεν ειχα. Εκει μεσα ειπα εχει χιλιαδες mp3 απο λιγα Kb εως 260mb.

Γαμωτο μιλαμε για πολλα αρχεια ομως, αν ηταν ενα τερα με ταινιες σειρες παλευοτανε. Τωρα ειδα στο scavenger λεει οτι βρηκε συνολο 781 χιλιαδες αρχεια! Τα 350 χιλιαδες που ελεγα πριν πρεπει να ηταν μονο τα μπ3 που θυμαμαι ειχε βρει το αλλο προγραμα το recover my files.

3.2 εκδοση ηταν και βρηκα και ενα registy licence key.

η τελευταια εκδοση ειναι οκ.υπομονη να δεις τι εχει γυρισει πισω αν τα θυμασαι και εσυ.δοκιμασε αν θες και το easy recovery professional

Γεια σας και από εμένα πρώτη φορά τυχαίνει να γραφώ κάτι γιατί πολύ απλά πάντα αυτά που διάβαζα με κάλυπταν, τώρα δεν έβγαλα άκρη. :cry:

Έχω ένα Seagate barracuda 7200.11 των 500GB sata2 γεμάτος τα 400gb περίπου και χρησιμεύει μόνο για αποθήκευση μέχρι χτες δούλευε τέλια kαι ξαφνικά χάθηκε από το pc κάνω restart ούτε στο device manager του control panel υπήρχε ούτε στο Bios. :cry:

Σήμερα το δοκίμασε και σε άλλο pc και τίποτα. Ο δίσκος αν τον ακουμπήσεις των νιώθεις δουλεύει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

checkare οτι δεν εχει γινει τιποτα με κανα jumper καταλαθος.αλλιως ειναι πλακετα.βρες καναν ιδιο δισκο να αλλαξεις πλακετα εκτος αν χαλασε το sata το καλωδιο.

-τα Jumper δεν τα πείραξα

- το sata το καλώδιο το άλλαξα και πάλι τα ίδια

-πλακετα που μπορώ να βρω? και τι πρέπει να προσέξω?

Αν βρω και αγοράσω το ίδιο?

Το κόστος του μπροστά στα δεδομένα είναι μηδενικό.

Την προηγούμενη εβδομάδα κόπηκε 2 φορές το ρεύμα αλλά μετά δούλευε λετε να επηρέασε??

το ρευμα ειναι οτι χειροτερο χωρις ups.απλα ιδιο μοντελο δισκου ακριβως.τραμπα τις πλακετες και ο θεος βοηθος .και μετα διπλα backup afoy ειναι σημαντικα.

Τον ίδιο τον σκληρό δεν τον βρίσκω με τα 16ΜΒ αν ξέρετε κανένα που να έχει προτείνετε εσείς, όλοι που κυκλοφορούν τώρα είναι 32ΜΒ κάνη να πάρω πλακέτα από αυτό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...