tarantules Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Για πείτε καμιά ιδέα μπας και γλυτώσω το κατέβασμα.... Σε δίσκο ssd (Samsung 970 evo nvme) μου χάθηκε ένας φάκελος ο οποίος είχε μέσα αρκετά pdf και epub βιβλία.Τώρα πως χάθηκε είναι απορείας άξιο.Ούτε σβήστηκε κατά λάθος , ούτε πήγε κάδο ανακύκλωσης.Δοκιμάζω μερικά προγράμματα recovery , μου τον βρίσκει το φάκελο και όλα τα βιβλία κανονικά με το όνομά τους , το μέγεθός τους αλλά δεν ανοίγουν.Δοκίμασα 4 προγράμματα και τα 4 το ίδιο αποτέλεσμα.(το Active File Recovery Pro, το EaseUS Data Recovery Wizard Pro AdvancedPE , το iCare Data Recovery και το GetDataBack Pro) Κάπου διάβασα στο νετ οτι στους ssd είναι πολύ πιο δύσκολη η ανάκτηση λόγω της λειτουργίας trim.Ισχύει; Το καλό είναι οτι έχω τα ονόματα των βιβλίων , απλά θα παιδευτώ λιγάκι να τα ξανακατεβάσω.Εκτός αν υπάρχει καμιά ιδέα που μου διαφεύγει ή δεν κάνω κάτι εγώ σωστά. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από tarantules Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cinemusic Δημοσ. 2 Ιουνίου Share Δημοσ. 2 Ιουνίου Σε hhd dock station αποφάσισα να αλλάξω τους συμβατικούς δίσκους με ssd. Έχω περάσει περίπου 8TB αλλά δυστυχώς ένας φακέλος με περίπου 200 gd είναι αδύνατον να μεταφερθεί . Κατά την προσπάθεια μεταφοράς η ταχύτητα πέφτει στο 0 kB/s και ο δίσκος κάνει επανεκκίνηση. Είναι βέβαιο ότι δεν φταίει το dock station αφού ο δίσκος δοκιμάστηκε σε άλλες δύο συσκευές και είχε την ίδια συμπεριφορά. Ο δίσκος είναι χωρητικότητας 3TB και έχουν ανακτηθεί χωρίς πρόβλημα 2TB και έχω κολλήσει σε αυτά τα 200GB . Το sentinel βγάζει υγεία δίσκου 51% που δεν είναι το χειρότερο που έχω τύχει ( έχω κάνει ανάκτηση δίσκου με υγεία 6% ) και βγάζει προφανώς κάποιους κατεστραμμένους τομείς. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό το κομμάτι των αρχείων; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 12/2/2024 στις 10:13 ΜΜ, tarantules είπε Για πείτε καμιά ιδέα μπας και γλυτώσω το κατέβασμα.... Σε δίσκο ssd (Samsung 970 evo nvme) μου χάθηκε ένας φάκελος ο οποίος είχε μέσα αρκετά pdf και epub βιβλία.Τώρα πως χάθηκε είναι απορείας άξιο.Ούτε σβήστηκε κατά λάθος , ούτε πήγε κάδο ανακύκλωσης.Δοκιμάζω μερικά προγράμματα recovery , μου τον βρίσκει το φάκελο και όλα τα βιβλία κανονικά με το όνομά τους , το μέγεθός τους αλλά δεν ανοίγουν.Δοκίμασα 4 προγράμματα και τα 4 το ίδιο αποτέλεσμα.(το Active File Recovery Pro, το EaseUS Data Recovery Wizard Pro AdvancedPE , το iCare Data Recovery και το GetDataBack Pro) Κάπου διάβασα στο νετ οτι στους ssd είναι πολύ πιο δύσκολη η ανάκτηση λόγω της λειτουργίας trim.Ισχύει; Το καλό είναι οτι έχω τα ονόματα των βιβλίων , απλά θα παιδευτώ λιγάκι να τα ξανακατεβάσω.Εκτός αν υπάρχει καμιά ιδέα που μου διαφεύγει ή δεν κάνω κάτι εγώ σωστά. Είναι corrupted. Το μόνο που μένει να δοκιμάσεις είναι να μην χρησιμοποιήσεις ξανά το δίσκο και να βάλεις το gparted να του κανει ανάκτηση.Μπορεί να πάρει και μέρες.... Στις 2/6/2024 στις 5:20 ΜΜ, cinemusic είπε Σε hhd dock station αποφάσισα να αλλάξω τους συμβατικούς δίσκους με ssd. Έχω περάσει περίπου 8TB αλλά δυστυχώς ένας φακέλος με περίπου 200 gd είναι αδύνατον να μεταφερθεί . Κατά την προσπάθεια μεταφοράς η ταχύτητα πέφτει στο 0 kB/s και ο δίσκος κάνει επανεκκίνηση. Είναι βέβαιο ότι δεν φταίει το dock station αφού ο δίσκος δοκιμάστηκε σε άλλες δύο συσκευές και είχε την ίδια συμπεριφορά. Ο δίσκος είναι χωρητικότητας 3TB και έχουν ανακτηθεί χωρίς πρόβλημα 2TB και έχω κολλήσει σε αυτά τα 200GB . Το sentinel βγάζει υγεία δίσκου 51% που δεν είναι το χειρότερο που έχω τύχει ( έχω κάνει ανάκτηση δίσκου με υγεία 6% ) και βγάζει προφανώς κάποιους κατεστραμμένους τομείς. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό το κομμάτι των αρχείων; Gparted ομοίως με παραπάνω. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από atheatos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 16/10/2023 στις 9:08 ΠΜ, janus5555 είπε Καλημέρα, έχω ένα παλιό φλασάκι που ήταν πεταμένο σε κάποιο συρτάρι. Ξαφνικά θυμήθηκα ότι θέλω τα αρχεία που έχει μέσα και προφανώς, δεν αναγνωρίζεται ;). Τί μπορώ να κάνω μπας και επανέλθει; Εάν ακόμα έχεις αυτό το φλασάκι και σε ενδιαφέρει ακόμα δοκίμασε αυτό το free εργαλείο (εδώ - Recuva). Επεξ/σία 5 Ιουνίου από JPaxilleas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Χτες καποια στιγμη πατησα ενα φακελο που βρισκεται σε εναν καινουργιο ssd που τοποθετησα προσφατα, και μου ειπε οτι ο φακελος δεν ανοιγει γιατι βρισκεται σε κατι που δεν ειναι διαθεσιμο. Παω "Ο Υπολογιστης" και διαπιστωνω οτι ο δισκος ειναι αφαντος. Κανω ενα restart και ο δισκος εμφανιζεται κανονικα. Και σημερα που ανοιξα ολα ok. Τι μπορει να σημαινει αυτη η ξαφνικη/προσκαιρη εξαφανιση? Επεξ/σία 23 Ιουνίου από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 1 ώρα πριν, dasos2024 είπε Χτες καποια στιγμη πατησα ενα φακελο που βρισκεται σε εναν καινουργιο ssd που τοποθετησα προσφατα, και μου ειπε οτι ο φακελος δεν ανοιγει γιατι βρισκεται σε κατι που δεν ειναι διαθεσιμο. Παω "Ο Υπολογιστης" και διαπιστωνω οτι ο δισκος ειναι αφαντος. Κανω ενα restart και ο δισκος εμφανιζεται κανονικα. Και σημερα που ανοιξα ολα ok. Τι μπορει να σημαινει αυτη η ξαφνικη/προσκαιρη εξαφανιση? Ότι πρέπει να κανείς backup…. Πέρα από την πλάκα, μιας και προφανώς θα έχεις κάνει backup ,δες την υγεία του ssd με κάποιο προγραμμα , τυχόν firmware update και τυχόν κακή επαφή με την μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Ότι πρέπει να κανείς backup…. Πέρα από την πλάκα, μιας και προφανώς θα έχεις κάνει backup ,δες την υγεία του ssd με κάποιο προγραμμα , τυχόν firmware update και τυχόν κακή επαφή με την μητρική. Mαλλον το τελευαταιο υποψιαζομαι, γιατι τον εχω συδεδεμενο προχειρα, δεν ειναι στη θεση του, ειναι... στον αερα οπως- οπως. Η υγεια ειναι αριστη και ο δισκος καινουργιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppetr Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 1 ώρα πριν, dasos2024 είπε Τι μπορει να σημαινει αυτη η ξαφνικη/προσκαιρη εξαφανιση? Αλλαξε και ενα καλωδιο, χαλανε για πλακα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιουνίου Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, ppetr είπε Αλλαξε και ενα καλωδιο, χαλανε για πλακα αρα μου λες οτι η ξαφνικη/προσκαιρη εξαφανιση του δισκου ειναι μαλλον θεμα καλωδιου και οχι σημαδι οτι κατι δε παει καλα με το δισκο και μπορει να ειναι χαλασμενος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ppetr Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου Αυτη τη στιγμη εχω 4 τετοια καλωδια στην ακρη (για πεταμα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoulas Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Καλησπέρα, έχω έναν Seagate εξωτερικό σκληρό (είχε αφαιρεθεί από laptop) και μου εμφανίζει το γνωστό "Η θέση δεν είναι διαθέσιμη - Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση". Δοκίμασα σε άλλο PC / άλλο καλώδιο ------> Τίποτα Έκανα check disk ------> Τίποτα Έτρεξα recuva / testdisk ------> Βλέπουν τους φακέλους κενούς αλλά ο δίσκος έχει κατειλημμένο χώρο. Έτρεξα ubuntu από USB ------> Βλέπει τους φακέλους κενούς αλλά ο δίσκος έχει κατειλημμένο χώρο. Καμιά ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 5 ώρες πριν, skoulas είπε είχε αφαιρεθεί από laptop μήπως (sto laptop) είχε κρυπτογράφηση? (bitlocker?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hawkpilot Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 6 hours ago, skoulas said: Καλησπέρα, έχω έναν Seagate εξωτερικό σκληρό (είχε αφαιρεθεί από laptop) και μου εμφανίζει το γνωστό "Η θέση δεν είναι διαθέσιμη - Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση". Δοκίμασα σε άλλο PC / άλλο καλώδιο ------> Τίποτα Έκανα check disk ------> Τίποτα Έτρεξα recuva / testdisk ------> Βλέπουν τους φακέλους κενούς αλλά ο δίσκος έχει κατειλημμένο χώρο. Έτρεξα ubuntu από USB ------> Βλέπει τους φακέλους κενούς αλλά ο δίσκος έχει κατειλημμένο χώρο. Καμιά ιδέα; Φαίνεται να μην έχει δικαιώματα ο χρήστης (λογικό αφού βγήκε από άλλη εγκατάσταση). Από τις ιδιότητες του δίσκου δώσε δικαιώματα σε όλους (Everyone) για όλους τους φακέλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Φαίνεται να μην έχει δικαιώματα ο χρήστης θα έμπαινε μέσα στο (πρώην) C όμως κ θα έβλεπε τους φακέλους, όχι πιο μέσα....μετά ναι θα ήθελε δεξι κλικ κ διακιώματα. Επεξ/σία 28 Αυγούστου από Kthulhou Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skoulas Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, hawkpilot είπε Φαίνεται να μην έχει δικαιώματα ο χρήστης (λογικό αφού βγήκε από άλλη εγκατάσταση). Από τις ιδιότητες του δίσκου δώσε δικαιώματα σε όλους (Everyone) για όλους τους φακέλους. 14 ώρες πριν, Kthulhou είπε θα έμπαινε μέσα στο (πρώην) C όμως κ θα έβλεπε τους φακέλους, όχι πιο μέσα....μετά ναι θα ήθελε δεξι κλικ κ διακιώματα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έγινε παρανόηση γιατί δεν εκφράστηκα σωστά. Ο δίσκος είχε αφαιρεθεί από laptop και λειτουργούσε κανονικά ως εξωτερικός. Χθες που προσπάθησα να τον συνδέσω μου έβγαλε αυτό το μήνυμα... Ίσως την προηγούμενη φορά που τον χρησιμοποίησα δεν έκανα ασφαλή κατάργηση. Επίσης εμφανίζεται και στο "Ο Υπολογιστής Μου" (ως τοπικός δίσκος και χωρίς να φαίνεται πόσο κατειλημμένο χώρο έχει) και στη διαχείριση δίσκων. Επεξ/σία 29 Αυγούστου από skoulas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα