Προς το περιεχόμενο

δεν ειναι αθόρυβο...

gpapaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενα θα πω που το λενε και πολλοι εδω περα thermalfake επρεπε να την λεγανε και κανονικα 16 dba επρεπε να ηταν σχετικα αθορυβη

που εχεις τοποθετησει το pc σου?

Δημοσ.

στο δωμάτιο μου..με το τροφοδοτικό όμως της thermaltake που έχω το TR2RX 450W δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα!!

Δημοσ.

παιδια εγω προσπαθω να παρω ααπαντηση απο τον gpapaman αλλα δν μου απαντησε και κανονικα η ψυχτρα ειναι pwm οποτε ειναι αναλογη με την θερμοκρασια και ελεγχετε απο τα bios

Δημοσ.

Ειναι 4αρι, οποτε no fan-mate..

Connector: 4-Pin PWM function

Προφανως δουλευει φουλ = 2500RPM.

Αναλογα μητρικη ρυθμιζεται @ bios :P

Δημοσ.

το fan μαλον μπορει να αλλαξει αλλα απο οτι φενεται αδικα πηρες την ψυχτρα αν ηθελες μια αθορυβη απρεπε να το εψαχνες καλητερα

Δημοσ.

Eχω την ίδια ψήκτρα της thermaltake, αλλά για AMD, την TMG A2. Το mobo μου δεν υποστήριζε PWΜ και η TMG γύριζε σε φουλ στροφές. Η φασαρία που έκανε δεν ήταν απαράδεκτα υψηλή, αλλά όντως ήταν αρκετή.

Αγόρασα το fan mate 2 της zalman, και συνέδεσα τα 3 pin που είχε στα 3 pin του fan της ψήκτρας. Το τέταρτο pin του fan που περίσσευε, απλά το έκοψα! Το τέταρτο είναι αυτό που αυξομειώνει τις στροφές, οπότε μου ήταν άχρηστο. Φυσικά χρειάστηκε λίγο μαϊμούδεμα στα βυσματάκια, τα πετσόκοψα λίγο και κάλυψα το όλο αίσχος με κολλητική ταινία!..

Από τότε ο ανεμιστήρας αυξομειώνει στροφές σύμφωνα με το fan mate. Και όταν γυρίζει στις 300 στροφές είναι πραγματικά αθόρυβος.

edit: Με ένα γρήγορο ψάξιμο, είδα ότι το 1004 firmware της ASUS P5GD1 έχει κάποιες βελτιώσεις στο PWM. Ριξ'του μια ματιά, πριν κάνεις ταρζανιές.

Δημοσ.

Λογικά τα 16 dba φίλε μου αναφέρονται στα 300rpm. Εσένα προφανώς η ταχύτητα είναι πάνω από τα 300 μπορεί και η μέγιστη που είναι 2500 rpm οπότε θα έχεις και περισσότερο θόρυβο. Θα έπρεπε να "υποψιαστείς" ότι κάτι δεν πάει καλά από τις τιμές που σου δίνει το site γιατί σαν θόρυβο αναφέρει απλώς ότι βγάζει 16 dba ενώ σαν rpm σου αναφέρει ότι είναι από 300 έως 2500. Οπότε ο παραγόμενος θόρυβος θα είναι και διαφορετικός στην κάθε περίπτωση...Οι γνωστές μ@#$!@$!@ που κάνουν τα μαγαζιά ενώ κανονικά θα έπρεπε να σου λέει από 16 dba.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...