Προς το περιεχόμενο

C# & Event Handling σε Web Applications Heeelp;

k.tnb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά προσπαθώ να χειριστώ keyEvents όπως keyup, keydown κτλ. σε μια WebForm (.aspx) του Visual Studio 2008 της οποίας ο κώδικας είναι σε C#. Γνωρίζω από events σε C# για Windows εφαρμογές αλλά έχω πρόβλημα με την διαδικτυακή εφαρμογή. Κάτι δε πάει καλά... Δεν μου αναγνωρίζει τα keyEventArgs που πρέπει να περαστούν στην handler μέθοδο.

>public void OnKeyPress(object sender, [u][b]KeyEventArgs [/b][/u]e)
{ ...}

Μήπως έχει ασχοληθεί κανείς;;; :-D

Thanks...

Δημοσ.

Αλλο webforms (ASP.NET, Web εφαρμογές) αλλο winforms (Windows εφαρμογές)

Χρειάζεται να το κάνεις clientside σε javascript κάτι τέτοιο και με μεγάλες πιθανότητες αποτυχίας μιάς και πολλοί browser δεν αφήνουν javascript.

Δημοσ.

Από ότι είδα τελικά όντως η μόνη λύση ήταν clientside script (μπορεί να γίνεται και αλλιώς δε το ξέρω). Έγραψα το πρόγραμμά μου σε JScript και το ενσωμάτωσα στον κώδικα της σελίδας .aspx που ήθελα.Δουλεύει κανονικά σε Internet Explorer και Firefox, σε άλλους browsers δε δοκίμασα.

Δημοσ.

Ναι, δεν μπορείς να το κάνεις server side.

Αλλά αν ένας browser έχει κλειστή τη javascript ή κανένα άλλο περίεργο περιορισμό, τότε δεν θα δουλέψει.

Τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις;

Δημοσ.

Είναι αλήθεια οι απενεργοποιημένες μηχανές για Scripts θα είναι πρόβλημα! Anyway...

Προσπαθώ να φτιάξω μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία θα διαχειρίζεται RDF αρχεία. Η διαχείρηση των αρχείων αυτών θα γίνεται μέσω ενός dll στου οποίου της μεθόδους έχω πρόσβαση από C#. Σκοπεύω με κάθε πάτημα ενός συγκεκριμένου συνδυασμού πλήκτρων στον client πχ. Alt+I η εφαρμογή μέσα από μια σειρά διαδικασιών να εκτελεί μια συγκεκριμένη μέθοδο του dll, να μου επιστρέφει δεδομένα από το RDF τα οποία θα διαχειρίζομαι όπως θέλω.

Το κύριο πρόβλημα μου είναι η διαχείρηση keyboard Events στον client σε συνδυασμό με τη διαχείρηση του dll.

Δημοσ.

Δοκίμασες να το κάνεις με κουμπιά ή με αναδυόμενα μενού (αν είναι πολλές οι επιλογές) όπως σε μια κανονική εφαρμογή, και να επιλέγεις τις εργασίες;

Μήπως να κοιτάξεις κατά AJAX μεριά για να φτιάξεις ένα UI;

Το καλό με την AJAX είναι ότι θα ανανεώσει στην επιστρεφόμενη οθόνη μόνο τα δεδομένα που ορίζεις εσύ και δεν ανανεώνει όλη την σελίδα (κερδίζεις σε ταχύτητες και bandwidth).

Δημοσ.

Υπό κανονικές συνθήκες θα γινόταν κάπως έτσι. Αλλά στη συγκεκριμένη εφαρμογή δε μπορώ να κάνω κάποιο UI διότι η εφαρμογή είναι για τυφλούς! Εκτός και αν είναi κάποιο εξειδικευμένο UI αλλά και πάλι θα πρέπει να ακούει το πληκτρολόγιο και όχι το mouse. Δυστηχώς ή ευτηχώς δε μπορώ να έχω κλασικές μεθόδους πλοήγησης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...