goddammit Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Γεια σας παιδιία... Κάνω κι εγώ μία έρευνα αγοράς για φορητό υπολογιστή... Αφού απέρριψα το XPS1530 της Dell λόγω των γνωστών προβλημάτων, γλυκοκοιτάζω το HP Compaq 8510w. Έχει κάποιος άποψη για το συγκεκριμένο μηχάνημα; Στα πολύ θετικά του το ότι ο δίσκος είναι στις 7200rpm, ta 6MB L2 Cache που έχει, αλλά και η μεγάλη ανάλυση της οθόνης. Γνωρίζετε αν η εγγύση θα με καλύπτει και στο εξωτερικό; Ρωτάω γιατί του χρόνου πάω για μεταπτυχιακό στο Amsterdam, και θέλω να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που έχω παρατράγουδα. Να και ενα λινκ να το τσεκάρετε... http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_50&products_id=10367
kotetsi Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Διάβασε το review για τον 8710w που έχω στην υπογραφή μου και ό,τι απορίες έχεις ευχαρίστως να τις απαντήσω στο μέτρο του δυνατού. Όσον αφορά την εγγύηση, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα σε περίπτωση -κούφια η ώρα- που χρειαστεί να κάνεις χρήση της στο εξωτερικό.
goddammit Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Διάβασε το review για τον 8710w που έχω στην υπογραφή μου και ό,τι απορίες έχεις ευχαρίστως να τις απαντήσω στο μέτρο του δυνατού. Όσον αφορά την εγγύηση, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα σε περίπτωση -κούφια η ώρα- που χρειαστεί να κάνεις χρήση της στο εξωτερικό. Αγαπητό κοτέτσι ... Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Ειλικρινά πολύ καλό το review σου Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις λίγο για τις δυνατότητες της κάρτα γραφικών NVIDIA Quadro FX 570M που διαθέτει το μοντέλο που σκέφτομαι να αγοράσω. Επίσης, η τοποθέτηση extra μνήμης RAM είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται τεχνικό, ή την έκανες μόνος σου;
kotetsi Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με απαιτητικές CAD εφαρμογές η 570M θα σε καλύψει. Άλλωστε είναι certified από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης σχεδιαστικού λογισμικού. Στην κατάταξη του notebookcheck.net η 570Μ βρίσκεται στην 30ή θέση, καλύτερη από τις κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα consumer notebooks. Η διαδικασία πρόσθεσης RAM είναι απλούστατη αφού απλά ξεβιδώνεις το ειδικό καπάκι και τοποθετείς τη μνήμη που αγόρασες. Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία, όπως και για τις υπόλοιπες που ενδέχεται να χρειαστείς, πχ αλλαγή δίσκου ή dvd drive, στο service manual του φορητού.
haHa Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Αγαπητό κοτέτσι ...Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Ειλικρινά πολύ καλό το review σου Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις λίγο για τις δυνατότητες της κάρτα γραφικών NVIDIA Quadro FX 570M που διαθέτει το μοντέλο που σκέφτομαι να αγοράσω. Επίσης, η τοποθέτηση extra μνήμης RAM είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται τεχνικό, ή την έκανες μόνος σου; Εξαιρετικο (απο ποιοτητα ,επιδοσεις , εξοπλισμο κλπ) λαπτοπ , με εξαιρετικη οθονη! Οσο για την Quadro FX 570M, σε παιχνιδια εχει ιδιες(ισως και λιγο καλυτερες) επιδοσεις με την 8600m gt. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html?&doom3=&fear=&or=&search=&sort=3dmark06 Απλα εχει και καποιες εξτρα cad δυνατοτητες οπως σου ειπε ο kotetsi. Ram ειναι πανευκολο να προσθεσεις,μια βιδα ξεβιδωνεις και με 40 ευρω θα παει στα 4GB .
chem_kyr Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μπορώ να ρωτήσω κάτι? Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει η σειρά Compaq σε σχέση με την Pavilion? Γιατί αν δεν υπάρχει, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης της τελευταίας.... Γενικά παρατηρώ μία ....εύνοια προς τα Compaq και πραγματικά δεν λαταλαβαίνω το λόγο
goddammit Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μπορώ να ρωτήσω κάτι?Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει η σειρά Compaq σε σχέση με την Pavilion? Γιατί αν δεν υπάρχει, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης της τελευταίας.... Γενικά παρατηρώ μία ....εύνοια προς τα Compaq και πραγματικά δεν λαταλαβαίνω το λόγο Τα Pavilion προορίζονται για οικιακή χρήση ενώ τα Compaq για business χρήση. Σημαίνει κάτι αυτό; Ίσως ναι ίσως και όχι... Απ' ότι έχω παρατηρήσει πάντως, γενικά τα Pavilion υστερούν σε χαρακτηριστικά σε σχέση με τα Compaq... δηλαδή βρίσκονται συνήθως μια γενιά πίσω... και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει στη σελίδα της HP, αν συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων. Δεν γνωρίζω αν παίζει κάτι σε σχέση με ποιότητα υλικών κατασκευής... αυτό που ξέρω όμως είναι ότι για Pavilion έχω ακούσει κάποιες γκρίνιες, ενώ για Compaq ποτέ!
chem_kyr Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Ε...ωραία τότε! Να επιλέξουμε Compaq χωρίς δεύτερη σκέψη....
jois21 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Φυσικα compaq. Το 8510w ειναι απο τα καλυτερα 15αρια που υπαρχουν, ειδικα η εκδοση με την wuxga οθονη. Εχει και 3 ετη ον σαιτ εγγυηση. Εχω το προηγουμενο μοντελο nw8440 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος... Αν εχεις τα λεφτα κοιτα και για Τ61p παντως.
goddammit Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Παίδες, ήρθε χτες το laptop... Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι καταπληκτικό... Η οθόνη είναι η καλύτερη που έχω δει σε φορητό... Και οι επιδόσεις είναι εξωπραγματικές!!!! φυσικά αυτό δικαιολογείται από τα components του υπολογιστή. Πάντως δε μετανιώνω που έδωσα τόσα λεφτά... Απλά εύχομαι να μην έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα στην συνέχεια. Cheers
arkon Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Αν τελικα κατεληξες σε HP Compaq 8510w, κανε ενα μινι review οπως αναφαιρει και ο προυγουμενος φιλος για μας και για ολα τα παιδια που ψαχνουν σε αυτη την κατηγορια...:-D
goddammit Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Εδώ τα καλά reviews http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2169065#post2169065
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.