panagos Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ενδιαφέρονται για το βαθμό στα θρησκευτικά! 1. Αυτός που θέλει να γίνει θεολόγος 2. Καλύτερος μέσος όρος
ellilili Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 1. Αυτός που θέλει να γίνει θεολόγος 2. Καλύτερος μέσος όρος το 2.Αν ηταν στο χερι μου θα καταργουσα τα θρησκευτικα.Μονο στο δημοτικο να υπηρχαν.Αν καποια/καποιος ηταν θεουσα να πηγαινει σε θεολογικη σχολη. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι υπαρχουν στο λυκειο και μετρανε κιολας ενω η πληροφορικη πχ που ειναι 1000000000000000000000000000000000000000000000000 πιο χρησιμη δεν μετραει και στο 99% δεν διδασκεται οπως πρεπει.(αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα...)
tomasss Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Έχεις προσέξει το: Υπουγείο Παιδείας και Θρησκευμάτων?
Chrisxxx Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 @ellilili τα θρησκευτικα του λυκειου αναφερονται κυριως σε θεματα που αφορουν τις διαφορες θρησκειες και την ορθοδοξη και δεν μετρανε για την εισαγωγη στην τριτοβαθμια εκπαιδευση (οταν εδινα εγω μετρουσαν...) Οσο για την πληροφορικη υπαρχει 1 μαθημα στην 3η λυκειου το οποιο εξεταζεται πανελλαδικα και διδασκεται σωστοτατα, τωρα αν στις μικροτερες ταξεις η πληροφορικη ειναι μαθημα επιλογης και στην ταξη ολοι πετανε χαρταετο ειναι θεμα καθηγητη και υπουργειου. Σαφεστατα ομως η πληροφορικη θα επρεπε να λαβει τη βαρυτατα που της αξιζει και φυσικα να αυξηθουν οι ωρες σε δημοτικο(αν κανουν), γυμνασιο και λυκειο.
Costinio Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 slipknot δεν αρέσκομαι στα λίγα αλλά σε αυτά που μου είναι απαραίτητα Στην Γ Λυκείου θυμάμαι είχα βαθμό πρόσβασης 1+ βαθμό παραπάνω από το βαθμό του απολυτηρίου
Garnele Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 τα θρησκευτικα του λυκειου αναφερονται κυριως σε θεματα που αφορουν τις διαφορες θρησκειες και την ορθοδοξη όχι. τα θρησκευτικά του λυκείου οι μόνες αναφορές που κάνουν σε άλλες θρησκείες είναι για να τις συγκρίνουν με την ορθοδοξία και να προπαγανδίσουν υπέρ της τελευταίας.
androu Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 και εγώ τα έδωσα στην 2α πανελλαδικά τα Θρησκευτικά.. πίκρα... μεγάλη να εξαρτάται ο βαθμός σου για να μπείς σε μια σχολή θετικών επιστημών απο τα Θρησκευτικά, την έκθεση, την ιστορία, κτλπ τώρα με τα 6 μαθήματα τουλάχιστον είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα!
bibibo Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 μίλησέ της σταράτα.. εγώ που δεν μίλησα στο μ:lol:α τον θρησκευτικό όταν του έπρεπε ακόμα το θυμάμαι και συγχίζομαι με μένα έγινε το εξής, γράφουμε διαγώνισμα και η μπροστινη μου, εντελώς τούβλο και γλείφτρα, έχει βάλει το βιβλίο κάτω απο το θρανίο. Βλέπει ο άλλος τα βιβλία και λέει τα δικά του... τέλος πάντων, δεν έκανε κάν τον κόπο να σηκωθεί απο την έδρα (ήταν και 500 κιλά μοσχάρι, μέχρι να σηκώσει το ένα ποδι βρώμαγε το άλλο) στο διάλειμμα η μπροστίνη μου πάει και λέει στον καθυστερημένο ότι δεν είχε αυτή το βιβλίο κατω απο το θρανίο αλλά εγώ και αυτός το χάφτει (μιλάμε για καθυστερημένος όχι αστεία) απο τότε με είχε όλη την χρονία στην μπούκα.. με βάζει να διαβάσω και όλη η τάξη μου ψιθύριζε (φώναζε) "πήδα,πήδα, πήδα". Να πηδήξω σειρές δηλαδή γιατι μόλις τελειώναμε απο την ανάγνωση τα ξύναμε μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι. Πέρνει πρέφα αυτός το πήδα πήδα που ακουγόταν μέσα στην τάξη και άρχισε να με κράζει, εγώ τουμπεκι.... τουμπεκί για ένα κωλοβαθμό, τον οποίο ούτε που θυμάμαι πόσο είναι τώρα, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι δεν μίλησα ενω δεν έφταιγα. Οπότε πές της τα της άρρωστης όπως της αξίζεις, γιατί αυτές οι θεούσες είναι για τον Π:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Chrisxxx Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 όχι.τα θρησκευτικά του λυκείου οι μόνες αναφορές που κάνουν σε άλλες θρησκείες είναι για να τις συγκρίνουν με την ορθοδοξία και να προπαγανδίσουν υπέρ της τελευταίας. τι ακριβως προπαγανδιζουν; Περισσοτερες θεσεις στο παραδεισο ή λιγοτερες μερες νηστειας; Εγω παντως θυμαμαι τα θρησκευτικα της 2ας λυκειου να ειναι σχετικα αντικειμενικα και να αναφερουν το τροπο λειτουργιας των αλλων θρησκειων.
Garnele Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 ναι. και τώρα ψάξε να δεις πόσες διορθώσεις έκαναν σε αυτά εξαιτίας των διαμαρτυριών των αλλόθρησκων (ζομγκ/λολ/κλπ)
tomasss Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Με το μάθημα των θρησκευτικών τα έχετε πάρει, γιατί όχι και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που προωθούν και αναμιγνύουν την εκκλησία στην παιδεία (και όχι μόνο)? Τελικά μήπως σαν μάθημα μόνο, τα θρησκευτικά είναι εχθρός σας?
ellilili Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Το βιβλιο της 2ας Λυκειου δεν αναφερεται εξ'ολοκρηρου στις αλλες θρησκειες. Εχει βεβαια πολλα πραγματα αλλα οι περισσοτεροι καθηγητες ειναι τοσο κολλημενοι με τη θρησκεια που συνεχως συγκρινουν. Μου εχουν πει(δεν ξερω αν αληθευει) οτι παλια στη συγκεκριμενη τρελη ενα παιδι ειπε ''αφου υπαρχει θεος και ειναι παντοδυναμος και μας αγαπαει γιατι αφηνει τον κοσμο να υποφερει; Αρα ή δεν μας αγαπάει ή δεν ειναι παντοδύναμος ή απλα δεν υπάρχει.'' Εκαινη περιττο να πω οτι επαθε αμόκ. Που ξερεις;;; Ισως της το πω κ'εγω για να τη φορτωσω....:devil::devil: χιχιχιχι
ellilili Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Με το μάθημα των θρησκευτικών τα έχετε πάρει, γιατί όχι και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που προωθούν και αναμιγνύουν την εκκλησία στην παιδεία (και όχι μόνο)? Τελικά μήπως σαν μάθημα μόνο, τα θρησκευτικά είναι εχθρός σας? τι εννοεις ''σαν μαθημα μονο;;;;
akpe Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Το βιβλιο της 2ας Λυκειου δεν αναφερεται εξ'ολοκρηρου στις αλλες θρησκειες. Εχει βεβαια πολλα πραγματα αλλα οι περισσοτεροι καθηγητες ειναι τοσο κολλημενοι με τη θρησκεια που συνεχως συγκρινουν. Μου εχουν πει(δεν ξερω αν αληθευει) οτι παλια στη συγκεκριμενη τρελη ενα παιδι ειπε ''αφου υπαρχει θεος και ειναι παντοδυναμος και μας αγαπαει γιατι αφηνει τον κοσμο να υποφερει; Αρα ή δεν μας αγαπάει ή δεν ειναι παντοδύναμος ή απλα δεν υπάρχει.'' Εκαινη περιττο να πω οτι επαθε αμόκ. Που ξερεις;;; Ισως της το πω κ'εγω για να τη φορτωσω....:devil::devil: χιχιχιχι Ρώτησε την αν πιστεύει πως ο Θεός είναι τόσο παντοδύναμος ώστε να μπορέι να φτιάξει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί ούτε ο ίδιος να την σηκώσει (classic). Σίγουρα θα πέσει σε infinite loop. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (έχετε ξαναδεί καθηγητή-παπά-ψυχολόγο οι περισσότεροι καθηγητές θρησκευτικών είναι πιο κολλημένοι και μισαλλόδοξοι από τους ίδιους τους παπάδες. Έτυχε να κάνουμε μια συζήτηση στην τρίτη λυκείου για διάφορα παράξενα φαινόμενα, και στο 5λεπτο σατανιστή με ανέβαζε, παγανιστή με κατέβαζε. Είχε πλάκα όμως.
smilefreeware Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 * Επειδή συνήθως ο μαθητής αναφέρει μονο αυτά που τον συμφέρουν, καλό θα ήταν να αναφερθούν όλα τα γεγονότα με τη σειρά και πιθανή προιστορία. * Το μάθημα των θρησκευτικών εκτός από "πίστευε" είναι και ας πούμε ιστορία των θρησκειών όλου του κόσμου. Καλό θα ήταν λοιπόν να μαθαίνει κανείς μερικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.