thanos75x Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Αμα ασχολεισαι με pc γενικοτερα κανεις format και περνας windows XP pro βρισκεις ολους τους drivers στο internet και το laptopaki παει σφαιρα!!! Μεχρι στιγμης με τον κολλητο μου εχουμε βαλει σε 6 καινουρια laptops... To recovery partition δεν το πειραζεις το αφηνεις οπως εχει για παν ενδεχομενο...
polyz81 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 εγώ ένα ξέρω ότι κάνουν τα πάντα για να βγάλουν δολάρια και δεν πουλάνε και κανένα σπουδαίο λειτουργικό. τι θα πει μια κόπια μόνο??? δεν κατάλαβα....:mad::mad: και μετά τους φταίει η πειρατεία!!!!
kurkosdr Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Τα σημερινα laptop (τουλαχιστον αυτα που ειναι απο μπράντες πχ hp, toshiba κ.λ.π.) δεν ερχονται με δικο τους δισκακι των windows. Αντιθετα εχουν ενα κρυφο partition μεσα στο δισκο, όπου εχουν ενα ακριβες αντιγραφο την αρχικης κατάστασης του υπολογιστή. Μερικα μαλιστα (όπως πχ το δικο μου compaq) μπορουν να ενημερωνουν και αυτο το αντιγραφο (να παιρνουν δηλαδη backup). Επισης ολα αυτα τα laptop παρεχουν τη δυνατοτητα να γραψεις ενα δισκο επαναφορας, όπου ειναι ενα αντιγραφο της αρχικης καταστασης του υπολογιστη. Γινεται με προγραμμα που υπάρχει στο λαπτοπ (ψαξε στο εναρξη) και σου επιτρεπει να το κανεις μονο μια φορα. Ετσι, αμα παθεις κατι στο δισκο, μπορεις να το επαναφερεις από εκει, στην αρχικη του κατασταση (δηλ οχι μονο τα windows, αλλα και τους drivers, τα χρησιμα προγραμματα και τα bloatware που ειχε μεσα). Το καλο με αυτο ειναι ότι αμα συμβει κατι, μπορεις να επαναφερεις πληρως το λαπτοπ σου χωρις να κανεις φορματ και επαεγκατάσταση ολων των drivers. Το κακο ειναι ότι δεν μπορεις να κανεις "καθαρη" εγκατασταση των windows με αυτο το δισκακι επανφορας (δηλ μονο windows, χωρις προγραμαμτα και drivers), και το γεγονος οτι δουλευει μονο στο δικο σου λαπτοπ (δηλ αμα βρει το διασκακι συστημα διαφορετικο από αυτο στο οποιο δημιουργηθηκε απλά δεν παιζει). Αμα θες να δημιουργησεις ενα δισκακι που θα κανει καθαρη εγκατασταση των windows, μπορεις να το φτιαξεις με το προγραμμα nlite. Θα χρειαστεις τον φακελο με τα αρχεια των windows (Ι386) που θα βρεις ειτε στον σκληρο του λαπτοπ ειτε στο δισκάκι επαναφορας.
kurkosdr Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Αμα ασχολεισαι με pc γενικοτερα κανεις format και περνας windows XP pro βρισκεις ολους τους drivers στο internet και το laptopaki παει σφαιρα!!! Οπως λεμε καθαρη εγκατασταση εε? Το προβλημα ειναι ότι πρέπει να εχεις ηδη ενα δισκάκι των windows xp pro (αμα δεν ξερεις να χρησιμοποιεις nlite) για να το κανεις αυτο, γιατι με το recovery δεν γινεται να περάσεις μονο windows χωρις drivers και προγραμματα που ηρθαν μαζι Μεχρι στιγμης με τον κολλητο μου εχουμε βαλει σε 6 καινουρια laptops...To recovery partition δεν το πειραζεις το αφηνεις οπως εχει για παν ενδεχομενο... Αμα πιανει 10GB και ο δισκος ειναι 80 ή 120, το παραπειραζεις και το διαγραφεις μην πω. Αρκει πρωτα να εχεις φτιαξει δισκους επαναφορας (κατα προτιμιση σε μια στιγμη όπου το συστημα ηταν στις καλες του) ωστε να μπορεις να το γυρισεις πισω στις εργοστασιακες ρυθμισεις. Κατα τη γνωμη μου, ολη αυτη η εμμονη στο backup ειναι για υποχονδριους. Παιρνεις σε recovery disk την αρχικη κατασταση του προγραμματος, γραφεις και σε κανα δυο dvd τα προσωπικα δεδομενα σου, και εισαι οκ. Τωρα, να παιρνεις backup ολοκληρο το συστημα από την αρχη καθε τοσο, μην τυχει και χασεις κανα αρχειακι που εβαλες προσφατα ή κανα προγραμμα, ειναι σπατάλη χωρου.
kokonik Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2008 Θα το επαναφερω μετα απο τοσους μηνες μια που θελω να ρωτησω κατι σχετικο επειδη εχω το ιδιο <προβλημα> Αν καποιος δεν το περασει σε cd/dvd και το laptop του δεν ξεκιναει και η λυση ειναι να γινει format φανταζομαι δεν υπαρχει κανενας τροπος χωρις να το εχεις περασει σε dvd πριν recovery disk creation αυτο πρεπει να ειναι ετσι? Αν το αντιγραψω μπορω να το περασω στο κανονικο pc pου εχω κανοντας φορματ η δεν γινεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.