Blue4u Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Καλησπερα και παλι. ο αδερφος μου αγορασε πριν 2 με 3 μηνες το παρακατω lap top: hewlett-packard hp pavilion dv6500 notebook pc και εχει τα windows vista home premium, ελληνικα ΟΜΩΣ! δεν του δωσανε τα Vista σε cd...υπάρχει αυτό πουθενά; Το πήρε από τον Κωτσόβολο και μου λέει ότι μόνο ένα cd είχε μέσα. Τον κοροιδέψανε ή είναι πολιτική της εταιρίας? Το κουτί ήταν κλειστό. Και κάτι άλλο, κάποιες φορές δέν μπαίνουν οι τόνοι κανονικά και δεν μπαίνουν τα κεφαλαία με το shift. Αυτά.
shadowmann Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 cd/dvd με το λειτουργικό πλέον δεν δίνουν...έχουν κάνει ένα partition στο δίσκο και εκεί είναι το recovery του υπολογιστή που περιέχει τα windows,αλλα άμα θες τα κανεις cd μονο που σου επιτρέπει να τα κανεις μονο μια φορα οποτε σε περίπτωση που τα χασίς η καταστραφούν δεν έχει αλλα... και κατά την άποψη μου μη σβήσεις ποτε το recovery..αυτά.
Blue4u Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 ευριστώ shadowmamm, στην αναζήτηση είδα κατι για recovery, έχει πουθενά οδηγίες; Λειτουργικό από άλλο lap top παίζει σε άλλο?
danaos Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέσα στο μενού έναρξης υπάρχει η διαδικασία δημιουργίας recovery disks. Αφού την κάνεις, η σχετική επιλογή εξαφανίζεται από το μενού. Μία φορά μόνο επιτρέπεται να γίνει...
danaos Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δεν κατάλαβες... Δεν είναι cd windows. Είναι recovery cd που ανασύρει από το recovery partition του δίσκου σου, την αρχική κατάσταση στην οποία ήταν το laptop, μόλις το άνοιξες.
Sant Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Το Cd μπορείς να το κάνεις κόπιες με κάποιο πρόγραμμα τύπου Nero αλλά "δουλεύει" αποκλειστικά και μόνο στο δικό σου PC.
shadowmann Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 μπορείς να δημιουργήσεις τα cd recovery ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ!και αν τα γράψεις τελικά σε cd μη διαγράψεις το recovery partition που έχεις στον δίσκο σου + να αγοράσεις καλά cd/dvd...όχι τον 20cent..;p όσον αφορά τις οδηγίες τι δεν έχει καταλάβει? το recovery επαναφέρει το pc στις αρχικές ρύθμισις,σαν format δηλαδή
Blue4u Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Επειδή είμαι λίγο στόκος, όταν έρθει η ώρα για φορμάτ το κάνω απο το recovery, κάποια άλλη στιγμη μπορώ να ξανακάνω φορμάτ? 2η και 3η φορά? και πάει λέγοντας? Και το recovery χάνεται από το pc όταν το περάσω σε cd? οπότε ποιος ο λόγος να το περάσω σε cd? μήπως πάθει ζημιά ο σκληρός? Το φορμάτ απο το recovery, πόσο δυνατό θα είναι? Αν δεν χάνεται το revovery file μετά το φορμάτ, κάποιος ιός ισχυρός ενδέχεται να κρυφτεί σε αυτόν τον φάκελο. Ελπίζω να κατάφερα να πέρασα τις σκέψεις μου.
fitsoulas Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 στο cd dvd που θα δημιουργηθει το recovery διαβαστε τις οδηγιες γινεται μονο μια φορα εμενα κολησε και το παρρειγηλα απο HP το recovery κραταει γυρω στις 5 ωρες και αρχικοποιει τον υπολογιστη
mkyprian Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 σε ολα τα λαπτοπ γινεται μονο μια φορα δλδ? υπαρχει περιπτωση να κανεις φορματ χωρις να γραψεις το dvd?
kpartsi Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 1.Επειδή είμαι λίγο στόκος, όταν έρθει η ώρα για φορμάτ το κάνω απο το recovery, κάποια άλλη στιγμη μπορώ να ξανακάνω φορμάτ? 2η και 3η φορά? και πάει λέγοντας? 2.Και το recovery χάνεται από το pc όταν το περάσω σε cd? οπότε ποιος ο λόγος να το περάσω σε cd? μήπως πάθει ζημιά ο σκληρός? 3.Το φορμάτ απο το recovery, πόσο δυνατό θα είναι? Αν δεν χάνεται το revovery file μετά το φορμάτ, κάποιος ιός ισχυρός ενδέχεται να κρυφτεί σε αυτόν τον φάκελο. Ελπίζω να κατάφερα να πέρασα τις σκέψεις μου. 1.Όταν κάνεις φορμάτ το κάνεις με τα cd/dvd που έχεις δημιουργήσει, και μπορείς να το κάνεις όσες φορές θέλεις. Πάντα μετά θα έχεις τον υπολογιστή σου στην αρχική κατάσταση αγοράς. 2.Το recovery δεν χάνεται από τον δίσκο όταν το περάσεις σε cd, απλά εσύ δεν θα έχεις πλέον πρόσβαση. Το περνάς σε cd γιατί την διαδικασία ''φορμάτ/επιστροφή του υπολογιστή στην αρχική κατάσταση'' μπορείς να την κάνεις μόνο από το cd και όχι κατευθείαν από τον σκληρό. Μπορείς να γράψεις μόνο μιά φορά τα cd γιατί με την αγορά του υπολογιστή αγόρασες μόνο μία άδεια για το λειτουργικό 3.Το φορμάτ από το recovery είναι κανονικότατο και μετά πάντα με το recovery έχεις την εγκατάσταση του λειτουργικού και όλων των drivers (επαναφορά του υπολογιστή στην αρχική κατάσταση όπως όταν τον αγόρασες). Το recovery partition στον σκληρό παραμένει αλλά δεν θα έχεις πρόσβαση ούτε εσύ (αφού έχεις κάνει ήδη την κόπια σου), ούτε ιός, ούτε τίποτα άλλο.... Είναι κρυφό και θα σου τρώει μόνο λίγο χώρο χωρίς να έχει πρόσβαση από κανέναν!!!!
kpartsi Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 σε ολα τα λαπτοπ γινεται μονο μια φορα δλδ?υπαρχει περιπτωση να κανεις φορματ χωρις να γραψεις το dvd? Εξαρτάται από τον κατασκευαστή αλλά συνήθως η εγγραφή των cd/dvd γίνεται μόνο μιά φορά αφού όταν αγόρασες τον υπολογιστή αγόρασες και μόνο μία άδεια λειτουργικού. Μπορείς να κάνεις φορμάτ με τον κλασσικό τρόπο (π.χ με όποιοδήποτε δισκάκι Windows που περιέχει μόνο το λειτουργικό), έτσι θα διαγράψεις και το κρυφό partition του recovery αλλά μετά θα πρέπει να ψάξεις να βρείς και όλα τα drivers των συσκευών του υπολογιστή σου (που στο recovery είναι συμπεριλαμβανόμενα και εγκαθίστανται αυτόματα) και να τα περάσεις ένα-ένα. Συνήθως αυτή την διαδικασία την κάνουν εκείνοι που θέλουν να εγκαταστήσουν διαφορετικό λειτουργικό, για παράδειγμα έχουν Vista και θέλουν να περάσουν XP. Διαφορετικά δεν συμφέρει.
geioannou Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 αφου δεν αφηνει προσβαση στο recovery partition ποιος ο λογος να μην το διαγραψουμε απο εκει ? επισεις θελω να ρωτησω κατι αλλο. εγω εβγαλα το λειτουργικο συστημα που ειχε και εβαλα businness. πως μπορω να βαλω το recovery μανατζερ ξανα για να παρω recovery file απο το καινουριο μου συστημα ? μπορω να το κανω απο το cd του παλαιου λειτουργικου ?
shadowmann Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 1.Όταν κάνεις φορμάτ το κάνεις με τα cd/dvd που έχεις δημιουργήσει, και μπορείς να το κάνεις όσες φορές θέλεις. Πάντα μετά θα έχεις τον υπολογιστή σου στην αρχική κατάσταση αγοράς.2.Το recovery δεν χάνεται από τον δίσκο όταν το περάσεις σε cd, απλά εσύ δεν θα έχεις πλέον πρόσβαση. Το περνάς σε cd γιατί την διαδικασία ''φορμάτ/επιστροφή του υπολογιστή στην αρχική κατάσταση'' μπορείς να την κάνεις μόνο από το cd και όχι κατευθείαν από τον σκληρό. Μπορείς να γράψεις μόνο μιά φορά τα cd γιατί με την αγορά του υπολογιστή αγόρασες μόνο μία άδεια για το λειτουργικό 3.Το φορμάτ από το recovery είναι κανονικότατο και μετά πάντα με το recovery έχεις την εγκατάσταση του λειτουργικού και όλων των drivers (επαναφορά του υπολογιστή στην αρχική κατάσταση όπως όταν τον αγόρασες). Το recovery partition στον σκληρό παραμένει αλλά δεν θα έχεις πρόσβαση ούτε εσύ (αφού έχεις κάνει ήδη την κόπια σου), ούτε ιός, ούτε τίποτα άλλο.... Είναι κρυφό και θα σου τρώει μόνο λίγο χώρο χωρίς να έχει πρόσβαση από κανέναν!!!! και τα recovery cd/dvd να δημιουργήσεις το partition στο σκληρό δουλεύει και κανεις και recovery...προσωπικά το έχω δοκιμάσει στο hp pavilion που έχω και δουλεύει και από τα δυο..τώρα δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι στην πορεία..είναι κάπου 7μηνών το laptop μου.+1 πάντως στα υπόλοιπα που έγραψε ο kpartsi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.