Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μητρική ή CPU?

Trelloneritis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα συνάδελφοι, εχω ενα προβληματάκι το οποίο εμφανίζεται κάπου κάπου. Στα καλά καθούμενα το PC αρχίζει και κολλάει. Είδα απο το συνοδευτικό προγραμματάκι της μητρικής οτι ενω δουλεύει χωρίς O/C στα 3,0GHz, η συχνότητα της CPU ανεβαίνει στα 4,836GHz απο μόνη της :shock:. Απο το Task Manager των Win XP είδα οτι ο ένας πυρήνας δουλεύει διαρκώς στο 60-80%, την στιγμή που ο άλλος είναι idle με στιγμιαία "ξεσπάσματα" στο 40-60%. Τί μπορεί να φταίει? Μέχρι τώρα η λύση που έχω βρεί είναι η επανεκκίνιση του συστήματος. Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου.

Δημοσ.

Σύμφωνα με το συνοδευτικό πρόγραμματάκι της Gigagyte έχω στην CPU 32 βαθμούς και συμφωνα με το HWMonitor έχω στον core#0 και στον core#1 56 βαθμούς. :confused:

Δημοσ.

Μη δίνεις τόσο βάση στα προγραμματάκια της μητρικής. Κατέβασε το cpu-z για να δεις την ταχύτητα. Επίσης κανένα BIOS update ίσως βοηθούσε. Πάντως να ανεβαίνει ο επεξεργαστής 2GHz από μόνος του δεν παίζει :P

Δημοσ.

Έχω πάρει και snapshots με το φαινόμενο. Το CPU-Z 1.45 μου δείχνει core speed 2,0GHz με multiplier x6 και επιτόπου γίνεται core speed 3,0GHz με multiplier x9. Το bus speed είναι 333,3MHz και στις δύο ταχύτητες, όπως και το rated FSB παρεμένει σταθερό στα 1333,2MHz. Άλλο πάλι και τούτο...Επαναλαμβάνω δεν έχω κάνει OC!

Δημοσ.

Μια χαρά στα δείχνει. Αν υπάρχει κάποιος λόγος που θες να ναι καρφωμένο στα 3GHz (και να μη σου ρίχνει την ταχύτητα για λόγους εξοικονόμισης ενέργειας και μείωσης θερμοκρασίας) απενεργοποίησε τα EIST και C1E από το BIOS.

Δημοσ.

Έστω οτι αυτο είναι φυσιολογικό. Με το κύριο πρόβλημα τί γινεται? Το BIOS της μητρικής είναι ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση, αν και δεν νομίζω να παίζει ρόλο. Δεν έχει κανένας X38-DS5 με E8400 σε ολο το forum?

Δημοσ.

Φαντάζομαι αναφέρεσαι στο πρόβλημα της υψηλής χρήσης της cpu. Ποια διεργασία το προκαλεί αυτό (στον task manager);

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις και με ένα άλλο τροφοδοτικό. Μπορεί να μη δίνει τα κανονικά ρεύματα. Δοκίμασε αν θες, να βγάλει και να βάλεις ξανά τον επεξεργαστή. Δες επίσης με κάποιο πρόγραμμα, πόσα volts πηγαίνουν στις συσκευές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...