Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφική μηχανή 300 - 350 ευρώ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Είμαι ένας παντελώς άσχετος με φωτογραφικές και ψάχνω κάτι καλό μέχρι 350. Έκανα μια αναζήτηση αλλά δεν έβγαλα άκρη. Δε με ενδιαφέρει το μέγεθος.

Βρήκα αυτές:

Olympus SP-560

olympus E410

Sony DSC H 50 -NEW-

Παρακαλώ τα φώτα σας!

Δημοσ.

Τα έχεις μπλέξει λίγο...ΟΚ δεν σε ενδιαφέρει το μέγεθος αλλά βλέπω ανάμεσα στις επιλογές σου την Ε400 που είναι ημιεπαγγελματική SLR ενώ οι άλλες είναι 2 είναι ultrazoom compact! μπορεί να μοιάζουν λιγο εμφανισιακά αλλά σαν κατηγορίες δεν έχουν καμία σχέση. Άσε που, αν δεν το πρόσεξες, η Ε400 που είδες είναι "body" (πακέτο χωρίς φακό), δηλαδή θα χρειαστείς και έναν καλούτσικο φακό οπότε βάλε άλλα 350 να είσαι μέσα. Άσε που δεν θα σύστηνα SLR σε τελείως αρχάριο

Μπορεί να σου κάνει μιά χαρά και μια από τις άλλες δύο αλλά αν θέλεις να ψάξεις να ξέρεις ότι με τόσα μοντέλα, δυνατότητες και τιμές δεν είναι τόσο απλό, να πει κάποιος "ποιά να πάρω" και να του πούμε "την τάδε". Πες περίπου τι δουλειές θέλεις να κάνεις και το ανώτατο όριο χρημάτων να δούμε τι υπάρχει.

Δημοσ.

Κατ αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Σχετικά με την Ε400, διάβασα στο site του e-shop οτι περιέχεται φακός γι αυτό μπερδεύτηκα...

Τα μοντέλα είναι πολλά γι αυτό και είναι δύσκολη η επιλογή για έναν αρχάριο όπως εγώ. Η χρήση θα είναι η συνηθισμένη χρήση μιας μηχανής με πιο πολύ έμφαση στα τοπία.

Το ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 350 ευρώ και το σκεπτικό μου είναι να πάρω μια μηχανή η οποία, αν θελήσω κάποια στιγμή κάτι περισσότερο, να μου το προσφέρει.

Kαι μια ακόμα ερώτηση... σε μεγάλα ζουμ πόσο σταθερές θα βγαίνουν οι φωτογραφίες? Δηλαδή από ένα σημείο και μετά το ζουμ χωρίς τρίποδο δεν είναι άχρηστο?

Δημοσ.

Το είδα κι εγώ αυτό με τον φακό αλλά πολύ δύσκολο το βλέπω. Μάλλον έχουν κάνει copy/paste τα specs του πακέτου που περιέχει φακό. Πάντως αν δεν ξέρεις κάμποσα πράγματα μια SLR θα σου είναι άχρηστη γιατι έχει ελάχιστο αυτοματισμό που σε βοηθάει να μάθεις.

Εφόσον δίνεις ένα τέτοιο ποσό και μάλλον θέλεις μεγάλο zoom, εγώ προτείνω να δεις και αυτήν http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=2&pr_id=2335#

που έχει και σπαστή οθόνη 270 μοίρες, αν τη χρησιμοποιήσεις θα δεις για τι ευκολία μιλάω. Και μόνο αυτό είναι παράγοντας αγοράς σε αυτήν την κατηγορία. Γενικά θεωρώ ότι είναι καλύτερη από την Olympus που είδες, και τουλάχιστον ισάξια με τη Sony (που, επιμένω, δεν έχει σπαστή οθόνη). Όσο για την Olympus, παίρνει κάρτες xD που είναι πιό αργές και αρκετά πιό ακριβές από τις SD που παίρνουν οι άλλες. Κάνε μια 'βόλτα' στο e-shop και θα το δεις. Εκτός από την Oly τις είχε μόνο η Fuji που σχεδόν τις εγκατέλειψε.

Το σκεπτικό αγοράς σου είναι ακριβώς αυτό που είχα κι εγώ όταν πηρα την Canon S2 πριν 2 χρόνια (είναι η "γιαγιά" αυτής που σου προτείνω) την οποία φυσικά την έχω ακόμη. Έχει αρκετούς αυτοματισμούς για να μη σκοτίζεσαι όταν δεν θέλεις αλλά και σχεδόν όλες τις χειροκίνητες ρυθμίσεις για να "παίξεις". Εφόσον λοιπόν δεν σε ενοχλεί ο όγκος θεωρώ ότι για τοπία χρειάζεσαι τέτοια ultrazoom compact μηχανή. Αλλά αν τη θες για το βραδάκι στο μπαρ ξέχνα το, θέλει θήκη. Εγώ δεν μετάνιωσα πάντως, για να τραβάω χαζομαρίτσες στη μέση του δρόμου και στον καφέ έχω και το κινητό.

Για το τρίποδο που ρωτάς, το τελείως ανοιχτό zoom έχει πρόβλημα σε χαμηλό φωτισμό και κυρίως όταν δεν υπάρχει στη μηχανή ΟΠΤΙΚΟΣ (και όχι ηλεκτρονικός) σταθεροποιητής (στην Canon αυτό σημαίνει το IS=image stabiliser αλλά κάθε μάρκα το λέει αλλιώς). Σε φως ημέρας ειδικά καλοκαίρι δεν υπαρχει πρόβλημα έτσι κι αλλιώς, σε χαμηλό φωτισμό κάνει θαύματα, ακόμη και με 12χ zoom, στο σκοτάδι απλώς κάνει ό,τι μπορεί (αν δεν βάλεις φλας, που είναι και το όλο νόημα δηλαδή), και μέχρι ένα σημείο θα σου τη σώσει τη φωτό. Να ξέρεις ότι σχεδόν όλες πλέον έχουν οπτικό σταθεροποιητή (μη συμβιβαστείς σε καμία περίπτωση ούτε με ηλακτρονικό αν κάποια δεν έχει, ειδικά αν είναι ultrazoom)

Σόρυ για τη φλυαρία, ελπίζω να σε κάλυψα. Ότι άλλο θέλεις εδώ είμαστε

Δημοσ.

καλή είναι, και έχει και αρκετό δημιουργικό έλεγχο. πιστεύω πάντως ότι εάν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το μέγεθος η S5 θα σου προσφέρει περισσότερα. πριν αποφασίσεις πάντως πάνε σε κάποιο μαγαζί να δεις τις μηχανές απο κοντά.

Δημοσ.

@ arxaggelos,

Μακάρι όλα τα πόστ να ήταν τόσο επεξηγηματικά σαν το δικό σου. :-)

Στην cannon που ανέφερες ένα πράγμα μόνο με χάλασε: είδα οτι λειτουργεί με μπαταρίες ΑΑ και όχι με επαναφορτιζόμενη. Θα προτιμούσα κάποια λιθίου καθώς φαντάζομαι οτι δεν είναι και το πιο βολικό να αλλάζεις μπαταρίες.

Αυτή πως σου φαίνεται?

Δημοσ.

να'σαι καλά φίλε μου. αν δεν βοηθαέι ο ένας τον αλλον εδώ μέσα όσο καλύτερα μπορούμε τότε να το κλείσουμε το μαγαζί:-)

εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις μπαταρίες, αλλα αυτό είναι σχετικό, κάποιοι δεν βολεύονται. Η αυτονομία στην S2 με 4 ΑΑ 2600mA (περίπου 15Ε μαζί με τον φορτιστή) είναι αρκετά καλή. Και σε απαιτητικές καταστάσεις, π.χ έναν γάμο ή μια εκδρομή, ακόμη και το δεύτερο pack λιθίου (που σίγουρα θα αγοράσεις) μπορεί να σε "αφήσει" και δεν φαντάζεσαι την πίκρα της μηχανής χωρίς ενέργεια! Στα λαγκάδια είναι πιό εύκολο να βρεις 4ΑΑ της πλάκας παρά πρίζα ΚΑΙ χρόνο να φορτίσει. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Όταν φωτογράφιζα (ΠΟΛΥ) και βιντεοσκοπούσα τους μαθητές μου σε σχολική γιορτή "έκαψα" τις παραπάνω μπαταρίες+ένα πακέτο από το περίπερο που με πήγε οριακά. Αν είχα 2 pack λιθίου και χρειαζόταν να τα "κάψω" και τα δύο θα έμενα με το...zoom στο χέρι. Αρκεί, επαναλαμβάνω, τα specs μιας ultrazoom μηχανής με ΑΑ να δίνουν αξιοπρεπείς χρόνους αντοχής. Μια αναζήτηση για reviews στο Internet με το όνομα της μηχανής θα βοηθήσει.

Αυτή που ρωτάς, έχει πολύ "ιδιαίτερο" σχήμα, θα καταλάβεις αν τη δεις απο κοντά. Πάνε σε μαγαζί που να τις έχει όλες ανοιχτές για να δεις ποια σου κάνει και στο χέρι. Είναι σημαντικότερο από όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Αν ξεπεράσεις το θέμα με τις ΑΑ, όχι, δεν "πιάνει" απέναντι στις Canon. Αν επιμένεις σε λιθίου, no prob, το ξανασυζητάμε.

Ρίξε μια ματιά εδώ αν δεν το έχεις κάνει ήδη

Και, προς θεού, πρόσεξε από που θα ψωνίσεις. Μερικοί σφάζουν (έχω δει "καπέλο" 50% χωρίς κανέναν απολύτως λόγο)

Δημοσ.

Τελικά όσο πιο πολύ το ψάχνεις τόσο πιο πολύ μπερδεύεσαι.

Λοιπόν...

Το σχήμα της sony μια χαρά μου φαίνεται. Θα τη δω και από κοντά.

Επίσης δημοφιλής είναι και η NIKON COOLPIX P80

Διάβασα καλά reviews

Όσον αφορά τις μπαταρίες θα ψάξω λίγο την αυτονομία και βλέπουμε. Πιστεύω με μπαταρία λιθίου θα με βόλευε αλλα δεν είμαι και απόλυτος.

Αν έχεις καμια άλλη πρόταση ... :-)

Ευχάριστώ και πάλι για το χρόνο σου.

Δημοσ.
Τελικά όσο πιο πολύ το ψάχνεις τόσο πιο πολύ μπερδεύεσαι.

+1

είπαμε, όποια σου γυαλίσει, ό,τι κι αν πούν οι άλλοι (κι έγώ μέσα σε αυτούς). Η Νικον πράγματι πρέπει να είναι αρκετά καλή. Το μόνο που μένει να προτείνω είναι να τις δεις από κοντά όλες όσες έχεις στο νου σου και σου προτείνουν.

καλή αγορά και περιμένουμε εντυπώσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω λεω sony. Εχω την Τ7 και την δινω για μια τ300 http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=7&pr_id=2610&prview=tbl

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το μεγεθος και την ευχρηστια πανω απο ολα οχι απο την ποιοτητα της Τ7 για να λεμε και την αληθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...