newbie69 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Γεια χαρά, πρόκειται να αγοράσω εναν φορητό με προθεση να τον χρησιμοποιώ ως desktop replacement. Βέβαια το τωρινό μου desktop σύστημα είναι αρχαίο (athlon xp 2200+, 1 gb RAM, ati x800 gto) οπότε απο πλευράς επιδόσεων σε σχέση με τον τωρινό μου υπολογιστή σίγουρα θα είμαι καλύτερα. Οι εργασίες που κάνω ποικίλουν απο cpu και ram dependent εφαρμογές (audio rendering, cad design, μετατροπές avi->dvd) και ευκαιρία να θυμηθώ και κανένα παιχνίδι πλέον, αλλα γενικώς κάνω τα πάντα κ θέλω να αγοράσω ένα όσο το δυνατον ισχυρό μηχάνημα ώστε όχι μόνο να είναι πολύ καλά για τα σημερινα στάνταρ, αλλά και να με καλύψει και όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο μέλλον. Μετά απο την ερευνα αγοράς μου, κατέληξα στον συγκεκριμένο ACER http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1099345 Απο πλευράς επιδόσεων έχει εξαιρετικα υποσυστήματα (core 2 duo T9300 2.5 GHz, 4GB RAM, Gforce 9500 GS 512mb) τα οποία δεν συναντάς ούτε σε αντίστοιχα sony vaio με διπλάσια σχεδόν τιμή όπως το vaio fz31z που κοστίζει 1800 ευρώ και έχει χαμηλότερο επεξεργαστή, κάρτα και πιο αργό δίσκο. Για μοντέλα περισσότερο επώνυμα κοντά στα 1000 ευρω δεν συζητάω καν, υπάρχει χαώδης διαφορά στα υποσυστήματα/επιδόσεις και προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ ένα μηχανημα 2,3 φορες πιο αργό επειδή μπορεί να ζεσταίνεται λιγότερο και να έχει καλύτερη αίσθηση στο σασί κ την οθόνη. Προτιμώ να μπορώ να παιζω εξισου καλα όπως σήμερα, το PRO 2010 και να δουλεύω το Autodesk Inventor 2012 παρά να γλυτώσω 1 κιλό στο βάρος του φορητού πχ. Γενικά η φιλοσοφία μου στους υπολογιστές οπου τοσα χρόνια που ασχολούμαι εχω δεί να χαλάνε τα οποιαδήποτε επώνυμα προιόντα σχεδον το ιδιο συχνά με τα no-name και παντως οχι τοσο λιγοτερο ωστε να δικαιολογουν τις διαφορες στην τιμή είναι μία: Επιδόσεις, επιδόσεις, επιδόσεις ως προς την τιμή, όσο τουλάχιστον έχουμε αξιοπρεπη άποψη για το φτηνότερο προιόν, δεν είπα ότι κοιτάζω το απολύτως πιο φτηνό πάντα. Με βάση τα παραπάνω λοιπον θέλω να ρωτήσω αφενος καποιον που μπορει να εχει το συγκεκριμενο μηχανημα γιατι είναι και αρκετά νέο, τι εντυπώσεις εχει σχηματίσει, τα + και τα - που θεωρεί ο ίδιος, όπως επίσης και αν υπάρχει πρόβλημα με εγκατάσταση XP αν και εκεί πιστεύω ότι όποιος εχει όρεξη να το ψαξει με τα υποσυστηματα 1-1 θα κανει τη δουλεια του ακομα και αν δεν δίνονται επισημα οι drivers.
sintalkas Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Φαίνεται πολύ καλό για τα χαρακτηριστικά σίγουρα αν πας σε πιο επώνυμο θα πληρώσεις πολύ πιο πολλά.Επειδή όμως η acer δεν έχει και το καλύτερο όνομα στην πιάτσα τσίμπα και μια επέκταση εγγύησης και είσαι αρχηγός !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.