Προς το περιεχόμενο

Help - Ψάχνω πληροφορίες για δύο θέματα...

Kain Origin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ.

Ψάχνω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για δύο θέματα.

Συγκεκριμένα θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για τις πρώτες μορφές ζωής και τη ζωή όπως ήταν στην Προκάμβρια κυρίως αλλά και στην Κάμβρια περίοδο. Αν υπάρχουν αναπαραστάσεις (εικόνες φτιαγμένες σε υπολογιστή π.χ.) ακόμα καλύτερα. Για την Κάμβρια έχω βρει το ντοκυμαντέρ "Walking with Beasts: Life Before the Dinosaurs", αλλά θέλω να μάθω περισσότερα. Μουσείο στην Αθήνα που να έχει και δείγματα από τη ζωή στην παλαιοζωική περίοδο δεν πιστεύω να υπάρχει, αλλά αν κάποιος έχει κάτι υπόψη του ας το πει.

Επίσης κάπου άκουσα πως ο Κέννεντυ, για την περίπτωση που έχανε η Αμερική τον πόλεμο του διαστήματος και έφταναν πρώτοι οι Σοβιετικοί στη Σελήνη, είχε ήδη έτοιμο ένα σχέδιο για να στείλει ανθρώπους στον Άρη. Υπάρχουν πουθενά πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο και περισσότερες πληροφορίες;

Αυτά. Ξέρω πως είναι παράξενο request, αλλά το google δεν με βοήθησε και πολύ και είπα να ρωτήσω κι εδώ για αυτά τα δύο θέματα. Όποιος γνωρίζει πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες, ας το πει.

Δημοσ.

Επίσης κάπου άκουσα πως ο Κέννεντυ, για την περίπτωση που έχανε η Αμερική τον πόλεμο του διαστήματος και έφταναν πρώτοι οι Σοβιετικοί στη Σελήνη, είχε ήδη έτοιμο ένα σχέδιο για να στείλει ανθρώπους στον Άρη.

πόλεμο διαστήματος; μήπως εννοείς την κούρσα του διαστήματος; κ καλά ποιός θα πάει πρώτος εκεί ή στη σελήνη;

αν έχανε στο πρώτο βήμα, νομίζεις οτι θα τα κατάφερνε για τον Άρη; και άντε και πήγαινε, τι θα κέρδιζε αν το έκανε αμέσως μετα την πρώτη ήττα και με τεράστιο μάλιστα ρίσκο (για να μη μιλήσουμε και για το αβυσσόδες τεχνολογικό κενό), αντί να χρηματοδοτήσει σχετικά προγράμματα κ να περιμένει μερικές δεκαετίες, προκειμένου να αποδόσουν καλύτερα αποτελέσματα;

κοντολογίς, το κόβω για τεράστια κωλαριά... :-D

Δημοσ.
Στο μουσείο Γουλανδρή ενδέχεται να έχουν εκθέματα που σε ενδιαφέρουν.

Θενκς για την πληροφορία, μπήκα και στην ιστοσελίδα και είδα πως έχει αυτό ακριβώς που ήθελα. Θα του ρίξω μια επίσκεψη σίγουρα όποτε βρω τον χρόνο.

πόλεμο διαστήματος; μήπως εννοείς την κούρσα του διαστήματος; κ καλά ποιός θα πάει πρώτος εκεί ή στη σελήνη;

αν έχανε στο πρώτο βήμα, νομίζεις οτι θα τα κατάφερνε για τον Άρη; και άντε και πήγαινε, τι θα κέρδιζε αν το έκανε αμέσως μετα την πρώτη ήττα και με τεράστιο μάλιστα ρίσκο (για να μη μιλήσουμε και για το αβυσσόδες τεχνολογικό κενό), αντί να χρηματοδοτήσει σχετικά προγράμματα κ να περιμένει μερικές δεκαετίες, προκειμένου να αποδόσουν καλύτερα αποτελέσματα;

κοντολογίς, το κόβω για τεράστια κωλαριά... :-D

Το οτι δεν θα τα κατάφερνε είναι σίγουρο. Όμως η φήμη κυκλοφορεί για ένα τέτοιο σχέδιο, και αν είναι πραγματική θα ήθελα πολύ να μάθω πώς ακριβώς φανταζόταν ένα τέτοιο εγχείρημα με την τοτινή τεχνολογία, που μετά βίας τους πήγε στη Σελήνη. Άλλωστε, αν σκέφτονταν έτσι, τότε η "κούρσα" του διαστήματος (ή "μάχη", ή "πόλεμος" όπως έχω ακούσει πολλές φορές να το αποκαλούν) δεν θα γινόταν από την αρχή πιστεύω.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα: http://www.pbs.org/wgbh/evolution/

Επίσης το PBS έχει βγάλει και μια ενδιαφέρον σειρά ντοκιμαντέρ με το όνομα "evolution".

Το ντοκυμαντέρ αυτό το έχω ήδη δει, αν θυμάμαι καλά το έβαζε μια περίοδο το περιοδικό Focus. Ευχαριστώ πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...