dr_giwrgos Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Από περιέργεια θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να αλλάξω την εικόνα του Grub στο μενού επιλογής των λειτουργικών συστημάτων. Α! και κάτι ακόμη.... Αν δεν έχω εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα linux... (ώστε να κάνω τις ρυθμίσεις μέσα από το linux εύκολα σε GUI) τότε πώς μπορώ να διαχειριστώ το Grub ώστε να ρυθμίσω τα λειτουργικά συστήματα καθώς και την εικόνα ώστε να μην υπάρχει μαύρο φόντο!! Απο την άλλη μήπως έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο Boot manager; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Φτιάχνεις μια εικόνα με συμβατά χαρακτηριστικά (παλέτα χρωμάτων, ανάλυση και format) και την ορίζεις στο configuration file του grub. Δύο παραδείγματα εδώ κι εδώ. Αν δεν έχω εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα linux...(ώστε να κάνω τις ρυθμίσεις μέσα από το linux εύκολα σε GUI) τότε πώς μπορώ να διαχειριστώ το Grub ώστε να ρυθμίσω τα λειτουργικά συστήματα καθώς και την εικόνα ώστε να μην υπάρχει μαύρο φόντο!! Θα τροποποιείς με έναν text editor το αρχείο ρυθμίσεών του, τυπικά στην τοποθεσία /boot/grub/menu.lst. Ό,τι χρειάζεσαι θα το βρεις στο howto του Apoikou εδώ. Απο την άλλη μήπως έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο Boot manager; Ο grub είναι ο πιο πλούσιος σε χαρακτηριστικά, μπορεί να κάνει απλά τα πάντα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι εναλλακτικό που να τον πλησιάζει έστω αλλά και να υπάρχει, ο GRUB 2, μόλις σταθεροποιηθεί, θα ξεφύγει πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suser Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Άσχετο λίγο με το θέμα: Γίνεται όταν φορτώνεται το lilo να μου δειχνει εμένα μια φωτογραφία που θα του έχω ορίσει(και μαζί και την επιλογή λειτουργικού)?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Γίνεται, αν δώσεις σε μια μηχανή αναζήτησης όπως το google LILO+splash θα βρεις πολλά παραδείγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.