mandriv Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 chown: μη έγκυρος χρήστης: `halon:halon' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=701113&highlight=pettertorp για δες μπας και βγαλεις ακρη. τι ζορι τραβανε οι seagate? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 από gparted στον αναγνωρίζει?μήπως έχει πρόβλημα ο δίσκος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος. Έχω και το Mandriva και εκεί μου τον βλέπει κανονικά από το Boot ακόμα. Νομίζω πως το πρόβλημα είναι στο Auto mount. Χειροκίνητα πως μπορώ να το κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 μα νομιζω στο λινκ που σου εδωσα για manual mount μιλαει. το εκανες και δεν δουλευει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 sudo mnt -t /dev/ *disk path* Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Τον βλέπει κανονικά Bus 001 Device 004: ID 0bc2:0503 Seagate RSS LLC αλλά όντος δεν τον κάνει mount το είδαμε και στο ls /media. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 το έκανα αλλά μου βγάζει το παρακάτω και δεν ξέρω τι να κάνω. /media# cd /media; sudo mkdir disk; sudo chmod 777 disk mkdir: cannot create directory `disk': File exists root@thomas-desktop:/media# sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/disk NTFS signature is missing. Failed to mount '/dev/sdb1': Invalid argument The device '/dev/sdb1' doesn't have a valid NTFS. Maybe you selected the wrong device? Or the whole disk instead of a partition (e.g. /dev/hda, not /dev/hda1)? Or the other way around? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxbat Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 1) Βρες το όνομα της συσκευης σου. Πιθανότατα είναι /dev/sde1 Στο gparted θα δεις και το partition και το όνομα του. 2)Φτιάξε ένα νέο φάκελο για να κάνεις mount το partition (όχι απαραίτητα /media/disk ) πχ sudo mkdir /media/disk2 3)H εντολή για mount είναι mount -t ntfs-3g (όνομα συσκευής) (όνομα φακέλου) για παράδειγμα sudo mount -t ntfs-3g /dev/sde1 /media/disk2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 οΚ θα το δω όταν μπορέσω γιατί είμαι στη δουλειά τώρα. Πες μόνο που είναι το Gparted?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 To 8.04 δεν το έχει προεγκατεστημένο και θα πρέπει να το βάλεις μέσω synaptic. Εγκατέστησε το και μετά τρέξτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foxbat Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Το gparted ειναι το εργαλείο για την δημιουργία και την διαμόρφωση partitions. Αν δεν το έχεις εγκατέστησε το sudo apt-get install gparted ΠΡΟΣΟΧΗ Μην κάνεις καμμία αλλαγή στα partitions αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις. Εμεις θέλουμε μόνο να δούμε με τι όνομα βλέπει το partition το σύστημα . Επέλεξε το εξωτερικό δισκο απο το πλήκτρο στο πάνω μέρος, συνήθως οι εξωτερικοι ονομάζονται /dev/sde ή κάτι παρόμοιο. Στη λίστα απο κάτω θα δεις τα partition που βρίσκονται στον δίσκο και σημείωσε το όνομα (το πιο πιθανό /dev/sde1). Αυτό το όνομα που θα βρεις βάλτο στην εντολη που σου έδωσα παραπάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Είναι /dev/sdb1 και σύστημα αρχείων Fat32 τελικά. Δεν είναι NTFS που νόμιζα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandriv Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Παιδιά το βρήκα τελικά. sudo mount -t vfat /dev/sdb1 /media/disk2 Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια:-D:-D:-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.