Προς το περιεχόμενο

Toshiba Satellite A300-15D

i_a_s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κατάσταση εχει ώς εξής:

Ο λίιιγο πανω απο 4ετιας Toshiba P10-874 μου σε λίγο καιρο μάλλον θα αντικατασταθεί και ψάχνω ενα νέο υπολογιστή. Μεχρι πρόσφατα καλόβλεπα το Sony FZR 31Z αλλά μόλις σήμερα πέτυχα στο site των msystems το Toshiba Satellite A300-15D ..

(2.50GHz, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 3GB (1x 2048MB + 1x 1024MB) DDR2 667MHz, 640 (2x 320)GB 5400rpm, ATI Mobility Radeon HD3650 supporting HyperMemory technology, 512 MB dedicated VRAM-up to 1279 MB . Μου φαίνεται ιδιαίτερα καλή περ'ιπτωση και φ8ηνότερη απο το Sony.. Το μηχάνημα πρέπει να ειναι αρκετά καινούργιο ωστόσο αν έχετε κάποιο γνώμη για τα χαρακτηριστικά του θα μου ήταν αρκετά χρήσιμο.

Δουλεύω σχεδιαστικές εφαρμογές (corel, photshop, Flash) και 3d (rhino) οπότε στις περιπτώσεις που σχεδιάζω 3d μοντελα ή κανω rendering τα μοντέλα αυτά 8α΄ή8ελα το σύστημα να έχει κάποια ταχύτητα.Οχι βέβαια θα κανω και κάποια ταινία 3d αnimation.. Πιστεύετε οτι θα μπορει αν ανταποκριθεί?

To Toshiba που έχω μέχρι σήμερα δε μπορώ να πω οτι δε παρουσίασε προβήματα.... ωστόσο (και λόγω επέκτασης εγγύησης που είχα) με την ideal δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Αλλοι κάτοχοι που γνωρίζω με άλλα toshiba δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Εσείς απο αξιοπιστία τι εμπειρίες είχατε με Toshiba?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν δε σε ενοχλεί η γυαλιστερού τύπου οθόνη όταν δουλεύεις με τις ώρες πιστεύω ότι είναι μακράν η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα. Δεν το έχω δουλέψει ακόμα αλλά τα πρώτα review που διάβασα με κάλυψαν απόλυτα. Σε καμιά περίπτωση δε πρόκειται να έχεις πρόβλημα απόψη επιδόσεων με τέτοια χαρακτηριστικά για τις εφαρμογές που γράφεις.

Προσωπικά μόλις σημπλήρωσα ένα χρόνο συμβίωσης με το "νέο" φορητό που έχει glossy οθόνη σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα που είχαν ματ και για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι τέτοια μ@λ@κία δεν ξανακάνω.

Ρίξε και μια ματιά στο HP Compaq 8710p KE183EA. Είναι 17'' με ματ οθόνη και 3ετή εγγύηση. Πιθανόν να σε εξυπηρετεί καλύτερα εάν δεν έχεις ανάγκη για μικρότερο βάρος, λόγο μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνης. Από το ίδιο κατάστημα η χαμηλότερη τιμή στα 1385 ευρώ.

Δημοσ.

Εγώ έχω φορητό τοσίμπα 3 χρόνια τώρα (satellite m40-27 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο) και είμαι απόλυτα ικανοποιήμενος. Με βαριά χρήση και συνεχείς μεταφορές είναι ακόμα σαν καινούριος. Κανένα επίσης πρόβλημα με υπερθερμάνσεις κτλ.που ακούω σε άλλες μάρκες.

Όσο για τις glossy οθόνες δεν ξέρω αν έχουν καλύτερη ποιότητα χρωμάτων (δεν έχει τύχει να δω από κοντά φορητούς με mat οθόνες), η χρήση τους πάντως σε εξωτερικό περιβάλλον για μένα είναι σχεδόν αδύνατη. Ευτυχώς που σπάνια τον βγάζω έξω (τον φορητό!).

Και εγώ σκέφτομαι να αλλάξω τον φορητό μου με τον νέο satellite A300-15D, αλλά με ξενερώνουν 2 πράγματα. Η έλλειψη hdmi σε φορητό πάνω από 1500 ευρώ είναι απαράδεκτη. Επιπλεόν, η ύπαρξη δύο σκληρών αυξάνει ακόμα περισσότερο το βάρος ξεπερνώντας τα 3 κιλά. Τα 320GB του ενός σκληρού θα ήταν για εμένα αρκέτα. Αν χρειαζόμουν περισσότερα gb υπάρχουν και οι εξωτερικοί. Γιατί να κουβαλάω αναγκαστικά και ένα δεύτερο σκληρο; Για τους παραπάνω λόγους κοιτάω και προς το παλιότερο πλέον μοντέλο (με ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις, αλλά αρκετή διαφορά στην τιμή), τον satellite A100-23V.

Πάρε και ένα review για την σειρά Α300 της toshiba με πολλές φωτογραφίες και σχόλια για την ποιότητα κατασκευής (γιαμ-γιαμ): http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4382

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τις απαντήσεις σας.

Για το Glossy οθονη που αναφέρετε, έχω ακούσει αντίστοιχα παράπονα για τα mac αλλά απο ότι εχω μάθει υπαρχουν ζελατινες απο τη 3Μ που τις μετατέπουν σε ματ (τωρα τι να πω.. μια λύση που ανέφεραν σας μεταφέρω). Επίσης, εξαιρετικά σπάνια δουλευω με το λαπτοπ σε εξωτερικό χώρο. Παντως ευχαριστώ για τη διαπίστωση γιατι δε το ήξερα οτι εχει Glossy οθόνη (βέβαια Glossy ειναι όλο το μηχάνημα.. :-) )

michalis2610, έχω ακούσει και διαβάσει αρκετούς να προτείνουν τα ΗΡ. Πραγματικά φαίνεται να δίνουν καλά χαρακτηριστικά σε πολύ καλές τιμές. Ωστόσο, μια η κακή φήμη που είχαν πιο παλιά, και απο την άλλη που αισθητικά δε μου αρέσουν με αποτρέπουν απο την εν λόγω εταιρία. Οσο για 17αρι δε το συζητάω.. οχι οτι το μεταφέρω και καθημερινά το λαπτοπ αλλά ειναι λίγο μεγάλα για μεταφορά. Σε ευχαριστώ για τη πρόταση πάντως.

Evangelos Anagnostou, ενα απο τα προβλήματα που αντιμετωπισα-ιζω ειναι η υπερθέρμανση αλλά και ο φοβερός θορυβος που κανουν τα φανακια. Μιλάμε για πραγματικό θόρυβο, οχι αστεία ή υπερβολές. Οσοι το ακούνε νομίζουν οτι θα σηκωθει να φύγει ο υπολογιστής. Επίσης, μου έχει κάψει τις θυρες usb και κάρτα γραφικών... ευτυχώς είχα κάνει επέκταση εγγύησης. Με τα φανάκια, παιδιά που είχαν το ίδιο μοντέλο (απο Τουρκία αυτοί) ειχαν σοβαρό πρόβλημα. Ομως, γνωστοι με άλλα μοντέλα Toshiba δεν είχαν κανένα αξιοσημείωτο πρόβλημα. Ισως το μοντέλο-παρτίδα που πέτυχα να είχαν αστοχίες. Το βάρος ειναι όντως πρόβλημα και οι παρατηρήσεις σου σωστές!

Δημοσ.

Καλημέρα, επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι για το Satellite A300-15D , δυο ερωτησούλες αν το έχει δεί κάποιος απο κοντά.

1ον σίγουρα ΔΕΝ έχει HDMI ? Μήπως δεν την αναφέρουν απλά στα διάφορα ελληνικα online shops?

και 2ον, η οθόνη που λέτε ότι είναι Glossy, είναι όντως τόσο χάλια σε σχέση με τις μάτ ?

Ευχαριστω

Δημοσ.
Εγώ έχω φορητό τοσίμπα 3 χρόνια τώρα (satellite m40-27 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο) και είμαι απόλυτα ικανοποιήμενος. Με βαριά χρήση και συνεχείς μεταφορές είναι ακόμα σαν καινούριος. Κανένα επίσης πρόβλημα με υπερθερμάνσεις κτλ.που ακούω σε άλλες μάρκες.

Όσο για τις glossy οθόνες δεν ξέρω αν έχουν καλύτερη ποιότητα χρωμάτων (δεν έχει τύχει να δω από κοντά φορητούς με mat οθόνες), η χρήση τους πάντως σε εξωτερικό περιβάλλον για μένα είναι σχεδόν αδύνατη. Ευτυχώς που σπάνια τον βγάζω έξω (τον φορητό!).

Και εγώ σκέφτομαι να αλλάξω τον φορητό μου με τον νέο satellite A300-15D, αλλά με ξενερώνουν 2 πράγματα. Η έλλειψη hdmi σε φορητό πάνω από 1500 ευρώ είναι απαράδεκτη. Επιπλεόν, η ύπαρξη δύο σκληρών αυξάνει ακόμα περισσότερο το βάρος ξεπερνώντας τα 3 κιλά. Τα 320GB του ενός σκληρού θα ήταν για εμένα αρκέτα. Αν χρειαζόμουν περισσότερα gb υπάρχουν και οι εξωτερικοί. Γιατί να κουβαλάω αναγκαστικά και ένα δεύτερο σκληρο; Για τους παραπάνω λόγους κοιτάω και προς το παλιότερο πλέον μοντέλο (με ελαφρώς χαμηλότερες επιδόσεις, αλλά αρκετή διαφορά στην τιμή), τον satellite A100-23V.

Πάρε και ένα review για την σειρά Α300 της toshiba με πολλές φωτογραφίες και σχόλια για την ποιότητα κατασκευής (γιαμ-γιαμ): http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4382

Σορυ ρε φιλε αλλα στο λινκ που εσυ ο ιδιος παραθετεις λεει ξεκαθαρα οτι εχει HDMI...

When it comes to ports Toshiba didn't hold anything back from the A305; packing every square inch of this notebook with a wide array of ports all around the sides.

* ExpressCard slot (ExpressCard/34 and Express Card/54)

* 10/100 Ethernet

* Modem jack

* 5-in-1 media card reader

* VGA out, S-Video, HDMI

* Microphone input port

* Headphone output port

* IEEE-1394 (FireWire)

* Four USB 2.0 ports (with "Sleep and Charge")

* 5 in 1 SD-Card Reader

Δημοσ.

Το link που έδωσα δεν αναφέρεται στον ίδιο φορητό. Το έδωσα γιατί σχολιάζει κυρίως την οθόνη και γενικά την ποιότητα (εμφάνιση, πληκτρολόγιο, αντοχή κτλ.) όλης της σειράς Α300. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι Α300 hdmi. Κανένα site (ελληνικό και ξένο) δεν αναφέρει ότι ο Α300-15D έχει hdmi. Ορισμένα μάλιστα το αναφέρουν ρητά ότι ΔΕΝ έχει. Μία αναζήτηση στο google θα σας πείσει.

@ane76 Η glossy οθόνη, επαναλαμβάνω, είναι ενοχλητική (τουλάχιστον για μένα) μόνο σε εξωτερικό χώρο. Μέσα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Οπότε εξαρτάται τι χρήση θα του κάνεις.

Δημοσ.

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μαθουμε για την HDMI είναι να το δεί κάποιος απο κοντά.

Πήγα λοιπόν στο multirama χτές για να το δώ, και ο υπάλληλος μου είπε οτι ακόμα δεν τα έχει φέρει στην ελλάδα η Ideal που είναι η αντιπροσωπεία, και ότι απλά τα διαφημίζουν ακόμα.

Τώρα, δέν ξέρω αν όντως έτσι είναι ή μου έλεγε ότι του ρχόταν.

Άν το δεί κάποιος απο κοντά πάντως, ας γράψει please αν έχει η δεν έχει Hdmi.

Δημοσ.

Ομολογουμένως απο αξιοπιστία και ποιότητα σκίζει καιδεν θα έλεγα ότι οι όθόνες του ειναι κουραστικές όσο η πληκτρολόγηση και η ενασχόληση. Το καλό ειναι οτι ρυθμίζεις τα πάντα..

Δημοσ.

ooppss.. έχεις δίκιο! Λες τα microland σα πιο μεγάλη αλυσίδα να το έχουν σε καταστήματα? Αν βρω κανένα στο δρόμο μου θα κοιτάξω και θα ενημερώσω...

Μια ερώτηση... το Toshiba που έχω τώρα, ειχε επεξεργαστή hyper-threading αλλά οπως προ-ειπα, καποια προβληματα θερμοκρασίας και θορύβου τα έχει. Ο οι νέοι επεξεργαστες και ιδίως ο Intel Core2 Duo Processor T9300 πιστεύετε (σαν πιο ισχυρος) να έχει σχετικά προβήματα?

Δημοσ.

Τελικά πήγα και το είδα στο πλαίσιο , που μόλις το έφερε.

Η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με τις φώτος.

Είναι πολύ glossy, ολόκληρο. Ακόμα και τα πλήκτρα είναι γυαλιστερά, με αποτέλεσμα να δείχνει τόοοσο βρώμικο (τουλάχιστον το μοντέλο επίδειξης που είχαν) απο δαχτυλιές κλπ.

Όσο για το φλέγον θέμα....NO HDMI !!!

1500+ ευρώ και NO HDMI !!!

Τουλάχιστον εγώ, ευχαριστώ ΔΕΝ θα πάρω.

Ή αν τελικά πάρω, θα ψαχτώ εξωτερικό, να βρώ το ίδιο με HDMI.

(Γιατί παρόλες τις δαχτυλιές και το glossy, ήταν αρκετά όμορφο)

Δημοσ.

χμμ.. το φανταζόμουν οτι θα φαίνονται οι δαχτυλιες γιατι και άλλες συσκευές με παρόμοιο υλικό εμφάνιζαν δαχτυλιές.

Μαλλον θα περάσω και εγώ απο Πλαίσιο να του ρίξω μια ματιά.. Αλλα ίσως να περιμένω κανα δυο μήνες μπας και πέσουν λιγο και οι τιμές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...