Προς το περιεχόμενο

Ποια οθόνη μου προτείνετε?

xristaras1960

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανάλογα για τι σκοπό την προορίζεις φιλε μου την οθόνη...Αν την θέλεις για games τότε να διαλέξεις αυτή με τον μικρότερο χρόνο απόκρισης (ms)...επίσης καλό θα είναι να έχει υψηλή ανίθεση....Πάντωσ θα σου πρότεινα να μην πάρεις wide αλλα τετράγωνη....αυτα!!!

Δημοσ.
Ανάλογα για τι σκοπό την προορίζεις φιλε μου την οθόνη...Αν την θέλεις για games τότε να διαλέξεις αυτή με τον μικρότερο χρόνο απόκρισης (ms)...επίσης καλό θα είναι να έχει υψηλή ανίθεση....Πάντωσ θα σου πρότεινα να μην πάρεις wide αλλα τετράγωνη....αυτα!!!

Συγνώμη κιόλας, αλλά την θέλει περισσότερο για games κι εσύ του προτείνεις να μην πάρει wide?

Αν ήθελε 19" και κάτω, καλό θα ήταν να έπαιρνε τετράγωνη, τώρα όμως στις 20" η wide είναι καλύτερη επιλογή.

Σε λίγο καιρό φαίνεται ότι όλα τα παιχνίδια θα παίζουν μόνο σε wide (βλέπε assasins creed), οπότε κατ' εμέ παίρνεις μία wide και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για της απαντήσεις,είμαι και εγώ της γνώμης του φίλου μας erwdios.

Ο καθ'ένας με την γνώμη του, όλες δεκτές.Ωραίο το μόνιτόρ σου φίλε kosmasgr αλλά είναι λίγο ακριβούτσικο ;)

Δημοσ.
Ευχαριστώ για της απαντήσεις,είμαι και εγώ της γνώμης του φίλου μας erwdios.

Ο καθ'ένας με την γνώμη του, όλες δεκτές.Ωραίο το μόνιτόρ σου φίλε kosmasgr αλλά είναι λίγο ακριβούτσικο ;)

Αυτό δε μου αρέσει και πολύ

Κοντράστ: 3000:1(Dynamic), 1000:1 typ.

Δημοσ.
Αυτό δε μου αρέσει και πολύ

Κοντράστ: 3000:1(Dynamic), 1000:1 typ.

Αυτην εχω και ειναι απιστευτη

Δημοσ.
Αυτην εχω και ειναι απιστευτη

Για φαντάσου όμως να είχε Κοντράστ:10000 και με τα 2ms που έχει πιστεύω ότι

τότε θα ήταν από της καλές οθόνες κατά την γνώμη μου.

Δημοσ.

Το άχουμε πει χιλιάδες φορές... μην κοιτάτε το dynamic contrast και τα ms. Είναι εντελώς παραπλανητικά. Ένα καλό monitor κρίνεται από την ποιότητα απεικόνισης και αυτή φαίνεται στα tests. Εξαρτάται δε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία του panel που ενσωματώνει. Για αυτό ακόμα και τα θεωρητικά ταχύτερα ΤΝ πολλές φορές είναι κατώτερα των άλλων.

Δημοσ.

Φίλε REAL ZEUS μπορεί να είναι παραπλανητικά

αλλά κάτι πρέπει να παίζετε εκτός και αν είναι τόσο αφελής η εταιρίες να παραπλανούν τον κόσμο. Η

Samsung για μένα είναι από της ποιο αξιόπιστες οθόνες αλλά δεν υπάρχει σερβις.Θα προτιμήσω λοιπόν και εγώ καλύτερα την LG 20" LCD L207WT-PF BLACK

που παρέχει καλύτερη εγγύηση.

Δημοσ.

Οι εταιρείες δεν είναι αφελείς φίλτατε, εμέις είμαστε. lol Οι γωνίες θέασης πχ πετυγχάνονται με 2 standards μετρήσεων, με μισό και φουλ contrast. Με μισό μπορεί ένα TN να βγάλει 170 μόιρες, ενό στο φουλ 160. Έτσι άλλες εταιρείες λένε 160 και άλλες 170 ενώ μιλάνε για το ίδιο πράγμα - ένα πανελ ΤΝ φτάνει τις 160 με την σωστή μέτρηση. Για να μην πιάσουμε τον κλαυσίγελο με το dynamic contrast... Όσο για τον χρόνο απόκρισης, ύπαρχουνε πάλι 2 στάνταρ (GTG και BTB). To 2ο είναι το σωστότερο και δίνει τους μεγαλύτερους χρόνους. Αν θέλεις πάντως πραγματικά οθόνη με μηδενικό ghosting υπαρχει μόνο μία λύση... CRT.

Δημοσ.

Υπάρχουν κακής ποιότητας LCD οθόνες και καλής ποιότητας CRT οπότε μία επιβεβαίωση μέσα στα ειδικά χαπακτηριστικά της βάσης δεδομένων ENERGY STAR της ΕΕ είναι πολύ σημαντική. Παρόλα αυτά...

Οι οθόνες LCD (οθόνες υγρών κρυστάλλων) χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 50 με 70% λιγότερη ενέργεια στην εν ενεργεία κατάσταση από τις συμβατικές οθόνες CRT (καθοδικός σωλήνας). Μία πρόσφατη μελέτη LBNL για τις οθόνες νέας τεχνολογίας και τους προσωπικούς υπολογιστές αναφέρει ότι σύμφωνα με το δείγμα της οι LCD οθόνες 15 ιντσών καταναλώνουν 30% από την ενέργεια που καταναλώνουν οι αντίστοιχες οθόνες 15 ιντσών CRT, ενώ οι 17 ιντσών LCD καταναλώνουν περίπου 50 % από την ενέργεια που καταναλώνουν οι αντίστοιχες οθόνες 15 ιντσών CRT σε εν ενεργεία κατάσταση. Αυτά τα πλεονεκτήματα λιγοστεύουν όσο μεγαλώνουν οι οθόνες.

Μέγεθος οθόνης

Θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι το πραγματικό μέγεθος της οθόνης δεν είναι αυτό που φαίνεται: μία οθόνη θεωρητικά 16 ιντσών LCD έχει περίπου την ίδια επιφάνεια με μία οθόνη CRT 17 ιντσών.

Εάν τις συγκρίνουμε τα στην απενεργοποιημένη κατάσταση (όταν ο δείκτης είναι στην χαμηλή πλευρά παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η κατανάλωση ενέργειας όταν είναι κλειστά είναι παρόμοια: περίπου 2W. (μέγιστο 15kWh/έτος, βλέπε επίσης τροφοδοτικά). Παρόλα αυτά, πολλές CRT οθόνες έχουν το πλεονέκτημα προστασίας από μία απότομη αύξηση ηλεκτρικής ενέργειας από το κεντρικό δίκτυο παροχής τάσης, σε αντίθεση με τις περισσότερες LCD οθόνες που έχουν εξωτερική παροχή τάσης. Στην κατάσταση νάρκης η μελέτη της LBNL βρήκε παρόμοια κατανάλωση ενέργειας περίπου 2W και για τα δύο είδη οθόνης.

Εν γένει, σε 8 εργάσιμες ώρες την ημέρα, η εξοικονόμηση ενέργειας επιλέγοντας μία LCD από μία αντίστοιχου μεγέθους CRT θα μπορούσε να ξεπερνά τις 100kWh/έτος.

Ανάλογα με το τοπικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας αυτό μπορεί να συνεπάγεται μία εξοικονόμηση μέχρι 20 ευρώ /έτος και 100 ευρώ/ διάρκεια ζωής του προϊόντος. Μαζί με άλλα πλεονεκτήματα - όπως η εξοικονόμηση χώρου, παρουσίαση μίας πιο ήρεμης εικόνας και πιθανή εξοικονόμηση στον κλιματισμό - η οθόνη LCD μπορεί να είναι όχι μόνο η καλύτερη περιβαλλοντική λύση αλλά και οικονομική από την άποψη του κόστους ιδιοκτησίας για τους εργαζόμενους σε γραφεία ή για τους χρήστες ενέργειας από το σπίτι.

Ειδικά τώρα που ορισμένες από τις παλιές επιπλοκές της τεχνολογίας LCD έχουν εξαλειφθεί, δύσκολα θα βρισκόταν κάποιος τομέας από όπου θα την αποκλείαμε: η τελευταία γενιά οθονών LCD τώρα πια μπορεί να φτάσει αλλά και να ξεπεράσει τα ειδικά χαρακτηριστικά μίας CRT σε θέματα όπως η φωτεινότητα, η έλλειψη φωτός, η λαμπρότητα.

Δημοσ.
Η

Samsung για μένα είναι από της ποιο αξιόπιστες οθόνες αλλά δεν υπάρχει σερβις.

Εγώ βασικά την 2232 BW την αγόρασα και για τον παρακάτω λόγο. Ποιος σου είπε ότι δεν έχει service?

r65sitgv0kqih6f7tu5s.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...