Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό απαγορεύεται από το νόμο ή από το εκάστοτε coffeeshop?

Από το νόμο εδώ σε αυτά τα μέρη απαγορεύετε το κάπνισμα.

cafés en restaurants;

sportkantines;

discotheken;

coffeeshops;

ijssalons;

poppodia;

theaters en andere instellingen voor kunst, cultuur en sport;

evenementenhallen;

congrescentra;

luchthavens;

(feest)tenten met horecabestemming;

overdekte winkelcentra.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όπως σέβομαι εγώ την επιλογή σου να μην θές να καπνίσεις και να μήν θές να εισπνέεις τον καπνό μου, να σέβεσαι κι εσύ οτι εγώ άμα γουστάρω θα καπνίζω (χωρίς να ενοχλώ άλλους)...

Οπότε κράτα τα βιντεάκια για την πάρτη σου.

Το βιντεάκι δεν μου λέει τίποτα. Δεν είμαστε 3χρονα για να μην ξέρουμε τι καπνίζουμε...

Δημοσ.

Μας πήρανε τα λεφτά

Μας πήρανε το μέλλον

Μας πήραν την αξιοπρέπεια

Ε όχι και τον καπνό!:lol: (για να το ρίξουμε λίγο και στο γαμώτο!)

και έλεος για τα βιντεάκια με τα πλεμόνια κ την πίσσα ξέρουμε τι καπνίζουμε δεν είμαστε 5χρονα.

Δημοσ.
Όπως σέβομαι εγώ την επιλογή σου να μην θές να καπνίσεις και να μήν θές να εισπνέεις τον καπνό μου, να σέβεσαι κι εσύ οτι εγώ άμα γουστάρω θα καπνίζω (χωρίς να ενοχλώ άλλους)...

Οπότε κράτα τα βιντεάκια για την πάρτη σου.

Το βιντεάκι δεν μου λέει τίποτα. Δεν είμαστε 3χρονα για να μην ξέρουμε τι καπνίζουμε...

Τον παρεξηγησες. Το βιντεο δειχνει ποση καταστροφη κάνεις στον οργανισμο σου οταν καπνιζεις τσιγαρα. Και προφανως ειναι μια προσπαθεια να σε πεισει να προσπαθησεις να το σταματησεις για το καλο σου.

Τωρα αμα δεν δεχεσαι υποδειξεις δικαιωμα σου και δεκτο. Αλλα το βιντεο πρεπει να μπει και πρεπει να μπαινουν τετοια βιντεο μπας και σωσουμε κανεναν καπνιστη και παρατησει το τσιγαρο.

Αυτο που ισχυει με τους καπνιστες, ειναι οτι ξεγελιεται ο εγκεφαλος τους και νομιζει οτι του ειναι απαραιτητο το τσιγαρο. Και ΟΣΟ και αν προσπαθει να το εκλογικευσει οτι δεν ειναι ετσι και οτι δεν καπνιζει για αυτον τον λογο αλλά γιατι τους αρεσει πχ, δεν ισχυει. Πρεπει να ξεγελασετε τον εγκεφαλο σας, να δειξετε τεραστια αυτοσυγκρατηση και να το μειωσετε εως οτου να το κοψετε.

Για το καλο σας, για να ζησετε παραπανω. Γιατι να παιδευετε δηλαδη τον οργανισμο σας να διορθωνει συνεχως την καταστροφη που κανει το τσιγαρο πανω σας?

Αν δεν θελετε οκ, αρκει να μην βλαπτετε τους αλλους οπως ειπες. Αλλα για το καλο σας.... και για το κακο των καπνοβιομηχανιων που τοσο τις μισω και θα ηθελα να τις δω να καταστρεφονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Τον παρεξηγησες. Το βιντεο δειχνει ποση καταστροφη κάνεις στον οργανισμο σου οταν καπνιζεις τσιγαρα. Και προφανως ειναι μια προσπαθεια να σε πεισει να προσπαθησεις να το σταματησεις για το καλο σου.

Τωρα αμα δεν δεχεσαι υποδειξεις δικαιωμα σου και δεκτο. Αλλα το βιντεο πρεπει να μπει και πρεπει να μπαινουν τετοια βιντεο μπας και σωσουμε κανεναν καπνιστη και παρατησει το τσιγαρο.

Αυτο που ισχυει με τους καπνιστες, ειναι οτι ξεγελιεται ο εγκεφαλος τους και νομιζει οτι του ειναι απαραιτητο το τσιγαρο. Και ΟΣΟ και αν προσπαθει να το εκλογικευσει οτι δεν ειναι ετσι και οτι δεν καπνιζει για αυτον τον λογο αλλά γιατι τους αρεσει πχ, δεν ισχυει. Πρεπει να ξεγελασετε τον εγκεφαλο σας, να δειξετε τεραστια αυτοσυγκρατηση και να το μειωσετε εως οτου να το κοψετε.

Για το καλο σας, για να ζησετε παραπανω. Γιατι να παιδευετε δηλαδη τον οργανισμο σας να διορθωνει συνεχως την καταστροφη που κανει το τσιγαρο πανω σας?

Αν δεν θελετε οκ, αρκει να μην βλαπτετε τους αλλους οπως ειπες. Αλλα για το καλο σας.... και για το κακο των καπνοβιομηχανιων που τοσο τις μισω και θα ηθελα να τις δω να καταστρεφονται.

Αυτό στα Bold. Το τσιγάρο εκτός από τις γνωστές ιδιότητες του, ενισχύει και πολύ τον εγωισμό και τον κάνει τον άλλο κόπανο. Μετά του φαίνονται κόπανοι αυτοί που του λένε να το σβήσει όταν δε πρέπει και υπερασπίζεται κάτι που τον σκοτώνει καθημερινά.

Επεξ/σία από De@th L0rd
Δημοσ.
Παιδιά δεν διάβασα όλη την κουβέντα γιατι είναι άπειρες σελίδες.

Λοιπόν, εγώ είμαι χρόνια καπνιστής (6 μέχρι τώρα) και το γουστάρω. Επίσης όταν πίνω το ποτό μου σίγουρα θέλω να κάνω και το τσιγαράκι μου αλλα μου φαίνεται απόλυτα λογικό να μην θέλουν οι μη καπνιστές να μοιρίζουν τον καπνό μου οπότε και δέχομαι το μέτρο χωρίς παράπονα.

Δεν θα πάθουμε τπτ ρε (στους καπνιστές αναφέρομαι)... Ίσα ίσα που όταν θα βγαίνουμε έξω απο το μαγαζί να κάνουμε κανα τσιγάρο θα γνωρίζομαστε και με κανένα κοριτσάκι που θα έχει βγεί έξω για τον ίδιο λόγο. Άσε που όταν θα θέλουμε να κάνουμε πέσιμο, θα λέμε στην κοπελιά που μας έχει γυαλίσει απο την παρέα <<Έρχεσαι να μου κάνεις παρέα για ένα τσιγαράκι;;;>> Άσε που θα κάνουμε και οικονομία...

Θα βρούμε λύσεις ρε, μην αγχώνεστε...

You are the man. :mrgreen:

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κάνουμε μαθήματα και υποδείξεις στους καπνιστές με βίντεο όπως τα παραπάνω. Γουστάρουν να καπνίζουν οι άνθρωποι, να βαράνε ενέσεις, να κοπανάνε την κεφάλα τους στο τοίχο, εμείς τι πρόβλημα έχουμε με αυτό; Το μόνο που θα πρέπει να ενδιαφέρει εμάς του μη καπνιστές είναι το κατά πόσο αυτή τους η δραστηριότητα εισβάλει μέσα στη δική μας σφαίρα δράσης. Αν δε φτάνει σε μένα ο καπνός σου, κάνε ότι θες, κόψε και το λαιμό σου, αδιάφορο μου είναι.

Δημοσ.

Λοιπόν, εγώ είμαι χρόνια καπνιστής (6 μέχρι τώρα) και το γουστάρω. Επίσης όταν πίνω το ποτό μου σίγουρα θέλω να κάνω και το τσιγαράκι μου αλλα μου φαίνεται απόλυτα λογικό να μην θέλουν οι μη καπνιστές να μοιρίζουν τον καπνό μου οπότε και δέχομαι το μέτρο χωρίς παράπονα.

Θα βρούμε λύσεις ρε, μην αγχώνεστε...

Νομίζω ότι το όλο θέμα δεν είναι αυτοί που θέλουν να ενοχλούν με τον καπνό τους και αυτοί που δεν θέλουν αλλά η εγγενής αντιδραστικότητα πολλών καθώς και η εξαρχής λάθος προσέγγιση των μη καπνιστών. Ανακοινώνεται το μέτρο. Αρχίζουν οι μη καπνιστές τα "καλά να πάθετε", "QQ σας" και άλλα χαιρέκακα. Τσιμπάνε μερικοί καπνιστές και αρχίζει το πανηγύρι. Έτσι η κουβέντα εξελίσσεται σε ανταλλαγή απειλών, εξυπνάδων και ηθικο-ευφυολογημάτων.

Δημοσ.

για μενα ειναι τελειως λαθος να προσπαθησεις να πεισεις τον αλλον να μη καπνισει με το να του επισημαινεις το ποσο κακο κανει στην υγεια.δεν ενδιαφερει αυτο ας κανουν οτι θελουν.

για μενα το ζητημα ειναι οτι το καπνισμα ειναι η πραξη της βλακειας!σκεφτειτε το σαν πραξη.τι κανουνε?βαζουν καποια κομματια αποξηραμενου καπνου μεσα σε ενα χαρτακι το αναβουν φωτια αυτο βγαζει καπνο τον οποιο ρουφανε!!!ποσο λειψος μπορει να εισαι στο μυαλο για να κανεις μια τετοια μαλακια????τα αποτελεσματα?βρωμαει το στομα!βρωμας ολοκληρος, τα ρουχα, τα μαλλια μπαινεις σε ενα σπιτι που δεν καπνιζουν και μεσα σε 5 λεπτα αφηνεις την μποχα σου εκει.σκεφτειτε ολοι εσεις οι καπνιστες οτι οταν πατε καπου που δεν καπνιζουν και βρωματε οι οικοδεσποτες απο μεσα τους παρακαλανε να την κανετε και μολις επιτελους φυγετε ανοιγουν διαπλατα τις πορτες για να καθαρισει η ατμοσφαιρα.το χερι μαυριζει εκει που πιανει το τσιγαρο, δεν μπορεις να κανεις σεξ κουραζεσαι με τη μια.θες να κερδισεις σιγουρα στοιχημα?βαλε με εναν καπνιστη οτι δεν θα καπνισει για μια μερα (ή και ωρα για φανατικους) και θα το κερδισεις σιγουρα.

---------- Προσθήκη στις 10:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:26 ----------

ρε σεις λυπηθειτε το παιδι.παλευει μονος του το θεμα.βλεπει οτι ολοι τον κραζουν με τις παπαριες που λεει και επιμενει να συνεχιζει.μετρηστε με ποσους εχεις αρπαχτει και θα καταλαβετε.τετοια ξεροκεφαλια δεν εχω ξαναδει!

Δημοσ.

Sorry, αλλά αυτός διυλίζει τον πυκνό σε καπνό αέρα μέσω του νερού. Τί ακριβώς σχέση έχει αυτο με το τί συμβαίνει στους πνεύμονες όταν εισπνέεις κι εκπνέεις; Θα πέθαιναν όλοι σε λίγες εβδομάδες αν γινόταν έτσι...

Το βίντεο είναι τελείως fail. Προφανώς άμα κάνεις την ίδια διαδικασία για παράδειγμα με τον αέρα που εισπνέουμε εδώ στην πόλη, μετά από κάποια ώρα θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα (εκτός αν η κατάμαυρη λεπτή σκόνη που σκούπιζα από τη βεράντα μου σήμερα το πρωί δεν έκατσε από τον αέρα :o).

Υ.Γ. Δεν είμαι καπνιστής, προς αποφυγή κόντρας.

Δημοσ.
Δεν είπα ότι η μικρή ποσότητα σημαίνει ποιότητα. Η ποιότητα βρίσκεται σε μικρές ποσότητες.

Δεν προσπαθώ να πείσω ή να προσηλυτίσω κανέναν. Απόψεις ανταλλάσσουμε. Εσύ θα πιστέψεις αυτό που σου "κάθεται" καλύτερα σαν νόημα. Ο καθένας έχει τη φιλοσοφία του και πορεύεται τοιουτοτρόπως. Αντί να αμφιβάλλεις συνεχώς γιατί δεν παραθέτεις τα επιχειρήματά σου;

What?

Και πως γνωριζεις σιγουρα πως αυτοι που κανουν ανακαλυψεις ανηκουν στην νοοτροπια της μειοψηφιας;

Παλι συμφωνω.Ο καθενας εχει την δικη του φιλοσοφια,η οποια πρεπει να ειναι σεβαστή.Αυτο που μου την σπαει ειναι πως υπαρχουν παντα οι μαλακες που θα λοιδωρησουν την φιλοσοφια του αλλου.

Αν δε φτάνει σε μένα ο καπνός σου, κάνε ότι θες, κόψε και το λαιμό σου, αδιάφορο μου είναι.
Αυτο ακριβως.
Δημοσ.
πως θα σας φαινοταν αν ολοι σε ενα μπαρ εκαναν αυτο?

Τουλάχιστον τα κακάδια δεν θα επηρρέαζαν την υγεία των γύρω. Μόνο την αισθητική τους.

Δημοσ.
Τουλάχιστον τα κακάδια δεν θα επηρρέαζαν την υγεία των γύρω. Μόνο την αισθητική τους.

και απο αισθητικη οι ελληνες ειναι....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...