Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιοι πολιτες μπορουν να συνεννοηθουν μεταξυ τους ?

Οταν ο αλλος καπνιζει μπροστα στο δικο του μωρο θα περιμενω να σεβαστει εμενα ή θα καθομαι να παιζω μπουνιες με τον καθενα

Επειδη ζουμε αναμεσα σε πολλα ανεγκεφαλα ζωα και επειδη δε ζουμε στη ζουγκλα υπαρχουν οι νομοι που ισχυουν σε ολες τις πολιτισμενες χωρες και πρεπει να εφαρμοζονται

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νόμοι χρειάζονται. Αυτό που αντικατοπτρίζει την ποιότητα ενός λαού είναι η τιμωρία σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το νόμο. Όταν η πλειοψηφία μια κοινωνίας είναι ζώα και δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα, η τιμωρία είναι αναγκαίο κακό. Μια ιδανικότερη κοινωνία θα ήταν αυτή που θα είχε τους νόμους της χωρίς "or else". Η βία (σε οποιαδήποτε μορφή) ξεκινάει εκεί που τελειώνουν τα επιχειρήματα. Η δυνατότητα της επιλογής θα έπρεπε να αφαιρείται από μερικούς (έστω και χειρουργικά..:P).

Δημοσ.
Ναι, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου πιστεύω ότι έχει τα στοιχείδη, απλά καταναλώνεται στο είμαστε_ζώα_hype.

Μόνο που ξεχνάς το βασικότερο: το κίνητρο. Οι περισσότεροι χρειαζόμαστε κίνητρο για να κάνουμε ακόμα και κάτι "καλό", για όλα τα υπόλοιπα σε παραθέτω στην αντίληψη που περιγράφω στο προηγούμενό μου post.

Στο ίδιο θέμα:

Οι πολίτες μπορούν να προστατευτούν και μόνοι τους (αυτό υποστηρίζω) οπότε ahem Ναι ο νόμος είναι ηλίθιος :-)

Με το ρίσκο να γίνω πάλι γραφικός, πάρε σβάρνα τις καφετέριες όσο προλαβαίνεις σήμερα, και μέτρα πόσοι θα σε καντηλιάσουν αν τους ζητήσεις να το σβήσουν η να μετακινηθούν.

Όσα είχα δει στην "πρώτη" απαγόρευση, τα οποία εκτός από μουρμούρες και καντήλια περιελάμβαναν ακόμα και προπυλακισμούς με κάνουν να πιστεύω πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.

Όπως λοιπόν χρειαζόμαστε νόμους να μας επιβάλλουν να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας στην οδήγηση (και βλέπεις πόσο καλά δουλέυει αυτό ε) έτσι χρειαζόμαστε κάποιον να μας επιβάλλει να σεβόμαστε την υγεία των γύρω μας. Μέχρι τουλάχιστον να ξυπνήσουμε και να αναγνωρίσουμε το τι κάνουμε λάθος σε αυτό.

Αυτό περιέγραφα παραπάνω! Και αυτό υποστηρίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο...

Ξέχασες να παραθέσεις/διαβάσεις τη συνέχεια. Στα των κάποιων γελοίων νόμων συμφωνούμε, στα της γενικότερης αντίληψης του καπνίσματος από εμάς, όχι.

Και αν αρχίσεις κανένα οικολογικό μανιφέστο με πρώτο πρόβλημα το κάπνισμα - μάλλον δεν έχεις καθόλου καλή αντίληψη για τα μεγέθη του πλανήτη και των προβλημάτων του.

Μα το πρόβλημα του παθητικού καπνίσματος δεν είναι αμιγώς οικολογικό... δεν καταστρέφει τόσο το όμορφο περιβάλλον που ζούμε, απλά μας κάνει να ζούμε λιγότερο. Τα οικολογικά προβλήματα και "προβλήματα" είναι για άλλο thread :P

Δημοσ.
Νόμοι χρειάζονται. Αυτό που αντικατοπτρίζει την ποιότητα ενός λαού είναι η τιμωρία σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με το νόμο. Όταν η πλειοψηφία μια κοινωνίας είναι ζώα και δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα, η τιμωρία είναι αναγκαίο κακό. Μια ιδανικότερη κοινωνία θα ήταν αυτή που θα είχε τους νόμους της χωρίς "or else". Η βία (σε οποιαδήποτε μορφή) ξεκινάει εκεί που τελειώνουν τα επιχειρήματα. Η δυνατότητα της επιλογής θα έπρεπε να αφαιρείται από μερικούς (έστω και χειρουργικά..:P).
Με βρισκεις απολυτως συμφωνο σε ολα,μια ερωτησουλα μονο.

Πιστευεις πως η πλειοψηφια της δικη μας κοινωνιας,της ελληνικης ειναι ζωα;

Δημοσ.

Πιστευεις πως η πλειοψηφια της δικη μας κοινωνιας,της ελληνικης ειναι ζωα;

Στην νοοτροπία, ναι. Οι Έλληνες είναι έξυπνος λαός αλλά και επιρρεπείς σε πειρασμούς και χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους αυτή με τον πλέον λανθασμένο τρόπο imo.

Δημοσ.
Στην νοοτροπία, ναι. Οι Έλληνες είναι έξυπνος λαός αλλά και επιρρεπείς σε πειρασμούς και χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους αυτή με τον πλέον λανθασμένο τρόπο imo.
Kαι τους αποκαλει ζωα η μειοψηφια;

Πολυ δημοκρατικο μου ακουγεται imo.

Δημοσ.
Kαι τους αποκαλει ζωα η μειοψηφια;

Πολυ δημοκρατικο μου ακουγεται imo.

Δεν βλέπω που κολλάει η δημοκρατία εδώ. Δεν επιβάλλεται τίποτα.

Δημοσ.
Δεν βλέπω που κολλάει η δημοκρατία εδώ. Δεν επιβάλλεται τίποτα.

. Όταν η πλειοψηφία μια κοινωνίας είναι ζώα και δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα, η τιμωρία είναι αναγκαίο κακό.

Και σου λεω πως δεν μου φαινεται πολυ δημοκρατικο η μειοψηφια να ειναι η τιμωρος της πλειοψηφιας.Αυτο.

Δημοσ.
Και σου λεω πως δεν μου φαινεται πολυ δημοκρατικο η μειοψηφια να ειναι η τιμωρος της πλειοψηφιας.Αυτο.

Όταν η πλειοψηφία ζει εις βάρος της μειοψηφίας (αλλά και της ίδιας της πλειοψηφίας χωρίς να μπορεί να το κατανοήσει) τί θα πρότεινες εσύ;

Και βεβαίως βεβαίως, που βλέπεις εσύ να εφαρμόζεται η δημοκρατία; Στα χαρτιά μόνο.

Δημοσ.
Οι Έλληνες είναι έξυπνος λαός

Μόνον μια διευκρίνιση οι Ελληνες η οι Νεοέλληνες; γιατί για εμένα έχει μεγάλη διαφορά.

---------- Προσθήκη στις 18:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:47 ----------

Να ρωτησω, αν καποιος καπνιζει χασις, θα τρωει προστιμο;

Εδώ στην Ολλανδία να καπνίσεις χασίς στο coffeeshop είναι ελεύθερα, το τσιγάρο απαγορεύετε.

Δημοσ.
Όταν η πλειοψηφία ζει εις βάρος της μειοψηφίας (αλλά και της ίδιας της πλειοψηφίας χωρίς να μπορεί να το κατανοήσει) τί θα πρότεινες εσύ;

Και βεβαίως βεβαίως, που βλέπεις εσύ να εφαρμόζεται η δημοκρατία; Στα χαρτιά μόνο.

Και γιατι να πιστεψω την μειοψηφια και να μην εμπιστευτω την πλειοψηφια,που ειναι περισσοτερα μυαλα στο φιναλε.

Κατανοουν οι λιγοι και δεν μπορουν να κατανοησουν οι πολλοι;

Γιατι;Γιατι τους κατατασσουν οι λιγοι σε χαμηλοτερο επιπεδο διανοητικο;

Εσυ το σπιτι σου με χαρτια δεν το αγοραζεις;

Λες ειναι δικο μου στα λογια;

Οσο λεει δημοκρατια,αυτην εχουμε.

Δημοσ.
@pournaras

Δεν είναι απίθανο το σκηνικό που περιγράφεις - απλά είναι απίθανο να θέλεις να "ποινικοποιηθούν" όλα τα αντίστοιχα αδικήματα a.k.a. έκλασες, αφήνεις τα σκουπίδια σου, μπλα μπλα. Αργά η γρήγορα, πολλά από τα προβλήματα μας μπορούμε, και θα, τα λύσουμε χωρίς νόμους και αστυνόμους.

Το αργα η γρηγορα, ειναι μια εκφραση που αναφερεται στο μελλον, χωρις να προσδιοριζεται χρονικο οριο, οποτε το αργα η γρηγορα, μπορει να σημαινει του χρονου η μετα απο 1000 χρονια. Κι επειδη αν ειναι για του χρονου καλα ειναι, αλλα αν ειναι για μετα 1000 χρονια... καποιος αυτο το διαστημα πρεπει να επιβαλλει την ταξη. Και μια χαρα βλεπω στο εξωτερικο να υπαρχουν νομοι και για το καπνισμα, και για τα σκουπιδια, και για ολα. Η ευγενης κατα τα αλλα ταξη των ξενων, βλεπω δεν καταφερνει να αυτορυθμιστει, και θελει κι αυτη νομους.

@akpe

Ναι, ένα μεγάλο μέρος των πολιτών νοιώθουν το κράτος σαν μπαμπά τους, αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι από μόνο του είναι πρόβλημα - και ότι δημιουργεί ασάφεια για το ποιος θεσμοθετεί σε μία κοινωνία - go on with your life...

Για το δεύτερο quote, αυτό που λέω είναι το ίδιο με αυτό που λένε οι παλιοί πολιτικοί, ότι οι χαζοί νόμοι, είναι νόμοι ( sed lex ) αλλά δεν περνάνε "κάτω" ( λαός ). Γι αυτό και υπάρχουν χιλιάδες νόμοι σε όλα τα κράτη που δεν εφαρμόζονται ( θα τους έχετε διαβάσει σε διάφορα χαζοπεριοδικά ). Fact.

Και παλι, πως ειναι δυνατον σε ολα τα κρατη να υπαρχει αντιστοιχος νομος ο οποιος να μη θεωρειται χαζος, αλλα στο δικο μας κρατος τον ιδιο νομο πρεπει να τον θεωρησουμε χαζο...

Για το τρίτο quote, τι να σου κάνω μάνα μου; Και εσύ πετάς τις μπαταρίες σου στα σκουπίδια και πίνω το κάδμιο σου, στο νερό μου, και εγώ έχω range και χρησιμοποιώ τα πνευμόνια σου - για καταλύτη... δεν ζεις σε ιδανικό καθαρό περιβάλλον όπου τα ζαρκαδάκια πίνουν νερό από την πηγή ακούγοντας το γιουκαλίλι :P :-)

Ειδες που και για τα σκουπιδια, πρεπει να υπαρχουν νομοι γιατι κι εκει η αυτορυθμιση ειναι για τα πανηγυρια;
Δημοσ.
Και γιατι να πιστεψω την μειοψηφια και να μην εμπιστευτω την πλειοψηφια,που ειναι περισσοτερα μυαλα στο φιναλε.

Κατανοουν οι λιγοι και δεν μπορουν να κατανοησουν οι πολλοι;

Γιατι;Γιατι τους κατατασσουν οι λιγοι σε χαμηλοτερο επιπεδο διανοητικο;

Εσυ το σπιτι σου με χαρτια δεν το αγοραζεις;

Λες ειναι δικο μου στα λογια;

Οσο λεει δημοκρατια,αυτην εχουμε.

δηλαδη επειδη η πλειοψηφια καπνιζει πρεπει να κανουμε ολοι οτι πουνε αυτοι? εισαι σοβαρος ή απλα τρολλαρεις?

Δημοσ.
δηλαδη επειδη η πλειοψηφια καπνιζει πρεπει να κανουμε ολοι οτι πουνε αυτοι? εισαι σοβαρος ή απλα τρολλαρεις?
Kαι εσυ τι εισαι;Το πειθαρχικο;Διαβασε πως ξεκινησε η κουβεντα και μετα μιλα.Συμφωνησα στην αποψη του.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...