Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
@Krokodilos

Αυτορύθμιση πάει να πει ότι αν κάποιος καπνίζει δίπλα στο παιδάκι σου - να του πεις "Μην καπνίζεις εδώ ρε φίλε" και αν κριθεί απαραίτητο να το οξύνεις κι 'όλας...

Και όχι να τρέχεις σαν κλαμένος στο μπαμπάκα σου (κράτος) για κάτι τέτοιο... :-)

@suspiria

Θα σε λυπήσω αλλά, ΝΑΙ... εσύ το έχεις δοκιμάσει ή θέλεις πρώτα τον γυαλιστερό νόμο;

μαλλον δεν διαβασες την αποψη μου.στο ξαναλεω οτι πιστευω πως ο νομος δεν προκειται να εφαρμοστει.εσυ τρεμεις στην ιδεα (μπατσοφοβια λεγεται) για κατι που δεν θα γινει!

---------- Προσθήκη στις 15:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:28 ----------

fixed :lol:

θεωρεις τον ελληνα σαν λαο ευγενικο?

Δημοσ.

Δεν με αφορά αν εφαρμοστεί, αλλά τρέμω στην ιδέα ότι υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται καλύτερα με επιπλέον νόμους και μέτρα. Και τρέμω στην ιδέα των ανθρώπων που προσκυνούν τα στερεότυπα - αυτό για την δεύτερη ερώτηση σου...

Δημοσ.
Δεν με αφορά αν εφαρμοστεί, αλλά τρέμω στην ιδέα ότι υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται καλύτερα με επιπλέον νόμους και μέτρα. Και τρέμω στην ιδέα των ανθρώπων που προσκυνούν τα στερεότυπα - αυτό για την δεύτερη ερώτηση σου...

μα δεν ειναι στερεοτυπα ειναι γεγονος!δεν βλεπεις γυρω σου?

σε πληροφορω οτι στην ελλαδα υπαρχουν νομοι για τα παντα!πολλοι περισσοτεροι απο αλλες χωρες.απλα με τη διαφορα οτι εδω δεν τηρουνται!!!μαλλον αλλου ζεις!!!

Δημοσ.

Ναι, μόνο εσύ βλέπεις γύρω σου... δεν είναι απαραίτητα όλοι να είναι τόσο γκρινιάρηδες όσο εσύ θέλεις. Και επίσης ότι κάποιοι νόμοι δεν εφαρμόζονται (πέφτουν στην πράξη) δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό...

Δημοσ.

μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινουμε.στ αρχιδια μου αν βγει νεος νομος η οχι.αφου σου λεω οτι τιποτα δεν εφαρμοζεται.και να βγει το ιδιο θα ναι.εγω κανω αυτο που νομιζω σωστο και νοιαζομαι για τον συνανθρωπο μου και δεν περιμενω απο κανεναν μπατσο να μου πει τι να κανω!εσυ νομιζεις οτι ο μπατσος ειναι στη γωνια και παρακολουθει καθε σου κινηση και εχει βαλει ολους τους αλλους να σε ελεγχουν.ξερεις υπαρχουν και οι ανθρωποι που δεν χρειαζεται αναγκαστικα να παρουν ή τη μια μερια ή την αλλη!υπαρχει και το γκρι εκτος απο το ασπρο και το μαυρο και εχει περισσοτερες διαβαθμισεις.

Δημοσ.

Ρε caution, ωραία όλα αυτά που λες, και συμφωνώ, αλλά ίσως το ότι έχεις ζήσει στο εξωτερικό να θολώνει την κρίση σου για τον μέσο έλληνα. Όταν έχει ήδη ψηφιστεί νόμος και έχει γίνει απόπειρα να εφαρμοστεί δις, με αποτέλεσμα να καταπατηθεί από όλους δις (συν όλοι οι άλλοι νόμοι, που έχουν πάντα την ίδια αποτελεσματικότητα), δε βλέπεις την αντίφαση όταν υποστηρίζεις ότι η αυτορύθμιση θα ήταν καλύτερη; Αυτορύθμιση; Στην Ελλάδα; Από τους Έλληνες;

Δεν πρέπει να ζητάμε νόμους, ποινές και πρόστιμα από το κράτος, συμφωνώ. Αλλά δε γίνεται και να αλλάξει η παιδεία του Έλληνα από τη μια μέρα στην άλλη. Ζούμε σε μια χώρα όπου 7 στους 10 είναι ρατσιστές, ρουσφετολόγοι, άξεστοι και αγενείς, κουτοπόνηροι και ζηλόφθονοι, για να μην πω για τη νοοτροπία των οδηγών που ο δρόμος τους ανήκει, των καπνιστών που οι πνεύμονές μου τους ανήκουν, των ΔΥ που ο κόσμος τους ανήκει (lol), των φοιτητών που το Πανεπιστήμιο τους ανήκει, κ.ο.κ. Οπότε πάμε στο βασικό ερώτημα:

Θεωρείς ότι η κατάσταση που επικρατεί στα μπαρ/κλαμπ/εστιατόρια που είναι πήχτρα στον καπνό είναι καλή; Για κάποιον που κάνει τη συνειδητή επιλογή να μην επιβαρύνει την υγεία του για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είναι άδικο, ανθυγιεινό και απίστευτα ενοχλητικό; Φαντάζομαι απαντάς ναι. Οπότε δεύτερη ερώτηση: πώς αυτό θα διορθωθεί; Λες με αυτορύθμιση. Σε μία χώρα που δυο στους τρεις καπνίζουν;! Και που έχουν και όλα τα παραπάνω άσχημα χαρακτηριστικά; Πιο πιθανό είναι να παίζουμε μπουνιές αλά Fight Club κάθε βράδυ παρά να αυτορυθμιστεί η κατάσταση.

Δημοσ.
Ναι, μόνο εσύ βλέπεις γύρω σου... δεν είναι απαραίτητα όλοι να είναι τόσο γκρινιάρηδες όσο εσύ θέλεις. Και επίσης ότι κάποιοι νόμοι δεν εφαρμόζονται (πέφτουν στην πράξη) δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό...

ειπα πουθενα οτι ειναι κακο?πιστευω στην εσωτερικη αναγεννηση και οχι στην επιβαλλομενη μεσω νομων.αν γινει ο καθε ενας καλυτερος απο μονος του δεν χρειαζονται νομοι για να σε στρωσουν.

αλλα επειδη αυτο ειναι τελειως ουτοπικο στην ελλαδα η μαλακια θα συνεχιζεται μια ζωη.

Δημοσ.
μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινουμε.στ αρχιδια μου αν βγει νεος νομος η οχι.αφου σου λεω οτι τιποτα δεν εφαρμοζεται.και να βγει το ιδιο θα ναι.εγω κανω αυτο που νομιζω σωστο και νοιαζομαι για τον συνανθρωπο μου και δεν περιμενω απο κανεναν μπατσο να μου πει τι να κανω!εσυ νομιζεις οτι ο μπατσος ειναι στη γωνια και παρακολουθει καθε σου κινηση και εχει βαλει ολους τους αλλους να σε ελεγχουν.ξερεις υπαρχουν και οι ανθρωποι που δεν χρειαζεται αναγκαστικα να παρουν ή τη μια μερια ή την αλλη!υπαρχει και το γκρι εκτος απο το ασπρο και το μαυρο και εχει περισσοτερες διαβαθμισεις.

Εσένα λοιπόν, δεν σε νοιάζει αν θεσμοθετηθεί κάτι τέτοιο - γιατί στην πράξη θα "καταργηθεί" από τον κόσμο.

Εμένα δεν με νοιάζει αν θα εφαρμοστεί (σε όποιο βαθμό) αλλά με νοιάζει και με παρανοιάζει που άνθρωποι αρτιμελείς και φαινομενικά υγιείς έχουν την ανάγκη τέτοιων νόμων και ερεθίζονται, σε οργασμικό βαθμό, στην θέα τόμων με νόμους, ποινές και λοιπές αηδίες και ξεράσματα. Comprende?

Δημοσ.

οι ηθικοι κανονες ειναι πανω απο τους κρατικους νομους.αλλα η ηθικη στην ελλαδα περασε μια φορα ειδε τι μπουρδελο ειμαστε και την εκανε με ελαφρα

---------- Προσθήκη στις 15:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:52 ----------

Εσένα λοιπόν, δεν σε νοιάζει αν θεσμοθετηθεί κάτι τέτοιο - γιατί στην πράξη θα "καταργηθεί" από τον κόσμο.

Εμένα δεν με νοιάζει αν θα εφαρμοστεί (σε όποιο βαθμό) αλλά με νοιάζει και με παρανοιάζει που άνθρωποι αρτιμελείς και φαινομενικά υγιείς έχουν την ανάγκη τέτοιων νόμων και ερεθίζονται, σε οργασμικό βαθμό, στην θέα τόμων με νόμους, ποινές και λοιπές αηδίες και ξεράσματα. Comprende?

δηλ αν θα υπακουσεις θα το κανεις γιατι στο επιβαλλει ο νομος και τα προστιμα του και οχι γιατι το επιβαλλει ο πολιτισμος, η ευγενια και το ενδιαφερον στον συνανθρωπο?αν ναι τοτε αυτο ειναι καταντια!

Δημοσ.

@suspiria

Μα δεν θα υπακούσω - και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

@konnak

Έχεις δίκαιο, απλά ένα μέρος του "πόσο σάπιοι σαν λαός είμαστε" είναι, εν μέρει, εκούσιο hype - και όχι πραγματικότητα. Αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει "καλό" στον δίπλα σου, στο φινάλε, δεν υπάρχει και σε 'σένα ;)

Δημοσ.

ολοι αυτοι οι επαναστατες του κωλου που αρνουνται καθε ειδους καλουπι (νομο) με αφηνουν αδιαφορο.το ξαναλεω πιστευω στην εσωτερικη επανασταση και μονο αυτο.αν εσυ θεωρεις οτι ειναι σωστο να καπνιζεις διπλα στο γιο μου που ειναι 2 χρονων επειδη θες να πας κοντρα στο νομο ή επειδη δεν υπαρχει ταμπελα να στο απαγορευει ή επειδη εισαι γενικα αλλεργικος στις απαγορευσεις τοτε εχουμε διαφορετικη αποψη για το τι ειναι σωστο και τι οχι.και επειδη εγω ουτε μπατσος ειμαι για να σου το απαγορευσω ουτε κανιβαλλος για να σε δειρω θα παρω το παιδι μου και θα φυγω απο το μαγαζι, οπως το χω κανει πολλες φορες.το να καθομαι σε ενα μαγαζι που εχει 100 ατομα απο τα οποια καπνιζουν οι 70 και να ρωταω ''συγγνωμη μηπως μπορειτε να το σβησετε γιατι εχω μικρο παιδι'' το θεωρω μεγαλη μαλακια εως γραφικοτητα οποτε ουτε αυτο που λεγαμε πριν δεν ισχυει στην πραξη.

---------- Προσθήκη στις 16:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:02 ----------

@suspiria

Μα δεν θα υπακούσω - και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

@konnak

Έχεις δίκαιο, απλά ένα μέρος του "πόσο σάπιοι σαν λαός είμαστε" είναι, εν μέρει, εκούσιο hype - και όχι πραγματικότητα. Αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει "καλό" στον δίπλα σου, στο φινάλε, δεν υπάρχει και σε 'σένα ;)

αρα δεν νοιαζεσαι για τον συναθρωπο σου εξαιτιας της αρνησης σου στο κρατος

Δημοσ.
...πιστευω στην εσωτερικη επανασταση και μονο αυτο

Εγώ πιστεύω στην μορταδέλα και στον Αη Γιάννη τον ερπυστριοφόρο, τι να κάνουμε τώρα; Τον πιτσιρίκο σου να το πηγαίνεις σε καμία έκθεση και ίσως σε κάποιο ωδείο, και όχι στην καφετέρια που επιδεικνύεις το κινητό σου :-)

Αααα και την ημέρα που τα συμφέροντα του κράτους - ταυτίζονται με το καλό του συνανθρώπου μου, ξύπνησες :-)

( Pardonne-moi για το επιθετικό των γραφομένων - αλλά η τελευταία σου προσθήκη είναι προσβλητική... )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...