Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Ε καλά πως δεν το σκέφτηκα ότι στα 14,15,16 σου κόβει να μην τ αρχίσεις

για αυτό υπάρχουν οι γονείς, για αυτό το γράφει πάνω στο πακέτο κτλπ κτλπ

Για το ότι δεν πρέπει οι άλλοι να τρώνε τον καπνό του στα μούτρα δεν είπα τ αντίθετο,προφανώς και συμφωνώ.

μα γκρίνιαζε για την "μαλακία τον νόμο" που δεν τον αφήνει να καπνίσει μέσα...

προφανώς τον συγκεκριμένο δεν τον ένοιαζε ο διπλανός του!

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Είπαμε, ένα κουσούρι κακό οι καπνίζοντες το έχουμε.

Εδω και μερικα χρονια το τσιγαρο θεωρειτε βαρια αρρωστια απο την ιατρικη κοινοτητα και οχι κουσουρι.

Νομιζω οτι οι περισσοτεροι καπνιστες πρεπει να ενημερωθουν λιγο παραπανω για την κατασταση τους πριν αρχισουν να ανυσηχουν για την πνευμονια.

Δημοσ.

oh crap...

δηλαδή θα πεθάνω;

ντάμιτ, άλλα μου έλεγαν όταν ήμουν μικρός.

Πέραν της πλάκας, το ξέρουμε, μην κολάμε στη λέξη.

Αλλά είπαμε, μην τρελαθούμε, επειδή είμαστε εθισμένοι στο τσιγάρο, να μη μας νοιάζει άμα θα κρυώσουμε...

Το κορυφαίο όλων είναι να πηγαίνεις σε γιατρό για εξέταση, και να σου λέει "κόψτο, γιατί θα σε κόψει"...την στιγμή που ανάβει ο ίδιος...

Δημοσ.

Το κορυφαίο όλων είναι να πηγαίνεις σε γιατρό για εξέταση, και να σου λέει "κόψτο, γιατί θα σε κόψει"...την στιγμή που ανάβει ο ίδιος...

μα ο γιατρος οπως και ο ιερεας και ο δασκαλος και ο καθηγητης θα σου πουνε το σωστο ασχετως τι κανουν αυτοι. ενηλικας εισαι οχι μικρο παιδακι που θα παραδειγματιστει..:shifty::shifty::shifty::shifty::shifty::shifty::shifty::shifty::shifty::shifty:

(οι δασκαλοι και οι καθηγητες απαγορευονται να καπνισουν εντος εκπαιδευτικου χωρου ανοιχτος/κλειστος προς αποφυγη φαινομενων παραδειγματισμου)

Δημοσ.

Ννννναι, όχι. Το practice what you preach ισχύει παντού. Οπότε όταν κάποιος μου λέει "μην καπνίζεις γιατί θα πεθάνεις" ενώ καπνίζει, όταν μου λέει "ου μοιχεύσεις" και πηδιέται με καντηλανάφτες, όταν μου λέει "μη κάνεις ποτέ αυτό" ενώ το κάνει, τον γράφω στα παπάρια μου. Όχι με την έννοια "απορρίπτω αυτό που λέει", γράφω τον ίδιο στα παπάρια μου. Άλλο η συμβουλή και άλλο η ενημέρωση, πιο μάγκας θα ήταν ο παραπάνω ντόκτορ αν έλεγε "αν δε το κόψεις, θα πεθάνεις", απλά δεδομένα δηλαδής, παρά συμβουλές που μου κάνει σαφές πως δεν παίρνει σοβαρά ο ίδιος αλλά περιμένει εμένα να ακολουθήσω.

Δημοσ.
oh crap...

Είναι αυτο που λένε οι γιατροί "do as I say, not as I do" το οποίο έχει μια βάση. Μπορεί ο καπνιστής γιατρός (όπως και ο παχύς διαιτολόγος) να είναι κακό marketing απο μόνος του αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κολάνε σε κάτι τέτοια.

μα ο γιατρος οπως και ο ιερεας και ο δασκαλος και ο καθηγητης θα σου πουνε το σωστο ασχετως τι κανουν αυτοι. ενηλικας εισαι οχι μικρο παιδακι που θα παραδειγματιστει.

Στην ενηλικίωση δεν γίνεται αυτόματα συνειδητοποιημένος ο άνθρωπος. Όσο στόκος είναι μικρός, το ίδιο θα συνεχίζει να είναι και μετά. Στην σημερινή εποχή ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί και να ενημερωθεί πολύ εύκολα και γρήγορα ώστε να αποκτήσει τη σχετική κρίση για το τί είναι σωστό και τί όχι. Δεν είναι "φυλακισμένος" σε ένα χωριό όπως παλιότερα και σε κλειστές κοινωνίες. Υπάρχει το Internet, μπορεί να διαβάσει, να ταξιδέψει παντού και να αποκτήσει εμπειρίες, να συναναστραφεί με άλλους πολιτισμούς κτλ. Αλίμονο σε αυτούς που χρειάζονται τον γιατρό να τους πει να κόψουν το τσιγάρο λέγοντάς τους οτι τους κάνει κακό -> μία αλήθεια τύπου de la Palisse.

Δημοσ.

Οι χρήστες Radiatedsoul, johncal και FarCry στερούνται της δυνατότητας αξιολόγησης post λόγω κατάχρησης της δυνατότητας.

Δημοσ.

Για το τα θελε και τα παθε εννοείται ότι διαφωνώ,δεν είναι υπεύθυνος που σε ηλικία 15 ετών του πουλούσε ναρκωτικά το κράτος απο τα περίπτερα.

Εχεις ενα point εδω, αλλα η αληθεια ειναι οτι οταν ο Ελληνας ψαχνει να βρει δικαιολογια θα την βρει.

Επισης τα ναρκωτικα δε στα πουλαει το κρατος, αλλα ο περιπτερας παραβιαζοντας τους νομους του κρατους. Γιατι δεν καταγγελει τον περιπτερα ο πατερας του ανηλικου λοιπον? Με τη λογικη σου ο πατερας φταιει . Το κρατος εχει μεριμνησει και εχει βαλει νομους, οι οποιοι δεν εφαρμοζονται απο τους ΠΟΛΙΤΕΣ.

Θα μου πεις οτι αν ηθελε το κρατος να το σταματησει αυτο θα το ειχε κανει. Μπα για 2 λογους!

Α. Βλεπε εφηβους που εχουν την ταση να πανε προς τα ναρκωτικα. Θα πανε κι ας ειναι αρκετα αυστηρο το κρατος σε αυτο το θεμα (σε αντιθεση με τα τσιγαρα). Απλα ισως να μην ηταν τοσο διαδεδομενο το τσιγαρο στις μικρες ηλικιες. Ισως...

Β. Δε γινεται να στησει απο ενα αστυνομικο εξω απο καθε περιπτερο και σουπερ μαρκετ για να ελεγχει. Και επισης δεν βοηθανε οι πολιτες σε αυτο το θεμα κι ουτε προκειται. Αρα ο περιπτερας θα δινει επ'αοριστον ναρκωτικα στο παιδι, ο πατερας του παιδιου επ'αοριστον θα κανει τα στραβα ματια για τον περιπτερα που πουλαει ναρκωτικα στο παιδι του κλπ κλπ κλπ.

Αλλα σιγουρα δε φταιει το κρατος για καθε 15χρονο που προσπαθει να καλυψει την αναγκη του για αυτοεπιβεβαιωση με τροπους που ΓΝΩΡΙΖΕΙ οτι του κανουν κακο. Υποψιν οτι αυτο το 15χρονο και να μη μπορουσε να παρει τσιγαρα στα 15, συγκεντρωνει αρκετες πιθανοτητες να το αρχισει στα 18.

Η ποινικοποιηση ναρκωτικων/τσιγαρου ειναι τεραστια συζητηση, οχι μονο στην Ελλαδα, και υπαρχουν σοβαρες αμφιβολιες αν ειναι τοσο αποτελεσματικη οσο φανταζονται πολλοι, ειδικα στις νεοτερες ηλικιες. Η αν τελικα δουλευει αντιστροφα...

Δημοσ.
ρε μην ανυσηχειτε για την πνευμονια υπαρχει εμβολιο :P:p

σε λιγο οπως το παω θα γινω και γιατρος :-D:-D :P

Ειδικά μετά από αυτό, αμφιβάλλω.

Δημοσ.

Η ποινικοποιηση ναρκωτικων/τσιγαρου ειναι τεραστια συζητηση, οχι μονο στην Ελλαδα, και υπαρχουν σοβαρες αμφιβολιες αν ειναι τοσο αποτελεσματικη οσο φανταζονται πολλοι, ειδικα στις νεοτερες ηλικιες. Η αν τελικα δουλευει αντιστροφα...

Όπως τεράστια είναι και η αποποινικοποίηση... :P

Αν και το κατά πόσο μια τέτοια τακτική θα βοηθούσε, ελέγχεται.

Δημοσ.
Η photo τα λέει όλα πιστεύω. :P

3b266afaa4a6b2bb959124be356d55f4.jpg

Μακάρι να ήταν τόσο γρήγορο το τσιγάρο.Δε θα χρειαζόταν να έχει ανοίξει αυτό το τοπικ τώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...