Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
«Καπνός» έγιναν τα μέτρα για το καθώς οι καταγγελίες ήταν μόνο 2.479. Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έχει αναθέσει σε υπηρεσιακούς παράγοντες την αξιολόγηση των μέτρων.

Αναρωτιέμαι πόσες από αυτές θα έγιναν λόγο κακίας και ρουφιανιάς χωρίς να ενοχλήθηκαν πραγματικά τα "θύματα".

Το μέτρο και σε χώρες του εξωτερικού έχει γίνει <<καπνός>>. Με τον σύγχρονο εξαερισμό που έχουν όλα τα καταστήματα πλέον και ότι αρκετά έχουν διαχωρίσει καπνιστές με μη, αντικειμενικά δεν έχει λόγο ύπαρξης ο νόμος. Ο μόνος που μπορεί να σε ενοχλήσει είναι οι φίλοι σου που κάθεστε στο ίδιο τραπέζι. Το θέμα είναι ότι θα σε ενοχλούν όπου και αν βρίσκεστε όχι μόνο σε μια καφετέρια.

Οι γκρινιάρηδες και οι μυγιάγγιχτοι δεν πρόκειται να αλλάξουν :P

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Αναρωτιέμαι πόσες από αυτές θα έγιναν λόγο κακίας και ρουφιανιάς χωρίς να ενοχλήθηκαν πραγματικά τα "θύματα".

Μονο στην Ελλαδα υπαρχει η λογικη το οτι οποιος καταγγελει καποιον ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ειναι ρουφιανος. Και εις ανωτερα. Γιαυτο ποτε δε θα παμε μπροστα, με τετοια μυαλα (συν πολλα κακα ακομα που κουβαλαμε ως εθνος φυσικα).

Το μέτρο και σε χώρες του εξωτερικού έχει γίνει <<καπνός>>. Με τον σύγχρονο εξαερισμό που έχουν όλα τα καταστήματα πλέον και ότι αρκετά έχουν διαχωρίσει καπνιστές με μη, αντικειμενικά δεν έχει λόγο ύπαρξης ο νόμος. Ο μόνος που μπορεί να σε ενοχλήσει είναι οι φίλοι σου που κάθεστε στο ίδιο τραπέζι. Το θέμα είναι ότι θα σε ενοχλούν όπου και αν βρίσκεστε όχι μόνο σε μια καφετέρια.

Φαντασου ε. Οτι εκει κανουν μονοι τους, εμεις δε το κανουμε ουτε με νομους. Κι οποιος προσπαθει να το καταγγειλει αυτο, ειναι και ρουφιανος κι απο πανω.

Γκρινιαρης και μυγιαγγιχτος που με ενοχλει η βρωμα ? Εσυ οταν εισαι στο αμαξι και εχεις μπροστα ενα φορτηγο που βγαζει απειρη μποχα απο καυσαεριο, ανοιγεις να παρεις τζουρες? :X

Δημοσ.

Πάντως για να παρηγορηθείτε λίγο, τώρα που ήμουν στη Γερμανία, σε κάποια εστιατόρια/μπυραρίες καπνίζαμε μέσα αν ζητούσαμε τασάκι. Υπήρχαν βέβαια και τα μικρά κουτούκια με κάτι ταμπέλες ΝΑ απ' έξω που σε προειδοποιούσαν πως έμπαινες σε καπνιστήριο λες και ήταν ναρκοπέδιο, αλλά και στα μεγάλα, μόνο κάποια από αυτά τηρούσαν το νόμο.

Στη Γερμανία.

Δημοσ.
Πάντως για να παρηγορηθείτε λίγο, τώρα που ήμουν στη Γερμανία, σε κάποια εστιατόρια/μπυραρίες καπνίζαμε μέσα αν ζητούσαμε τασάκι. Υπήρχαν βέβαια και τα μικρά κουτούκια με κάτι ταμπέλες ΝΑ απ' έξω που σε προειδοποιούσαν πως έμπαινες σε καπνιστήριο λες και ήταν ναρκοπέδιο, αλλά και στα μεγάλα, μόνο κάποια από αυτά τηρούσαν το νόμο.

Στη Γερμανία.

Αμφιβάλλω αν τα μαγαζιά που αναφέρεις έχουν τον ίδιο ανεπαρκή εξαερισμό με τα ελληνικά που με που μπαίνεις έχουν "ΣΥΝΝΕΦΟ-ΚΑΠΝΟΥ-ΑΛΑ-ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ-ΤΑΙΝΙΑ".

Δημοσ.

Φίλε μου φαίνεται ότι ζεις σε μια εικονική πραγματικότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μονο στην Ελλαδα υπαρχει η λογικη το οτι οποιος καταγγελει καποιον ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ειναι ρουφιανος. Και εις ανωτερα. Γιαυτο ποτε δε θα παμε μπροστα, με τετοια μυαλα (συν πολλα κακα ακομα που κουβαλαμε ως εθνος φυσικα).

Δεν είπα πως είναι ρουφιάνος κάποιος που όντως έχει πρόβλημα και είναι υπέρ της νοοτροπίας του ο νόμος. Είπα γι' αυτούς που πιθανώς το κάνανε επειδή δεν γουστάρανε προσωπικά τον τάδε τύπο ή οι διπλανοί μαγαζάτορες για λόγους ανταγωνισμού. Ξέχασες και αυτό που κουβαλάμε ως έθνος :-D

Φαντασου ε. Οτι εκει κανουν μονοι τους, εμεις δε το κανουμε ουτε με νομους. Κι οποιος προσπαθει να το καταγγειλει αυτο, ειναι και ρουφιανος κι απο πανω.

Δεν το κάνουν μόνο στο εξωτερικό.. και στην Ελλάδα πλέον τα περισσότερα καταστήματα που βλέπω έχουν ήδη διαχωρίσει καπνιστές και μη. Όσα μαγαζιά δεν το τηρούν φυσικά και μπορείς να κάνεις καταγγελία όπως και να μην πατήσεις ξανά το πόδι σου, δεν είπα ότι θα είσαι "ρουφιάνος".

Είμαι ΥΠΕΡ του διαχωρισμού καθώς και να υπάρχει καλός εξαερισμός, ΟΧΙ της πλήρης απαγόρευσης ή άλλων αυστηρότερων μέτρων.. που στην τελική ποτέ δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Γκρινιαρης και μυγιαγγιχτος που με ενοχλει η βρωμα ? Εσυ οταν εισαι στο αμαξι και εχεις μπροστα ενα φορτηγο που βγαζει απειρη μποχα απο καυσαεριο, ανοιγεις να παρεις τζουρες? :X

Δεν μπορώ να συγκρίνω το καυσαέριο με τον καπνό.. Θεωρώ το παράδειγμά σου ατυχές.

Επεξ/σία από johnkal
Δημοσ.

Δεν μπορώ να συγκρίνω το καυσαέριο με τον καπνό..

Προφανως. Αφου εισαι καπνιστης :X Εμενα με ρωτησες ομως τι με ενοχλει παραπανω ή αν με ενοχλουν σχεδον το ιδιο?

Αμα πας να δουλεψεις μεσα σε συνεργειο θα το συνηθησεις και το καυσαεριο και θα λες τους υπολοιπους μυγιαγγιχτους επειδη δυσαρεστουνται απο αυτο. Αμα πας σκουπιδιαρης θα λες μυγιαγγιχτους τους αλλους επειδη τους ενοχλει η μποχα. Και παει λεγοντας. Ο καθεις με τις συνηθειες που αποκτα.

Κι αφου δε σε πειθει το καυσαεριο ως αποψη, και ο καπνος νομιζεις οτι ειναι λιγοτερο ενοχλητικος παρε ενα παραδειγμα με καπνο (λιγοτερο τοξικο απτου τσιγαρου κιολας):

Αμα ο παπους σε ενα χωραφι (αν πας στην εξοχη) βαλει φωτια να καψει τα ξερα χορτα και σε φλομωσει τοτε θελω να μου πεις αν δυσαρεστεισαι η οχι. Και να θες να πας να κοιμηθεις και να βρωμας εσυ, τα μαλλια σου και τα ρουχα σου με την καπνα του αλλου. Αν αυτο το χαρμανι καπνου σε ακολουθει οπου πας και οπου κινεισαι 365 μερες το χρονο, τοτε ξαναελα να μου πεις αν εισαι εσυ ο μυγιαγγιχτος ή αν ειναι ενοχλητικος ο καπνος.

Δημοσ.

Αν έρθει κάποιος Αγγλία ας ανάψει τσιγάρο σε κλειστό δημόσιο χώρο :devil:

Θα ήθελα πρώτα να ενημερώσει για να βάλω το βίντεο των συνεπειών στο youTube.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση κάποιος που καπνίζει να καταλάβει πραγματικά πόσο ενοχλεί τον άλλο που δεν.

Σε μαγαζί στη θεσσαλονίκη,ένας καπνιστής διαμαρτυρόταν επειδή το δάγκωνε στον εξωτερικό χώρο για να κάνει τσιγάρο κι έκατσε εκεί με τον μη καπνιστή φίλο του,και έλεγε

"Θα πάθω εγώ πνευμονία επειδή βγάζουν μαλακίες νόμους κ δε μπορούμε μέσα;"

Protip : Ανησυχούσε για την πνευμονία

Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος...

Δημοσ.
Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση κάποιος που καπνίζει να καταλάβει πραγματικά πόσο ενοχλεί τον άλλο που δεν.

Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Ξέρω πολλούς καπνιστές που ενοχλούνται πολύ απο το ντουμάνι και χαίρονται ιδιαιτέρως με το μέτρο.

Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος...

Η βλακεία δεν έχει όριο και εξελίσσεται συνεχώς.

Δημοσ.
Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι. Ξέρω πολλούς καπνιστές που ενοχλούνται πολύ απο το ντουμάνι και χαίρονται ιδιαιτέρως με το μέτρο.

Μία από αυτούς τους καπνιστές είμαι και εγώ( το έχω ελαττώσει βέβαια τόσο που μάλλον υπάγομαι στην κατηγορία των " κοινωνικών καπνιστών"). Ακόμα και το τσιγάρο μου με ενοχλεί ( λόγω της περιβόητης αλλεργικής ρινίτιδας για την οποία έχω γκρινίαξει σε άλλο topic :P). Tην αλλεργική ρινίτιδα την τσίμπησα στα internet cafe που δούλευα με τα ντουμάνια και τον κακό κλιματισμό. Απορώ οι φίλες μου που δεν καπνίζουν πώς με ανέχονταν :lol::lol:

Δημοσ.
Μία από αυτούς τους καπνιστές είμαι κι εγω.. Απορώ οι φίλες μου που δεν καπνίζουν πώς με ανέχονταν :lol::lol:

σε παρατησαν δηλαδη τελικα?:P

Μία από αυτούς τους καπνιστές είμαι κι εγω..

αααρα σε παρατησαν..:-D

εγω οπου εχω παει τα μετρα τα τηρουν.οσες καφετερεις-μπαρακια εχουν δηλωσει μη καπνιστων,δεν καπνιζουν.οπως και σε απλα μαγαζια,σουβλατζιδικα,κρεπερι και κτλ:P

εμενα αυτο που με "ενοχλει" ειναι οτι ενω μια καφετερεια επιτρεπει το καπνισμα και το ξερουν οι πελατες,να ερχεται ο χy και να μου κανει παραπονα οτι τους πειραζει ο καπνος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...