Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ειλικρινά δε νομίζω να ζοριστείς να βρείς μαγαζιά που επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα.Ξέρω ένα μάτσο. Απεναντίας τα μή-καπνιζόντων είναι δακτυλομετρούμενα έως ανύπαρκτα.

Τι να πω, ίσως να έχεις και δίκιο.

Πιθανότατα να μην έχω ψάξει και πολύ μιας κι έχω επιλέξει λίγο ή πολύ τα μαγαζιά που πηγαίνω και στα περισσότερα από αυτά πλέον απαγορεύεται το κάπνισμα.

Το θέμα είναι όμως να είναι και μαγαζιά που να είναι και στο στιλ σου, να βρίσκεσαι εκεί και να περνάς καλά με τον ανάλογο κόσμο, την ανάλογη μουσική και την ανάλογο χώρο (το ότι θα νιώθεις καλά με την εκάστοτε παρέα σου, είναι δεδομένο!).

Κι αν υποθέσουμε ότι τα περισσότερα μαγαζιά είναι αυτά που αποκαλώ εγώ ''τρεντάδικα'', τότε οι επιλογές μου είναι πολύ περιορισμένες μιας και δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους χώροι και οι άνθρωποι που συχνάζουν εκεί.

Αυτό είναι το πρόβλημα!... Αλλά πού θα πάει... Καιρός να ανακαλύψω νέα μέρη!...:rolleyes:

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

παω σημερα σε ενα μεγαλο φαστφουνταδικο πανω στην αγ δημητριου (με ωραιο Pita club) και ρωταω επιτρεπεται το καπνισμα?και αυτος με ενα ενοχο βλεμμα λεει ναι ναι μπορεις να καπνισεις (σαν να σου λεει οτι απαγορευεται κανονικα αλλα κανεις δεν το τηρει αρα) και μου φερανε και το τασακι και καπνισα σαν κυριος/

Δημοσ.
παω σημερα σε ενα μεγαλο φαστφουνταδικο πανω στην αγ δημητριου (με ωραιο Pita club) και ρωταω επιτρεπεται το καπνισμα?και αυτος με ενα ενοχο βλεμμα λεει ναι ναι μπορεις να καπνισεις (σαν να σου λεει οτι απαγορευεται κανονικα αλλα κανεις δεν το τηρει αρα) και μου φερανε και το τασακι και καπνισα σαν κυριος/

Tώρα περιμένεις μπράβο ας πούμε; Αφού γνωρίζεις ότι δεν επιτρέπεται, μια και τα εν λόγω φαστφουντάδικα είναι εξ ορισμού πάνω από 70 τετραγωνικά, γιατί ρωτάς; Γιατί δεν λειτουργείς όπως θα πρεπε, να φας δηλαδή και να πας να κάνεις το τσιγάρο σου έξω; Και το λες κιόλας, λες και είσαι περήφανος. Μετά είναι να μη μας έχουν μανιάτικο οι αντικαπνιστές; Για όνομα δηλαδή...

Δημοσ.
Tώρα περιμένεις μπράβο ας πούμε; Αφού γνωρίζεις ότι δεν επιτρέπεται, μια και τα εν λόγω φαστφουντάδικα είναι εξ ορισμού πάνω από 70 τετραγωνικά, γιατί ρωτάς; Γιατί δεν λειτουργείς όπως θα πρεπε, να φας δηλαδή και να πας να κάνεις το τσιγάρο σου έξω; Και το λες κιόλας, λες και είσαι περήφανος. Μετά είναι να μη μας έχουν μανιάτικο οι αντικαπνιστές; Για όνομα δηλαδή...

Βασικα δεν το εννοουσα ετσι.εγω ρωτησα πολυ ευγενικα αν επιτρεπεται.δεν ειχε και κοσμο.αφου μου επετρεωαν βλακας ειμαι να μην κανω το τσιγαρακι μου μες στη ζεστουλς.το παν ειναι ο τροπος.εγω γουσταρω να βρω μαγαζι που θα απαγορευεται το καπνισμα,να τεσταρω και τον εαυτό μου.

Δημοσ.
Βασικα δεν το εννοουσα ετσι.εγω ρωτησα πολυ ευγενικα αν επιτρεπεται.δεν ειχε και κοσμο.αφου μου επετρεωαν βλακας ειμαι να μην κανω το τσιγαρακι μου μες στη ζεστουλς.το παν ειναι ο τροπος.εγω γουσταρω να βρω μαγαζι που θα απαγορευεται το καπνισμα,να τεσταρω και τον εαυτό μου.

Πρώτον, το αν ρώτησες ευγενικά ή όχι δεν έχει να κάνει με το ότι, εφόσον γνωρίζεις τη νομοθεσία σχετικά με τους χώρους, είναι αυτονόητο το ότι δεν επιτρέπεται. Με το να ρωτήσεις, φέρνεις αυτόματα τον εστιάτορα σε δύσκολη θέση. Το ότι στο επέτρεψαν δεν λέει τίποτα απολύτως, γιατί εάν κάποια στιγμή αρχίσουν όντως να πέφτουν έλεγχοι το πρόστιμο θα το τρως κι εσύ, ότι και να σου είπε ο υπεύθυνος. Για το τελευταίο, τι να πω... Γιατί δεν τέσταρες τον εαυτό σου στο φαστφουντάδικο αφού δεν ήσουν - λέμε τώρα - σίγουρος αν απαγορεύεται; Άμα θες να τεστάρεις, κόψτο τελείως. Αλλά μ' αυτήν την νοοτροπία σου, επιμένω ότι δίνεις δίκιο σε όλους τους μη καπνιστές.

Δημοσ.
[...] Με το να ρωτήσεις, φέρνεις αυτόματα τον εστιάτορα σε δύσκολη θέση [...]

Συγνώμη αλλά γιατί να έρθει σε δύσκολη θέση; Ρωτάω επειδή το συνηθίζω κι εγώ (τις λιγοστές φορές που βγαίνω) να κάνω αυτήν την ερώτηση. Δε γνωρίζω πόσα τετραγωνικά είναι το μαγαζί, πόσα τετραγωνικά υποτίθεται πως είναι το μαγαζί, αν δόθηκαν τελικά άδειες για «καπνιστήρια». Εγώ απλά θέλω να μάθω αν επιτρέπεται το κάπνισμα στον χώρο που σκέφτομαι να κάτσω.

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά γιατί να έρθει σε δύσκολη θέση; Ρωτάω επειδή το συνηθίζω κι εγώ (τις λιγοστές φορές που βγαίνω) να κάνω αυτήν την ερώτηση. Δε γνωρίζω πόσα τετραγωνικά είναι το μαγαζί, πόσα τετραγωνικά υποτίθεται πως είναι το μαγαζί, αν δόθηκαν τελικά άδειες για «καπνιστήρια». Εγώ απλά θέλω να μάθω αν επιτρέπεται το κάπνισμα στον χώρο που σκέφτομαι να κάτσω.

Πρώτον, σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη αλυσίδα φαστφουντάδικων - στην οποία και αναφέρθηκα εγώ - νομίζω ότι είναι σαφές το αν ξεπερνούν τα 70 τετραγωνικά ή όχι. Ακόμα κι εγώ μπορώ να το καταλάβω, που ποτέ δεν ήμουν καλή στις θετικές επιστήμες. Κι από τη στιγμή που μιλούσαμε για τόσο μεγάλο χώρο που δεν ήταν διαχωρισμένος, είναι αυτονόητο το ότι απαγορεύεται(εξ ου και η "δύσκολη θέση"). Και δεύτερον, ο συγκεκριμένος ανέφερε ότι ο εστιάτορας του είπε "ναι" με ένοχο ύφος κτλ, που σημαίνει ότι ήξερε πολύ καλά πως απαγορεύεται, αλλά ρώτησε απλά για να πει ότι ρώτησα και να καπνίσει σαν κύριος, όπως είπε, στη ζεστούλα του.

Αυτό που κάνεις εσύ είναι απολύτως φυσιολογικό, όταν μιλάμε για χώρους σχετικά μικρούς, όπως καφετέριες, στους οποίους δεν μπορείς να υπολογίσεις τετραγωνικά, οπότε ρωτάς τι επέλεξε να το κάνει ο ιδιοκτήτης. Δεν έκρινα γενικά το να ρωτάς, ίσα ίσα, αυτό δείχνει ενδιαφέρον και σωστή συμπεριφορά. Έκρινα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του censored, με βάση αυτά που ανέφερε.

Δημοσ.
Πρώτον, σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη αλυσίδα φαστφουντάδικων - στην οποία και αναφέρθηκα εγώ - νομίζω ότι είναι σαφές το αν ξεπερνούν τα 70 τετραγωνικά ή όχι. Ακόμα κι εγώ μπορώ να το καταλάβω, που ποτέ δεν ήμουν καλή στις θετικές επιστήμες. Κι από τη στιγμή που μιλούσαμε για τόσο μεγάλο χώρο που δεν ήταν διαχωρισμένος, είναι αυτονόητο το ότι απαγορεύεται(εξ ου και η "δύσκολη θέση"). Και δεύτερον, ο συγκεκριμένος ανέφερε ότι ο εστιάτορας του είπε "ναι" με ένοχο ύφος κτλ, που σημαίνει ότι ήξερε πολύ καλά πως απαγορεύεται, αλλά ρώτησε απλά για να πει ότι ρώτησα και να καπνίσει σαν κύριος, όπως είπε, στη ζεστούλα του.

Αυτό που κάνεις εσύ είναι απολύτως φυσιολογικό, όταν μιλάμε για χώρους σχετικά μικρούς, όπως καφετέριες, στους οποίους δεν μπορείς να υπολογίσεις τετραγωνικά, οπότε ρωτάς τι επέλεξε να το κάνει ο ιδιοκτήτης. Δεν έκρινα γενικά το να ρωτάς, ίσα ίσα, αυτό δείχνει ενδιαφέρον και σωστή συμπεριφορά. Έκρινα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του censored, με βάση αυτά που ανέφερε.

Ας προσθεσω κατι ακομη.λεγοντας μεγαλο φαστφουνταδικο δεν εννοουσα σαν χωρο αλλα γνωστο σαν ονομα..αρα λαθος διατυπωση και πολυ σωστα εκανες που μου τα εχωσες./

δηλωνω εμπειρος στο να κρινω ποσα τετραγωνικα ειναι πανω κατω.

απλα να πω οτι εγω πιστευω οτι η συμπεριφορα μου ηταν σωστη.ρωτησα ευγενικα (και οχι απλα για να ρωτησω) ειδα οτι δεν υπηρχε κοσμος,παρα μονο δυο ατομα και κατσαμε πιο απομακρα.τωρα για την ζεστουλα και το κυριος,με το αλλοκοτο κρυο που εχει αυτη την περιοδο προτιμω να καπνισω μεσα εφοσον μου το επιτρεπουν παρα να με φαει το κρυο.ουτε μαγκακι πηγα να το παιξω ουτε τιποτα.δεν λεω οτι η συμπεριφορα μου ηταν αψογη γιατι οντως αν γνωριζεις τον νομο δεν κανεις καν τον κοπο να ρωτησεις.αλλα οταν σου λενε το ναι ειναι δυσκολο να αντισταθεις στον πειρασμο.i feel guilty for enjoynig that pleasure.

να σαι σιγουρη οταν θα παω σε μαγαζι μη καπνιζοντων θα μαι το υποδειγμα νομοταγη πολιτη.και θα φαω και ολο το κρυο στην μουρη/

Δημοσ.
Ας προσθεσω κατι ακομη.λεγοντας μεγαλο φαστφουνταδικο δεν εννοουσα σαν χωρο αλλα γνωστο σαν ονομα..αρα λαθος διατυπωση και πολυ σωστα εκανες που μου τα εχωσες./

δηλωνω εμπειρος στο να κρινω ποσα τετραγωνικα ειναι πανω κατω.

απλα να πω οτι εγω πιστευω οτι η συμπεριφορα μου ηταν σωστη.ρωτησα ευγενικα (και οχι απλα για να ρωτησω) ειδα οτι δεν υπηρχε κοσμος,παρα μονο δυο ατομα και κατσαμε πιο απομακρα.τωρα για την ζεστουλα και το κυριος,με το αλλοκοτο κρυο που εχει αυτη την περιοδο προτιμω να καπνισω μεσα εφοσον μου το επιτρεπουν παρα να με φαει το κρυο.ουτε μαγκακι πηγα να το παιξω ουτε τιποτα.δεν λεω οτι η συμπεριφορα μου ηταν αψογη γιατι οντως αν γνωριζεις τον νομο δεν κανεις καν τον κοπο να ρωτησεις.αλλα οταν σου λενε το ναι ειναι δυσκολο να αντισταθεις στον πειρασμο.i feel guilty for enjoynig that pleasure.

να σαι σιγουρη οταν θα παω σε μαγαζι μη καπνιζοντων θα μαι το υποδειγμα νομοταγη πολιτη.και θα φαω και ολο το κρυο στην μουρη/

Δεν έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο είναι. Αν εννοείς αυτό που κατάλαβα ότι εννοείς με βάση το Pita Club, είναι πάνω από 70 τ.μ. Δεν αρνούμαι το γεγονός ότι ρώτησες ευγενικά. Εγώ εκείνο που λέω είναι ότι δεν θα έπρεπε να ρωτήσεις καν, γιατί, πρώτον, ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους πελάτες του οπότε, από τη στιγμή που ρώτησες αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, θα σου έλεγε ναι και δεύτερον, γιατί, εφόσον κάποια στιγμή συσταθεί ελεγκτικός μηχανισμός, θα πληρώσεις κι εσύ πρόστιμο, ότι και να σου έχει πει ο ιδιόκτητης. Δεν τους ενδιαφέρει το αν ρώτησες ή όχι, αλλά το αν τηρείς το νόμο.

Όσο για το ότι δεν είχε κόσμο... Είναι αντίστοιχο του να είσαι 4 τη νύχτα στο δρόμο και να περνάς με κόκκινο, ελέγχωντας αν περνάει αυτοκίνητο. Δεν παύεις να είσαι παράνομος, that's all. Άμα σε δει τροχονόμος, την κλήση θα τη φας, ακόμα κι αν το κοντινότερο αμάξι περνάει από 100 χλμ μακριά. :-)

Δημοσ.

συγνώμη που πετάγομαι ωσάν την τσαπού, αλλά τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

γιατί πρώτον ο ιδιοκτήτης αν θέλει να είναι νόμιμος δε θα κολήσει να πει "απαγορεύεται" (αν κολάει μετά θα έχει πρόβλημα να το πει), δεύτερον έχει συσταθεί και (υπο)λειτουργεί και ρίχνει και πρόστιμα.

Το λάθος είναι καθαρά του μαγαζάτορα. Γιατί αν αρχίσει αυτό το τροπάριο, μετά όντως θα δυσαρεστήσει πελάτες. Γιατί τη μια τους άφησε, την άλλη όχι.

Σαφέστατα και οι δυο θα πλήρωναν το μερίδιο τους σε περίπτωση που γινόταν έλεγχος. Το γεγονός όμως ότι ρώτησε δε σημαίνει ότι φταίει. Ένας μαγαζάτορας πρέπει, αν θέλει τελικά να είναι νόμιμος, να έχει το σθένος να πει "όχι".

Πάντως εδώ στα νότια ο νόμος έχει πάει περίπατο, όχι στα μεγάλα μαγαζιά, αλλά στα μικρά, που ακόμη δεν έχουν πάρει άδεια καπνιζόντων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα τον ξεχασαμε το νομο και τα προστιμα

Οπου κι αν πας ολοι καπνιζουν ακομα και εκει που εχει ταμπελες οτι απαγορευεται και δεν τους λεει κανεις τιποτα

Ηδη αρχισα τις καταγγελιες

Ας το κανουμε ολοι

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ακομα μια φορα

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.
Τελικα τον ξεχασαμε το νομο και τα προστιμα

Οπου κι αν πας ολοι καπνιζουν ακομα και εκει που εχει ταμπελες οτι απαγορευεται και δεν τους λεει κανεις τιποτα

Ηδη αρχισα τις καταγγελιες

Ας το κανουμε ολοι

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ακομα μια φορα

Που παίρνεις για καταγγελία;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...