Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλα βγαζεις που βγαζεις τα απωθημενα σου (και καλα κανεις στη συγκεκριμενη περιπτωση), αλλα δεν του απαντας ξεκαθαρα, οτι ακομη και με μπετον 50εκ πλατους για πυρηνικη απειλη να κλεισει την πρασια για το νομο παλι πρασια θα παραμεινει, και ναι μεν θα ειναι παρανομος ως προς την πολεοδομια, αλλα για τον καπνιστικο νομο θα συνεχισουν να μετρανε μονο τα 46,91τμ. :-). Αρα αποφασιζεις τι θα το κανεις και το καταθετεις στο δημαρχειο σου (αν θυμαμαι καλα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πρασιά όπως λέμε προκήπιο που εστί υποχρεωτικά ακάλυπτος χώρος ή πρασιά όπως λέμε "κλείνω το χώρο με τζαμαρία, τον στεγάζω με τέντες ή στέγη, τοποθετώ τραπεζοκαρέκλια, φωτιστικά, τηλεόραση, κλιματισμό και ηχεία και στις μπάλες μου η πολεοδομία και οι νόμοι γιατί έτσι γουστάρω να ούμε";

Δεν θέλω να πω κάτι άλλο γιατί εκτός από αντικαπνιστής είμαι και αρχ. μηχανικός και η αισθητική αλλά και η νοημοσύνη μου δέχεται απανωτά χτυπήματα καθημερινά σε αυτή τη χώρα. Κάντε ότι γουστάρετε, κάψτε τα όλα!

Εσύ, πάντως, απλά επιλέγεις αν ο χώρος είναι καπνιζόντων ή μη αφού είσαι κάτω από 70 μ2

Πρασια ανοιχτη με τεντα απο πανου.Επισης στα σχεδια της πολεοδομιας ο χωρος αυτος ειναι δηλωμενος σαν πρασια για τραπεζοκαθισματα απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη.Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο...

Κι εγω αντικαπνιστης ειμαι πλεον,απλα ρωταω για να ξερω πως πρεπει να πραξω κ πως οχι.

Πάντως η διαφορά σε σχέση με τον Ιούλιο στην Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, είναι τεράστια.

Πραγματικά, μόλις έβγαλε λίγη ψύχρα, ξεχάστηκαν κανονικά και ο νόμος και οι ταμπέλες και τα πάντα. Εκεί που δεν έβλεπες κανέναν να καπνίζει μέσα, οι ιδιοκτήτες να στο απαγορεύουν αυστηρά και έλεγες μπράβο μας, τελικά έχουμε ένα επίπεδο φαίνεται, ξαφνικά κάναμε μια στροφή 180 μοιρών και ξεχάστηκαν τα πάντα.

Πλέον προσωπικά δεν έχω βρει μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που να απαγορεύεται το κάπνισμα. Όλοι σχεδόν στην παρέα μου καπνίζουν αλλά (ακόμα και από περιέργεια και μόνο) πάντα ρωτάνε όταν μπαίνουμε σε ένα μαγαζί αν επιτρέπεται το κάπνισμα και φυσικά πάντα η απάντηση είναι όχι απλώς θετική αλλά του στυλ "μα φυσικά ρε παιδιά, τι λέτε τώρα, κάντε δουλειά σας!!" λες και ρώτησαν κάτι τρελό.

Εκεί που τον Ιούλιο υποστήριζα τους καπνιστές γιατί ορισμένοι αντικαπνιστές συμπεριφέρονταν πολύ προκλητικά και ήταν σαν να έπαιρναν το αίμα τους πίσω για δεκαετιές ταλαιπωρίας, ξαφνικά πιάνω τον εαυτό μου να συμμαχεί με τους αντικαπνιστές γιατί αυτό που έγινε/γίνεται είναι όντως κοροιδία.

Είναι απίστευτο πως σε αυτή την χώρα δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα, δεν πρέπει να ελπίζουμε καν σε τίποτα.

Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαστε απλά εμείς κάφροι, πιστεύω πως πάνω απ'όλα η πολιτεία πρέπει να επιβάλλειι το νόμο καινα δείξει ότι σέβεται τους πολίτες. Όταν ο πολίτης βλέπει ότι τα πάντα είναι γειωμένα από το ίδιο το κράτος και δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός ή τιμωρεία για τους παραβάτες, τί να κάνει;

Ουσιαστικά τον τύπο που είναι νομοταγής τιμωρεί έτσι το κράτος.

Αναφέρθηκε παραπάνω το παράδειγμα για τον ιδιοκτήτη νετ-καφέ που τηρεί το νόμο και πάει για κλείσιμο, και για τον δεύτερο που αδιαφορεί και όχι απλά συνεχίζει να δουλεύει αλλά κλέβει και την πελατεία του διπλανού. Ποιός φταίει τώρα, το κράτος ή οι πολίτες;

Ας πούμε ότι είμαι καπνιστής και δεν είμαι και κάφρος/ελληναράς.

Αν μπω σε μια καφετέρια και έχει 80 άτομα και καπνίζουν οι 65, θα το ανάψω και εγώ ή όχι; Εγώ φταίω πάλι ή το κράτος;

Ξαναλέω πως τέτοια θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά του κόσμου μέσα σε μια βδομάδα δεν την περίμενα πάντως και το δούλεμα που πέφτει σε μη-καπνιστές δε λέγεται. Πολύ κρίμα.

Σε τελική φάση απλά δε πας έξω.Το πολύ κακό όμως είναι να έχεις παρέα που καπνίζουν οι περισσότεροι.Εκεί προτιμάς να ΜΗΝ βγείς έτσι κι αλλιώς γιατί αντί για ψυχαγωγία απλά καταλήγεις να σπάς τα νεύρα σου γιατί νιώθεις τελείως μαλάκας.

Οπότε έχουμε 4 επιλογές:

1) Βγαίνεις έξω μαζί με τους καρκινιάριδες φίλους σου ,παίρνεις κ συ μερτικό να χεις να μη σου λείψει και λες πως βγήκες στο υποσυνείδητό σου κ πέρασες καλά,άσχετα αν τα ρούχα μυρίζουν ξυνίλα από craven και ο λαιμός σου χρειάζεται πιγκάλ για να καθαρίσει,

2) Δε βγαίνεις έξω με τους προηγούμενους,λες στο υποσυνείδητό σου οτι είσαι μονόχνωτος και κάθεσαι στο σπίτι σου βλέποντας dvd παίζοντας κανα παιχνίδι κλπ.

3) ???????????????????????????????

4) Profit.

Το πρόβλημα ποτέ δεν υπήρχε στην ύπαρξη η μη ενός νόμου αλλά στην ηλιθιότητα του κόσμου. Θεωρώ οτι ο κάφρος καπνιστής που δεν σέβεται τους γύρω του και ο "επαναστάτης" που με το που βγήκε ο νόμος, ξεκίνησε σταυροφορία ενάντια των καπνιστών, είναι στο ίδιο επίπεδο. Ο νόμος δημιούργησε 2 στρατόπεδα ηλιθίων. Ακόμα και μερικά ζώα έχουν περισσότερο φιλότιμο απο οτι πολλοί άνθρωποι. Ο παππούς μου είχε ένα σκύλο ο οποίος δεν πλησίαζε ποτέ, αν περνούσε ο δρόμος του, κοπάδι με πρόβατα γιατί είχε καταλάβει οτι η παρουσία του τα ανησυχεί και έκανε κύκλο για να τα αποφύγει.

Ο νόμος αυτός (όπως και πολλοί άλλοι), φτιάχτηκε για βλάκες - για απαίδευτα άτομα που θέλουν μια νταντά πάνω απο το κεφάλι τους συνεχώς να τους λέει τί είναι σωστό και τί όχι. Και επειδή η βλακεία δεν νικείται, η λύση (πέρα απο το να εφαρμόζεται ο νόμος) είναι η αποχή, όπως ήδη ειπώθηκε, απο μέρη που διοικούνται απο βλάκες. Τα υπόλοιπα είναι λόγια της ρούγας. Το να φτάσει κάποιος σε σημείο να αντιπαρατεθεί, να χρειαστεί να φέρει επιχειρήματα επι του θέματος και να πείσει για το αυτονόητο, είναι αφενός ανούσιο, αφετέρου ψυχοφθόρο.

Συμφωνώ ως έναν βαθμό με τον Πανάγο αλλά εγώ πιστεύω πως το ουσιαστικό πρόβλημα είναι στη μεριά του κράτους. Ο κόσμος όντως γενικά είναι βλάκας αλλά υπάρχει και μια ντροπή και έστω ένας φόβος όταν ξέρεις πως αν κάνεις κάτι το παράνομο,θα τιμωρηθείς.

Ειδικά με το τσιγάρο, που είναι ναρκωτικό, πολύ δύσκολα πείθεις τον άλλο να μην καπνίσει σε έναν χώρο που καπνίζουν ήδη άλλα 20 άτομα,και ας ξέρει πως υπάρχει νόμος που το απαγορεύει.

Αν όμως υπήρχε έλεγχος και δεν κάπνιζε κανείς, αυτός ο ένας θα το σκεφτόταν και 2 και 3 φορές πριν το ανάψει, είτε από ντροπή (δες τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ κάφρο που καπνίζει), είτε επειδή φοβάται τον έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα θα είχαμε τα ζώα που θα τα 'χαν όλα γειωμένα και θα κάπνιζαν παντού, αλλά δεν θα υπήρχε αυτή η πλήρης αδιαφορία και απαξίωση του νόμου που βλέπουμε σήμερα.

Σε τελική φάση απλά δε πας έξω.Το πολύ κακό όμως είναι να έχεις παρέα που καπνίζουν οι περισσότεροι.Εκεί προτιμάς να ΜΗΝ βγείς έτσι κι αλλιώς γιατί αντί για ψυχαγωγία απλά καταλήγεις να σπάς τα νεύρα σου γιατί νιώθεις τελείως μαλάκας.

Οπότε έχουμε 4 επιλογές:

1) Βγαίνεις έξω μαζί με τους καρκινιάριδες φίλους σου ,παίρνεις κ συ μερτικό να χεις να μη σου λείψει και λες πως βγήκες στο υποσυνείδητό σου κ πέρασες καλά,άσχετα αν τα ρούχα μυρίζουν ξυνίλα από craven και ο λαιμός σου χρειάζεται πιγκάλ για να καθαρίσει,

2) Δε βγαίνεις έξω με τους προηγούμενους,λες στο υποσυνείδητό σου οτι είσαι μονόχνωτος και κάθεσαι στο σπίτι σου βλέποντας dvd παίζοντας κανα παιχνίδι κλπ.

3) ???????????????????????????????

4) Profit.

Aν και το χουμε ξανασυζητήσει, έτσι όπως τους αποκαλείς, κατά πόσον είναι όντως φίλοι σου δεν ξέρω.

Για το δεύτερο bold, δηλαδή, φίλους μη καπνιστές δεν έχεις;

Φιλολογίνα μόλις τώρα μας είπε ότι δεν είναι μόνο θέμα ιδιοκτήτη αλλά και καπνιστή. Και το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι ένα μπράβο, γιατί σέβεσαι και τους γύρω σου. ( Εκτός αν το κάνεις μόνο και μόνο για να μην φας πρόστιμο :P )

Ναι, το είδα, αλλά διαφωνώ καθέτως. Δυστυχώς ή ευτυχώς, και χρησιμοποιώντας μια γενικολογία που γενικά δεν χωνεύω, σαν λαός χρειαζόμαστε δερβέναγα πάνω από το κεφάλι μας. Οι περισσότεροι, εφόσον ο ιδιοκτήτης τους δώσει το ελεύθερο, θα καπνίσουν κανονικά.

Υ.Γ. Εγώ σέβομαι τους μη καπνιστές και τους σεβόμουν πολύ πριν εφαρμοστεί ο υποτιθέμενος νόμος, οπότε το πρόστιμο δεν μου λέει κάτι.:-)

Aν και το χουμε ξανασυζητήσει, έτσι όπως τους αποκαλείς, κατά πόσον είναι όντως φίλοι σου δεν ξέρω.

Για το δεύτερο bold, δηλαδή, φίλους μη καπνιστές δεν έχεις;

Το περίμενα πάντως οτι κάποιος θα πιανόταν από τον όρο καρκινιάρης. Αφού μόνοι τους το παραδεχονται οτι ρουφάνε καρκίνο εγώ γιατί να μην τους αποκαλέσω έτσι από τη στιγμή που η συνήθειά τους με ενοχλεί και κάνω τη πάπια για αρκετά χρόνια,έχοντας μιλήσει ευγενικά μέχρι αηδίας κι έχοντας δοκιμάσει τα πάντα.Έρχεται η στιγμή που κάποια στιγμή αγανακτείς και αυτό δεν έγινε με το νόμο,έχει γίνει πολύ νωρίτερα.Δηλαδή ακόμα κ στο εξωτερικό έψαχναν να βρούν καφετέρια στην Ιταλία που να επιτρέπει μέσα το κάπνισμα,επειδή έξω είχε κρύο,ΠΑΝΤΑ δηλαδή να επιβληθεί η δική τους συνήθεια μην τυχόν και τους πέσει κανένας γεννετικός αδένας αν δε καπνίσουν 10 τσιγάρα τον καφέ. Φίλους μη καπνιστές έχω αλλά τυχαίνει να μην μένουμε στην ίδια πόλη τη παρούσα στιγμή.

Πολύ σωστά θα μου πεις να αλλάξω παρέα,για του λόγου το αληθές το έχω κάνει αλλά όποτε βρίσκομαι με τους προηγούμενους έτσι αισθάνομαι,γιατί δε μπορώ να πώ

"Τραβάτε γ....τε ρε μ.....ς όλο εγώ κι ο Στέλιος πχ κάνουμε υποχωρήσεις κι αναπνέουμε το καρκίνο σας". Στοιχειώδη κοινωνικά μοτίβα δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Αλλά για να καταλάβετε το προφίλ των ατόμων που αναφέρομαι σας λέω τη κουβέντα αυτόλεξή σχετικά με το κάπνισμά στα πανεπιστήμια,και είναι από κοπέλα:

"Κ μου λέει η άλλη μόλις άναψα τσιγάρο (σε κλειστό χώρο διαδρόμου) " απαγορεύεται το κάπνισμα" - Στ @@ μου ,εγώ θέλω να καπνίσω,σιγά μη φύγω άλλαξε θέση εσύ"

και

"Γιατί να κάνουν χώρους για τους καπνιστές κ όχι για τους μη καπνιστές αφού οι καπνιστές είναι περισσότεροι (τεκμηριωμένο με τη μέθοδο μπουζούκι)"

Και όταν τις είπα

"θεωρείς δηλαδή φυσιολογικό να κρατάς απομονωμένο αυτόν που θέλει να είναι υγειής αλλά και να επιβάλλεις ως σωστό μια κακή συνήθεια επειδή την κάνουν οι πολλοί"

Άρχισε να τα μασάει και να ρίχνει σε μένα μετά. Βασικά όταν ο άλλος είναι εξαρτημένος ο μόνος τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του είναι να είσαι ψυχολόγος-ψυχίατρος.Ενίοτε και ψυχρός δολοφόνος.

Συμφωνώ ως έναν βαθμό με τον Πανάγο αλλά εγώ πιστεύω πως το ουσιαστικό πρόβλημα είναι στη μεριά του κράτους.

Το μόνο που μπορεί να κάνει το κράτος είναι να δημιουργήσει νόμους και να επιβάλει πρόστιμα. Κάτι που θεωρώ σαν έσχατη -και δυστυχώς αναγκαία- λύση. Το πραγματικό πρόβλημα είναι στην παιδεία του κόσμου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.

Γιατι το κρατος αφηνει το θεμα του ελεγχου στους πολιτες?

Ο καθε πολιτης αντικαπνιστης, αλλη δουλεια δεν εχει, θα παλευει να επιβαλει το νομο?

Αυτο γινεται στην ελλαδα. Κανενας ελεγχος πουθενα. Γιατι ειμαστε και θα ειμαστε παντα αφρικανικη χωρα...

Το περίμενα πάντως οτι κάποιος θα πιανόταν από τον όρο καρκινιάρης. Αφού μόνοι τους το παραδεχονται οτι ρουφάνε καρκίνο εγώ γιατί να μην τους αποκαλέσω έτσι από τη στιγμή που η συνήθειά τους με ενοχλεί και κάνω τη πάπια για αρκετά χρόνια,έχοντας μιλήσει ευγενικά μέχρι αηδίας κι έχοντας δοκιμάσει τα πάντα.Έρχεται η στιγμή που κάποια στιγμή αγανακτείς και αυτό δεν έγινε με το νόμο,έχει γίνει πολύ νωρίτερα.Δηλαδή ακόμα κ στο εξωτερικό έψαχναν να βρούν καφετέρια στην Ιταλία που να επιτρέπει μέσα το κάπνισμα,επειδή έξω είχε κρύο,ΠΑΝΤΑ δηλαδή να επιβληθεί η δική τους συνήθεια μην τυχόν και τους πέσει κανένας γεννετικός αδένας αν δε καπνίσουν 10 τσιγάρα τον καφέ. Φίλους μη καπνιστές έχω αλλά τυχαίνει να μην μένουμε στην ίδια πόλη τη παρούσα στιγμή.

Πολύ σωστά θα μου πεις να αλλάξω παρέα,για του λόγου το αληθές το έχω κάνει αλλά όποτε βρίσκομαι με τους προηγούμενους έτσι αισθάνομαι,γιατί δε μπορώ να πώ

"Τραβάτε γ....τε ρε μ.....ς όλο εγώ κι ο Στέλιος πχ κάνουμε υποχωρήσεις κι αναπνέουμε το καρκίνο σας". Στοιχειώδη κοινωνικά μοτίβα δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Αλλά για να καταλάβετε το προφίλ των ατόμων που αναφέρομαι σας λέω τη κουβέντα αυτόλεξή σχετικά με το κάπνισμά στα πανεπιστήμια,και είναι από κοπέλα:

"Κ μου λέει η άλλη μόλις άναψα τσιγάρο (σε κλειστό χώρο διαδρόμου) " απαγορεύεται το κάπνισμα" - Στ @@ μου ,εγώ θέλω να καπνίσω,σιγά μη φύγω άλλαξε θέση εσύ"

και

"Γιατί να κάνουν χώρους για τους καπνιστές κ όχι για τους μη καπνιστές αφού οι καπνιστές είναι περισσότεροι (τεκμηριωμένο με τη μέθοδο μπουζούκι)"

Και όταν τις είπα

"θεωρείς δηλαδή φυσιολογικό να κρατάς απομονωμένο αυτόν που θέλει να είναι υγειής αλλά και να επιβάλλεις ως σωστό μια κακή συνήθεια επειδή την κάνουν οι πολλοί"

Άρχισε να τα μασάει και να ρίχνει σε μένα μετά. Βασικά όταν ο άλλος είναι εξαρτημένος ο μόνος τρόπος να τα βγάλεις πέρα μαζί του είναι να είσαι ψυχολόγος-ψυχίατρος.Ενίοτε και ψυχρός δολοφόνος.

Κοιτα, ετσι που τα λες, δεν ειναι φιλοι σου. Ειναι απλα παρεα σου που τυχαινει να βγαινετε μαζι εξω, και που μπορεις να την αλλαξεις και να βρεις αλλη που να μη καπνιζει. Για να ειναι "φιλος" σου (με τη σημασια της λεξης), θα κανει και την υποχωρηση του, οπως κι εσυ, θα κανεις την υποχωρηση σου.

Με κάλυψε ο προλαλήσας αγαπητέ Death Lord. Όπως έχω γράψει και σε παλαιότερο ποστ που αναφέρθηκε το πρόβλημα με τους "φίλους" που καπνίζουν, αν δεν σε σέβονται, δεν είναι φίλοι σου, τελεία και παύλα. Δεν νομίζω ότι θα σου πει κανείς αν πρέπει να κόψεις μαζί τους ή όχι, αυτό είναι δική σου επιλογή. Αλλά αν επιλέγεις να μείνεις με τέτοιους "φίλους", είναι κάτι που το διαλέγεις και άρα αποδέχεσαι και τα επακόλουθα, και δεν γκρινιάζεις γι' αυτούς.

Το πρόβλημα υφίσταται για αυτούς που δεν έχουν την ευκαιρία να επιλέγουν μέρη που θα βγουν, αφού, έτσι όπως φαίνεται, ακόμα και οι χώροι για μη καπνιστές κατακλύζονται από ασυνείδητους καπνιστές. Κι εκεί -κατα τη γνώμη μου - η λύση (πέρα από το προφανές θέμα της παιδείας) είναι το να πατήσουν πόδι οι καταστηματάρχες.

Υ.Γ. Εγώ δεν ανησυχώ, μαζί με όλες τις άλλες τομές που θα γίνουν, είμαι σίγουρη ότι θα τακτοποιηθεί και αυτό το θέμα :mrgreen::mrgreen:

Θέλοντας να εκφράσω κι εγώ τη γνώμη μου περί του θέματος, έχω να πω τα εξής :

Είμαι φανατική καπνίστρια εδώ και περίπου 11 χρόνια. Γνωρίζω τις βλαβερές συνέπειες του καπνού για την υγεία τόσο τη δική μου, όσο και των ανθρώπων που αναπνέουν τον καπνό, των λεγόμενων ''παθητικών καπνιστών''.

Η είδηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ΚΑΙ στην Ελλάδα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Είναι κάτι το οποίο ωφελεί όλους μας υπό την έννοια ότι προστατεύονται όσοι δεν καπνίζουν, περιορίζονται οι καπνιστές σε συγκεκριμένους χώρους και σε κάθε περίπτωση έχουμε όλοι (καπνίζοντες και μη καπνίζοντες) να απολαμβάνουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον χωρίς την ομίχλη του καπνού και τη δυσωδία στο εκάστοτε μαγαζί που επισκεπτόμαστε. Σίγουρα πολύ καλή κίνηση με ασύγκριτες ωφέλειες για την υγεία όλων μας.

Ωστόσο σκεπτόμενη κι ως καπνίστρια, αναλογίζομαι και το εξής : Εμείς οι όσοι καπνίζουμε έχουμε κάνει την επιλογή μας - λάθος, σωστή, δεν έχει σημασία, πρόκειται για προσωπική επιλογή του καθενός. Δεν έχουμε εμείς το δικαίωμα να καθόμαστε έξω για έναν καφέ και να ασκούμε την... βλαβερή μας αυτή συνήθεια??? Εμείς άνθρωποι δεν είμαστε??? Έπιασαν τα κρύα και τρέχω να βρω σε ποιες καφετέριες επιτρέπεται το κάπνισμα μήπως και βγω να πιω τον καφέ μου κι εγώ σαν άνθρωπος. Θα μου πεί κανείς, σαν άνθρωπος θα τον πιεις τον καφέ σου σε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς καπνό κι όχι στην ομίχλη των τσιγάρων. Ναι, σωστά, συμφωνώ κι όπως προανέφερα, συμφωνώ με το καθετί που αφορά τη σκοπιμότητα του μέτρου.

Αλλά από την άλλη θεωρώ ότι κάπου λίγο μου περιορίζουν τον χώρο και τις δυνατότητες στην καθημερινή μου διασκέδαση μη επιτρέποντάς μου να επισκεφθώ πολλούς χώρους.

Τέλος πάντων, συγγνώμη που κούρασα με το μακροσκελές μου κείμενο.

Εν τέλει αυτό που θέλω να πω είναι ότι σαφώς και συμφωνώ με την απαγόρευση του καπνίσματος αλλά αυτό μου δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή μου (τρόπος του λέγειν ''καθημερινή'') διασκέδαση υπό την έννοια ότι υποχρεούμαι να ψάχνω και να συχνάζω σε μέρη που θα είναι τα ίδια και τα ίδια και πιθανόν να μη μου αρέσουν (αν αυτό μπορεί κανείς να το πει ''πρόβλημα)...

Είμαι φανατική καπνίστρια εδώ και περίπου 11 χρόνια. Γνωρίζω τις βλαβερές συνέπειες του καπνού για την υγεία τόσο τη δική μου, όσο και των ανθρώπων που αναπνέουν τον καπνό, των λεγόμενων ''παθητικών καπνιστών''.

Η είδηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ΚΑΙ στην Ελλάδα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Είναι κάτι το οποίο ωφελεί όλους μας υπό την έννοια ότι προστατεύονται όσοι δεν καπνίζουν, περιορίζονται οι καπνιστές σε συγκεκριμένους χώρους και σε κάθε περίπτωση έχουμε όλοι (καπνίζοντες και μη καπνίζοντες) να απολαμβάνουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον χωρίς την ομίχλη του καπνού και τη δυσωδία στο εκάστοτε μαγαζί που επισκεπτόμαστε. Σίγουρα πολύ καλή κίνηση με ασύγκριτες ωφέλειες για την υγεία όλων μας.

Ωστόσο σκεπτόμενη κι ως καπνίστρια, αναλογίζομαι και το εξής : Εμείς οι όσοι καπνίζουμε έχουμε κάνει την επιλογή μας - λάθος, σωστή, δεν έχει σημασία, πρόκειται για προσωπική επιλογή του καθενός. Δεν έχουμε εμείς το δικαίωμα να καθόμαστε έξω για έναν καφέ και να ασκούμε την... βλαβερή μας αυτή συνήθεια??? Εμείς άνθρωποι δεν είμαστε??? Έπιασαν τα κρύα και τρέχω να βρω σε ποιες καφετέριες επιτρέπεται το κάπνισμα μήπως και βγω να πιω τον καφέ μου κι εγώ σαν άνθρωπος. Θα μου πεί κανείς, σαν άνθρωπος θα τον πιεις τον καφέ σου σε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς καπνό κι όχι στην ομίχλη των τσιγάρων. Ναι, σωστά, συμφωνώ κι όπως προανέφερα, συμφωνώ με το καθετί που αφορά τη σκοπιμότητα του μέτρου.

Αλλά από την άλλη θεωρώ ότι κάπου λίγο μου περιορίζουν τον χώρο και τις δυνατότητες στην καθημερινή μου διασκέδαση μη επιτρέποντάς μου να επισκεφθώ πολλούς χώρους.

Εν τέλει αυτό που θέλω να πω είναι ότι σαφώς και συμφωνώ με την απαγόρευση του καπνίσματος αλλά αυτό μου δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή μου (τρόπος του λέγειν ''καθημερινή'') διασκέδαση υπό την έννοια ότι υποχρεούμαι να ψάχνω και να συχνάζω σε μέρη που θα είναι τα ίδια και τα ίδια και πιθανόν να μη μου αρέσουν (αν αυτό μπορεί κανείς να το πει ''πρόβλημα)...

Συμφωνω σε όλα μαζι σου. Το μονο που θα μας σωσει τωρα τον χειμωνα ειναι οι μανιταροσομπες που βγαζουν εξω στο πεζοδρομιο καποια μαγαζια .

Ειλικρινά δε νομίζω να ζοριστείς να βρείς μαγαζιά που επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα.Ξέρω ένα μάτσο. Απεναντίας τα μή-καπνιζόντων είναι δακτυλομετρούμενα έως ανύπαρκτα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...