Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχουν χώροι για καπνιστές. Εγώ στην αρχή σεβόμουν το νόμο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (sic) κι έβγαινα έξω για να καπνίσω (ήταν καλοκαίρι βέβαια), αλλά τώρα εφ' όσον είμαι κάπου όπου απαγορεύεται και ΔΕΝ υπάρχει ο ειδικός χώρος για καπνιστές (με τους εξαερισμούς του και ο,τι προβλέπεται), ε, καπνίζω κανονικότατα. Δε σέβομαι ο,τι να 'ναι αρτζιμπούρτζι νόμους .

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Εντάξει κατάντησε αηδία το θέμα, σε όσες καφετέριες πήγαινα εδώ στη Θεσσαλονίκη και απαγορευόταν το κάπνισμα το καλοκαίρι, τώρα με την πρώτη ψύχρα το κάναν καπνιστήριο. Και το ωραίο πιο είναι, έχουν και κάτι ταμπέλες ΝΑ! που αναγράφουν τον νόμο τα πρόστιμα και ότι απαγορεύετε το κάπνισμα, φυσικά τασάκια δεν υπάρχουν αλλά το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να ζητήσει.

Δεν ξέρω τι να πώ βλέπω γονείς να καπνίζουν δίπλα στα μικρά παιδιά τους σε χώρο που δεν επιτρέπετε και καλά το κάπνισμα, μετά τι θα μάθουν τα παιδιά; :mad:

Αυτά τα ζώα είμαστε οι Έλληνες αυτά μας αξίζουν. (Ευτυχώς υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις.)

Same here...

ΌΛΑ τα μαγαζιά που συνηθίζω και πηγαίνω, τώρα με τα κρύα γράφουν στα αμετροεπή βασιλικά ταυλοφάφαρα τους τον νόμο. Δεν έχω μπεί ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΙΣΟ μαγαζί που να μην καπνίζουν. Ισχύει το τηλέφωνο καταγγελιών; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μήν πατήσω ΠΟΤΕ ξανά το ποδάρι μου σε μαγαζί που καπνίζουν. Στο διάλο. Απο την άλλη αν το κάνεις αυτό τότε πρέπει να είσαι εσώκλειστος.. Δεν ξέρω ποια είναι η λύση.. Ίσως το να αλλάξεις χώρα που άκουσα παραπάνω είναι καλή ιδέα.

ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΠΝΙΛΑ. Δεν μπορώ να γυρνάω σπίτι και να βρωμοκοπάω τσιγαρίλα και να έχω ένα λαιμό λές και έχω κάνει 200 πακετά.

Παρασκευή βράδυ στο cardhu... Μπαίνουμε μέσα.. Δεν βλέπω τασάκια.. Όλα ωραία.. Μετά απο κάνα μισαωράκι αρχίζουν και εμφανίζονται μετά απο "απαίτηση" των καπνιστών τα πρώτα τασάκια.. Καπνίλα δυσωδία και το μέγα έλεος. ΔΙΑΟΛΕ.

Χθές σε συναυλιακό χώρο.. Το ίδιο... ΤΡΑΓΙΚΟΣ εξαερισμός και τσιγάρα ΟΛΩΝ των ειδών. Γύρισα σπίτι φτιαγμένος και με πονόλαιμο μέχρι τώρα..

Δεν βλέπω ούτε ΜΙΣΗ προσπάθεια για έλεγχο.. Αυτό το βλέπουν φυσικά και οι "μαγαζάτορες" και γράφουν στα @@ τους νόμους κτλ.. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥ5$#%@#$Ο!

Νεύρα..

ΜΑΝΟΥΛΕΣ! :mad:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:32 ----------

Κερνάω χαρτομαντηλάκι.

Τέτοιες απαντήσεις με κάνουν να θέλω ακόμα περισσότερο να εφαρμοστεί ο νόμος και να ξεπαγιάζει ο @#$@# σας για να κάνετε έναν καρκίνο ακόμα..

Ούτε μισό κωλομάγαζο να μην επιτρέπει κάπνισμα.

Δημοσ.

Θέλω να το κόψω. Μακάρι να εφαρμοστεί αλήθεια. Μη τα βάζετε με τους καπνιστές όμως, αναζητήστε τον υπεύθυνο (που δεν υπάρχει) και λάβετε τα μέτρα σας.

Δημοσ.

Ναι δεν είδα πουθενά ρε σεις μη-καπνιστές να φωνάζετε και τα δικαιώματα των καπνιστών. Οτι δηλαδή δεν υπάρχει στα μέρη που πηγαίνετε ειδικός χώρος για κάπνισμα όπως προβλέπεται από το νόμο (γιατί αυτό συμβαίνει, και γι αυτό συνεχίζουν οι καπνιστές να καπνίζουν παντού). Παρά συνεχίζετε να τα βάζετε με τους καπνιστές. 'Ετσι όμως δε γίνεται τίποτα.

Δημοσ.

υπαρχει λυση στο προβλημα.

μπορουν οι μαγαζατορες θα βαλουν μια μεγαλη ταμπελα ΕΞΩ απο το μαγαζι και να γραφουν με μεγαλα γραμματα:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ! δε φερουμε καμια ευθυνη...

αν υπολογισουμε οτι οι περισσοτεροι που βγαινουν για καφε ή ποτο καπνιζουν, τοτε για να ειναι νομιμο, συμφερει να κρατησουν ΜΟΝΟ αυτους που καπνιζουν.

ετσι αν θελει να μπει καποιος μη καπνιστης, ξερει που θα μπει και θα το εχει παρει αποφαση.

μεταξυ μας τωρα, ειναι δυνατον σε καφετερια, club, μπουζουκια, κουτουκια, κτλ να μη καπνισει καποιος??

στην Ελλαδα ζουμε...

αν θελουν πραγματικα να κοπει το τσιγαρο τοτε ας απαγορευτει η πωληση τους!

αλλα ξερω ποια θα ειναι η δικαιολογια.... οι περιπτεραδες δε θα κανουν τζιρο, οι εργαζομενοι που δουλευουν στα εργοστασια θα χασουν τη δουλεια τους κτλ κτλ.

εχω απορια να δω τι θα κανει το ΠΑΣΟΚ με το τσιγαρο....

Δημοσ.

Ίσως οι φρούδες ελπίδες είναι αυτές που βγάζουν τόσα νεύρα...

Ακούς οτι ντεμέκ θα υπάρξει ένας νόμος.. Λές επιτέλους θα μπορώ να βγαίνω έξω και δεν θα βρίζω.. και βλέπεις οτι τελικά και αυτό είναι ακόμα μια τεράστια παπαριά... Ας έσκαγαν και να μη λέγαν τίποτα.. Την μοίρα μας την ξέραμε..

Μα τον Άδη όμως θα γίνω μεγάλος ρουφιάνος αν λειτουργήσει επιτέλους κάτι τέτοιο. Χάρισμα σε κανέναν που$τη...

Γιατί αν το πάρεις σε βάθος, υπεύθυνος εξ'αρχής είναι ο καπνιστής που καβαλώντας την έλλειψη εφαρμογής του νόμου συνεχίζει να γράφει στα @@ του τον μη καπνιστή με όποιο τρόπο μπορεί...

Είναι ένα ανόητο κεκτημένο των ελλήνων, και όχι μόνο, να καπνίζουν ΟΠΟΥ και ΟΠΟΤΕ θέλουν χωρίς να δίνουν δεκάρα για τον διπλανό τους.. Έ κάποια στιγμή πρέπει να κοπεί..

Ελπίζω αυτή η στιγμή να μήν αργήσει..

Δημοσ.
Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχουν χώροι για καπνιστές. Εγώ στην αρχή σεβόμουν το νόμο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (sic) κι έβγαινα έξω για να καπνίσω (ήταν καλοκαίρι βέβαια), αλλά τώρα εφ' όσον είμαι κάπου όπου απαγορεύεται και ΔΕΝ υπάρχει ο ειδικός χώρος για καπνιστές (με τους εξαερισμούς του και ο,τι προβλέπεται), ε, καπνίζω κανονικότατα. Δε σέβομαι ο,τι να 'ναι αρτζιμπούρτζι νόμους .

Κατσε ρε σύντροφε, δηλ όποτε σε "βολεύει" σέβεσαι τον νόμο? (προσωπικά τον εχω χ@$μενο τον νόμο. Αλλα εχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον αλληλοσεβασμό. Προσπαθώ να μην κάνω οτι δεν θελω να μου κάνουν.)

Στην περίπτωση σου δηλαδή, τωρα που πιάνουν τα κρύα και θα σφίγγει η επιδερμίδα μας,. Θα είσαι παφα πουφα πανω απο το κεφάλι μου γιατι ετσι γουσταριίζεις? Αν δεν εχει χώρο για καπνιστές απλα δεν πας! Το κόβεις, καπνίζεις ηλεκτρονικά τσιγάρα, φοράς σκάφανδρο ή μας φέρνεις απο το καλο το πράγμα να το κάνουμε και μεις, για να πουμε οτι μυρίζει - γυρίζει! Οτιδήποτε να μην ενοχλείς τους άλλους.

Δημοσ.

αν θέλω εγώ θήκη cd να σπάω γραμμές 4-MMC, η καμια ζυγαριά mg να μετρήσω δόση gbl θα μου δώσει το μαγαζί?

Δημοσ.
Αφού δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός να ελέγχει και μοιράζει πρόστιμα,ΠΟΙΟΝ θα πάρεις να κάνεις καταγγελία;

Την αμεση δραση θα παρεις, το τηλεφωνο ειναι το "100".

Υπαρχει νομος του κρατους που απαγορευει το καπνισμα σε κλειστους χωρους και οι καπνιστες εκει ειναι παρανομοι και τιμωρουνται με προστιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πραγματικά μούφα το όλο θέμα...αυτο που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι υπάρχουν μαγαζιά που "δεν παίρνουν θεση" (καπνιστών η μή). Ας το πούνε ξεκάθαρα μερικοί μερικοί δεν ξέρω τί, να βάλουνε ταμπέλα led 2χ3μ έξω απο το μαγαζί, δεν ξέρω. Να λέει τι γίνεται, να ξέρουμε. Σε άλλα μαγαζιά τασάκια εμφανίζονται ως δια μαγείας. Οι μαγαζάτορες απο την άλλη δεν την λένε στους παραβάτες για να μην χάσουν την πελατεία, αφού ξέρουν ότι η καταγγελία είναι φλού/τα έχουν καλά με την αστυνομία/δεν ξέρω γω τι άλλο.

Πραγματικά κάθε σάββατο και τραγωδία. Τα ρούχα πάνε κατευθείαν για πλύσιμο. Η τσιγαρίλα μυρίζει απο χιλιόμετρα. Λαιμός κλεισμένος, τα μάτια κόκκινα, δέν πάει άλλο.

Το βλέπω να παίρνω κοντά καναν πυροσβεστήρα αυτοκινήτου, να κάνω δουλεια σαν και εδώ.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=2vO-pETWTPo&feature=related]http://www.youtube.com/watch?v=2vO-pETWTPo&feature=related[/ame]

Επεξ/σία από andreapaog328
Δημοσ.
Σε άλλα μαγαζιά τασάκια εμφανίζονται ως δια μαγείας.

Ποια τασάκια? Ακομα και καφε να πάρεις σου φέρνουν ενα πιατάκι με 2-3 στραγάλια! Ή καμια αλλη παπαριτσα! Γιατι νομίζεις οτι τα φέρνουν?

Πες μου ρε μάστορα θελω να το κανω καπνιστών! Γιατι ετσι ΘΕΛΩ, αλλα μην το κάνεις πούστικα. Να ξερω και γω ο τρόμπας τι γίνεται!

αν υπολογισουμε οτι οι περισσοτεροι που βγαινουν για καφε ή ποτο καπνιζουν

Αυτο απο που προκύπτει??? Ο αστυνόμος ειναι μπουζούκι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Κατσε ρε σύντροφε, δηλ όποτε σε "βολεύει" σέβεσαι τον νόμο? (προσωπικά τον εχω χ@$μενο τον νόμο. Αλλα εχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον αλληλοσεβασμό. Προσπαθώ να μην κάνω οτι δεν θελω να μου κάνουν.)

Στην περίπτωση σου δηλαδή, τωρα που πιάνουν τα κρύα και θα σφίγγει η επιδερμίδα μας,. Θα είσαι παφα πουφα πανω απο το κεφάλι μου γιατι ετσι γουσταριίζεις? Αν δεν εχει χώρο για καπνιστές απλα δεν πας! Το κόβεις, καπνίζεις ηλεκτρονικά τσιγάρα, φοράς σκάφανδρο ή μας φέρνεις απο το καλο το πράγμα να το κάνουμε και μεις, για να πουμε οτι μυρίζει - γυρίζει! Οτιδήποτε να μην ενοχλείς τους άλλους.

Δε θα το κάνω επειδή γουστάρω ούτε επειδή δε σέβομαι το συνάνθρωπό μου. 'Εχω ως αρχή πρώτα να σέβομαι τους άλλους και μετά οποιονδήποτε νόμο. Και ακριβώς επειδή δε θεωρώ τον εαυτό μου "Ελληναρά" δεν ανέχομαι νόμους που δε με σέβονται.

Είμαι αντικαπνιστής, παρ' ότι καπνιστής. Ποτέ μου τόσα χρόνια δεν είχα καπνίσει σε ακτίνα μικρότερη των 10 μέτρων από άλλον μη καπνιστή ή σε τελείως κλειστούς χώρους. Και μόλις ψηφίστηκε ο νέος νόμος έγινα δακτυλοδεικτούμενος και δεχόμουν παρατηρήσεις; Καπνίζω στη στάση λεοφωρείου λίγο πιο κεί από τους άλλους και μια ανοργασμικιά μου είπε "νεαρέ απαγορεύεται το κάπνισμα" "wtf??" "είστε σε δημόσιο χώρο". Κάπνιζα με το κεφάλι έξω απ' το παράθυρο στο πανεπιστήμιο και ήρθε η άλλη με υφάκι να μου πει οτι "απαγορεύεται βάσει του νέου νόμου". Οκ, αλλά που είναι ο χώρος καπνιστών που "προβλέπεται βάση του νέου νόμου" ; Μούγκα. Δεν υπάρχει. Εκτίμησε τότε μωρη καριόλα οτι παρ' όλο που ο "νέος νόμος" κι εσύ το ζώο με προσβάλλετε και υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου, έχω κρεμαστεί έξω απ' το παράθυρο για να καπνίσω γιατί δεν είμαι ζώο, και μη μου τα ζαλίζεις.

Αυτός ο νόμος έγινε για την πλειοψηφία-ζώα. Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου πλειοψηφία-ζώο, αλλά ξαφνικά οι άλλοι με θεωρούν αξιωματικά απλά και μόνο επειδή είμαι καπνιστής. Ε, αφού μάθανε όλοι να λειτουργούν "βάσει νόμου" και ρατσιστικά κι επιλεκτικά , σόρι, αλλά θα λειτουργήσω κι εγώ "βάσει νόμου" για να υπερασπίσω το τομάρι μου (δηλ. θα γράψω στ @@ μου το νόμο). Που σημαίνει οτι δεν εφαρμόζω νόμο που δε με σέβεται. Και εφ' όσον δεν υπάρχει χώρος για καπνιστές, θα συνεχίσω να καπνίζω μέσα σε δημόσιους χώρους (μακριά από άλλους μέν ή δίπλα στο παράθυρο) αλλά ΜΕΣΑ παρ' όλα αυτά. Γιατί γι' αυτό δέχομαι παρατηρήσεις πλέον και καθίσταμαι παράνομος, όχι για έλλειψη σεβασμού προς το συνάνθρωπο (αφού πάντα καπνίζω μακριά από άλλους μη καπνιστές).

Και είναι ελεύθερος όποιος θέλει να φωνάξει την αστυνομία και να μου κάνει μήνυση. Αλλά αν με προσβάλλει θα του κάνω κι εγώ ε. ;)

Επεξ/σία από freedubus
Δημοσ.
τα έχουν καλά με την αστυνομία

εκει κολησες?

σε μερικα cafe-bar βλεπω να γραφει η αποδειξη "ζαχαροπλαστειο"!

αυτο δεν ειναι παραονομο?

στην Ελλαδα ειμαστε....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:09 ----------

Αυτο απο που προκύπτει??? Ο αστυνόμος ειναι μπουζούκι?

εγραψα ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

δεν εγραψα "αυτοι που βγαινουν" = "καπνιζουν" :P

Δημοσ.

οφείλω να παραδεκτώ ότι είναι πολύ δὐσκολο για ένα χιμπατζή να κόψει το κάπνισμα

0_21_042205_smoking_chimp_1.jpg

και η αλήθεια είναι ότι ένας άτριχος χιμπατζής δεν διαφέρει και πολύ από μερικούς ανθρώπους που γνωρίζω

hairless-chimpanzee.jpg

Δημοσ.
QUOTE=freedubus;2959699]Δε θα το κάνω επειδή γουστάρω ούτε επειδή δε σέβομαι το συνάνθρωπό μου. Πρώτα σέβομαι τους άλλους και μετά οποιονδήποτε νόμο. Και ακριβώς επειδή δε θεωρώ τον εαυτό μου "Ελληναρά" δεν ανέχομαι νόμους που δε με σέβονται.

Είμαι αντικαπνιστής, παρ' ότι καπνιστής. Ποτέ μου τόσα χρόνια δεν είχα καπνίσει σε ακτίνα μικρότερη των 10 μέτρων από άλλον μη καπνιστή ή σε τελείως κλειστούς χώρους. Και μόλις ψηφίστηκε ο νέος νόμος έγινα δακτυλοδεικτούμενος και δεχόμουν παρατηρήσεις; Κάπνιζα με το κεφάλι έξω απ' το παράθυρο στο πανεπιστήμιο και ήρθε η άλλη με υφάκι να μου πει οτι "απαγορεύεται βάσει του νέου νόμου". Οκ, αλλά που είναι ο χώρος καπνιστών που "προβλέπεται βάση του νέου νόμου" ; Μούγκα. Δεν υπάρχει. Εκτίμησε τότε μωρη καριόλα οτι παρ' όλο που ο "νέος νόμος" κι εσύ το ζώο με προσβάλλετε και υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου, έχω κρεμαστεί έξω απ' το παράθυρο για να καπνίσω γιατί δεν είμαι ζώο, και μη μου τα ζαλίζεις.

Αυτός ο νόμος έγινε για την πλειοψηφία-ζώα. Εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου πλειοψηφία-ζώο, αλλά ξαφνικά οι άλλοι με θεωρούν αξιωματικά απλά και μόνο επειδή είμαι καπνιστής. Ε, αφού μάθανε όλοι να λειτουργούν "βάσει νόμου" και ρατσιστικά κι επιλεκτικά , σόρι, αλλά θα λειτουργήσω κι εγώ "βάσει νόμου" για να υπερασπίσω το τομάρι μου (δηλ. θα γράψω στ @@ μου το νόμο). Που σημαίνει οτι δεν εφαρμόζω νόμο που δε με σέβεται. Και εφ' όσον δεν υπάρχει χώρος για καπνιστές, θα συνεχίσω να καπνίζω μέσα σε δημόσιους χώρους (μακριά από άλλους μέν ή δίπλα στο παράθυρο) αλλά ΜΕΣΑ παρ' όλα αυτά.

ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧα Ελπίσω ρε συ Ντάμπα να μην το πήρες προσωπικά!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...