Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά εσείς απαιτείτε μέσα σε 3 μήνες να αλλάξουν όλα.

Απορώ πως διάολο θα καταφέρετε το κόσμο να μη καπνίζει όταν του έχει γίνει μια πολλών χρόνων κακιά συνήθεια και δυστυχώς εξάρτηση. Υπολογίστε και το παράγοντα ''Έλληνας'' βέβαια, αλλά και πάλι ρε γαμώτο.

Τώρα...ας πέσει κανένα πρόστιμο και θα σου πω για πότε θα σταματήσουν να μοιράζουν τάσους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και τι πρέπει να κάνω δηλαδή, σε κάθε καφετέρια/μαγαζί/πολυκατάστημα/εμπορικό κέντρο που πηγαίνω να παίρνω τηλέφωνο για καταγγελία; Η ακόμα και αν το κάνω θα έρθει κανένας να κάνει έλεγχο; Υπάρχει κανένας εδώ που να έχει κάνει καταγγελία και να έχει πιάσει τόπο;

Έλεος!

Ναι να κάνεις καταγγελία, να ζητήσεις από τον σερβιτόρο ευγενικά να πει στους πελάτες να πάνε στο χώρο μη καπνιζόντων, να πάρεις τα μέτρα σου σα μη καπνιστής. Το να βουτάς όμως το τσιγάρο απ' το στόμα του άλλου είναι πουστιά.

Ρε παιδιά τι καταγγελίες και πρασσειν άλογα; Αφού δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός να ελέγχει και μοιράζει πρόστιμα,ΠΟΙΟΝ θα πάρεις να κάνεις καταγγελία;Το μάθαν οι βλάχοι (καπνιστοελληνάρες) γι αυτό κάνουν ότι θέλουν.Μην πεταχτεί κανας έξυπνος κ πει οτι το τετραψήφιο νούμερο είναι για καταγγελίες.Δεν ισχύει.

Και εντάξει οι καφετέριες πες εντάξει (και καλά) πάει στο διάλο, οι "χώροι εστιάσης" γιατί είναι ακόμα τίγκα στη κάπνα και οι οδηγοί των λεωφορείων κάνουν το μπροστινό μέρος του λεωφορείου τεκέ;

Αυτά είναι ανεπίτρεπτα κ πολύ πιο σοβαρά από τη καφετέρια.

Σου λέω, ότι το μαγαζί γράφει ότι δεν επιτρέπετε το κάπνισμα, ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ όμως, και δεν έχει χώρο για μη καπνιστές όπως λέει ο ΝΟΜΟΣ! και εσύ μου λες άλλαξε στέκι.

Εγώ ευχαριστώ και πάλι. :-)

Ωραία ρε μπρο, αφού δεν έχει τέτοιο χώρο ψάξε να βρεις που μπορείς να κάνεις καταγγελία και αφού είναι καραγκιόζηδες άλλαξε στέκι λέμε. Αν μπορείς. Δε το θεωρώ ρουφιανιά.

Απ' την άλλη να μπαίνετε στα φόρουμς και να βρίζετε είναι τραγικό όμως.

Ωραία ρε μπρο, αφού δεν έχει τέτοιο χώρο ψάξε να βρεις που μπορείς να κάνεις καταγγελία και αφού είναι καραγκιόζηδες άλλαξε στέκι λέμε. Αν μπορείς. Δε το θεωρώ ρουφιανιά.

Απ' την άλλη να μπαίνετε στα φόρουμς και να βρίζετε είναι τραγικό όμως.

Ρε Χόφντιγκ , παραπάνω σου λέω πως στην ουσία ΔΕΝ μπορείς να κάνεις καταγγελία γιατί δεν υπάρχει που να απευθυνθείς.Ούτε υπηρεσία έχει τεθεί υπεύθυνη,ούτε τίποτα.Εϊναι ένας νόμος θεσπισμένος από αέρα.(Με μπόλικη κάπνα).

Όσο για το οτι κλαιγόμαστε, και το "να αλλάξουμε στέκι" είναι μεγάλος μύθος και πιπίλα των καπνιστών εδώ και χρόνια.Το μόνο στέκι που είναι άκαπνο στην ελλάδα ,είναι τα Starbucks τα οποία ο καφές τους είναι χάλι μαύρο κ δεν είναι για όλες τις ώρες.Έπιασα κι εγώ σερβιτόρο και τον ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζουν αυτό που γράφουν οι ταμπέλες και μου είπε "Αυτές είναι για τα μάτια του κόσμου.Χαζοί είμαστε να χάσουμε τη πελατεία;" Κάπου εκεί σηκώθηκα κι έφυγα με τα χίλια ζόρια επειδή οι μαλάκες που είχα δίπλα μου κάνουν 1 τσιγάρο στο τρίμηνο κι εκείνη τη μέρα τους έπιασε σύνδρομο στέρησης.

Παιδιά δε μπορώ να σας καταλάβω γιατί δεν αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα...και ως καπνιστής που είμαι ΔΥΣΤΥΧΩΣ και επειδή η επαρχία δεν είναι επαρκώς εκπολιτισμένη.

Τώρα, το σενάριο του λεωφορειατζή που καπνίζει μπροστά και το 'χει κάνει τεκέ, μου ακούγεται αστείο. Ο αλλος έχει τις στραβές του, καπνίζει από τα 10 του να πούμε, μπορεί να γουστάρει να πίνει καρκίνο, δε θα του το στερήσεις εσύ. Εν ολίγοις δύσκολα τα πράγματα...

Όσον αφορά το θέμα της καταγγελίας, αφού δεν υπάρχει υπεύθυνος, δεν υπάρχει και κανένας νόμος. Κερνάω χαρτομαντηλάκι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...