Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Θεσσαλονικη παντως καπνιζεις μια χαρα μες στο πολυτεχνιο.στο κυλικειο δεν εχει τυχει να καπνισω ακομη γιατι καθομαστε μεχρι στιγμης εξω,χαλαρα..

Στο κυλικειο της βιβλιοθηκης νομιζω την πρωτη βδομαδα του ιουλιου που ειχαμε ακομα εξεταστικη δεν καπνιζες μεσα.αλλα τωρα πια ντουμανι.παντως για καποιο φιλο που ειπε οτι δεν εχει δει μαγαζι να απαγορευεται το καπνισμα μεσα στην Θεσσ,υπαρχουν και τετοια.Εκτος απο γκουντις και πιτσα χατ π μου εχουν απαγορευσει (κα καλα κανουν στην τελικη,γιατι να μυριζει τον καπνο μου οσο τρωει ο αλλος) στην πριγκηπο (ενα μαγαζι) που πηγα προσφατα απαγορευοταν μεσα..φανταζομια βεβαια τ περισσοτερα γραμμενο τον εχουν τον νομο.αυτα.

Από καφετέριες, τα Harry's Spot μια χαρούλα σε στέλνουν έξω αν πας να καπνίσεις, και νομίζω πως το ίδιο θα κάνουν και το χειμώνα, εκτός αν κάνουν τον πάνω όροφο καπνιστών... Επίσης, στη γειτονιά μου (Ανατολικά) έχουμε 2-3 καφέ-μπαρ που είναι σχετικά μεγάλα κι εφαρμόζουν την απαγόρευση, καθώς και 2 μικρούλια που γίνανε καπνιστών.

Είναι απογοητευτική η εξέλιξη. Τσιγάρο παντού. Και το χειρότερο είναι ότι η πλειονότητα των καπνιστών το λέει και χαίρεται. "Ποια απαγόρευση; χοχοχο"...

Ρε συ Kirileman, λες και ζούμε σε άλλη χώρα εμείς οι δύο...:-) Πώς μπορείς να ξέρεις για την αντίδραση της πλειονότητας των καπνιστών, αφού - υποθέτω πως - αποφεύγεις να τους συναναστρέφεσαι; Και πώς γίνεται από όλους τους καπνιστές που γνωρίζω να μην έχω ακούσει κάτι παρόμοιο; Το 'χω μεγάλη απορία...:-D

Δημοσ.

βασκα δεν υπαρχει καμια απαγορευση. Σε Αθηνα και Πατρα ο καθενας οπου γουσταρει καπνιζει με ελαχιστες εξαιρεσεις οπως λεει η Φιλολογίνα

Δημοσ.

Το χειμώνα θα φανεί. Και πιστεύω ότι αν πέσουν μερικά προστιμάκια θα εφαρμοστεί μια χαρά. Κρίμα βέβαια να βασιζόμαστε στα πρόστιμα, αλλά τι να κάνουμε...

BTW παιδιά πήρα τη μεγάλη απόφαση και το κοψα. Αλλά δεν ενοχλούμαι από τους φίλους μου που καπνίζουν, ούτε έχω γίνει αντικαπνίστρια. Το λέω επειδή έχω ακούσει κάποιους να λένε ότι οι πιο φανατικοί αντί- είναι οι πρώην καπνιστές επειδή τους λείπει. Νομίζω όμως πως αν το κόψεις συνειδητά, δεν σε απασχολεί καθόλου. Νομίζω :-)

Δημοσ.
Το χειμώνα θα φανεί. Και πιστεύω ότι αν πέσουν μερικά προστιμάκια θα εφαρμοστεί μια χαρά. Κρίμα βέβαια να βασιζόμαστε στα πρόστιμα, αλλά τι να κάνουμε...

BTW παιδιά πήρα τη μεγάλη απόφαση και το κοψα. Αλλά δεν ενοχλούμαι από τους φίλους μου που καπνίζουν, ούτε έχω γίνει αντικαπνίστρια. Το λέω επειδή έχω ακούσει κάποιους να λένε ότι οι πιο φανατικοί αντί- είναι οι πρώην καπνιστές επειδή τους λείπει. Νομίζω όμως πως αν το κόψεις συνειδητά, δεν σε απασχολεί καθόλου. Νομίζω :-)

Mια απο τα ιδια.

Δεκα χρονια καπνιστης με 3 πακετα τη μερα και καταφερα να το κοψω με 2 επισκεψεις στον βελονιστη μου :P

Καθαρα για λογους υγειας (αντε κ χρηματων 300 ευρω το μηνα ηταν αυτα)κ οχι για λογους απαγορευσης

Δημοσ.
3 πακετα τη μερα

Έστω 8 ώρες κοιμισμένος, δηλαδή 16 ώρες ξύπνιος.

3 πακέτα = 60 τσιγάρα.

60 τσιγάρα τις 16 ώρες = 3,75 τσιγάρα την ώρα.

Χονδρικά, ένα τσιγάρο το τέταρτο.

Πες 10 λεπτά να καεί ένα τσιγάρο, μένουν 5.

Για 10 χρόνια άναβες ανά 5 λεπτά τσιγάρο.

Δημοσ.
BTW παιδιά πήρα τη μεγάλη απόφαση και το κοψα.

Συγχαρητηρια, ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα!

Μην επαναπαυεσαι ομως, θελει λιγο καιρο ακομα για να πεις οτι το εκοψες, και οταν περασουν 1-2 μηνες θα καταλαβεις οτι ειναι οτι καλυτερο εκανες ποτε για τον εαυτο σου.

Εχω βρεθει και εγω στη θεση σου, ευτυχως ημουν αθλητης και αναγκαστικά το εκοψα γιατι δε πηγαινε αλλο ή θα σταματαγα τον αθλητισμο ή το τσιγαρο. (τωρα μετα απο 5-6 χρονια ντρεπομαι λιγο που καπνιζα, αλλα ενταξει προσπαθω να μη το θυμαμαι)

Δημοσ.
Έστω 8 ώρες κοιμισμένος, δηλαδή 16 ώρες ξύπνιος.

3 πακέτα = 60 τσιγάρα.

60 τσιγάρα τις 16 ώρες = 3,75 τσιγάρα την ώρα.

Χονδρικά, ένα τσιγάρο το τέταρτο.

Πες 10 λεπτά να καεί ένα τσιγάρο, μένουν 5.

Για 10 χρόνια άναβες ανά 5 λεπτά τσιγάρο.

10 χρόνια στα οποία η μέρα ήταν 16ωρη, βέβαια...

Δημοσ.
Συγχαρητηρια, ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα!

Μην επαναπαυεσαι ομως, θελει λιγο καιρο ακομα για να πεις οτι το εκοψες, και οταν περασουν 1-2 μηνες θα καταλαβεις οτι ειναι οτι καλυτερο εκανες ποτε για τον εαυτο σου.

Εχω βρεθει και εγω στη θεση σου, ευτυχως ημουν αθλητης και αναγκαστικά το εκοψα γιατι δε πηγαινε αλλο ή θα σταματαγα τον αθλητισμο ή το τσιγαρο. (τωρα μετα απο 5-6 χρονια ντρεπομαι λιγο που καπνιζα, αλλα ενταξει προσπαθω να μη το θυμαμαι)

Ευχαριστώ, αλλά να πω ότι δεν το κόβω με την έννοια του "δεν ξαναβάζω στο στόμα μου"- μην το παίζω και αγία:o Δεν κάνω τσιγάρα εδώ και 3 εβδομάδες και δεν θέλω να κάνω για κάποιο διάστημα ώστε να βεβαιωθώ ότι δεν έχω εξάρτηση (ψυχολογική ή οργανική), αλλά μία στο τόσο - όταν βγαίνω για ποτό πχ - θέλω να μπορώ να κάνω χωρίς να ξανακολλήσω. Plus, είμαι μόνο 1,5 χρόνο καπνίστρια κι έκανα ένα πακέτο τη μέρα από τα πιο ελαφρά που κυκλοφορούν, οπότε ίσως γι' αυτό δεν δυσκολεύτηκα τόσο. Αυτά και συγγνώμη ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ admins για το off-topic :o

Δημοσ.

Ε κλάιν τότε.Γι αυτό δεν αισθάνεσαι εξάρτηση.Ένας μη-καπνιστής στη σχολή μου καπνίζει 20 φορές περισσότερο από σένα καθημερινά,λόγω της ατμόσφαιρας που υπάρχει...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εντάξει κατάντησε αηδία το θέμα, σε όσες καφετέριες πήγαινα εδώ στη Θεσσαλονίκη και απαγορευόταν το κάπνισμα το καλοκαίρι, τώρα με την πρώτη ψύχρα το κάναν καπνιστήριο. Και το ωραίο πιο είναι, έχουν και κάτι ταμπέλες ΝΑ! που αναγράφουν τον νόμο τα πρόστιμα και ότι απαγορεύετε το κάπνισμα, φυσικά τασάκια δεν υπάρχουν αλλά το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να ζητήσει.

Δεν ξέρω τι να πώ βλέπω γονείς να καπνίζουν δίπλα στα μικρά παιδιά τους σε χώρο που δεν επιτρέπετε και καλά το κάπνισμα, μετά τι θα μάθουν τα παιδιά; :mad:

Αυτά τα ζώα είμαστε οι Έλληνες αυτά μας αξίζουν. (Ευτυχώς υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις.)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...