Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα Γιάννενα δεν ισχύει πλέον σε καμία καφετέρια ή εστιατόρια η απαγόρευση καπνίσματος. Ακόμα και σε ένα εστιατόριο που συχναζα και είχε καταφέρει να απαγορεύσει (σχεδον) το κάπνισμα εντός, σήμερα που πήγα ήταν ντουμάνι. Και σαν να μην εφτανε αυτό όταν διαμαρτυρήθηκα στον υπεύθυνο μου είπε επί λέξη "και εγώ τι θέλεις να κάνω" !!!!!

(Παραδόξως στο μόνο μέρος που ισχύει η απαγόρευση είναι στα κυλικεία της πανεπιστημιούπολης!! Άπαντες βγαίνουν εκτός για να καπνίσουν)

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

οπου και να παω, καφετεριες, κλαμπ κλτ κτλ, εγω βλεπω να καπνιζουν μεσα εξω!

μονο στα νοσοκομεια και τα λεωφορεια δε καπνιζουν.....

• Super Moderators
Δημοσ.

ακριβώς, ακόμα και στα λεοφορεία πριν τον νόμο δεν είχα δει επιβάτη να καπνίζει ποτέ...

Δημοσ.

(Παραδόξως στο μόνο μέρος που ισχύει η απαγόρευση είναι στα κυλικεία της πανεπιστημιούπολης!! Άπαντες βγαίνουν εκτός για να καπνίσουν)

πλέον όμως ούτε τον οδηγό, δεν τους παίρνει να κάνουν μλκιες...

Ακριβώς τα αντίθετα στην Χαλλαρούπολη.

Στα κυλικεία του ΑΠΘ ξεσκίζονται στο κάπνισμα,και οι οδηγοί του ΟΑΣΘ στους γεννητικούς τους αδένες.

Τουλάχιστον τώρα παλεύεται αν μετά απο διάβασμα θες κανα καφέ κάθεσαι έξω κ γλυτώνεις το ντουμάνι.Το χειμώνα όμως; Είναι μέσα στα πανεπιστήμια κ έχει άσυλο.Ποιός θα πάει να τους ελέγξει; Αν δε κάνω λάθος δεν υπάρχει καν ελεγκτικός μηχανισμός!

Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα ρημαδοκυλικεία ας μας πεί κάποιος.

Δημοσ.

Εγω να πω κατι αλλο..

Γιαννενα - Πανεπιστημιουπολη - Κυλικεια(ολα)

Ωραια, το απαγορεψαν το καπνισμα σε εσωτερικους χωρους, ΓΙΑΤΙ απαγορεψαν απο ΟΛΑ τα κυλικεια να πουλανε τσιγαρα?Ποια λογικη εχει αυτο?Δεν ειμαστε σχολειο, ενηλικες ανθρωποι ειμαστε ολοι.Με ρωτανε εμενα που μενω εστιες και αναγκαζομαι πλεον να πηγαινω Γιαννενα για να παρω 5-6 πακετα μαζεμενα? :P

Συμβαινει σε κανενα αλλο πανεπιστημιο?

Δημοσ.

Στο μαγαζί του πατέρα μου ( internet cafe) τηρείται αυστηρότατα η απαγόρευση , όχι όμως και σε ένα internet cafe γνωστής αλυσίδας που είναι στην περιοχή, να δούμε αν θα λειτουργήσει το όλο σύστημα με τις καταγγελίες ( πολύ αμφιβάλλω...:devil:

) Στην εργασία μου δεν τηρείται η απαγόρευση, εκεί δε κάνω καταγγελία γιατί θα φύγω ούτως ή άλλως σε λιγότερο από μήνα ούτε γουστάρω να κάνω καταγγελία. Ας υπήρχε ένας χώρος ρε αδερφέ, δε θα καταγγείλω κανέναν.

Είμαι καπνίστρια αλλά το όλο ντουμάνι που συγκεντρώνεται σε κλειστούς χώρους με ενοχλεί απίστευτα, συν ότι έχω εντολή γιατρού για αποφυγή καπνίσματος και αποφυγή χώρων με καπνό ( λόγω έντονης αλλεργικής ρινίτιδας). Τι τους κάνουν τους νόμους, αφού δεν έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς για να τηρηθούν...:devil: Όπως φοροδιαφεύγουν όλοι, όπως κλέβουν τα περισσότερα αφεντικά τους υπαλλήλους τους σε θέματα μισθών και ενσήμων και κανείς δε τους ελέγχει...Ελλάδα...:mad:

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:16 ----------

Εγω να πω κατι αλλο..

Γιαννενα - Πανεπιστημιουπολη - Κυλικεια(ολα)

Ωραια, το απαγορεψαν το καπνισμα σε εσωτερικους χωρους, ΓΙΑΤΙ απαγορεψαν απο ΟΛΑ τα κυλικεια να πουλανε τσιγαρα?Ποια λογικη εχει αυτο?Δεν ειμαστε σχολειο, ενηλικες ανθρωποι ειμαστε ολοι.Με ρωτανε εμενα που μενω εστιες και αναγκαζομαι πλεον να πηγαινω Γιαννενα για να παρω 5-6 πακετα μαζεμενα? :P

Συμβαινει σε κανενα αλλο πανεπιστημιο?

Στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ έχει σταματήσει το κυλικείο να πουλάει τσιγάρα, πριν ακόμα την απαγόρευση του καπνίσματος.

Δημοσ.
Στο μαγαζί του πατέρα μου ( internet cafe) τηρείται αυστηρότατα η απαγόρευση , όχι όμως και σε ένα internet cafe γνωστής αλυσίδας που είναι στην περιοχή, να δούμε αν θα λειτουργήσει το όλο σύστημα με τις καταγγελίες ( πολύ αμφιβάλλω...:devil:) Στην εργασία μου δεν τηρείται η απαγόρευση, εκεί δε κάνω καταγγελία γιατί θα φύγω ούτως ή άλλως σε λιγότερο από μήνα ούτε γουστάρω να κάνω καταγγελία. Ας υπήρχε ένας χώρος ρε αδερφέ, δε θα καταγγείλω κανέναν.

Κατσε, για να καταλαβω.

Κανατε καταγγελια στο αλλο internet cafe (στο οποιο προφανως θα πηγαινουν περισσοτεροι αφου επιτρεπεται το καπνισμα) και πολυ καλως πραξατε, γιατι εκτος του οτι ειναι παρανομο μαλλον, ειναι και κατα καποιο τροπο αθεμιτος ανταγωνισμος, αρα χανετε λεφτα.

Απο την αλλη, δεν κανεις καταγγελια για την δουλεια σου γιατι θα φυγεις, οποτε δεν σε νοιαζει τι γινεται εκει μεσα.

Και μετα εχουμε αυτο:

Ελλάδα...:mad:

E sorry κι'ολας, αλλα αν τα πραγματα ειναι ετσι, τοτε δεν φταιει η Ελλαδα, αλλα οι Ελληνες.

Αν παλι κανω λαθος, διορθωσε με.

Δημοσ.
τηλεφωνάκι τότε ρε Fan αφού δεν κάνει κάτι ο υπεύθυνος...

Που να πάρεις τηλέφωνο και τι θα κάνουν Σάββατο βράδι; Τελικά ήταν όπως είχαν πει στην αρχή "στην Ελλάδα κανένας δεν πρόκειται να σεβαστεί το μέτρο"

Δημοσ.

Απο την αλλη, δεν κανεις καταγγελια για την δουλεια σου γιατι θα φυγεις, οποτε δεν σε νοιαζει τι γινεται εκει μεσα.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, κάνω πρακτική άσκηση δεν είναι η εργασία μου. Καπνίζουν διευθυντές , υπάλληλοι μέχρι και πρακτικάριοι, πες ότι ρίχνω μία καταγγελία και έρχεται ο έλεγχος, κρίμα δεν είναι να φάει ένα 500αράκι πρόστιμο ο πρακτικάριος με τα 600 + που δικαιούται από την πρακτική. Καλά φεύγοντας βέβαια θα την κάνω την καταγγελία, χειροτέρευσα λόγω ντουμανιών καπνού και κλιματιστικών χωρίς καθαρά φίλτρα, δεν το ξεχνώ αυτό.

Δημοσ.

Γιατι στην ελλαδα ολα πρεπει να δουλευουν με καταγγελιες? Ο πολιτης θα βαλει ταξη? Μονος του?

Δεν επρεπε το κρατος να εχει οργανα να ελεγχει εστω δειγματοληπτικα τι συμβαινει?

Πως δηλαδη πχ. για τα εσοδα του, εχει ελεγκτες που κανουν ελεγχους σε επιχειρησεις(εστω κι αν τα παιρνουν), ενω για αλλα θεματα οπως το καπνισμα, αφηνει την εφαρμογη του στον καθε πολιτη και το φιλοτιμο του?

Γινεται να προχωρησει ενα κρατος ετσι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...