Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οκ σόρρυ, κατάλαβα λάθος...

κατά τ άλλα δεν έχω βρεθεί ακόμα Ελλάδα όσο εφαρμόζεται το μέτρο και περιμένω να κρίνω από μόνος μου σε λίγες μέρες, αλλά απ ότι βλέπω τα σχόλια δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά...

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η ολη κατασταση διαχωριστηκε οσον αφορα χωρους πρωινης εργασιας, και καφετεριες (οχι οτι δεν ειναι χωροι εργασιας, αλλα τους βλεπουμε αλλιως). Στους μεν πρωτους στο 99% εχει εφαρμοστει το μετρο, στους δε δευτερους... ακομη δεν μπορουν να συνεννοηθουν τι ακριβως ζητανε οι μεν απο τους δε, οποτε μιας και ακομη καλοκαιρι, τα πραγματα ειναι τελειως φλου, και ολοι (απο κουβεντες που ειχα), περιμενουν τον τελικο νομο, που να απαγορευει τελειως το τσιγαρο ειτε εχουν 10 ειτε 1000 τμ.

Δημοσ.

Εγώ Θεσσαλονίκη δεν έχω δει κανέναν και πουθενά να καπνίζει μέσα μετά την απαγόρευση. Ούτε σε μπαράκια, ούτε σε καφετέριες.

Υπάρχει τεράστια αλλαγή, τουλάχιστον εγώ αυτό βλέπω και ομολογώ ότι με

εκπλήσσει γιατί δεν περίμενα τέτοια αλλαγή από τη μια μέρα στην άλλη.

Παρατηρείται το φαινόμενο τεράστια μαγαζιά να είναι τελείως άδεια μέσα και

έξω να μην βρίσκεις να κάτσεις, πλήρης αντίθεση με αυτό που συνέβαινε πριν.

Επίσης, δεν έχω ανακαλύψει ακόμα κάποιο "μικρό" καφέ ή μπαράκι που να 'χει γίνει "καπνιστών".

Είναι κανένας από Θεσσαλονίκη που να έχει βρει κάποιο;

Δημοσ.

απίστευτα όμορφο αίσθημα να πηγαίνεις σε νετ καφέ με φίλους,

να κάθεσαι ώρες, να βλέπεις την οθόνη μιας και λείπουν τα παραπετάσματα καπνού και να γυρίζεις σπίτι και να μην θέλεις να γδάρεις το δέρμα σου για να φύγει το στρώμα που έχει κάτσει πάνω σου. απ την άλλη νιώθω και όσους ήταν μέσα και ζορίζονταν από την χαλάρωση που θα τους πρόσφερε ένα τσιγάρο. αλλά δεν στενοχωριέμαι κιόλας.

Δημοσ.

Nαι, και τωρα που το σκεφτομαι θα ηταν ειδυλιακα στις (απαγορευμενες πλεον) αιθουσες με ηλεκτρονικα παιχνιδια. Θυμαμαι οτι καθομουν πχ. 2 ωρες να παιξω ms pacman(καθοτι το πηγαινα 350.000) και εισεπνεα ενα σωρο καπνους.

Δημοσ.

Η απαγόρευση καπνίσματος είναι και κάτι καλό που έκανε αυτή η χώρα. Αν οι άλλοι θέλουν να πάθουν καρκίνο του πνεύμονα, εμείς δε φταίμε σε τίποτα.

P.S: Άσε που όλα μες το μυαλό είναι. Σε ένα θείο μου που κάπνιζε πάρα πολύ, του είπε ο γιατρός ότι αν συνεχίζει να καπνίζει με αυτούς τους ρυθμούς σε 6 μήνες θα πεθάνει. Από εκείνη τη μέρα δεν έχει κάνει ούτε ένα. Αμέσως ξεχάστηκαν και εθισμοί και όλα.

Δημοσ.
Καλά το θέμα εθισμός είναι μεγάλη καραμέλα...

Eίναι μεγάλο θέμα,απλά.

Δηλαδή,χονδρικά σε γλώσσα που καταλαβαίνεις,είναι πόσα ports έχεις ανοιχτά στο router σου ;) ,τι δηλαδή αφήνεις να περάσουν μέσα σου σαν συν-αισθησιακά feedbacks.Και ο άτιμος ο οργανισμός βολεύεται τόσο πολύ...:P

Δημοσ.

Ο εθισμός είναι εθισμός.

Επειδή η λογική δεν τον βάζει πάνω από τον φόβο του άμεσου θανάτου, δεν σημαίνει πως πάει να είναι εθισμός.

Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα μπροστά στην απειλή του θανάτου, πολύ σημαντικότερα πράγματα από το να κόψει το τσιγάρο, έτσι δεν είναι;

Δημοσ.
Εγώ Θεσσαλονίκη δεν έχω δει κανέναν και πουθενά να καπνίζει μέσα μετά την απαγόρευση. Ούτε σε μπαράκια, ούτε σε καφετέριες.

Υπάρχει τεράστια αλλαγή, τουλάχιστον εγώ αυτό βλέπω και ομολογώ ότι με

εκπλήσσει γιατί δεν περίμενα τέτοια αλλαγή από τη μια μέρα στην άλλη.

Παρατηρείται το φαινόμενο τεράστια μαγαζιά να είναι τελείως άδεια μέσα και

έξω να μην βρίσκεις να κάτσεις, πλήρης αντίθεση με αυτό που συνέβαινε πριν.

Επίσης, δεν έχω ανακαλύψει ακόμα κάποιο "μικρό" καφέ ή μπαράκι που να 'χει γίνει "καπνιστών".

Είναι κανένας από Θεσσαλονίκη που να έχει βρει κάποιο;

Το καλοκαίρι είναι όλα οκ... εφόσον όλοι κάθονται έξω! Το χειμώνα θα φανεί η εφαρμογή του νόμου.

Επίσης τα πιο πολλά κλειστά μπαρ δεν δουλεύουν αυτή την περίοδο.

Πάντως σε διάφορα μικρά μαγαζιά έχω πετύχει περιπτώσεις όπου θεωρούνται καπνιστήρια.

Δημοσ.
Ο εθισμός είναι εθισμός.

Επειδή η λογική δεν τον βάζει πάνω από τον φόβο του άμεσου θανάτου, δεν σημαίνει πως πάει να είναι εθισμός.

Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα μπροστά στην απειλή του θανάτου, πολύ σημαντικότερα πράγματα από το να κόψει το τσιγάρο, έτσι δεν είναι;

Ακριβώς, συμφωνώ απόλυτα. Για να είμαι ειλικρινής, είναι εθισμός το τσιγάρος, αλλά πολύ αδύναμης μορφής, καμμία σχέση με τα ναρκωτικά τα οποία είναι πραγματικός εθισμός. Το κάπνισμα είναι περισσότερο συνήθεια παρά εθισμός κατά τη δική μου γνώμη.

Δημοσ.
Σε ένα θείο μου που κάπνιζε πάρα πολύ, του είπε ο γιατρός ότι αν συνεχίζει να καπνίζει με αυτούς τους ρυθμούς σε 6 μήνες θα πεθάνει. Από εκείνη τη μέρα δεν έχει κάνει ούτε ένα. Αμέσως ξεχάστηκαν και εθισμοί και όλα.

Κάτι μου θυμίζει....... Τον βάρεσε δεύτερο ελαφρύ εγκεφαλικό τον πατέρα μου και του είπε ο γιατρός κόψε το τσιγάρο αλλιώς πας πριν τέλος του έτους. Χεχ, 60 χρόνια καπνιστής το έκοψε μέσα σε δευτερόλεπτα. Ενάμιση χρόνος μετά αισθάνεται πολύ καλύτερα λέει.

Δημοσ.
Κάτι μου θυμίζει....... Τον βάρεσε δεύτερο ελαφρύ εγκεφαλικό τον πατέρα μου και του είπε ο γιατρός κόψε το τσιγάρο αλλιώς πας πριν τέλος του έτους. Χεχ, 60 χρόνια καπνιστής το έκοψε μέσα σε δευτερόλεπτα. Ενάμιση χρόνος μετά αισθάνεται πολύ καλύτερα λέει.

Ειναι λογικο οταν σου λενε τελεσιγραφικα οτι αν δε το κοψεις θα τερματισεις εντος ολιγου, να συμμορφωνεσαι.

Οταν ομως σου λενε γενικα "το τσιγαρο βλαπτει" δεν δινεις και πολυ σημασια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...