Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν το κάναν γενική από την αρχή, θά είχε πλυμμηρίσει το thread με ποστ του τύπου <<τι κάνει ο φασίστας ο Αβραμόπουλος>> και <<σιγά-σιγά εφαρμόζονται τέτοια μέτρα, όχι από τη μιά στιγμή στην άλλη>> κπλ κλπ.

Ξαναλέω, δεν θα υπήρχαν απαγορεύσεις, αν η συμπεριφορά των καπνιστών ήταν διαφορετική.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ξαναλέω, δεν θα υπήρχαν απαγορεύσεις, αν η συμπεριφορά των καπνιστών ήταν διαφορετική.

Εννοείς αν δεν κάπνιζαν όπου γούσταραν αδιαφορώντας αν είναι δίπλα τους παιδί, έγκυος, ασθενής, γιαγιά, αν δεν "φύτευαν" τα αποτσίγαρα στην άμμο, αν δεν άδειαζαν τα τασάκια στο φανάρι και άλλα τέτοια; Σε μια άλλη χώρα, ίσως...

Δημοσ.
Aν το κάναν γενική από την αρχή, θά είχε πλυμμηρίσει το thread με ποστ του τύπου <<τι κάνει ο φασίστας ο Αβραμόπουλος>> και <<σιγά-σιγά εφαρμόζονται τέτοια μέτρα, όχι από τη μιά στιγμή στην άλλη>> κπλ κλπ.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Η πλειονότητα των καπνιστών έχει δώσει πολλά - και πολύ - άσχημα δείγματα συμπεριφοράς, επομένως τώρα καλά να πάθουμε.

Τώρα όμως, δεν νομίζω ότι θα τον ενδιέφερε τον Αβραμόπουλο αν το Insomnia - και χωρίς να θέλω να το μειώσω εννοείται :-) - γέμιζε από οργισμένα posts. Από τη στιγμή που δεν θα κατέβαινε κανείς να κλείσει την εθνική οδό πχ - ή κάτι εξίσου δυναμικό - ο νόμος θα περνούσε, όση γκρίνια και να έπεφτε, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Imo πάντα, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να ανεχόταν λίγη μίρλα - που θα την υποστεί έτσι κι αλλιώς, πόσο νομίζεις θα αλλάξουν τα πράγματα μέσα σε έξι μήνες - και να μην βάζει κόσμο να ρίχνει χρήματα στις επιχειρήσεις του προκειμένου να φιλοξενήσει και τους μεν και τους δε και μετά να τους πει "άκυρον". Εκεί να δεις κράξιμο που θα πέσει...:-)

Δημοσ.
Νομίζω ότι αυτό είναι δεδομένο. Αλλά η ανοησία είναι ότι δεν την κάνανε γενική κατευθείαν.

Σε παρακαλω μην χρησιμοποιεις χαρακτηρισμους του τυπου "ανοησια", ακομη κι αν ειναι αυτο που πιστευεις, μην μιλας ετσι απεναντι σε καποιους που απλως εκαναν καποιες πραξεις(το οτι δεν την κανανε γενικη κατευθειαν).

Σε παρακαλώ όμως μην χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς του τύπου "βλακείες", ακόμα κι αν αυτό είναι που πιστεύεις, μην μιλάς έτσι απέναντι σε κάποιον που παραθέτει τη σκέψη του.

Και γιατι να μην πω οτι ειναι βλακειες μερικα πραγματα που λεει καποιος αν πιστευω οτι ειναι βλακειες? Θελεις να αρχισω να υποκρινομαι?

Ή θελεις να το λεω πιο κοσμια?

1ον δεν θα υποκριθω ποτέ!

2ον δεν ειμαι κομφορμιστικο ατομο να μιλαω με το "σεις και με το σας" για λογους δηθεν ευπρεπειας και τριχες κατσαρες.

Sorry αλλα δεν θα ενδωσω στην σεβαστη βεβαια παρακληση σου. Αν εχεις προβληματα με τα ποστ μου υπαρχει το report.:-D

Θα μιλήσουμε για την απαγόρευση τώρα; Τι νέα έχετε, τι βλέπετε; Πού πάει το πράγμα;

Η κατασταση αυτη τη στιγμη απο τα μαγαζια που εχω παει εως τωρα απο 100% χάλι που ηταν αρχικα, και μετα την θεαματικη βελτιωση τις πρωτες 1-2 ημερες, εχει παρει την κατιουσα και ειμαστε σε ενα 60-70% χάλι και παλι.

Σε κανενα μηνα ολα θα ειναι οπως ηταν πριν. Θα γραψουν και αυτον τον νομο κανονικοτατα, οπως και τους περισσοτερους βεβαια στην Ελλαδα.

Δημοσ.
Σε παρακαλω μην χρησιμοποιεις χαρακτηρισμους του τυπου "ανοησια", ακομη κι αν ειναι αυτο που πιστευεις, μην μιλας ετσι απεναντι σε καποιους που απλως εκαναν καποιες πραξεις(το οτι δεν την κανανε γενικη κατευθειαν).

Και γιατι να μην πω οτι ειναι βλακειες μερικα πραγματα που λεει καποιος αν πιστευω οτι ειναι βλακειες? Θελεις να αρχισω να υποκρινομαι?

Ή θελεις να το λεω πιο κοσμια?

1ον δεν θα υποκριθω ποτέ!

2ον δεν ειμαι κομφορμιστικο ατομο να μιλαω με το "σεις και με το σας" για λογους δηθεν ευπρεπειας και τριχες κατσαρες.

Sorry αλλα δεν θα ενδωσω στην σεβαστη βεβαια παρακληση σου. Αν εχεις προβληματα με τα ποστ μου υπαρχει το report.:-D

Η κατασταση αυτη τη στιγμη απο τα μαγαζια που εχω παει εως τωρα απο 100% χάλι που ηταν αρχικα, και μετα την θεαματικη βελτιωση τις πρωτες 1-2 ημερες, εχει παρει την κατιουσα και ειμαστε σε ενα 60-70% χάλι και παλι.

Σε κανενα μηνα ολα θα ειναι οπως ηταν πριν. Θα γραψουν και αυτον τον νομο κανονικοτατα, οπως και τους περισσοτερους βεβαια στην Ελλαδα.

Δεν υπάρχει λόγος να σε κάνω report και το ξέρεις. Το αν είσαι αντικομφορμιστής ή υποκριτής, το δείχνεις με τη ζωή σου κι όχι με το να μιλάς απότομα σε forums - κατά τη γνώμη μου. Εννοείται πως αν ήθελες το δεχόσουν, γι αυτό το είπα και παράκληση :-)

Δεν μας το εξηγείς λίγο; Από πού τα ποσοστά; 60-70% τα ποσοστά αυτών που καπνίζουν μέσα ή τα ποσοστά των καταστημάτων στα οποία επιτρέπουν να καπνίζουν μέσα;

Δημοσ.

Δεν μας το εξηγείς λίγο; Από πού τα ποσοστά; 60-70% τα ποσοστά αυτών που καπνίζουν μέσα ή τα ποσοστά των καταστημάτων στα οποία επιτρέπουν να καπνίζουν μέσα;

Απο προσωπικες παρατηρησεις. Μην τα παιρνεις τελειως κυριολεκτικα. Ηταν λαθος μου που δεν ανεφερα οτι δεν αποτελουν νουμερα ερευνας.

Απλως ειναι φανερο οτι οσο παει και περναει ο καιρος τοσο εξασθενιζει το μετρο και τοσο επιστρεφουμε στα παλια.

Δημοσ.

Όχι, προφανώς κατάλαβα ότι αποτελούν ποσοστά δικά σου, απλώς ήθελα να καταλάβω αν αφορούν πολλά άτομα που είδες να καπνίζουν σε συγκεκριμένα καταστήματα ή αν είδες σε πολλά καταστήματα να επιτρέπουν το κάπνισμα κι ας είναι πάνω από 70 τ.μ.

Γιατί εγώ εδώ - σε συνοικιακά καφέ εννοείται, δεν μπορώ να μιλήσω για πλειονότητα - βλέπω ότι όλοι εξακολουθούν να βγαίνουν έξω και να καπνίζουν. Κι υποτίθεται ότι στα μικρά είναι πιο εύκολο να γίνουν παραβάσεις. Προσπαθώ να καταλάβω ποιοι αποτελούν την εξαίρεση :)

Απαισιόδοξο σε βρίσκω πάντως.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω σε ποιες σεβαστές παρακλήσεις είναι διατεθειμένοι ορισμένοι να ενδώσουν και σε ποιες όχι. Αυτό που ξέρω είναι πως το επόμενο ελαιόλαδο-μυζήθρα ή δεν ξέρω εγώ τι θα μας τιμήσει ξανά με την άποψή του σε τριάντα ημέρες από τη δημοσίευση άσχετου μηνύματος στο thread.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησε το κόμμα "Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση" (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.), και στρέφονται κατά της απόφασης, με την οποία από την 1η Ιουλίου 2009 απαγορεύεται το κάπνισμα στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καταστήματα, κ.λπ.

:lol:

Δημοσ.

Πάντως σε ταξίδι με πλοίο που είχα πριν μερικές μέρες και στο πήγαινε και στο έλα 0 τσιγάρα! Κάθε λίγο και λιγάκι έβγαινε και ανακοίνωση που έλεγε σας υπενθυμίζουμε μπλα μπλα. Μεγάλη υπόθεση να μην βγαίνεις καπνισμένος

Δημοσ.
Έναν χόρχη θα πάρουν,πιστεύω...

Κι αν παρουν δυο χόρχεις?

Εδω πηραν οι Κυνηγοι(της χαμενης κιβωτου), να μην παρουν και οι Κοτες?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...