Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Πφφφ...σταματήστε να ζείτε με στατιστικές.

Τι θα πει αυτό; Όλοι με στατιστικές ζούμε κάθε μέρα, έστω και υποσυνείδητα. Δεν πηδάς από το μπαλκόνι γιατί 9 στους 10 ξέρεις ότι πεθαίνουν. Δεν διασχίζεις την Κηφισίας σε σημείο χωρίς φανάρι, γιατί ξέρεις ότι έχεις 50% να τραυματιστείς. Δεν τρως το φαγητό που ξέχασες έξω απ'το ψυγείο, γιατί 5 στις 8 φορές θα πάθεις διάρροια κτλ.

Τα νούμερα ποσοτικοποιούν τις πιθανότητες που, έτσι κι αλλιώς, θα υπολογίζαμε διαισθητικά. Απλώς, είμαστε αρκετά τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή όπου αυτό μπορεί να γίνει από ειδικούς με επιστημονικό τρόπο και δεν χρειάζονται αιώνες για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.

Δημοσ.
Aγαπητη μου φιλολογινα,

Σχετικα με το κρασι, οι γιατροι λενε οτι 3 ποτηρακια κοκκινο κρασι την ημερα(1 για τις γυναικες) ανεβαζει τη καλη χοληστερινη.

Το να μεινεις ξυπνιος επειδη πχ. θες να δεις μια ταινια στη τηλεοραση δεν σημαινει οτι σου τεντωνονται τα νευρα.

Ωστε καφε δεν πινεις, φιλολογινα... και τι πινεις δηλαδη?

1) Nαι, δε διαφωνώ. Αυτό όμως που ξεκαθάρισα επάνω είναι ότι αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του κρασιού, που δεν είναι η ίδια όταν παίρνω το 2κιλο από τα Lidl με το καραφάκι που μου δίνει ο φίλος μου από τα αμπέλια του στη Σάμο πχ.

2)Πρακτικά, ο καφές αυτό κάνει για να σε κρατήσει ξύπνιο, διεγείρει τα νεύρα - δεν εννοώ ότι σε κάνει νευρικό μ' αυτό που λέω, αλλά ότι δεν αφήνει το νευρικό σου σύστημα να χαλαρώσει αρκετά ώστε να κοιμηθείς. (Ειδικά ο φραπέ - έχω εμπειρία με στομάχι - πύραυλο :-))

Κοίταξε το χειμώνα πίνω γαλλικό. Το καλοκαίρι όμως, μέχρι τις 7-8 μ.μ. καμιά γρανίτα, καμιά σοκολάτα και λοιπά δροσιστικά. Μετά το γυρνάω στα βαριά... Chivas και ξερό ψωμί ;)

Έδιτ: Για να μείνω ξύπνια δεν μου χρειάζεται καφές, να ναι καλά τα γονίδια του βρυκόλακα που κληρονόμησα από άγνωστο πρόγονο και με κρατάνε...

Δημοσ.

Φίλιπ ναι οκ τα βασικά τα καταλαβαίνω. Απλά δεν μου αρέσει να ακολουθώ στατιστικές του στυλ να ασκείστε καθημερινά για ένα μισάωρο γιατί υπάρχει πιθανότητα 34,2% να εμφανίσετε καρδιακά νοσήματα στα 65. Τέτοια φάση. Γενικά τις θεωρώ λίγο κουτές γιατί π.χ. σου λέει το 40% των τροχαίων προέρχεται από υπέρβαση ορίου ταχύτητας, δεν λέει όμως πουθενά οτι οι ταμπέλες με τα όρια δεν ξεπερνάνε τα 40km.

Δημοσ.
1) Nαι, δε διαφωνώ. Αυτό όμως που ξεκαθάρισα επάνω είναι ότι αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του κρασιού, που δεν είναι η ίδια όταν παίρνω το 2κιλο από τα Lidl με το καραφάκι που μου δίνει ο φίλος μου από τα αμπέλια του στη Σάμο πχ.

2)Πρακτικά, ο καφές αυτό κάνει για να σε κρατήσει ξύπνιο, διεγείρει τα νεύρα - δεν εννοώ ότι σε κάνει νευρικό μ' αυτό που λέω, αλλά ότι δεν αφήνει το νευρικό σου σύστημα να χαλαρώσει αρκετά ώστε να κοιμηθείς. (Ειδικά ο φραπέ - έχω εμπειρία με στομάχι - πύραυλο :-))

Κοίταξε το χειμώνα πίνω γαλλικό. Το καλοκαίρι όμως, μέχρι τις 7-8 μ.μ. καμιά γρανίτα, καμιά σοκολάτα και λοιπά δροσιστικά. Μετά το γυρνάω στα βαριά... Chivas και ξερό ψωμί ;)

Έδιτ: Για να μείνω ξύπνια δεν μου χρειάζεται καφές, να ναι καλά τα γονίδια του βρυκόλακα που κληρονόμησα από άγνωστο πρόγονο και με κρατάνε...

Φιλολογινα μου, ειπαμε, ο καφες δεν τεντωνει τα νευρα, το αντιθετο τα χαλαρωνει. Μιλαμε παντα για μετριες ποσοτητες. Αν θες να κοιμηθεις δεν θα πιεις καφε(σε μενα δεν πιανει αυτο, αλλα εχω ακουσει απο φιλους μου οτι τους πιανει). Και ο γαλλικος, καφες ειναι. Δροσιστικα πινω κι εγω (χυμους, κοκακολες, ουισκια, νερο πολυ) αλλα ο καφες ειναι απαραιτητος twice a day, δουλεια+σπιτι.

Δημοσ.
Chivas με παξιμαδακι δηλαδη, ωραιο ειναι,

βαζεις απο πανω και μια μερεντα, ολα τα λεφτα

Μόνο μερέντα; Βούτυρο μαρμελάδες και κανένα eggie in a basket άμα λάχει ναούμ ;)

Αρκεί να είναι και το Chivas από δίπλα...

• Super Moderators
Δημοσ.

Χαλαρώστε με το offtopic και με τις απαξιωτικές αναφορές σε άλλους χρήστες.

Μιλ μερσί.

Δημοσ.

I know ρε man, πιο πολύ ρητωρική ήταν η ερώτησή μου, άλλωστε ανήκω και εγώ στην οικογένεια των coffee junkies.

Από εκεί και πέρα, όπως πολύ σωστά επισημαίνει και το άρθρο που παραθέτεις, η καφεϊνη χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά ο ανθρώπινος οργανισμός δεν χρειάζεται την καφεΐνη στη διατροφή.

(συμβουλές για τη σωστή χρήση της καφεΐνης)

Άρα κλείνοντας την offtopic παρένθεση, ο καφές είδος πρώτης ανάγκης δεν είναι, ή είναι όσο είναι και η cocacola...

Δημοσ.

Έχει πάει κανένας σε μπουζούκια από τότε που εφαρμόστηκε ο νόμος να μας πει εάν καπνίζουν;

Δημοσ.
Έχει πάει κανένας σε μπουζούκια από τότε που εφαρμόστηκε ο νόμος να μας πει εάν καπνίζουν;

Της πτκ γινεται.

lolol.jpg

Nothing changed.:-(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος αρέσκεται να τα ακουμπάει σε μαγαζιά τέτοιου είδους,ας τα λούζεται.Πάει μαζί με τη κουλτούρα τους...Όταν τα μαγαζιά αυτά τα κυβερνάει ο υπόκοσμος μη περιμένετε και πολλά,απλά αλλάξτε στέκι. :-)

Και όσο αφορά τα απαξιωτικά επειδή μάλλον σε μένα αναφέρεται ο διαχειριστής,όσοι δε θέλουν να απαξιώνονται ας μη πετάνε αρλούμπες.Το έχουμε παρακάνει με τη λογοκρισία και το "καθωσπρεπισμό".Μάθετε να ξεχωρίζετε το τρόλιγκ,την αντιπαράθεση, τον πολιτισμένο λόγο και το να μιλάμε σα λόρδοι απο τις Βερσαλίες.Ο τομέας είναι μπλα-μπλα κ υποτίθεται οτι εδώ η κουβέντα κ λιγότερη σοβαρότητα έχει και κάποιες στιγμές μπορεί να ξεφεύγουμε.Ούτε είπα τον άλλο βλάκα ούτε νομίζω να το προσέβαλα.Αν έχει ο χρήστης τέτοιο πρόβλημα υπάρχουν κ τα PM. :mad:

Επεξ/σία από De@th L0rd
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...